Grayscale Investments, cryptofondsen beheerder, is Bitcoin aan het aanschaffen met een tempo gelijk aan 150% van het tempo waarop nieuwe munten gecreëerd worden door mijners. En dat vanaf de block reward halvering op 11 mei.

Volgens data gepubliceerd door Kevin Rooke, onafhankelijke crypto onderzoeker, heeft Grayscale vanaf de halvering 18,910 BTC weten toe te voegen aan zijn Bitcoin Investment Trust. Terwijl er vanaf 11 mei slechts een aantal van 12,337 Bitcoins zijn gemijnd.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei dat de nieuwe voorraden BTC niet toereikend zijn. Zelfs niet voor een persoon.

BTC voorraad wordt opgeslorpt door Grayscale

Rooke schatte dat in de week van 18 mei, dat Grayscale Bitcoin aan het betrekken was, op een tempo van tussen de 33% en 34% van het nieuwe voorraad gedurende het eerste kwartaal van 2020. Hierbij heeft Grayscale in meer dan 100 dagen 60,762 BTC opgekocht. Gedurende het kwartaal zag Grayscale een gemiddelde wekelijkse investering van USD 29,9 miljoen. Een winst van 800% op jaarbasis.

Als reactie op de tweet van Rooke en zijn gepubliceerde cijfers, zei oprichter van Grayscale, Barry Silbert, dat het nog mooier wordt in Q2. Aan de hand van de meest recente data van Rooke, koopt Grayscale momenteel haast het dubbele op van het aantal munten per dag gemiddeld. Daarbij ligt de schatting van Rooke, na de halvering, op 1.112,35 BTC per dag. Terwijl het in Q1 607,62 BTC bedroeg.

Grayscale haalt uit naar CBDC ’s

Grayscale heeft recentelijk een rapport gepubliceerd, waarin het bedrijf analogieën probeert te verwerpen, die Bitcoin vergelijkt met cryptovaluta uitgegeven door centrale banken (CBDC). In het rapport wordt aangegeven dat CBDC ’s soms gezien worden als synoniem voor of als vervanging van digitale valuta zoals Bitcoin. Grayscale geeft aan dat CBDC ’s echter staan voor een nuttige afwijking van de gedecentraliseerde protocollen die samengaan met vele cryptovaluta.

Verder staat in het rapport dat CBDC ’s een poging wagen om de betalingsinfrastructuur te verbeteren terwijl Bitcoin een poging waagt om geld te verbeteren. Als CBDC ’s populairder worden en over een groter klantenbestand beschikken, kunnen zij de positie van de waarde van Bitcoin en andere cryptovaluta eigenlijk versterken.

Het rapport geeft de mening van econoom John Vaz opnieuw weer, die recentelijk aan Cointelegraph vertelde dat CBDC ’s een soort van achter de schermen gevecht omvatten, welke gevoerd wordt door centrale banken omdat zij tegen cryptovaluta zijn. Vaz gaf aan dat hij gemerkt heeft dat digital valuta van centrale banken meer draaien om het volgen van gelden, dan het bieden van voordelen.