Terugkijkend op het afgelopen decennium, is er consistente vooruitgang geboekt op het gebied van cryptocurrencies, aangezien de markt all-time highs bereikte en uitbreidde tot bijna $ 3 biljoen aan wereldwijde kapitalisatie. Dit kan worden toegeschreven aan de recordinstroom in digital-activa en de positieve vooruitzichten in verband met blockchain-technologie.

Omdat het echter een opkomende markt is, blijft crypto een volatiele activaklasse, waardoor investeringen in het veld een uitdaging vormen. In 2022 was de markt getuige van een nieuwe neergang en daalde Bitcoin voor het eerst sinds 2020 onder de $20.000. Hoewel 2023 een klein herstel met zich meebracht, is Bitcoin lang niet in de buurt van zijn hoogtepunten – en de meeste andere populaire munten ook niet. Gezien dergelijke omstandigheden zouden mensen flexibelere oplossingen moeten overwegen om te profiteren van prijsbewegingen. Een daarvan is CFD-handel op crypto, maar is het geschikt voor u? Lees verder om erachter te komen.

handelen in crypto CFD's

Beleggen versus handelen in crypto CFD’s

Traditioneel beleggen in cryptocurrency omvat over het algemeen het kopen van cryptocurrency en het vasthouden ervan voor de lange termijn, in de verwachting dat de prijs zal stijgen. Dtijdens een bullmarkt lijkt dit een geschikte aanpak, maar het wordt ingewikkeld wanneer de volatiliteit toeneemt en de prijzen impulsief beginnen te dalen.

Dit is wanneer het verhandelen van derivaten op basis van crypto de gebreken in verband met een bearmarkt kan tegengaan. Crypto CFD-handel ontstond een paar jaar geleden, toen grote makelaars hun dekking uitbreidden met Bitcoin, Ethereum, XRP en andere tokens. NAGA, een handelsmerk dat CFD’s aanbiedtop crypto naast andere traditionele activa, is nu een van de meest gerenommeerde instellingen die actief zijn op dit gebied en meer dan 1 miljoen gebruikers bedient.

Bij het handelen in CFD’s op basis van crypto zijn handelaren niet langer blootgesteld aan de onderliggende activa. In plaats daarvan handelen ze metfinanciële derivaten die exact dezelfde prijs van BTC, ETH of andere tokens volgen.

Voordelen van crypto CFD’s

Een van de belangrijkste sterke punten van crypto CFD’s is beveiliging. Beleggen vereist het vasthouden van tokens op een veilige plaats, zoals een portemonnee, en zelfs alsvoorzorgsmaatregelen worden genomen, kunnen dergelijke opslagoplossingen kwetsbaar blijken te zijn in het licht van online bedreigingen.

Bovendien profiteren cryptohandelaren van verbeterde flexibiliteit, omdat ze crypto-CFD’s kunnen kopen wanneer de prijzen stijgen, of short kunnen verkopen wanneer de verkoopde orderstroom overneemt. Op dit moment zijn er nog steeds onzekerheden met betrekking tot de vraag of Bitcoin een bodem heeft bereikt of niet, evenals de brede altcoins-markt, dus daarom moeten handelaren financiële activa overwegen die gunstig kunnen zijn in het geval dat de waarderingen blijven dalen.

voordelen van crypto CFD's

In overeenstemmingmet experts van NAGA brengt cryptohandel risico’s met zich mee, dus handelaren moeten diversificatie overwegen. Dat is de reden waarom toonaangevende makelaars die digitale activa dekken ook CFD’s aanbieden op basis van gevestigde instrumenten zoals valutaparen, aandelen, indices of grondstoffen – allemaal omwille van diversiteit en risicominimalisatie. Handelaren kunnen crypto onderdeel maken van een bredere portefeuille van activa, waarbij het risico in evenwicht wordt gebracht.

Over het algemeen zijn er geen commissies verbonden aan het handelen in CFD’s. Gebruikers moeten de spread betalen, wat het verschil istussen de aan- en verkoopprijs. Ook voor transacties die na middernacht open worden gehouden, kan een overnight swap in rekening worden gebracht. Het gebrek aan commissies betekent dat het mogelijk is om vaker te handelen, zonder je zorgen te maken over kostendruk.

BELANGRIJKE MEDEDELING: Alle nieuwes, meningen, onderzoek, analyses, prijzen of andere informatie in dit artikel worden verstrekt als algemeen marktcommentaar en vormen geen beleggingsadvies. Het marktcommentaar is niet opgesteld in overeenstemming met de wet

eisen die bedoeldzijn om de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied te bevorderen, en daarom is het niet onderworpen aan een verbod om vóór de verspreiding te handelen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor mogelijke toekomstige prestaties. Elke actie die u onderneemt op de informatie indit artikel is strikt op eigen risico en wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele verliezen en schade in verband met het gebruik van dit artikel.

RISICOWAARSCHUWING: “Derivaten zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van dehefboomleeftijd. 88,11% van de retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van derivaten bij deze aanbieder. Dit is geen beleggingsadvies.”