De Amerikaanse Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) heeft de rol erkend van Ripple en XRP bij grensoverschrijdende overmakingen. Een recente regel blijkt het, ten aanzien van overmakingen. De CFPB is een bureau belast met de bescherming van Amerikaanse consumenten in de financiële sector. Uit de krant van 11 mei valt te halen dat de CFPB, onderzoek heeft verricht betreffende nieuwe ontwikkelingen binnen de markt van overmakingen. Een van deze ontwikkelingen, opgemerkt door de CFPB, is onder andere de constante groei en uitbreiding van samenwerkingsverbanden bij digitale activa bedrijven zoals Ripple.

Tevens legde de CFPB de nadruk op het gebruik van de XRP bij het afwikkelen van grensoverschrijdende overmakingen. De CFPB voegde hieraan toe dat de productenreeks van Ripple, banken en kredietverenigingen in staat stelt het uiteindelijk bedrag vast te stellen, welke de ontvangers zullen ontvangen bij overmakingen. Nog voordat deze overmakingen verstuurd worden.

Interpoleerbare GPI-platform van SWIFT werd tevens genoemd

Het global payments innovation (GPI) platform van SWIFT werd eveneens genoemd in het rapport van de CFPB. Het GPI-platform van SWIFT, geliefd door honderden banken wereldwijd, heeft als doel overmakingen versneld te laten plaatsvinden via bestaande mogelijkheden. SWIFT was aan het overwegen om zijn GPI-oplossing toe te voegen aan blockchain het vorig jaar. Echter is er sinds het vorig jaar ook niets meer erover bericht.

Ripple blijft aandringen voor acceptatie

Ondanks het feit dat de Amerikaans CFPB respect toont voor Ripple, lijkt de CFPB toch een negatieve houding te hebben tegenover een wijdverspreide acceptatie van XRP in de nabije toekomst. De conclusie van de CPFB is dat het onwaarschijnlijk is dat het vertrouwen in het netwerk van correspondent banken te niet gedaan zal worden, op kort tot middellang termijn, door welke nieuwe oplossing dan ook. Dit op basis van zijn schattingen en terugkoppeling van marktspelers.

Desondanks blijft Ripple eraan werken om te behoren tot het algemeen financieel systeem. De vorige maand kondigde bedrijfspartner en investeerder, de Japanse financiële afgod SBI Holdings, zijn plannen aan om Ripple gestuurde regelingen te treffen bij alle Japanse geldautomaten.

Aan de hand van data gepubliceerd eerder in mei door markt onderzoeksbedrijf Fundstrat, valt XRP onder de slechtst presterende crypto activa van 2020.