Een voormalige hoge functionaris van de People’s Bank of China zei dat het land de ontwikkeling van de backend-architectuur van zijn digitale valuta heeft voltooid.

De voormalige vice-voorzitter van de National Council for Social Security Fund van de People’s Bank of China, Wang Zhongmin, heeft aangekondigd dat China de ontwikkeling van de backend-architectuur van de Chinese centrale bank digitale valuta (CBDC) heeft voltooid.

Dat maakte Wang bekend tijdens het online Fintech Forum 2020, georganiseerd door Tencent Fintech Research Institute en het Fintech 50 Forum in Beijing.

Er zijn al zoveel cryptocurrencies in de omloop, China wil echter een betalingsomgeving waar alle cryptocurrencies naast de digitale valuta’s kunnen bestaan. Wang zei dat een dergelijk systeem een ​​omgeving zal creëren in de digitale valuta voor gezondere concurrentie en samenwerking.

Volgens Wang heeft de epidemie de concurrentie op het gebied van digitale valuta vergroot, waarbij meer tech-reuzen en regeringen belangstelling toonden voor het creëren van een betere digitale betalingsinfrastructuur. Hij merkte specifiek de ontwikkeling van Weegschaal op, waarmee Facebook op sociale media gebaseerde digitale portefeuilles probeert.

 

China’s CBDC in de testfase

China’s CBDC bevindt zich momenteel in de testfase, zei Wang tijdens het forum. Cointelegraph meldde eerder dat het land ook is begonnen met het opstellen van wetten die de lancering en implementatie van zijn digitale valuta zullen helpen.

Chinese technologie en betalingsreuzen Alibaba, Tencent, Huawei en China Merchants Bank werken naar verluidt samen met de People’s Bank of China in ontwikkeling en testen.

Hoewel iedereen nog steeds niet zeker weet wanneer China van plan is zijn digitale valuta officieel vrij te geven, vertelde Glenn Woo, hoofd van de regio Azië-Pacific, aan Cointelegraph dat de digitale yuan waarschijnlijk de eerste door de staat gesteunde virtuele valuta zal zijn die wereldwijd wordt gelanceerd.