De laatste paar jaar zijn er steeds meer banken die met crypto werken. Tijdens deze tijden van economische onzekerheid daalt bij veel mensen het vertrouwen in de traditionele banken en het huidige geldsysteem. Steeds meer mensen nemen hum toevlucht tot cryptocurrency. Maar tegelijkertijd duiken er ook steeds meer voorbeelden op van criminele activiteiten waar crypto’s bij betrokken zijn.

Veel traditionele banken houden hun handen dan ook af van crypto’s. Maar tegelijkertijd zijn er ook tal van vooruitstrevende bitcoin banken die beseffen dat cryptocurrencies de toekomst zijn. De vraag naar banken om crypto uit te betalen zal dan ook nog sterk stijgen. Het zijn deze pioniers die geloven in een betere toekomst die er alles aan doen om de adaptatie van cryptocurrencie bij het grote publiek mogelijk te maken. Ontdek onze top 3 van banken die met crypto werken!

Bankera

Bankera ziet zichzelf als een modern alternatief voor een bankrekening voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf is ontworpen om de klanten van het nieuwe bank-tijdperk te bedienen. Met een Bankera account kan je geld verzenden en ontvangen via e-mail, telefoonnummer of je persoonlijke IBAN.

Individuele gebruikers kunnen genieten van speciale IBAN-accounts met ondersteuning voor SEPA-overschrijvingen. Ook SWIFT overschrijvingen zullen in de toekomst mogelijk gemaakt worden. Binnenkort zal er ook een mobiele app gelanceerd worden en kan je gebruik maken van een debetkaart.

Zakelijke accounts zijn in essentie niet zo verschillend. Maar ze zijn meer gericht naar oplossingen voor bedrijven van elke omvang en vooral elke bedrijfstak. Bankera verwelkomt klanten uit verschillende industrieën zoals e-commerce, handel, hosting, IT, online gaming, consulting en natuurlijk cryptocurrency.

Is Bankera betrouwbaar?

Bankera beschermt het geld op je rekening via allerlei cyber-beveiligingsmaatregelen. Je account wordt onder andere beveiligd met een multi-factor authenticatie. Het geld op je rekening wordt volledig gedekt door liquide middelen zoals kortetermijndeposito’s en liquide obligaties. Zelfs wanneer de bank niet meer solvabel zou zijn, zou je als klant nog je geld terugkrijgen.

Spectrocoin

Bankera werkt samen met spectrocoin. Op dit cryptoplatform kan je makkelijk crypto’s kopen, verkopen en ruilen. Bovendien krijg je een persoonlijke VISA kaart, je kan een lening

aangaan met crypto’s als onderpand. Ook indien je in de toekomst Bankera-tokens (BNK) wil kopen zal je moeten beschikken over een spectrocoin account.

Mistertango

Mistertango levert traditionele financiële services aan crypto gebruikers en bedrijven. De bank wil eenvoudige en goedkope betaalservices aanbieden via haar app en website. Deze strategie lijkt te werken. In 2017 werden er op het platform voor meer dan 1 miljard euro aan transacties gedaan.

Mistertango werd opgericht in Litouwen in 2014 door Audrius Ramanauskas en heeft nog steeds haar hoofdkwartier in Vilnius. Deze bank is op haar beurt gebonden aan de supervisie van de Centrale Bank van Litouwen.

Individuele klanten kunnen gebruik maken van online betalingsservices, mobiel of op de desktop. Bedrijven kunnen profiteren van lagere transactiekosten en hebben de mogelijkheid om meerdere accounts te openen en te managen.

Het platform gaat de samenwerking aan verschillende crypto-exchanges, ICO-projecten en zelfs hogere risico-industrieën zoals forex.

Mistertango accounts

Er zijn verschillende structuren mogelijk met gratis transfers tussen Mistertango klanten. Individuele EAA klanten kunnen gebruik maken van het green plan zonder transactiekosten. Echter zal je om geld te sturen en te ontvangen naar crypto-exchanges moeten overstappen naar een red account. Hierbij betaal je € 10 per transactie.

Cashaa

Cashaa startte met bankservices samen met partner platforms in 2019. Het platform staat gebruikers toe om via één account dashboard transacties te doen in fiat geld en crypto’s.

Klanten hebben dankzij allerlei samenwerkingen toegang tot de Bank of England, de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve. JP Morgan wordt gebruikt als de correspondentie bank. Op deze manier biedt cashaa al een vlekkeloze service aan honderden crypto-bedrijven.

Handelen in cryptocurrency

Via Cashaa wordt je een gratis wallet aangeboden die verschillende cryptocurrencies ondersteunen. Je kan je aankopen doen met een credit of debet kaart. Cashaa biedt een flat fee van 1,49% op het kopen en verkopen van cryptocurrency. Maar deze fee kan nog dalen afhankelijk van je gekozen plan.

De CAS token

Cryptocurrency-walletCAS is de naam van de token die gebruikt wordt op het platform. De token is nodig voor allerlei services in het bank ecosysteem van Cashaa. Denk maar aan het activeren van een bank account, korting op transactiekosten, gratis FX en crypto trading en de mogelijkheid tot staking.

Het succes van Bitcoin is onder andere te danken aan de decentralisatie van een munt met gelimiteerd aanbod. Velen zien Bitcoin als de oplossing voor de bescherming van hun kapitaal. Het gedachtegoed van Bitcoin druist regelrecht in tegen het aanbod van de traditionele banken. Maar om cryptocurrencies toegankelijk te maken voor iedereen en om het gebruik ervan praktische te maken kan een samenwerking met vooruitstrevende banken misschien wel helpen. De toekomst zal uitwijzen welke banken echt dezelfde visie delen als Bitcoin en mee zullen kunnen varen op het succes van cryptocurrencies.