Wie zijn de beste aanbieders die bitcoins beveiligen? Hoe houd ik mijn bitcoins veilig?

Net zoals we contant geld of bankpassen in een portemonnee bewaren, worden ook bitcoins in een portemonnee bewaard – een digitale portemonnee. De digitale portemonnee kan zowel hardwarematig- als webgebaseerd zijn. Maar de vraag is, hoe veilig zijn deze digitale portemonnees? Het antwoord hierop hangt af van de manier waarop de gebruiker de portemonnee beheert. Elke portemonnee bevat een set privésleutels. Het grootste gevaar bij bitcoinbeveiliging is dat de individuele gebruiker de privésleutel verliest of dat de privésleutel gestolen wordt. Zonder de privésleutel zal de gebruiker zijn of haar bitcoins nooit meer terugzien. Naast het verlies van de privésleutel, kan een gebruiker ook zijn of haar bitcoins verliezen door computerstoringen (het crashen van een harde schijf), door gehackt te worden, of door het fysiek verliezen van een computer waar de digitale portemonnee zich op bevindt.

Voordat je je hard verdiende geld in cryptocurrencies investeert, is het belangrijk om het gebruik van een hardware portemonnee (crypto hardware wallet) te overwegen. Dit opslagapparaat stelt je in staat om je privésleutels te beschermen die toegang geven tot je cryptokapitaal.

Hieronder bespreken we enkele aanbieders die je bitcoins veilig weten op te slaan.

Trezor Bitcoin Wallet

Trezor behoort tot de meest vertrouwde en gangbare crypto hardware wallet ter wereld. Het biedt de uitstekende beveiliging voor cryptocurrencies, wachtwoordmanagement, tweefactor-authenticatie, en alles met behoud van een uiterst vriendelijk gebruikersgemak, of je nu een beveiligingsexpert bent of een gloednieuwe gebruiker. Trezor ondersteunt honderden cryptomunten en tokens. Zie trezor.io/coins voor de volledige lijst van de gedekte cryptocurrencies. Trezor ondersteunt Windows, macOS en Linux. Met de mobiel ondersteunt Trezor alleen Android.

Ledger Nano S

Ledger Nano S is een crypto hardware wallet die wordt gebruikt voor de opslag van en transacties in populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere populaire cryptomunten zoals Litecoin, Bitcoin Cash en ZCash. Ledger Nano S stelt gebruikers in staat om cryptocurrency-betalingen te verzenden en te ontvangen, hun rekeningen te controleren en meerdere adressen voor elke cryptocurrency te beheren vanaf hetzelfde apparaat. Net zoals de Trezor Wallet kan het verbonden worden met elke computer via de USB-poort en het beschikt een OLED-display om elke transactie dubbel te checken en te bevestigen met een enkele drukken op het apparaat.

Een bijkomend voordeel van een crypto hardware wallet is de volledige anonimiteit waarmee je kunt handelen. Er is geen persoonlijke informatie gekoppeld aan de hardware, dus geen identificerende gegevens die kunnen worden gelekt. Crypto hardware wallets zijn bestand tegen malware, dus als je de wallet verliest, kunt je het geld terugkrijgen met behulp van een zoekopdracht. Aan de andere kant, als je de crypto hardware wallet verliest, is er geen andere manier om je bitcoins te herstellen.