Ontdek wat de verwachting is van btc

 

 Bitcoin koers verwachting

Bitcoin of andere cryptocurrency verkopen? Er zijn inmiddels verschillende mogelijkheden om dit vrij eenvoudig te doen en het snel op je rekening te hebben. Hieronder vindt je een overzicht van de beste opties om bitcoin te verkopen voor euro.

Bitcoin is een nieuw digitaal betaalmiddel en middel van waarde. Je kunt het zien als een manier van waarde uitwisseling rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Bitcoin is een digitale valuta ook wel genoemd cryptocurrency of cryptovaluta. De transacties zijn beveiligd binnen de infrastructuur en vormen een uitgegeven online database ook wel een blockchain genoemd. In de basis zijn er vier manieren om aan bitcoins te komen. Je kunt Bitcoin accepteren voor de verkoop van diensten en goederen, door ze te minen of kopen of door het te ontvangen als betaalmiddel.

Koers verwachting van bitcoin

De koers van de Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Op 1 januari 2013 had de Bitcoin een waarde van ongeveer US$13.51, en op 28 november 2013 sloot de koers van de Bitcoin voor het eerst boven de US$1000. Met dat bedrag werd de Bitcoin 74 keer meer waard in minder dan een jaar tijd. Omdat de Bitcoin decentraal is kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week handelen in de Bitcoin. Je ziet regelmatig in het weekend grote schommelingen in de prijs van de Bitcoin.

Veel mensen handelen daarom in hun vrije tijd in Bitcoins. De afgelopen jaren lijkt het er op alsof de koers als maar blijft stijgen, alhoewel er ook dagen zijn met scherpe dalingen. De vraag en aanbod bepaald namelijk ook de koers. In november 2017 was de koers alweer gestegen. Dus mensen die op dat moment waren ingestapt hebben een klein fortuin gemaakt. De koers van de Bitcoin wordt over het algemeen uitgedrukt in US dollars, maar uiteraard kan je ook gewoon met je euros handelen in Bitcoins. Voor de korte termijn lijkt de koers van de Bitcoin nog te kunnen stijgen. Dit omdat veel meer mensen er interesse in krijgen.

Bitcoin waarde in jaar Laagste prijs Datum Hoogste prijs Datum
2019 € 2.928,67 29-jan € 12.223,31 26-jun
2018 € 2.775,40 15-dec € 15.249,53 06-jan
2017 € 707,06 12-jan € 16.727,68 17-dec
2016 € 314,69 16-jan € 937,90 28-dec
2015 € 135,85 14-jan € 426,79 18-dec
ATH (hoogste prijs aller tijden): € 16.727,68 17-12-’17

Bitcoin koers verwachting en voorspelling in 2020

De koers heeft een positieve ontwikkeling zover in 2019, met inmiddels al drie keer de waarde van wat het laagste punt in 2019. Velen vragen zich nu natuurlijk af: Wat is de verwachting van bitcoin in 2020? Niemand kan dit exact aangeven, maar wat wel vast staat is dat er vele positieve ontwikkelingen zijn.

Enkele Bitcoin 2020 ontwikkelingen:

 • Een grote kans voor een goedkeuring van een bitcoin ETF
 • BAKKT futures lanceren
 • Bitcoin halveert
 • Meer adoptie door grote merken en winkels
 • Meer smartphones met een crypto wallet integratie
 • Meer banken welke cryptocurrency accepteren
 • Meer mogelijkheden om te betalen met bitcoin en crypto

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in 2020 zal de halvering zijn. Dit betekent namelijk dat de schaarste groter wordt. Dit zal rond mei 2020 gebeuren. Er is een erg grote kans dat dit tot een grote groei gaat leiden bij een groeiende vraag naar bitcoin.

Veel predicties laten zien dat Bitcoin de € 25.000+ over gaat in 2020, waarbij de halvering van bitcoin in mei, de toenemende acceptatie en de regulering van overheden de belangrijkste factoren zijn. Ten slotte zal de schaarste ook steeds belangrijker worden naarmate we dichterbij de 21 miljoen bitcoins zijn. Onderstaande tabel laat ook een predictie zien op basis van de halveringen in het verleden.

bitcoin halvering verwachting

Bitcoin koers voorspelling

De koers van Bitcoin kenmerkt zich nog steeds door grote schommelingen. Dit wordt prijsvolatiliteit genoemd. Sommige mensen vragen zich dan ook af hoe het komt dat de koers steeds aan het schommelen is. Hiervoor kun je de totale marktkapitalisatie in cryptocurrencies  vergelijken met andere financiële markten. In vergelijking met andere markten is de cryptocurrency markt nog erg klein. Dit betekent dat er relatief weinig kapitaal nodig is om de koers te laten bewegen. Degene die de koers goed weet te voorspellen kan erg veel geld verdienen. Het belangrijkste is echter hoe het Bitcoin ecosysteem zich doorontwikkeld. Het aantal mensen die Bitcoin gebruikt wordt elk jaar meer. Ook worden er meer transacties gedaan met Bitcoin. Toch blijft het moeilijk voorspelbaar waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen.

Hoe werkt Bitcoin

Bitcoin biedt de mogelijkheid om snelle, veilige en goedkope betalingen te doen zonder de tussenkomst van een bank of een centrale processor. De systeem transacties vinden direct plaats tussen de digitale portefeuilles van gebruikers en worden geverifieerd in de blockchain (keten). De transacties worden digitaal ondertekend met unieke privé-sleutels, die bewijzen dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de digitale portemonnee. Alle transacties zijn openbaar en worden permanent opgeslagen in het Bitcoin netwerk. Bitcoin adressen zijn de enige informatie die wordt gebruikt om te bepalen waar Bitcoins worden toegewezen en waar ze worden verzonden. Deze adressen worden gemaakt door de gebruiker.

Bitcoin als valuta

De juridische status verschilt van land tot land, maar de lijst van landen die de Bitcoin accepteren, wordt voortdurend uitgebreid. Het werkt onafhankelijk van de banken in tegenstelling tot andere valuta’s. Het Bitcoin netwerk heeft ook geen ander centraal punt of een enkele beheerder, waardoor het een gedecentraliseerde digitale valuta is. Bitcoin verspreidt zich over de hele wereld als een geldige betaalmethode waardoor je verschillende goederen en diensten kan aanschaffen. Dit stimuleert de vraag naar Bitcoin. De koers van de Bitcoin wordt bepaald door het bedrag wat mensen bereid zijn er voor te betalen. In het begin was het maar 20 dollar waard, terwijl het niet al te lange tijd daarna een waarde van ruim 200 dollar had. Het is net zoals bij andere markten, op basis van vraag en aanbod. Maar wat uniek bij bitcoin is, is dat er slechts een vast aantal bitcoins uiteindelijk verkrijgbaar zullen komen. Dit aantal is 21 miljoen.

Bitcoins en andere cryptocurrencies kunnen binnen korte tijd enorm snel van waarde veranderen. Op sommige dagen kan de koers heel snel stijgen, maar zo snel kan het ook weer dalen. Dit is niet zo snel het geval bij normale valuta. Mensen die Bitcoins willen kopen of verkopen komen samen op een Bitcoin exchange. Daar wordt aan de hand van vraag en aanbod de waarde van een Bitcoin bepaald. De Bitcoin wordt tegenwoordig veel sterker en veel mensen tonen er interesse in. Dit kan ertoe leiden dat de koers kan stijgen. Omdat de vraag toeneemt zijn er zelfs al bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren. De wereldwijde acceptatie van bitcoin groeit enorm.

 

Bitvavo

Bitvavo is een grote cryptocurrency exchange in Nederland. Je kan meer dan 50 cryptocurrencies kopen, verkopen en bewaren. Het is de goedkoopste crypto exchange in Nederland.

 

Meer informatie?

 

Voordelen
+ Goedkoopste exchange in NL
+ Duidelijk platform
+ Zowel kopen, verkopen en bewaren

 

Nadelen

– Op dit moment 50 cryptocurrencies te traden/kopen

 

Litebit

Litebit is Nederlands grootste platform om bitcoin en andere cryptocurrency te kopen. Het platform biedt de mogelijkheid om 50+ cryptocoins te kopen via Ideal, bankoverschrijving en andere betaalmethoden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Grootste partij in Nederland

Nadelen

– Kosten lichtelijk hoger dan andere
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Btcdirect

Btcdirect is een ander Nederlanders platform waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash kan kopen. Het is geen exchange en niet bedoeld om te traden, het is een goed platform om te starten door BTC te kopen voor een goede prijs.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede prijzen

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Bitonic

Bitonic is het platform in Nederland om bitcoins te kopen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen, het is daarom geen echte bitcoin exchange.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Goede reputatie
+ Eenvoudig verkopen
+ Goede prijzen

Nadelen

– Alleen bitcoin beschikbaar
– Geen exchange om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Coinbase

Coinbase is wereldwijd één van de grootste spelers, afkomstig uit de Verenigde Staten. Het platform telt inmiddels al meer dan 10+ miljoen gebruikers en biedt de mogelijkheid om direct bitcoin te kopen met iDeal.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede reputatie

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar nog

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Binance

Binance is wereldwijd grootste bitcoin exchange, met mede de beste reputatie. Het heeft het grootste aanbod van cryptocurrencies om te traden en een erg gebruiksvriendelijk interface. Binance is de plek om te starten als je diverse altcoins wilt traden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Grootste exchange
+ Beste reputatie
+ Grootste aanbod

Nadelen

– Kan geen bitcoin kopen