Toon popup

ONTDEK WAT DE VERWACHTING IS VAN BTC

Bitcoin koers verwachting

Wat zijn de verwachtingen in 2021 voor de BTC koers? Gaat het dalen of gaat bitcoin dit jaar echt “to the moon”? 2020 had een hele mooie afsluiter met record hoogtes, gaat deze lijn zich verder door trekken? De verwachtingen van vele experts zijn hoog, ook de ontwikkelingen zien er positief uit. Op deze pagina geven wij een overzicht van de ontwikkelingen in de crypto markt.  Daarnaast hebben wij een selectie gemaakt van exchanges waar jij het beste kunt inkopen.

 

Bitcoin

Is bitcoin voor dit jaar een goede belegging? Wat zeggen de cijfers over de koers? Welke voorspellingen zijn al waar gemaakt?

BTC koers verwachting bekijken

Binance

 

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Naar Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Naar Bitvavo

Coinmotion logo

OKEX

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Naar OKEX

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Naar Bitpanda

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Naar Kraken

Litebit

 

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

 

Naar Litebit

Bitcoin koers verwachting 2021 – 2025

De koers van de Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Op 1 januari 2013 had de Bitcoin een waarde van ongeveer US$13.51, en op 28 november 2013 sloot de koers van de Bitcoin voor het eerst boven de US$1000. Met dat bedrag werd de Bitcoin 74 keer meer waard in minder dan een jaar tijd. Omdat de Bitcoin decentraal is kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week handelen in de Bitcoin via platformen als Bitvavo. Je ziet regelmatig in het weekend grote schommelingen in de prijs van de Bitcoin. Inmiddels is de koers weer boven de $46.000 en ziet het sentiment voor bitcoin erg positief uit.

Het kopen van bitcoin wordt door steeds meer mensen gedaan wat er toe leidt dat de prijs stijgt. De afgelopen jaren lijkt het er op alsof de koers als maar blijft stijgen, alhoewel er ook dagen zijn met scherpe dalingen. Dit blijft voorlopig omdat de marktwaarde van bitcoin kleiner is dan bijvoorbeeld aandelen. De vraag en aanbod bepaald namelijk ook de koers. In november 2017 was de koers alweer gestegen. Dus mensen die op dat moment waren ingestapt hebben een klein fortuin gemaakt. De koers van de Bitcoin wordt over het algemeen uitgedrukt in US dollars, maar uiteraard kan je ook gewoon met je euros handelen in Bitcoins. Op dit moment ziet het beeld voor bitcoin er extreem positief uit met alle nieuwe ontwikkelingen en vraag door zowel bedrijven als particulieren. Steeds meer kiezen er voor om een klein bedrag van hun portfolio in bitcoin te stoppen via platformen als Bitvavo.

Bitcoin waarde in jaarLaagste prijsDatumHoogste prijsDatum
2019€ 2.928,6729-jan€ 12.223,3126-jun
2018€ 2.775,4015-dec€ 15.249,5306-jan
2017€ 707,0612-jan€ 16.727,6817-dec
2016€ 314,6916-jan€ 937,9028-dec
2015€ 135,8514-jan€ 426,7918-dec
ATH (hoogste prijs aller tijden):€ 46.727,6808-02-2021

Bitcoin verwachting en voorspelling 2021

De Bitcoin verwachting heeft een positieve ontwikkeling zover in 2019, met inmiddels al drie keer de waarde van wat het laagste punt in 2019. Velen vragen zich nu natuurlijk af: Wat is de verwachting van bitcoin in 2021? Niemand kan dit exact aangeven, maar wat wel vast staat is dat er vele positieve ontwikkelingen zijn.

Enkele Bitcoin 2021 ontwikkelingen:

  • Een grote kans voor een goedkeuring van een bitcoin ETF
  • BAKKT futures lanceren
  • Bitcoin halveert
  • Meer adoptie door grote merken en winkels
  • Meer smartphones met een crypto wallet integratie
  • Meer banken welke cryptocurrency accepteren
  • Meer mogelijkheden om te betalen met bitcoin en crypto
  • Minder vertrouwen in de banken
  • Meer wetgeving voor acceptatie

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in 2020 zal de halvering zijn. Dit betekent namelijk dat de schaarste groter wordt. Dit zal rond mei 2020 gebeuren. Er is een erg grote kans dat dit tot een grote groei gaat leiden bij een groeiende vraag naar bitcoin. Dit leidt dan al snel tot een stijging van bitcoin bij exchanges.

Veel predicties laten zien dat Bitcoin de € 50+ over gaat in 2021, waarbij de halvering van bitcoin in mei, de toenemende acceptatie en de regulering van overheden de belangrijkste factoren zijn. Ten slotte zal de schaarste ook steeds belangrijker worden naarmate we dichterbij de 21 miljoen bitcoins zijn. Onderstaande tabel laat ook een predictie zien op basis van de halveringen in het verleden.

bitcoin halvering verwachting

Bitcoin koers voorspelling en prognose

De koers Bitcoin kenmerkt zich nog steeds door grote schommelingen. Dit wordt prijsvolatiliteit genoemd. Sommige mensen vragen zich dan ook af hoe het komt dat de koers steeds aan het schommelen is. Hiervoor kun je de totale marktkapitalisatie in cryptocurrencies  vergelijken met andere financiële markten. In vergelijking met andere markten is de cryptocurrency markt nog erg klein. Dit betekent dat er relatief weinig kapitaal nodig is om de koers te laten bewegen. Degene die de koers goed weet te voorspellen kan erg veel geld verdienen. Het belangrijkste is echter hoe het Bitcoin ecosysteem zich doorontwikkeld. Het aantal mensen die Bitcoin gebruikt wordt elk jaar meer. Ook worden er meer transacties gedaan met Bitcoin. Toch blijft het moeilijk voorspelbaar waar de koers Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de BTC koers nog sterk stijgen.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin biedt de mogelijkheid om snelle, veilige en goedkope betalingen te doen zonder de tussenkomst van een bank of een centrale processor. De systeem transacties vinden direct plaats tussen de digitale portefeuilles van gebruikers en worden geverifieerd in de blockchain (keten). De transacties worden digitaal ondertekend met unieke privé-sleutels, die bewijzen dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de digitale portemonnee. Alle transacties zijn openbaar en worden permanent opgeslagen in het Bitcoin netwerk. Bitcoin adressen zijn de enige informatie die wordt gebruikt om te bepalen waar Bitcoins worden toegewezen en waar ze worden verzonden. Deze adressen worden gemaakt door de gebruiker.

Bitcoin als valuta

De juridische status verschilt van land tot land, maar de lijst van landen die de Bitcoin accepteren, wordt voortdurend uitgebreid. Het werkt onafhankelijk van de banken in tegenstelling tot andere valuta’s. Het Bitcoin netwerk heeft ook geen ander centraal punt of een enkele beheerder, waardoor het een gedecentraliseerde digitale valuta is. Bitcoin verspreidt zich over de hele wereld als een geldige betaalmethode waardoor je verschillende goederen en diensten kan aanschaffen. Dit stimuleert de vraag naar Bitcoin. De koers van Bitcoin wordt bepaald door het bedrag wat mensen bereid zijn er voor te betalen. In het begin was het maar 20 dollar waard, terwijl het niet al te lange tijd daarna een waarde van ruim 200 dollar had. Het is net zoals bij andere markten, op basis van vraag en aanbod. Maar wat uniek bij bitcoin is, is dat er slechts een vast aantal bitcoins uiteindelijk verkrijgbaar zullen komen. Dit aantal is 21 miljoen.

Bitcoins en andere cryptocurrencies kunnen binnen korte tijd enorm snel van waarde veranderen. Op sommige dagen kan de koers heel snel stijgen, maar zo snel kan het ook weer dalen. Dit is niet zo snel het geval bij normale valuta. Mensen die Bitcoins willen kopen of verkopen komen samen op een Bitcoin exchange. Daar wordt aan de hand van vraag en aanbod de waarde van een Bitcoin bepaald. De Bitcoin wordt tegenwoordig veel sterker en veel mensen tonen er interesse in. Dit kan ertoe leiden dat de koers kan stijgen. Omdat de vraag toeneemt zijn er zelfs al bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren. De wereldwijde acceptatie van bitcoin groeit enorm en zo ook de BTC koers.

Verwacht je dat de koers gaat stijgen en wil je daar eenvoudig op inspringen? Zelfs met een hefboom effect tot wel 10x? Meld je dan aan bij Plus500. Dit is voor mensen die willen speculeren op de koers, maar niet de BTC echt willen bezitten.

Plus500 Bitcoin & Crypto

Plus500 is het platform om te traden in CFD’s met leverage.

 

https://www.plus500.com

Let op: Geen enkele informatie op deze pagina, is een beleggingsadvies.

Bitcoin is een nieuw digitaal betaalmiddel en middel van waarde. Je kunt het zien als een manier van waarde uitwisseling rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Bitcoin is een digitale valuta ook wel genoemd cryptocurrency of cryptovaluta. De transacties zijn beveiligd binnen de infrastructuur en vormen een uitgegeven online database ook wel een blockchain genoemd. In de basis zijn er vier manieren om aan bitcoins te komen. Je kunt Bitcoin accepteren voor de verkoop van diensten en goederen, door ze te minen of kopen of door het te ontvangen als betaalmiddel.

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over BTC

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kun je de koers voorspellen?
De koers voorspellen? Wie zou dat niet willen, wie weet wat er met de koers gebeurd kan namelijk enorm rijk worden. De prijs is net als andere beleggingsmiddelen gebaseerd op vraag en aanbod. Zodra de vraag toeneemt, zou de prijs ook toenemen. Het aanbod van BTC kan namelijk niet meer toenemen.

Of het gaat stijgen of dalen is afhankelijk van vele factoren. In onze nieuwsbrief delen wij altijd de laatste nieuwtjes zodat jij goed op de hoogte blijft. Toch is het belangrijk om altijd zelf research te blijven doen.

Hoe kan ik me voorbereiden?
Wie wilt profiteren van een eventuele stijging, moet goed voorbereid zijn. Het begint natuurlijk met de juiste kennis en research. Je moet kunnen begrijpen wat er gaande is in de crypto markt.

Daarnaast wil je kunnen toeslaan als jij denkt dat het moment daar is. Wij raden aan om een geverifieerd account te hebben bij meerdere exchanges. Op deze manier kun je al bekend raken met hun systeem.