Bitcoin koers verwachting

Bitcoin is een nieuw digitaal betaalmiddel en middel van waarde. Je kunt het zien als een manier van waarde uitwisseling rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Bitcoin is een digitale valuta ook wel genoemd cryptocurrency of cryptovaluta. De transacties zijn beveiligd binnen de infrastructuur en vormen een uitgegeven online database ook wel een blockchain genoemd. In de basis zijn er vier manieren om aan bitcoins te komen. Je kunt Bitcoin accepteren voor de verkoop van diensten en goederen, door ze te minen of kopen of door het te ontvangen als betaalmiddel.

Hoe werkt Bitcoin

Bitcoin biedt de mogelijkheid om snelle, veilige en goedkope betalingen te doen zonder de tussenkomst van een bank of een centrale processor. De systeem transacties vinden direct plaats tussen de digitale portefeuilles van gebruikers en worden geverifieerd in de blockchain (keten). De transacties worden digitaal ondertekend met unieke privé-sleutels, die bewijzen dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de digitale portemonnee. Alle transacties zijn openbaar en worden permanent opgeslagen in het Bitcoin netwerk. Bitcoin adressen zijn de enige informatie die wordt gebruikt om te bepalen waar Bitcoins worden toegewezen en waar ze worden verzonden. Deze adressen worden gemaakt door de gebruiker.

Bitcoin als valuta

De juridische status verschilt van land tot land, maar de lijst van landen die de Bitcoin accepteren, wordt voortdurend uitgebreid. Het werkt onafhankelijk van de banken in tegenstelling tot andere valuta’s. Het Bitcoin netwerk heeft ook geen ander centraal punt of een enkele beheerder, waardoor het een gedecentraliseerde digitale valuta is. Bitcoin verspreidt zich over de hele wereld als een geldige betaalmethode waardoor je verschillende goederen en diensten kan aanschaffen. Dit stimuleert de vraag naar Bitcoin. De koers van de Bitcoin wordt bepaald door het bedrag wat mensen bereid zijn er voor te betalen. In het begin was het maar 20 dollar waard, terwijl het niet al te lange tijd daarna een waarde van ruim 200 dollar had. Het is net zoals bij andere markten, op basis van vraag en aanbod. Maar wat uniek bij bitcoin is, is dat er slechts een vast aantal bitcoins uiteindelijk verkrijgbaar zullen komen. Dit aantal is 21 miljoen.

Bitcoins en andere cryptocurrencies kunnen binnen korte tijd enorm snel van waarde veranderen. Op sommige dagen kan de koers heel snel stijgen, maar zo snel kan het ook weer dalen. Dit is niet zo snel het geval bij normale valuta. Mensen die Bitcoins willen kopen of verkopen komen samen op een Bitcoin exchange. Daar wordt aan de hand van vraag en aanbod de waarde van een Bitcoin bepaald. De Bitcoin wordt tegenwoordig veel sterker en veel mensen tonen er interesse in. Dit kan ertoe leiden dat de koers kan stijgen. Omdat de vraag toeneemt zijn er zelfs al bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren. De wereldwijde acceptatie van bitcoin groeit enorm.

Koers verwachting

De koers van de Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Op 1 januari 2013 had de Bitcoin een waarde van ongeveer US$13.51, en op 28 november 2013 sloot de koers van de Bitcoin voor het eerst boven de US$1000. Met dat bedrag werd de Bitcoin 74 keer meer waard in minder dan een jaar tijd. Omdat de Bitcoin decentraal is kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week handelen in de Bitcoin. Je ziet regelmatig in het weekend grote schommelingen in de prijs van de Bitcoin.

Veel mensen handelen daarom in hun vrije tijd in Bitcoins. De afgelopen jaren lijkt het er op alsof de koers als maar blijft stijgen, alhoewel er ook dagen zijn met scherpe dalingen. De vraag en aanbod bepaald namelijk ook de koers. In november 2017 was de koers alweer gestegen. Dus mensen die op dat moment waren ingestapt hebben een klein fortuin gemaakt. De koers van de Bitcoin wordt over het algemeen uitgedrukt in US dollars, maar uiteraard kan je ook gewoon met je euros handelen in Bitcoins. Voor de korte termijn lijkt de koers van de Bitcoin nog te kunnen stijgen. Dit omdat veel meer mensen er interesse in krijgen.

Bitcoin koers verwachting in 2020

De koers heeft een positieve ontwikkeling zover in 2019, met inmiddels al drie keer de waarde van wat het laagste punt in 2019. Velen vragen zich nu natuurlijk af: Wat is de verwachting van bitcoin in 2020? Niemand kan dit exact aangeven, maar wat wel vast staat is dat er vele positieve ontwikkelingen zijn zoals:

  • Een grote kans voor een goedkeuring van een bitcoin ETF
  • BAKKT futures lanceren
  • Bitcoin halveert
  • Meer adoptie door grote merken en winkels
  • Meer smartphones met een crypto wallet integratie
  • Meer banken welke cryptocurrency accepteren
  • Meer mogelijkheden om te betalen met bitcoin en crypto

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in 2020 zal de halvering zijn. Dit betekent namelijk dat de schaarste groter wordt. Dit zal rond mei 2020 gebeuren. Er is een erg grote kans dat dit tot een grote groei gaat leiden bij een groeiende vraag naar bitcoin.