Bitcoin koers voorspelling

Bitcoin wordt vaak omschreven als een cryptocurrency, een virtuele valuta of een digitale valuta. Bitcoin is een online versie van contant geld. Je kunt het zelfs gebruiken om producten en diensten mee te betalen. Echter zijn er nog niet veel winkels en bedrijven die het als betaalmiddel accepteren. Elke Bitcoin is in feite een computerbestand dat wordt opgeslagen in een  ‘digitale portemonnee’ op je smartphone of computer. Mensen kunnen hun Bitcoins naar anderen hun digitale portemonnee sturen en ontvangen. Elke afzonderlijke transactie wordt geregistreerd in een openbare lijst die de blockchain wordt genoemd. Dit maakt het mogelijk om de geschiedenis van Bitcoins te traceren om te voorkomen dat mensen munten uitgeven die ze niet bezitten, kopieën maken of transacties ongedaan maken.

Koers

Bitcoin heeft altijd een prijs, dit is gedurende de hele dag zo en elke dag. In tegenstelling tot de aandelenbeurs heeft de koers van Bitcoin geen open- of slotkoers.  De koers komt tot stand op internationale, online beurzen waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in Bitcoin. Daalt  koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Maar als de koers stijgt, dan is er meer vraag dan aanbod. Sinds de lancering van Bitcoin is de koers altijd erg bewegelijk geweest. Wanneer een munt hard in waarde stijgt gaat dat natuurlijk gepaard met grote koersschommelingen. De munt verschijnt dan ook regelmatig in het nieuws als de koers weer eens een aantal procenten per dag is gestegen of gedaald. De hoogste waarde tot nu toe werd eind 2017 bereikt toen de Bitcoin koers rond de 17.000 euro uitkwam.

Koers voorspelling van bitcoin

De koers van Bitcoin kenmerkt zich nog steeds door grote schommelingen. Dit wordt prijsvolatiliteit genoemd. Sommige mensen vragen zich dan ook af hoe het komt dat de koers steeds aan het schommelen is. Hiervoor kun je de totale marktkapitalisatie in cryptocurrencies  vergelijken met andere financiële markten. In vergelijking met andere markten is de cryptocurrency markt nog erg klein. Dit betekent dat er relatief weinig kapitaal nodig is om de koers te laten bewegen. Degene die de koers goed weet te voorspellen kan erg veel geld verdienen. Het belangrijkste is echter hoe het Bitcoin ecosysteem zich doorontwikkeld. Het aantal mensen die Bitcoin gebruikt wordt elk jaar meer. Ook worden er meer transacties gedaan met Bitcoin.  Toch blijft het moeilijk voorspelbaar waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen.