Ontdek de actuele koers van bitcoin

 

 Bitcoin koers

Weten wat de actuele bitcoin koers is? Bekijk het hier. Altijd de bitcoin koers in euro zodat je eenvoudig kan zien wat het waard is.

Binnen de financiële wereld is er al een tijdje sprake van de opmars van digital geld. Dit virtueel geld is dus niet fysiek in handen te krijgen, maar kan gewoon worden gebruikt om binnen giraal verkeer betalingen te verrichten. Zo is Bitcoin nog altijd de “populairste” binnen deze groep van geld en varieert de waarde. Alles hangt namelijk af van de koers op dat moment en is het goed die in de gaten te houden. Zo is de koers van een groot aantal factoren afhankelijk en zorgen die er voor dat de waarde snel toe, maar ook af kan nemen.

Bitcoin koers in euro

Bitcoin koers bekijken

De bewegingen van Bitcoin op de beurs (eigenlijk meer een digitaal handelsplatform), dienen in de gaten worden gehouden met behulp van een partner. Wie investeert in de aankoop van dit digitaal geld, kan een beroep doen op een aantal bedrijven die er hun diensten aanbieden. Het gaat hier om “brokers” en is het via hun mogelijk om rechtstreeks betalingen over te maken voor de aan- of verkoop van Bitcoin. De opdracht voor het geven van de transacties, kan van te voren gegeven zijn wanneer een bepaalde koershoogte bereikt is. Zo een broker bekijkt alle koersontwikkelingen ook vanuit een historisch perspectief en kan er zo snel ingespeeld worden.

Geen relatie met de “gewone” beurs

Wanneer er gesproken wordt over de Bitcoin koers, moet er wel geen verwarring ontstaan met de gewone financiële beurzen waar er onder andere handel in aandelen plaatsvindt. Het ontbreken van een aanwijsbare link, geeft aan dat investeren in Bitcoin een onafhankelijke manier van het vastleggen van jouw vermogen is. De koersontwikkelingen zijn natuurlijk verbonden aan de vraag en het aanbod en is de piek waar er sprake van was in 2017 – 2019 daar een goed voorbeeld van. Naast Bitcoin zijn er nu tal van andere cryptocurrencies te vinden en zorgt deze concurrentie ook voor de nodige koersschommelingen.

Vast staat het wel dat het investeren in Bitcoin wordt gezien als een veilig alternatief en men in onzekere tijden daarom ook massaal overstapt op digitaal geld. Ook in financieel betere tijden heeft men de neiging om het risico te beperken en dus een deel van de spaartegoeden te investeren in Bitcoin. Wie een slaatje wil slaan uit de verschillen in de koers, kan met een CFD broker in zee gaan. Afhankelijk van de gemaakte afspraken, zal bij een stijging of daling van de koers een afgesproken ratio van het verschil worden uitgekeerd. Alles komt wel met de nodige risico’s en is het verstandig om je goed te laten informeren over deze vorm van verdienen aan de Bitcoin koers.

De wereld van Bitcoin mag dus zeker geen onbekende zijn voor niet alleen de grote investeerders, maar gewoon iedereen die mee wilt participeren met deze cryptocurrency. Schakel een broker in om op de Bitcoin markt juiste investeringen te plegen en zo ook mee te genieten van de veranderingen van de koers.

 

Bitvavo

Bitvavo is een grote cryptocurrency exchange in Nederland. Je kan meer dan 50 cryptocurrencies kopen, verkopen en bewaren. Het is de goedkoopste crypto exchange in Nederland.

 

Meer informatie?

 

Voordelen
+ Goedkoopste exchange in NL
+ Duidelijk platform
+ Zowel kopen, verkopen en bewaren

 

Nadelen

– Op dit moment 50 cryptocurrencies te traden/kopen

 

Litebit

Litebit is Nederlands grootste platform om bitcoin en andere cryptocurrency te kopen. Het platform biedt de mogelijkheid om 50+ cryptocoins te kopen via Ideal, bankoverschrijving en andere betaalmethoden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Grootste partij in Nederland

Nadelen

– Kosten lichtelijk hoger dan andere
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Btcdirect

Btcdirect is een ander Nederlanders platform waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash kan kopen. Het is geen exchange en niet bedoeld om te traden, het is een goed platform om te starten door BTC te kopen voor een goede prijs.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede prijzen

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Bitonic

Bitonic is het platform in Nederland om bitcoins te kopen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen, het is daarom geen echte bitcoin exchange.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Goede reputatie
+ Eenvoudig verkopen
+ Goede prijzen

Nadelen

– Alleen bitcoin beschikbaar
– Geen exchange om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Coinbase

Coinbase is wereldwijd één van de grootste spelers, afkomstig uit de Verenigde Staten. Het platform telt inmiddels al meer dan 10+ miljoen gebruikers en biedt de mogelijkheid om direct bitcoin te kopen met iDeal.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede reputatie

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar nog

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Binance

Binance is wereldwijd grootste bitcoin exchange, met mede de beste reputatie. Het heeft het grootste aanbod van cryptocurrencies om te traden en een erg gebruiksvriendelijk interface. Binance is de plek om te starten als je diverse altcoins wilt traden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Grootste exchange
+ Beste reputatie
+ Grootste aanbod

Nadelen

– Kan geen bitcoin kopen