Beste sites om Bitcoin te kopen in Nederland

 

 Bitcoin kopen

Je wilt bitcoin kopen, maar weet niet waar te starten? Dan zit je hier goed. Hieronder volgt een lijst van de beste plekken om bitcoin te kopen in Nederland. Op een betrouwbare en snelle manier. Met bankoverschrijving, iDeal, creditcard, Paypal en andere betaalmogelijkheden.

Bitvavo

Bitvavo is een grote cryptocurrency exchange in Nederland. Je kan meer dan 50 cryptocurrencies kopen, verkopen en bewaren. Het is de goedkoopste crypto exchange in Nederland.

Meer informatie?

 

Voordelen
+ Goedkoopste exchange in NL
+ Duidelijk platform
+ Zowel kopen, verkopen en bewaren

 

Nadelen

– Op dit moment 50 cryptocurrencies te traden/kopen

 

Litebit

Litebit is Nederlands grootste platform om bitcoin en andere cryptocurrency te kopen. Het platform biedt de mogelijkheid om 50+ cryptocoins te kopen via Ideal, bankoverschrijving en andere betaalmethoden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Grootste partij in Nederland

Nadelen

– Kosten lichtelijk hoger dan andere
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Btcdirect

Btcdirect is een ander Nederlanders platform waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash kan kopen. Het is geen exchange en niet bedoeld om te traden, het is een goed platform om te starten door BTC te kopen voor een goede prijs.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede prijzen

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Binance

Binance is wereldwijd grootste bitcoin exchange, met mede de beste reputatie. Het heeft het grootste aanbod van cryptocurrencies om te traden en een erg gebruiksvriendelijk interface. Binance is de plek om te starten als je diverse altcoins wilt traden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Grootste exchange
+ Beste reputatie
+ Grootste aanbod

Nadelen

– Kan geen bitcoin kopen

Coinbase

Coinbase is wereldwijd één van de grootste spelers, afkomstig uit de Verenigde Staten. Het platform telt inmiddels al meer dan 10+ miljoen gebruikers en biedt de mogelijkheid om direct bitcoin te kopen met iDeal.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede reputatie

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Kucoin

Kucoin is een Koreaanse bitcoin exchange met een goede reputatie. Kucoin biedt een groot aantal cryptocurrencies. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en snel te gebruiken. Je kan hier vele altcoins traden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Betrouwbare exchange
+ Veel minder bekende coins aanwezig
+ Gebruiksvriendelijk

Nadelen

– Vrij nieuw nog
– Kan geen BTC kopen

Bitonic

Bitonic is het platform in Nederland om bitcoins te kopen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen, het is daarom geen echte bitcoin exchange.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal of bankoverschrijving
+ Eenvoudig kopen
+ Goede prijzen

Nadelen

– Alleen bitcoin beschikbaar
– Geen exchange om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Er zijn vele mogelijkheden als het aan komt op Bitcoin kopen, ook in Nederland! Één voorbeeld hierin is bijvoorbeeld, om jezelf aanmelden op een crypto handelsplatform (Bitcoin exchange). Dit is een plek waar je kunt beginnen met het verhandelen van Bitcoin met andere gebruikers. Echter, moet je hiervoor over veel kennis beschikken wat betreft cryptocurrency en het is een wat meer tijdrovend en ingewikkeld proces. Ook is niet proces niet geheel zonder risico, de Bitcoins of euro’s in jou bezit moeten namelijk gestald worden bij het handelsplatform en er nooit garanties zijn voor de prijs die je betaalt.

Op onze website vind je een groot aantal verschillende platformen, waar het mogelijk is om Bitcoins te kopen en te verhandelen. Wij hebben alleen de meest betrouwbare en eenvoudige platformen voor je uitgelicht om crypto op te kunnen kopen en te verhandelen. Al deze platformen zijn geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, kosten, reputatie en reviews van duizenden gebruikers.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden alvorens je besluit om Bitcoin te gaan kopen, is of je de Bitcoin daadwerkelijk wil gaan verhandelen. Indien je de Bitcoin in jouw bezit is en wilt gaan verhandelen. Dan zou je gebruik moeten maken van een Bitcoin Exchange, dat het traden van crypto mogelijk maakt. In dit geval zijn de Binance en BitVavo exchange absolute aanraders.

Voor een ieder die liever niet gaat traden, maar de Bitcoin wil bewaren in zijn of haar ‘Wallet’. Dan is het aan te raden gebruik te maken van een Bitcoin broker die een eigen Bitcoin wallet aanbiedt. Om de Bitcoins in jou bezit te kunnen bewaren.

Bitcoin kopen IDEAL

De makkelijkste en veiligste manier om Bitcoin te kopen, is om dit te doen met IDEAL. In Nederland zijn er verschillende partijen, die deze manier van betalingen uitvoeren mogelijk maken. In veel gevallen betaal je hier dan ongeveer 1% per transactie voor. Toch zijn er veel Nederlanders het de 1% extra kosten meer dan waard vinden, dit vanwege het gebruikersgemak en de snelheid van het afronden van een transactie.

Heb je interesse in het kopen van Bitcoin met IDEAL? Bekijk dan eens onze volledige uitleg, over hoe je dit doet bij BitVavo!

Op de website kun je erg eenvoudig invullen hoeveel Bitcoin je wilt gaan ontvangen, of hoeveel euro je hiervoor wilt gaan besteden. De hoeveelheid aan Bitcoin die je hier ziet staan, is het aantal dat jij gaat ontvangen op het moment dat je de Bitcoin betaling via IDEAL in gang zet.

Bitcoin kopen koers

Over het algemeen zijn de koersen van de meeste cryptovaluta, dus ook daarom is de de Bitcoin koers erg volatiel. De enorme beweeglijkheid van veranderingen van de koersen binnen deze markt, maakt handelen in Bitcoin en andere crypto erg kansrijk, maar zorgt ook voor risico’s!

We kennen natuurlijk allemaal de succesverhalen die over handelaars in Bitcoin bekend zijn. Toch is het belangrijk te beseffen dat de koersen nooit alleen maar stijgende zullen zijn. De al benoemde hoge volatiliteit werkt uiteraard twee kanten op. Deze kan stijgen, maar ook dalen. Dit is iets waar handelaren in Bitcoin sterk rekening mee moeten houden, om het een lucratieve business te kunnen maken.

Alvorens je besluit om Bitcoin te kopen is het belangrijk te actuele Bitcoin kopen koers in de gaten te houden en hier op in te spelen. Meer informatie over de actuele Bitcoin koers is te vinden op onze website.

Hoe kan je goedkoop Bitcoin kopen?

Het goedkoop Bitcoin kopen staat sterk in het verband met het monitoren van de actuele Bitcoin koers zoals hierboven al te hebben te hebben geschreven. De koersen van Bitcoin zijn namelijk sterk volatiel en maakt dus veel sterke prijsschommelingen door. De actuele prijs van Bitcoin is over het algemeen nooit lang hetzelfde en schommelt op dagelijkse basis heen en weer.

Ondanks de volatiliteit waar je bij het kopen Bitcoin mee te maken hebt, wil je natuurlijk goedkoop Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen tegen de best mogelijke prijs. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om de actuele koersen in de gaten te houden en waar mogelijk, hier op in te spelen.

Waar Bitcoin kopen?

Op onze website vind je een handig overzicht waarin wij de beste Bitcoin brokers en crypto exchanges uitlichten, wat betreft het kopen en verhandelen van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Het is belangrijk om te weten wat jij wilt gaan doen met de Bitcoin in jouw bezit. Wil je bijvoorbeeld beginnen met het verhandelen van Bitcoin op de daar voor bestemde crypto exchanges? Dan doe je er goed aan, mits je over een eigen wallet beschikt. Gebruik te maken van de Binance exchange of de BitVavo exchange.

Indien jij de Bitcoin in jouw bezit liever wil bewaren en wachten op koersstijgingen alvorens je deze weer verkoopt. Dan doe je er goed aan om LiteBit hiervoor te gebruiken. LiteBit is namelijk een platform dat een eigen Wallet aanbiedt, om de crypto in jouw bezit in te kunnen bewaren. De Binance of BitVavo exchange heeft dit bijvoorbeeld niet.

Bitcoin kopen vergelijken

Alvorens je besluit Bitcoin te gaan kopen is het verstandig om de verschillende platformen die deze mogelijkheid aanbieden, met elkaar te vergelijken. Dit om een geschikte exchange of broker te vinden die volledig aansluit aan jouw persoonlijke wensen hiervoor. Ook kan het alvorens Bitcoin kopen vergelijken, goedkoop Bitcoin kopen makkelijker maken. In het overzicht op onze website vind je een handige tool met alle informatie, over Bitcoin exchanges en brokers. Met de daarbij behorende voordelen en nadelen per exchange of broker

Laten we Beginnen

Klaar Voor De Bitcoin revolutie?

Hoelang duurt het voordat ik mijn bitcoin ontvang als ik het koop?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, maar in de meeste gevallen heb je dit binnen een uur.

Wat is het minimum aan bitcoin dat ik moet kopen?

Dit is minimaal, vrijwel elke bitcoin site waar je kan kopen heeft het minimum op een aantal euro’s staan. Het is dus goed om eerst klein te kopen zodat je het proces kan leren, naarmate je er zeker van bent dat alles goed is gegaan kan je meer kopen.

Waar kan ik het beste bitcoin kopen met iDeal?

Ook hiervoor geldt dat dit het beste bij de Nederlandse websites kan, namelijk Bitonic, Btcdirect en Litebit. Overal kan je eenvoudig en veilig met iDeal afrekenen.

Waar kan ik mijn bitcoins het beste opslaan?

Het meest veilig is een cold wallet zoals Trezor of Nano Ledger S.

Waar kan ik het beste bitcoin kopen in Nederland?

De meest bekende websites in Nederland zijn Bitonic, Btcdirect en Litebit. Dit zijn allemaal websites welke al meer dan 6 jaar actief zijn en vele duizenden klanten hebben, met een goede klantenservice en reputatie. Het is dus handig om de eerste keer op hun website te kopen, alle informatie wordt ook daar uitgelegd hoe het werkt.

Op welke internationale sites kan ik het beste bitcoin kopen?

Indien je niet bij een Nederlandse website wilt kopen, dan is Coinbase een goede optie wereldwijd. Dit is het grootste Amerikaanse platform in bitcoin te kopen. Ook hier kan je tevens met iDeal bitcoin kopen.

Zijn er slimme strategieën om bitcoin te kopen?

Een bekende strategie dat door veel mensen wordt gebruikt bij investeringen is de Dollar-cost-averaging (DCA). Dit houdt in dat je met regelmaat voor hetzelfde bedrag koopt, ongeacht de koers op dat moment. Hierdoor ben je op de lange termijn minder aan volatiliteit onderhevig. Hier lees je daar meer over.