Bitcoin kopen

Bitcoins kopen

Er bestaan verschillende manieren om bitcoin te kopen in Nederland (of België). De beste manier is via een broker of exchange (ook wel handelsplatform genoemd).

Bitcoin kopen is het makkelijkste, veiligst en het meest snel via Nederlandse partijen, omdat je hier eenvoudig met iDeal kan betalen. Tevens betaal je via iDeal lage fees en ontvang je de bitcoin direct in je wallet. In deze vervolgstappen vindt je een uitleg hoe en waar het bitcoin van kopen het beste werkt. In dit voorbeeld laten wij zien hoe het bij Nederlands bekendste handelsplatform Bitvavo werkt.

Hier kan je een omschrijving vinden hoe bitcoin kopen werkt op Bitvavo, de Bitcoin Exchange met de laagste fees in Nederland. In verschillende stappen wordt uitgelegd hoe dit proces werkt zodat je het eenvoudig kan volgen.

De eerste stap is het aanmaken van een account. Je registreert je met een e-mailadres en persoonlijke details. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld en op registreren hebt geklikt, krijg je een e-mail met een activatiemail om te bevestigen.

Na het activeren van je account kan je inloggen en moet je enkele additionele vragen beantwoorden, dit zijn de verplichte vragen vanwege de financiële wet- en regelgeving. Hier geef je op wat de reden is voor het aanmaken van een account en waar het vermogen vandaan komt. Ten slotte moet je een identificatieverificatie doorgaan. Wij laten het je hier zien in enkele stappen.

Bankrekening koppelen

Na het aanmaken van een account is de volgende stap om de bankrekening te koppelen. Een bankrekening moet namelijk geverifieerd worden wat alleen kan door een kleine betaling over te maken. Deze stap ziet er als volgt uit.

Waar moet je rekening mee houden?

- Een account moet op eigen naam staan, je kan alleen geld overmaken vanuit een bankrekening die onder jou naam staan. Wanneer je overmaakt vanuit een rekening van een ander account, kan het account niet worden geverifieerd en kan je geen transacties uitvoeren, dus let hier goed op.

- Een zakelijke rekening mag niet gebruikt worden, wanneer je een zakelijk account wilt openen, dan moet je een ander formulier invullen.

- Je mag geen Transferwise rekening gebruiken, deze rekening staat Bitvavo niet toe. Alle ander Europese banken kunnen gebruikt worden, het makkelijkste is om een IBAN rekening te gebruiken, wat alle Nederlandse banken hebben.

Tegoed storten

Nadat je het account hebt geverifieerd, kan je kiezen welk betaalbedrag en betaalmethode je wilt gebruiken om meer te storten. Hiervoor klik je op de knop ‘Tegoed storten’ en kies je het bedrag dat je wilt toevoegen aan je account.

Nadat de betaling voldaan is, krijg je het tegoed snel te zien in je wallet. Met iDeal is dit vrijwel altijd instant, wanneer je kiest voor overboeking kan dit 1-2 (werk) dagen duren. Daarom is storten met iDeal het meest snel, betrouwbaar en handig.

Bovenstaand scherm zie je in het account staan links bovenaan als je bent ingelogd. Wanneer je de betaling hebt voltooid via iDeal, dan zal je hierna de balans zien in het account. Wanneer je kies voor bankoverschrijving, dan kan het 1-2 werkdagen duren.

Bitcoin kopen

Nadat het tegoed is gestort in het account, kan je aan de slag om je eerste bitcoin te kopen. Hoe werkt dit precies? Als je een klein beetje naar onder scrollt zie je een lijst van cryptocurrencies en zie je erboven ‘Valuta’ staan, daar vul je bitcoin in. Vervolgens krijg je het resultaat van bitcoin bovenaan, waarna je daar op klikt. Belangrijk is dat je op Bitcoin klikt en niet op Bitcoin Cash of Bitcoin SV gezien dit twee andere crypto valuta zijn.

Nadat je op bitcoin hebt geklikt, kom je op het scherm waar je bitcoins kopen kan. Hierbij heb je twee opties. Je kan het bedrag invullen wat je wilt investeren of je kan het aantal bitcoin invullen dat je koopt en dat wordt dit automatisch omgezet wat dit bedrag in euro’s is. Je kan zelf kiezen hoeveel bitcoin je wilt kopen, je kan 0.005 kopen bijvoorbeeld.

Nadat je het bedrag hebt gekozen dat je wilt investeren is het goed om dit even goed te controleren, omdat het niet terug te draaien is. Nadat je zeker bent van je aankoop, klik je op ‘Kopen’ en vervolgens op bevestigen.

Bitcoin bewaren

eE hebt je eerste bitcoin gekocht, gefeliciteerd! Niks is belangrijker dan je bitcoin bewaren, bij Bitvavo heb je in ingebouwde wallet zitten. Dit betekent wanneer je de transactie hebt voltooid zoals in de voorgaande stap, dan wordt de bitcoin in je wallet op opgeslagen. Wanneer je inlogt zie je onder het bovenste scherm je portfolio met je balans staan, zo zie je het aantal bitcoin en de totale waarde in euro. Ook heb je de optie om direct naar te zoeken naar een specifieke crypto in je portfolio.

Naast bitcoin kan je 50+ andere cryptocurrencies en digitale valuta kopen, verkopen en behouden in je wallet op Bitvavo. Belangrijk om te weten is dat de handelskosten 0,25% zijn voor een transactie, wat erg laag is.

Klik hier om te starten op met de registratie op www.bitvavo.com

Klaar met onze handleiding? Ga direct aan de slag