Bitcoin kopen

Wie zo alle berichten volgt op de markt van cryptocurrencies, zal zeker het idee krijgen dat het hier om een veilige manier van beleggen gaat waar steeds meer personen, maar ook bedrijven voor kiezen. Het gaat ook om de mate van transparantie waarin alles plaatsvindt en het gemak waarmee de er verhandeld wordt in dit digitaal “geld”. Dit gemak is ook te merken wanneer je over wilt gaan tot de aankoop van Bitcoin.

Maak wel eerst een wallet aan

Naast transparantie van de Bitcoinmarkt, is het ook de veiligheid waarbinnen alle transacties plaatsvinden, die ervoor zorgt dat de aankoop nooit voor problemen gaat zorgen. Er zijn bedrijven te vinden waar het mogelijk is een wallet aan te maken. Zo een wallet vertoont veel gelijkenissen met een bankrekening. Het is belangrijk dat zo een wallet ook gekoppeld is aan een bankrekening. Alleen op zo een wijze kan de transactie tot stand komen voor niet alleen de aankoop, maar ook de verkoop van Bitcoins. Dit maakt het ook mogelijk alle gegevens van personen en bedrijven die handel drijven in Bitcoins na te trekken.Aan elke wallet is er een uniek adres verbonden en wordt deze gebruikt bij elke transactie. Na opdracht gegeven te hebben tot de aankoop (er zijn verschillende aanbieders op zo een platform) zal je snel over moeten gaan tot het invullen van alle gegevens.

Er kan gekozen worden voor verschillende vormen van overmakingen

Het is nu tijd om het geld over te maken naar de verkoper en kan er daarvoor gekozen worden uit een aantal opties. Hou ook een oogje in het zeil wat betreft de koers. Deze fluctueert namelijk en dien je daarom ook niet te lang te wachten met het geven van de opdracht tot overmaking. Anders loop je wel de kans de aankoop te verrichten tegen een andere (minder voordeligere) koers. Voor kleine hoeveelheden is de koop meestal al binnen een paar minuten geregeld, vooral wanneer je regelmatig acties bent binnen de Blockchain. Indien de transactie gelukt is, krijg je gelijk een melding en zijn de Bitcoins vanaf dat moment geheel tot jouw beschikking.

Naast het kopen van Bitcoins via individuele platforms, kan er ook voor gekozen worden om de koop plaats te laten vinden via een speciaal bedrijf die als tussenpersoon dient. Zo kan van te voren de opdracht gegeven worden an het bedrijf om pas tot de koop over te gaan wanneer de koers een bepaalde hoogte heeft bereikt. Wanneer het zo ver is, krijg je gelijk een melding dat de koop plaats kan vinden. Het is echter gangbaar dat er een aparte wallet aangemaakt wordt bij zo een tussenpersoon en de koop gelijk kan vinden, zonder dat je eerst toestemming moet verlenen voor de bankovermaking. Het nadeel van deze vorm van Bitcoin kopen is wel, dat jouw geld al die tijd (dus tot de koop plaats kan vinden) vast zit en je van te voren niet weet hoe lang je wachten moet voor de gewenste Bitcoin waarde bereikt is.

Bitcoin kopen
5 (100%) 1 vote