Beste sites om Bitcoin te kopen in Nederland

 

 Bitcoin kopen

Je wilt bitcoin kopen, maar weet niet waar te starten? Dan zit je hier goed. Hieronder volgt een lijst van de beste plekken om bitcoin te kopen in Nederland. Op een betrouwbare en snelle manier. Met bankoverschrijving, iDeal, creditcard, Paypal en andere betaalmogelijkheden.

Litebit

Litebit is Nederlands grootste platform om bitcoin en andere cryptocurrency te kopen. Het platform biedt de mogelijkheid om 50+ cryptocoins te kopen via Ideal, bankoverschrijving en andere betaalmethoden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Grootste partij in Nederland

Nadelen

– Kosten lichtelijk hoger dan andere
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Btcdirect

Btcdirect is een ander Nederlanders platform waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash kan kopen. Het is geen exchange en niet bedoeld om te traden, het is een goed platform om te starten door BTC te kopen voor een goede prijs.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede prijzen

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Binance

Binance is wereldwijd grootste bitcoin exchange, met mede de beste reputatie. Het heeft het grootste aanbod van cryptocurrencies om te traden en een erg gebruiksvriendelijk interface. Binance is de plek om te starten als je diverse altcoins wilt traden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Grootste exchange
+ Beste reputatie
+ Grootste aanbod

Nadelen

– Kan geen bitcoin kopen

Coinbase

Coinbase is wereldwijd één van de grootste spelers, afkomstig uit de Verenigde Staten. Het platform telt inmiddels al meer dan 10+ miljoen gebruikers en biedt de mogelijkheid om direct bitcoin te kopen met iDeal.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede reputatie

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Kucoin

Kucoin is een Koreaanse bitcoin exchange met een goede reputatie. Kucoin biedt een groot aantal cryptocurrencies. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en snel te gebruiken. Je kan hier vele altcoins traden.

Meer informatie?

Voordelen
+ Betrouwbare exchange
+ Veel minder bekende coins aanwezig
+ Gebruiksvriendelijk

Nadelen

– Vrij nieuw nog
– Kan geen BTC kopen

Bitonic

Bitonic is het platform in Nederland om bitcoins te kopen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen, het is daarom geen echte bitcoin exchange.

Meer informatie?

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal of bankoverschrijving
+ Eenvoudig kopen
+ Goede prijzen

Nadelen

– Alleen bitcoin beschikbaar
– Geen exchange om te traden

Betaalopties

 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Hoe werkt bitcoin kopen?

Sta je op het punt om bitcoin te kopen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Je wilt namelijk zo goed mogelijk geïnformeerd omdat er een aantal obstakels zijn. Zoals de overvloed van sites waar je bitcoin kan kopen, hoe het storten op een bitcoin wallet werkt, tot aan een betrouwbare website vinden waar je eenvoudig kan afrekenen via iDeal bijvoorbeeld.

Op deze pagina vindt je daarom een aantal betrouwbare websites waar je bitcoin kan kopen online. Dit zijn verschillende Nederlandse- en internationale platformen waar je eenvoudig bitcoin kan kopen. Het is belangrijk om een afweging te maken of je bitcoin wilt kopen en simpelweg alleen wilt bewaren in een bitcoin wallet, of dat je bitcoin wilt kopen en actief wilt gaan traden. Indien je alleen bitcoin wilt kopen en wilt behouden, dan zijn exchanges als Litebit en Coinbase handig. Wanneer je wilt gaan kopen en traden, dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Bitonic, Btcdirect in combinatie met een exchange als Binance of Kucoin.

Hoe werkt bitcoin kopen om vervolgens te traden?

Het is handig om eerst een account op te maken op de exchange waar je wilt traden (bijvoorbeeld Binance of Kucoin). Nadat je een account hebt aangemaakt, ga je naar de wallets, hier heb je per cryptocurrency een wallet en een adres dat hierbij hoort. Deze wallet gebruik je vervolgens om je cryptocurrency hiernaartoe te laten sturen als je wilt traden op een exchange. De volgende stap is om te kijken waar je bitcoin wilt kopen, dit kan bij Bitonic, Btcdirect of Litebit. Hier kan je bitcoin kopen en naar het adres sturen van het account welke je hebt aangemaakt op een exchange. Belangrijk is om het adres goed te kopiëren, zodat er geen fouten in het adres staan, dit kan er namelijk voor zorgen dat het niet aankomt.

Wanneer je een account aanmaakt op een website waar je bitcoin kan kopen of een bitcoin exchange dat je wilt traden, dan krijg je te maken met KYC. Dit is het Know Your Customer policy, dit betekent dat je verschillende gegevens moet invullen en moet verifiëren om aan te tonen dat jij het bent. Dit is om fraude te voorkomen. Alle organisaties zijn namelijk verplicht deze gegevens te hebben om je gebruik te laten maken van hun website omdat je te maken met financiële wetgeving.

Kortom samengevat:

 1. Maak een account op een bitcoin/cryptocurrency exchange.
 2. Koop bitcoin (Bitonic/Btcdirect of Litebit)
 3. Stuur deze bitcoin naar je bitcoin wallet op de exchange of naar je cold bitcoin wallet.

Veel mensen kiezen ervoor om een Nano Ledger S of Trezorwallet te kopen, dit zijn ‘cold wallets’. Of ook wel ‘offline wallets’ genoemd. Deze zijn het meest veilig. Door het op een exchange te laten heb je het risico dat als een exchange gehackt wordt, jouw cryptocurrency ook in gevaar kan zijn. Uiteraard is deze kans klein bij de grotere betrouwbare exchanges, maar om 100% zeker te zijn is het altijd het beste om het op een cold wallet op te slaan. Maar dit werkt niet handig voor als je bitcoins wilt traden. Het is daarom handig om nooit alles op een bitcoin exchange te bewaren.

Waar moet je mee rekening houden bij het kopen?

Een belangrijke factor is de bitcoin koers. Alle bitcoin sites verschillen net van elkaar van welke prijs wordt weergegeven. Het is daarom verstandig om verschillende websites te vergelijken en kijken waar je het goedkoopst bitcoin kan kopen. Elke partij rekent namelijk andere kosten voor het kopen, hierdoor is het belangrijk om goed te kijken. Helemaal bij grotere bedragen.  

Naast het kopen van Bitcoins via individuele platforms, kan er ook voor gekozen worden om de koop plaats te laten vinden via een speciaal bedrijf die als tussenpersoon dient. Dit wordt ook wel OTC (over-the-counter) genoemd. Zo kan van te voren de opdracht gegeven worden an het bedrijf om pas tot de koop over te gaan wanneer de koers een bepaalde hoogte heeft bereikt. Wanneer het zo ver is, krijg je gelijk een melding dat de koop plaats kan vinden. Het is echter gangbaar dat er een aparte wallet aangemaakt wordt bij zo een tussenpersoon en de koop gelijk kan vinden, zonder dat je eerst toestemming moet verlenen voor de bankovermaking. Het nadeel van deze vorm van Bitcoin kopen is wel, dat jouw geld al die tijd (dus tot de koop plaats kan vinden) vast zit en je van te voren niet weet hoe lang je wachten moet voor de gewenste Bitcoin waarde bereikt is.

Laten we Beginnen

Klaar Voor De Bitcoin revolutie?

Hoelang duurt het voordat ik mijn bitcoin ontvang als ik het koop?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, maar in de meeste gevallen heb je dit binnen een uur.

Wat is het minimum aan bitcoin dat ik moet kopen?

Dit is minimaal, vrijwel elke bitcoin site waar je kan kopen heeft het minimum op een aantal euro’s staan. Het is dus goed om eerst klein te kopen zodat je het proces kan leren, naarmate je er zeker van bent dat alles goed is gegaan kan je meer kopen.

Waar kan ik het beste bitcoin kopen met iDeal?

Ook hiervoor geldt dat dit het beste bij de Nederlandse websites kan, namelijk Bitonic, Btcdirect en Litebit. Overal kan je eenvoudig en veilig met iDeal afrekenen.

Waar kan ik mijn bitcoins het beste opslaan?

Het meest veilig is een cold wallet zoals Trezor of Nano Ledger S.

Waar kan ik het beste bitcoin kopen in Nederland?

De meest bekende websites in Nederland zijn Bitonic, Btcdirect en Litebit. Dit zijn allemaal websites welke al meer dan 6 jaar actief zijn en vele duizenden klanten hebben, met een goede klantenservice en reputatie. Het is dus handig om de eerste keer op hun website te kopen, alle informatie wordt ook daar uitgelegd hoe het werkt.

Op welke internationale sites kan ik het beste bitcoin kopen?

Indien je niet bij een Nederlandse website wilt kopen, dan is Coinbase een goede optie wereldwijd. Dit is het grootste Amerikaanse platform in bitcoin te kopen. Ook hier kan je tevens met iDeal bitcoin kopen.

Zijn er slimme strategieën om bitcoin te kopen?

Een bekende strategie dat door veel mensen wordt gebruikt bij investeringen is de Dollar-cost-averaging (DCA). Dit houdt in dat je met regelmaat voor hetzelfde bedrag koopt, ongeacht de koers op dat moment. Hierdoor ben je op de lange termijn minder aan volatiliteit onderhevig. Hier lees je daar meer over.

Meer informatie

Nog meer informatie over Crypto currency? Wij geven het laatste nieuws. Ga direct naar onze blog.