Bitcoins kopen

Bitcoins kopen

Er bestaan verschillende manieren om bitcoin te kopen in Nederland (of België). De beste manier is via een broker of exchange (ook wel handelsplatform genoemd). Een cryptocurrency exchange is een platform die het bitcoin handelen faciliteert.

Je kan hier niet alleen bitcoin kopen, maar ook bitcoin verkopen. Je doet dit door geld te storten bij de exchange. De exchange geeft je vervolgens bitcoin (of andere crypto) terug tegen een wisselkoers. De exchange verdient door een kleine commissie te vragen of de transactie.

Bitcoin kopen bij een dergelijke partij is snel en makkelijk. Kies je voor een grote en betrouwbare exchange, dan zit je ook volledig veilig bij het handelen. Veilig bitcoins kopen is immers belangrijk! Een goede exchange is veilig en geeft je voldoende veiligheidsstappen om er zeker van te zijn dat je zonder zorgen bitcoin kan kopen.

Overweeg je om zelf bitcoins te kopen, dan helpen we je natuurlijk graag op weg. We vertellen je alles over bitcoin kopen op een veilige en betrouwbare manier. We geven je tips over hoe bitcoins te kopen, laten je zien hoe je je kan aanmelden bij een (bitcoin) exchange en geven je een overzicht van exchanges waar je dit veilig kunt doen. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat je een goede ervaring hebt met bitcoin kopen.

Waar bitcoin kopen in Nederland? Bitcoin kopen of andere crypto kopen in Nederland is het makkelijkste, veiligst en het meest snel via Nederlandse partijen, omdat je hier eenvoudig met iDeal kan betalen. Tevens betaal je via iDeal lage fees en ontvang je de bitcoin direct in je wallet. Bitcoin kopen met iDeal heeft dus vele voordelen. In deze vervolgstappen vind je een uitleg hoe en waar het kopen van bitcoin het beste werkt. In dit voorbeeld laten wij zien hoe het bij Nederlands bekendste handelsplatform Bitvavo werkt.

Hoe koop je bitcoins? We zullen je uitleggen hoe bitcoin kopen of btc kopen werkt op Bitvavo, de Bitcoin Exchange met de laagste fees in Nederland. In verschillende stappen wordt uitgelegd hoe dit proces werkt zodat je het eenvoudig kan volgen.

Aanmelden exchange om bitcoin te kopen

De eerste stap is het aanmaken van een account. Je registreert je met een e-mailadres en persoonlijke details. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld en op registreren hebt geklikt, krijg je een e-mail met een activatiemail om te bevestigen.

Na het activeren van je account kan je inloggen en moet je enkele additionele vragen beantwoorden, dit zijn de verplichte vragen vanwege de financiële wet- en regelgeving. Hier geef je op wat de reden is voor het aanmaken van een account en waar het vermogen vandaan komt. Ten slotte moet je een identificatieverificatie doorgaan. Wij laten het je hier zien in enkele stappen.

Na het aanmaken van een account is de volgende stap om de bankrekening te koppelen. Een bankrekening moet namelijk geverifieerd worden wat alleen kan door een kleine betaling over te maken. Deze stap ziet er als volgt uit.

Waar moet je rekening mee houden?

– Om veilig bitcoin te kopen, moet een account moet op eigen naam staan. Je kan alleen geld overmaken vanuit een bankrekening die onder jou naam staan. Wanneer je overmaakt vanuit een rekening van een ander account, kan het account niet worden geverifieerd en kan je geen transacties uitvoeren, dus let hier goed op.

– Een zakelijke rekening mag niet gebruikt worden, wanneer je een zakelijk account wilt openen, dan moet je een ander formulier invullen.

– Je mag geen Transferwise rekening gebruiken, deze rekening staat Bitvavo niet toe. Alle ander Europese banken kunnen gebruikt worden, het makkelijkste is om een IBAN rekening te gebruiken, wat alle Nederlandse banken hebben.

Bitcoin handelen

Nadat je het account hebt geverifieerd, kan je kiezen welk betaalbedrag en betaalmethode je wilt gebruiken om meer te storten. Hiervoor klik je op de knop ‘Tegoed storten’ en kies je het bedrag dat je wilt toevoegen aan je account.

Nadat de betaling voldaan is, krijg je het tegoed snel te zien in je bitcoin wallet. Met iDeal is dit vrijwel altijd direct, wanneer je kiest voor overboeking kan dit 1-2 (werk)dagen duren. Daarom is storten met iDeal om bitcoin te kopen het meest snel, betrouwbaar en handig.

 

Bovenstaand scherm zie je in het account staan links bovenaan als je bent ingelogd. Wanneer je de betaling hebt voltooid via iDeal, dan zal je hierna de balans zien in het account. Wanneer je kies voor bankoverschrijving, dan kan het 1-2 werkdagen duren.

Nadat het tegoed is gestort in het account, kan je aan de slag om je eerste bitcoin te kopen. Hoe werkt dit precies? Als je een klein beetje naar onder scrollt zie je een lijst van cryptocurrencies en zie je erboven ‘Valuta’ staan, daar vul je bitcoin in. Vervolgens krijg je het resultaat van bitcoin bovenaan, waarna je daar op klikt. Belangrijk is dat je op Bitcoin klikt en niet op Bitcoin Cash of Bitcoin SV gezien dit twee andere crypto valuta zijn.

Nadat je op bitcoin hebt geklikt, kom je op het scherm waar je bitcoins kopen kan. Hierbij heb je twee opties. Je kan het bedrag invullen wat je wilt investeren of je kan het aantal bitcoin invullen dat je koopt en dat wordt dit automatisch omgezet wat dit bedrag in euro’s is. Je kan zelf kiezen hoeveel bitcoin je wilt kopen, je kan 0.005 kopen bijvoorbeeld.

Nadat je het bedrag hebt gekozen dat je wilt investeren is het goed om dit even goed te controleren, omdat het niet terug te draaien is. Nadat je zeker bent van je aankoop, klik je op ‘Kopen’ en vervolgens op bevestigen.

Ga je bitcoin handelen, dan zijn er natuurlijk een aantal punten om rekening mee te houden. Wil je op een veilige en goede manier bitcoin kopen, let dan bijvoorbeeld op de volgende zaken:

Kies voor een betrouwbare bitcoin exchange
Door te kiezen voor een betrouwbare bitcoin exchange, kun je bitcoin kopen zonder zorgen. De exchange heeft transacties geautomatiseerd en diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om fraude en andere risico’s tegen te gaan. Op deze manier weet je zeker dat je zonder zorgen bitcoin kan handelen en zeker weet dat je geld goed terecht komt, iets wat bij particulieren of kleine platforms minder zeker is.

Timing
Zorg dat je op het juiste moment koopt, het is daarvoor belangrijk om goed de bitcoin markt te kennen. Dit betekent dat het verstandig is om gedurende langere tijd de koers van de bitcoin te volgen voordat je overgaat tot bitcoin kopen. Koop je bitcoin op een moment dat je niet goed weet hoe de markt verloopt en zich (waarschijnlijk) gaat ontwikkelen, dan is de kans groter dat je op een verkeer moment bitcoin koopt.

Limit orders
Je kunt zogenaamde buy limit orders instellen om op de juiste momenten bitcoin te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je alleen bitcoin koopt vanaf een bepaald bedrag onder de huidige marktwaarde van de bitcoin. Dit betekent dat je alleen bitcoin koopt op het moment dat de koers even omlaag gaat. De kans is hierbij groter dat je dus bitcion koopt op een gunstig moment. Houd er wel rekening mee dat de koers nog verder kan dalen. Gebeurt dit, dan koop je misschien alsnog te duur je bitcoin.

Beginner: start klein
Ben je een beginner als het aankomt op bitcoin kopen? Begin dan met een klein bedrag. Je kunt zo experimenteren met de fluctuaties die plaatsvinden in de markt. Mocht je op een verkeerd moment bitcoin kopen of verkopen, dan is de schade te overzien. Begin je direct met een groot bedrag en weinig marktkennis, dan kan dat je snel opbreken.

Niet meer dan je kan missen
Handel nooit met meer bitcoin dan je kan missen. Dat wil zeggen: stop niet al je spaargeld in bitcoin. Het feit blijft dat de crypto gevoelig is voor fluctuaties en soms snel kan stijgen in waarde, maar ook snel kan dalen. Net als bij het handelen in aandelen of beleggen in het algemeen, loop je altijd een risico je geld te verliezen. High risk, high reward.

Bitcoin wallet

Je hebt je eerste bitcoin gekocht, gefeliciteerd! Niks is belangrijker dan je bitcoin bewaren, bij Bitvavo heb je in ingebouwde wallet zitten. Dit betekent wanneer je de transactie hebt voltooid zoals in de voorgaande stap, dan wordt de bitcoin in je wallet op opgeslagen. Wanneer je inlogt zie je onder het bovenste scherm je portfolio met je balans staan, zo zie je het aantal bitcoin en de totale waarde in euro. Ook heb je de optie om direct naar te zoeken naar een specifieke crypto in je portfolio.

Naast bitcoin kan je 175+ andere cryptocurrencies en digitale valuta kopen, verkopen en behouden in je wallet op Bitvavo. Belangrijk om te weten is dat de handelskosten 0,25% zijn voor een transactie, wat erg laag is.

Klik hier om te starten op met de registratie op www.bitvavo.com

Zo zorg je ervoor dat je je bitcoin wallet veilig houdt:

  • Bewaar je key offline, zodat je niet je toegang kan verliezen door een hack
  • Stel two-factur authenticatie in, zo komt je bitcoin wallet niet in gevaar als iemand bijvoorbeeld je telefoon steelt
  • Kies voor een veilig wachtwoord dat je niet elders gebruikt
  • Deel met niemand je login gegevens
  • Vul nergens je veiligheidskey in
  • Ga nooit in op mailtjes die van de exchange lijken te komen, ga dan eerst naar de site van de exchange, zonder op links te klikken in de mail


Op deze manier kan je je bitcoin veilig bewaren in je bitcoin wallet en op een veilige manier bitcoin kopen en handelen. Te veel mensen verliezen door fouten hun toegang of worden bestolen. Door deze veiligheidsmaatregelen in te passen, minimaliseer je het risico op schade of verlies.

Bitcoin kopen bij andere exchanges

Bitvavo

Bitvavo is een uitstekende keuze voor een exchange om bitcoin te kopen en verkopen. Er zijn natuurlijk nog veel andere opties waar je goed bitcoin kan kopen en verkopen. We geven je een overzicht van een aantal geschikte opties om te handelen.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Finst

Finst.com is een cryptocurrency exchange die zich richt op het bieden van een eenvoudig te gebruiken platform met lage kosten en uitstekende beveiligingsmaatregelen. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer.

Bitcoin kopen bij Finst

Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende exchanges om te handelen in bitcoin? Check dan ook onze afzonderlijke exchange pagina’s via het hoofdmenu.

Veelgestelde vragen over bitcoin kopen

Koop je bitcoin bij een betrouwbare exchange, bijvoorbeeld Bitvavo of Coinbase, dan is het volkomen veilig. Natuurlijk loop je altijd het risico dat je geld verliest. De waarde van bitcoin fluctueert en je kunt zowel snel gled verdienen, maar ook verliezen. Op dit punt moet je dus een goede afweging maken. Wanneer het gaat om veiligheid van je wallet en de exchange, zit je wel veilig bij een grotere exchange.

Je doet dit het beste bij een grote exchange met een goede reputatie. Vijf goede plekken om bitcoin te kopen vind je aan de rechterzijde op je desktop of hieronder op je mobiele telefoon. Dit zijn vijf exchanges die uiterst betrouwbaar zijn en kunnen leunen op een goede reputatie.

Wij verwachten dat bitcoin hier is om te blijven. In die zin vinden wij het niet te laat om bitcoins te kopen. Wanneer je precies moet kopen en wanneer verkopen, hangt echter van de markt af en kunnen we je niet over adviseren. Hou de markt goed in de gaten en bekijk goed hoe de markt zich ontwikkeld over de tijd heen en hoe dat in het verleden verliep. Door de bitcoin koers goed in de gaten te houden weet je wanneer je het beste BTC kan kopen.

Wanneer je bitcoin moet kopen is iets om zelf te bepalen. Over het algemeen kopen mensen wanneer de waarde laag is, maar wordt verwacht dat de waarde in de toekomst (snel) toeneemt. Wanneer dat precies is, kun je ongeveer inschatten met de juiste kennis. Je hebt echt ook geluk nodig. Bitcoin kopen op het moment dat de koers laag staat is geen garantie dat je geld gaat verdienen, want de koers kan ook nog verder dalen.

Aan het kopen van bitcoin zijn kosten verbonden. Je handelt meestal via een exchange. Doe je dit, dan houdt de exchange een commissie in. Met die commissie verdient de exchange dus geld en zorgt het dat het winstgevend is. Hoe hoog deze transactiekosten (ook wel fees genoemd) verschilt per exchange. Het kan gaan om enkel vaste kosten, maar ook om een percentage van de transactiewaarde. Wil je dus goedkoop bitcoins kopen, dan loont het om de bitcoin exchanges met elkaar te vergelijken.

Je kunt op deze pagina lezen hoe je bitcoins kunt kopen op een veilige manier. We geven je alle tips en informatie die je nodig hebt om zonder problemen en op een veilige manier te starten met handelen in bitcoin.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.