Bitfury is een mijnbedrijf dat opgericht werd in 2011. Zij hebben een samenwerkingsprogramma aangekondigd op 26 mei welke instituten toestaat te investeren in het mijnen van Bitcoin (BTC). Familiekantoren en andere institutionele fondsen zullen met dit programma geholpen worden om hun portfolio binnen de infrastructuur van digitale activa te variëren.

Investeren zal mogelijk zijn via datacentra in Noord-Amerika en andere niet aangegeven regio’s middels op maat gemaakte investeringsoplossingen. Dit kan zijn inclusief rechtstreekse investeringen en betrokkenheid middels privé aandelen in joint ventures. Hoewel Bitfury niet in details wilde uitweiden van hoe dit geregeld zal zijn.

Bitfury gaf wel aan dat zij alle onderdelen van de operatie zullen beheren. Hierbij kun je denken aan site sourcing, aanschaf van apparatuur en onderhoud. Zij beweren het meest geavanceerde apparatuur te gebruiken voor het mijnen. En dat zij dochterondernemingen bezitten die koelings- en microchip oplossingen ontwikkelen voor gebruik in hun installaties.

Bitfury heeft datacentra in Canada, Noorwegen, IJsland en Centraal-Azië, met toegang tot goedkope energie met prijzen van USD 0.03 per KWh en lager.

Indirect blootgesteld aan Bitcoin

Investeren in Bitcoin mijnbedrijven staat instituten toe blootgelegd te worden aan de crypto markt doordat zij eigenaar worden van een aandeel binnen een traditioneel bedrijf. Zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over crypto-bewaring. De winsten van het bedrijf zullen sterk afhangen van de cryptovaluta trend op de markt. Terwijl zij nog steeds zullen beschikken over duidelijk definieerbare waarderingsstatistieken.

Volgens een verslag in april van Cointelegraph betreffende een investering gedaan in ruil voor een belofte van hashpower, zijn institutionele investeerders reeds betrokken bij het mijnen van crypto.

Canaan, Chinees fabrikant van mijn apparatuur, bood een alternatieve weg naar Bitcoin blootstelling, middels zijn initieel openbaar aanbod op Nasdaq. Echter hebben juridische problemen rond deze IPO hebben het gemaakt tot een minder dan wenselijke hedge. De prijs voor zijn aandelen vielen iets meer dan een derde van zijn startwaarde in 2019.

Recente stappen van Bitfury

In mei gaf het mijnbedrijf aan begonnen te zijn met het leveren van een bijdrage aan COVID-19 onderzoek, door een deel van zijn GPU-power in te zetten hiervoor. Het bedrijf heeft zich tevens in januari aangesloten bij een inspanning voor bosbehoud in Kazakstan.