Reddit blijft meer details geven over zijn blockchain-communitypuntensysteem, dat op het Rinkeby-testnet wordt uitgevoerd voordat het naar het Ethereum-netwerk verhuist.

Het populaire sociale blogplatform Reddit heeft bevestigd dat zijn tokenized beloningen later dit jaar zullen migreren naar de Ethereum-blockchain.

Op 13 mei onthulde Reddit officieel zijn Community Points-systeem en kondigde aan dat de functie over twee dagen zou worden uitgerold in ‘beperkte gemeenschappen’. Het beloningssysteem zal echter op zijn vroegst tot de herfst van 2020 op een testnet draaien. Een Reddit-post bevestigde dat punten ERC-20-tokens zullen bevatten, maar het systeem zal pas na de bèta naar het Ethereum-mainnet worden gemigreerd.

Hoewel het systeem zich aanvankelijk zal manifesteren op het Rinkeby-testnet terwijl het in bèta is, zal een reeks op Ethereum gebaseerde slimme contract overdrachten, distributie en andere bewerkingen uitvoeren die het beloningsprotocol ondersteunen na de migratie. In de tussentijd opgebouwde puntensaldi worden ook overgedragen.

Reddit omarmt blockchain-beloningen

De punten van elke subreddit krijgen een unieke naam en de beloningspenningen van de subreddit met cryptocurrency dragen ‘Moons’. Maandelijks worden communitypunten verdeeld gebaseerd op de activiteit van individuele gebruikers binnen een subreddit, zoals reageren en posten

In de post staat dat Moons vrij kan worden verhandeld door gebruikers of kan worden gebruikt voor een aantal hulpprogramma’s binnen de r / Cryptocurrency-gemeenschap. Momenteel kunnen manen worden gebruikt om reputatie weer te geven, badges, GIF’s en andere functies te ontgrendelen en gewicht te geven aan stemmen in polls.

Reddit mikt op 250 miljoen Moon-aanbod

Gebruikers zullen ook een initiële distributie ontvangen op basis van hun score onder het bestaande reputatiesysteem, “karma” – met 50 miljoen manen gepland voor initiële distributie over de r / Cryptocurrency-subreddit. Vanaf daar zal de volgende maand $ 5 miljoen manen worden gedeeld onder gebruikers op basis van activiteit – met een totale afname van elke maand met 2,5% in de richting van een beoogde limiet van 250 miljoen.

Geruchten over een op blockchain gebaseerd reputatiebeloningssysteem kwamen voor het eerst op in begin april nadat een schermopname met een overzicht van de “punten” -functie werd gepost op de r / Cryptocurrency-subreddit. Een paar dagen later werd een tweede video geplaatst, met een doorloop van de veelgestelde vragen over het “Community Points” -systeem – dat leek te bevestigen dat de beloningsfunctie op Ethereum zou worden gelanceerd.