Op 19 september steeg de Bitcoinprijs voorbij de grens van USD 11100. En dat terwijl whale activiteiten en het hoogst genoteerde volume van Bakkt tot nog toe, een versterking van het momentum suggereren. Volgens Ki Young Ju van CryptoQuant hebben minder whales hun Bitcoin verstuurd naar beurzen. Volgens gegevens is er minder verkoopdruk vanuit de rijkste Bitcoin eigenaren, historisch gezien.

Tegelijkertijd heeft het dagelijkse volume van Bakkt gericht op Bitcoin futures markt van instellingen een recordhoogte gevestigd. Bakkt wordt beheerd door ICE en ondersteunt BTC-transacties voor instellingen. ICE is het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE). De Bitcoin activiteit van whales en het volumerecord van Bakkt duiden erop aan dat waarschijnlijk zowel whales als instellingen BTC aan het accumuleren zijn.

Bitcoin stijgt opnieuw naar USD 11000 terwijl marktgegevens wijzen op een positieve trend

Instellingen en whales beïnvloeden de prijs van Bitcoin sterk door de omvang van hun transacties. Een van de whales die Bitcoin verkocht tegen een tarief van boven de USD 12000, na het 2 jaren vastgehouden te hebben, heeft een vermogen van 9000 BTC. Dit vermogen met de huidige BTC-prijs van USD 11070 is ongeveer USD 100 miljoen waard.

De afname in de drang van whales om BTC te verkopen, is een positieve factor, vanwege het gereduceerde risico bij grote verkooporders. Ki zei dat de Exchange Whale Ratio het laagst punt bereikt heeft voor dit jaar. Verder gaf hij aan dat hoe minder whales naar beurzen verhuizen, des te minder dumpen van aandelen plaatsvindt. En dat doet de BTC-prijs stijgen, volgens Ki.

CryptoQuant verwijst naar gegevens van een uitgebreide reserve van Bitcoin-bezit van whales op beurzen. Sommige whales verkopen hun Bitcoin wel tegen de huidige prijs, zoals Cointelegraph eerder hierover heeft bericht. Echter, de meeste whales willen hun Bitcoin, volgens de gegevens, niet verkopen tegen de prijs van USD 11000.

Deze positieve activiteit van de whales valt samen met een duidelijke stijging in vraag naar Bitcoin vanuit instellingen bij Bakkt. Volgens Arcane Research en Skew heeft het dagelijkse volume van Bakkt een recordhoogte bereikt op 15 september. Het grootste deel ervan werd fysiek geregeld en kwam nauwelijks 24 uur nadat MicroStrategy een additionele USD 175 miljoen waarde aan BTC kocht.

De timing voor het stijgen van Bakkts Bitcoin-futures marktvolume is belangrijk om aan te geven, omdat het de bulkaankoop van MicroStrategy nauw volgt. Volgens de data kan beargumenteerd worden dat sommige instellingen mogelijk BTC kopen na de spraakmakende investering van MicroStrategy. Vooral omdat sommige populaire prijsmodellen onderwaardering op de huidige niveaus beweren.

Analisten van Arcane Research schreven dat het nieuwe dag, een nieuwe recordhoogte bij Bakkt. Met een stijgend trend na een recordhoogte in het dagelijkse volume afgelopen dinsdag. Verder dat het volume op 18 september het Bitcoin futures platform gericht op instellingen zelfs hoger op dreef. 4 dagen nadat Bakkt een recordvolume noteerde en whale activiteit op beurzen afname, steeg BTC van USD 10800 naar USD 11100.

De nabije toekomst

Sommige handelaren zeggen dat er een winstgevende rally plaatsvindt, bovenop het vergaren door instellingen en whales. De afgelopen maanden hebben gedecentraliseerde financiën, DeFi, beter gepresteerd dan grote cryptovaluta zoals Bitcoin en Ether (ETH). Het kan zijn dat investeerders hun verdiende winsten uit top presterende DeFi tokens terug lozen naar BTC en stablecoins.

Een handelaar die als pseudo “Light” gebruikt, gaf aan dat hij zijn compleet vermogen aan ETH en altcoins in de week van 7 september verkocht heeft. Light gaf aan dat bijna iedereen crimineel te weinig blootgesteld wordt aan Bitcoin en crimineel te veel aan DeFi tokens. Wanneer iedereen aan een kant van het schip staat, volgens Light.

Als deze trend aanhoudt, kan het zijn dat DeFi tokens minder blijven presteren dan BTC in de nabije toekomst. Dit zou in elk geval in de nabije toekomst de stijging van Bitcoin versterken, waarvan de dominantie-index in de afgelopen maanden gedaald is tot jaarlijkse dieptepunten.