Toon popup

Beste sites om Dogecoin te kopen

Dogecoin Verwachting

Benieuwd naar de actuele Dogecoin prijs? Op deze pagina delen wij het laatste Dogecoin  nieuws en geven wij tips voor het Dogecoin kopen. Ook vind je hier de laatste Dogecoin koers verwachting van onze experts.

Dogecoin

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Dogecoin Kopen

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Bekijk Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Bekijk Bitvavo

Coinmotion logo

OKEX

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Bekijk OKEX

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Bekijk Bitpanda

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Bekijk Kraken

Litebit

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

Bekijk Litebit

De wereld van de cryptocurrency is een raar fenomeen. We weten dat er veel geld in omgaat, maar toch is het voor veel mensen iets ongrijpbaars. Er zijn inmiddels maar liefst 1300 verschillende cryptomunten op de markt; de een bekender dan de ander. In dit artikel zal aandacht besteed worden aan een minder bekende crypto token, namelijk de Dogecoin. Er zal worden stilgestaan bij wat de Dogecoin nu eigenlijk is, maar ook hoe en waar je deze munt kunt verkrijgen.

De Dogecoin (DOGE) is in december 2013 als grapje begonnen, maar heeft sinds dat moment een opmerkelijke groei doorgemaakt. Deze groei hangt waarschijnlijk samen met het vriendelijke karakter van de munt, omdat geld wat met de Dogecoin verdiend wordt vaak aan goede doelen gegeven wordt. De DOGE-community heeft relatief veel volgers, bijvoorbeeld op het Reddit-platform. Community-leden van de DOGE-community noemen zichtzelf Shibes.

De Dogecoin maakt gebruik van de Litecoin-blockchain, dat op het cryptografische programma Scrypt draait. Dit betekent dat alle wijzigingen en updates van Litecoin ook op Dogecoin van toepassing zijn. Dogecoin-transacties worden hierdoor relatief snel verwerkt, omdat transacties via de Litecoin-blockchain snel verwerkt worden. Ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat dit het geval is, want de laatste keer dat ik zelf een Dogecoin-transactie deed (januari 2021) kostte het minder dan tien minuten voordat de transactie verwerkt was, en ik de Dogecoins in mijn wallet ontvangen had.

Voordelen Dogecoin

Potentieel sterk netwerk-effect
Het netwerk-effect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde krijgt, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of dezelfde dienst al gebruiken. Het netwerk-effect van Facebook is hier een goed voorbeeld van, omdat Facebook een mondiaal netwerk van gebruikers heeft. Verder wordt er gezegd dat geld het grootste netwerk-effect ter wereld heeft. Omdat de Dogecoin-community relatief groot is, en op bijvoorbeeld Reddit veel meer volgers heeft dan bijvoorbeeld Bitcoin Cash en EOS, heeft DOGE potentieel gezien een sterk netwerk-effect.

Goodwill-factor
Dogecoin heeft een sterke goodwill-factor. Dit heeft onder andere te maken met de goede doelen die in de loop van de tijd gesteund zijn met geld dat met de Dogecoin verdiend is. Voorbeeld hiervan is het Doge4Water-project, een inzamelingactie om in Kenia toegang tot gezond drinkwater voor Keniaanse bewoners van het gebied rond de Tana-rivier mogelijk te maken.

Snelle transacties
Omdat DOGE gebruikmaakt van de Litecoin-blockchain worden Dogecoin-transacties snel uitgevoerd. Dit maakt het mogelijk relatief snel Dogecoins van de ene wallet naar de andere wallet te versturen.

Dogecoin is weerbarstig gebleken
DOGE heeft al vele stormen doorstaan, en is sterk genoeg gebleken om al deze stormen te doorstaan. Zo is bijvoorbeeld de man die Dogecoin mogelijk gemaakt heeft, Jackson Palmer, in april 2015 teruggetreden uit de Dogecoin-community, maar bestaat Dogecoin nog steeds. Het positieve karakter van DOGE draagt hier waarschijnlijk aan bij.

Dogecoin koers verwachting 2021 – 2025

Bijna iedereen in de crypto-gemeenschap is het er wel over eens dat er momenteel sprake is van een Bitcoin-bullmarkt. Dit houdt in dat de koers van Bitcoin aan het stijgen is, en het de verwachting is dat deze stijging aan zal houden. Historisch gezien is het zo dat tijdens een Bitcoin-bullmarkt de koersen van veel andere altcoins (andere crypto-valuta) ook stijgen, vaak met hogere percentages dan de koers van Bitcoin zelf. Verwachting derhalve is dat zolang Bitcoin zich in een bull-markt bevindt,er grote kans is dat de koers van DOGE ook verder zal stijgen. Met name als er bepaalde marketing-acties opgezet worden, zoals bijvoorbeeld de Wallstreetbets-actie op platform Reddit, een actie gericht op het interesseren van mensen in het collectief op hetzelfde moment kopen van Dogecoins, zou de koers van Dogecoin in relatief weinig tijd sterk kunnen stijgen. Deze actie vond in de week van 25 januari 2021 plaats, leidend tot een sterke stijging van de Dogecoin-koers in diezelfde week.

Wat is Dogecoin?

Je had het waarschijnlijk al gezien, maar Dogecoin staat voor Dog-e-coin. Het is dus een digitale munt met als mascotte een hond, de Japanse Shiba Inu. Dogecoin is daardoor ook begonnen als een grap. Jackson Palmer wilde met deze digitale valuta mensen laten inzien dat ze in cryptomunten geld investeerden zonder goed onderzoek te doen. Wat echter begon als een grap, groeide in een korte tijd uit tot een van de grootste online munten die een marktkapitalisatie heeft die groter is dan andere cryptogelden. Het platform DOGE is dus niet opgezet om de wereld te verbeteren en om ontwikkelaars en bedrijven aan te trekken. De Dogecoin is een Altcoin van Bitcoin en de ontwikkelaars zagen de waarde van Bitcoin stijgen en de problemen die er met minen ontstonden. Daarom ontwikkelden zij een munt met een lage koerswaarde en zonder het principe van schaarste.

Wat houdt het principe van schaarste in?

Het principe van schaarste heeft te maken met de hoeveelheid tokens van een cryptovaluta gefabriceerd worden. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een top van 21 miljoen munten. Daarom is deze munt schaars. Heeft een cryptocurrency een cap van 100 miljoen, dan is die schaarste minder. Dogecoin heeft helemaal geen market cap zelfs, waardoor er een oneindige hoeveelheid munten op de markt kan verschijnen. Dit zorgt voor een constante inflatie op de waarde, waardoor spectaculaire koersstijgingen zullen uitblijven.

Hoe kun je Dogecoin kopen Nederland?

Het is raadzaam om Dogecoins alleen te kopen, wanneer je wilt oefenen met cryptocurrency of wanneer je het doet voor de lol. Koop Dogecoin voor kleine bedragen en niet voor de lange termijn. Met je smartphone kun je middels iDeal gemakkelijk bij Blox Dogecoins kopen. Blox heeft echter niet een volledige Dogecoins wallet. Daarvoor is LiteBit interessanter. Je kunt Dogecoins krijgen door een account aan te maken bij je favoriete broker of exchange en hier je fiatgeld/andere cryptocurrency om te ruilen voor Dogecoins.

Welke wallet is geschikt voor Dogecoin?

Dogecoin bevindt zich al een tijdje op de financiële markt, waardoor er een flink aantal wallets beschikbaar zijn waar je Dogecoins in op kunt slaan. De bekendste wallet is de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet, waarbij je zeker weet dat je Dogecoins veilig zijn opgeslagen. Veel mensen willen echter snelle transacties doen met de Dogecoin om zo op koersontwikkelingen in te gaan. Voor dit doeleinde is de wallet dogechain.info er handig.

Kun je Dogecoin minen?

Gezien het feit dat Dogecoin een Altcoin is van Bitcoin, kunnen Dogecoins gemined worden. Ook kun je gratis Dogecoins krijgen via websites met veel reclames. Dit worden DOGE faucets genoemd. De Dogecoin heeft echter slechts een lage aanschafprijs, waardoor het veiliger en voordeliger is om deze cryptomunt aan te schaffen via een betrouwbaar platform, zoals LiteBit. Wil je Dogecoins minen, dan is het fijn om te weten dat je geen eersteklas apparatuur hiervoor nodig hebt. DOGE maakt namelijk gebruik van een ander protocol, namelijk Scrypt.

Dogecoin koers

De Dogecoin koers is in de afgelopen periode een sterke groei heeft doorgemaakt. Op dit moment is Dogecoin terug te vinden in de top 25 van grootste cryptocurrencies coins ter wereld. Op het moment van schrijven beschikt Dogecoin over een marktwaarde van ruim 6 miljard Dollar, een marktwaarde die nog steeds sterk stijgende is.

Er zijn 128,414,250,724 Dogecoin coins in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de Binance exchange. Op de Binance exchange is het ook gelijk mogelijk om de meest actuele koers Dogecoin in de gaten te houden.

De afgelopen periode is Dogecoin vaak positief in het nieuws geweest, dit heeft een positieve invloed gehad op de Dogecoin prijs en koers. Zo houden veel het vast voor de lange termijn.

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele Dogecoin koers te blijven, raden wij aan deze pagina goed in de gaten te houden. Hier vindt je onder andere een Dogecoin prijsgrafiek waarop de historie van de koers Dogecoin te zien is.

De marketcap van Dogecoin in vergelijking met Bitcoin nog altijd klein, wat kan betekenen dan de prijs nog veel kan stijgen als de marktwaarde groter wordt. Het maximaal aantal DOGE dat zal worden vrijgegeven is onbekend.

Laatste Dogecoin nieuws

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Dogecoin. Zodat je een beter idee hebt van de DOGE verwachting over de lange termijn. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Op deze manier kan je beter inspelen op de Dogecoin prijsverwachting van 2021, 2022 en verder. Hieronder kan je de actuele Dogecoin koers zien.

Volg het Dogecoin nieuws vandaag, het crypto nieuws Dogecoin is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

We're considering accepting @dogecoin as a payment option. RT this if you want this to happen. #DogeDay #dogecoin 🌜

New to us? We sell everything PC, tech, automotive, and more ► https://newegg.io/homepage

Load More...

Dogecoin koers verwachting 2021

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Dogecoin 2021? De Dogecoin verwachting 2020 was erg hoog, maar wat gaat het in het nieuwe jaar doen? Of wat de echte holders zich afvragen? Wat is de verwachting Dogecoin in 2025? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Dogecoin kopen met iDeal

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Dogecoin

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe Dogecoin Kopen?
Dogecoin kopen met iDeal
Dogecoin verkopen?
Bij welke exchanges kan ik deze cryptocurrency kopen?