ethereum informatieAlhoewel de blockchainactiviteit van Ethereum vergelijkbaar is met de omstandigheden van voordat de prijs steeg naar zijn toppunt in 2018, heeft deze crypto gefaald om dezelfde stijgende trend te vertonen in 2020. Xangle Research heeft in juli een verslag uitgebracht over Decentralized Finance (DeFi) in Q2 van 2020. Onderzoek analist Jehn Kim heeft vastgesteld dat het transactievolume van de Ethereum-blockchain met ongeveer 62% steeg. Rond een hoogtepunt van 52 weken op 23 juni.

Transactiekosten stegen ook met ongeveer 688%. Kim merkte op dat deze statistieken van de blockchain, deels lijken op de piek gezien tijdens de bull-run van 2017 – 2018. Toen bereikte Ethereum (ETH) de hoogste prijs aller tijden, USD 1.396, -.

Kim zei dat de activiteit van de Ethereums blockchain indicator, moet worden heroverwogen. Hij merkte op dat ETH maar een prijs van USD 230, – had bereikt in Q2, ondanks dezelfde blockchain activiteit.

Wachten op Q3 voor een stijging?

Alhoewel het zo kan zijn dat de blockchain data hetzelfde is, zijn de omstandigheden van Q2 2020 opvallend anders dan die voor de bull run van 2017 – 2018. In maart daalden de prijzen van Ether en de meeste altcoins tot jaarlijkste dieptepunten, na de crypto ineenstorting, met uiteindelijk herstel eind mei. Bovendien veranderen DeFi tokens en stablecoins het blockchainlandschap door transactiekosten verhogingen naar het hoogste punt van de afgelopen twee jaren. Voor het eerst meer dan dat van Bitcoin (BTC).

Het aantal dagelijkse Ethereum transacties kwam in Q2 niet dicht bij genoeg de recordhoogte van 1.349.890, waarbij eind juni pas 1.000.000 transacties gepasseerd werd. Pas in Q3 werd het effect van de toevoeging van de DeFi tokens en een stijging in populariteit van stablecoins voelbaar op de blockchain. De blockchain van Ethereum nam over van Bitcoin doordat voor het eerst in de geschiedenis Ethereum het meest gebruikt is.

Ethereum heeft op 21 juli USD 508 miljard aan transacties voor 2020 afgewikkeld. Voor deze week alleen al is Ethereum met 37% omhooggegaan en stond de prijs op USD 323.62.