Ethereum Classic verwachting

Beste sites om ETC te kopen

Ethereum Classic (ETC) koers

Rank: #27

$18,36 (+0,33%)

 

Ethereum Classic Kopen / Ethereum Classic Verkopen?

Bitvavo

Benieuwd naar de actuele Ethereum Classic prijs en Ethereum Classic koers verwachting? De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $18,22 en de hoogste prijs gemeten in deze 24 uur was $18,66. Er is de afgelopen 24 uur een stijging van 0,33%. Ethereum Classic kopen kan bij Bitvavo en eToro Op deze pagina delen wij het laatste  ETC nieuws en geven wij tips voor het Ethereum Classic kopen. Ook vind je hier de laatste Ethereum Classic koers verwachting van onze experts. Nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst deze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. Zo weet je goed hoe je moet handelen aan de hand van de Ethereum Classic koers verwachting.

Ethereum Classic (ETC) koers

Rank: #27

$18,36 (+0,33%)

 

Ethereum Classic Kopen / Ethereum Classic Verkopen?

Bitvavo

Bybit

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Naar Binance

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Kraken

Litebit

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Litebit

Coinmerce

Coinmerce

Betrouwbare Nederlandse cryptocurrency broker

Naar Coinmerce​

Kraken

Finst

Beleggen in crypto met 82% lagere tarieven

Bezoek Finst

Bitcoinmeester-logo

Bitcoin Meester

Nederlandse exchange met + 100 coins & Ideal

Bezoek Bitcoin Meester

Koers Ethereum Classic Prijs verschil per periode

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro -0,20% +0,51% +2,77% -4,10% -18,96%
USD -0,22% +0,33% +1,75% -7,68% -19,11%
ETH -0,08% -2,56% -2,73% -7,52% -24,19%

Ethereum Classic verdiepende informatie

Doe je researchVerdiepende dataAchtergrond informatie 

Wil je Ethereum Classic kopen? Ga naar Bitvavo

Ethereum Classic koers historie

Benieuwd wat deze cryptocurrency in het verleden heeft gekost? Wij hebben per jaar een aantal gegevens voor jou verzameld. Bekijk de gemiddelde prijs, maximale prijs en minimale prijs per jaar

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2016 $1,24 $3,53 $0,45 $104,1 mln $6,8 mln 84,7 mln 135%
2017 $11,93 $47,77 $1,12 $1,1 mld $139,4 mln 92,7 mln 155%
2018 $16,55 $46,50 $3,34 $1,7 mld $274,1 mln 102,8 mln 131%
2019 $5,56 $9,76 $3,39 $594,8 mln $472,2 mln 107,4 mln 84%
2020 $6,49 $13,15 $3,19 $733,4 mln $1,1 mld 113,0 mln 120%
2021 $38,48 $167,01 $5,58 $4,4 mld $3,4 mld 113,6 mln 137%
Ethereum Classic prijs $18,36 Marktkapitaal dominantie 0,22%
Markt cap rang 27 All time high $167,09
Circulerend aanbod 141.184.219 All time low $0,62
Totaal aanbod 210.700.000 Prijs tegenover all time high daling van 89,00%
Maximaal aanbod 210.700.000
Marktkapitaal $2.595.818.161
Google Trends

Dagelijks zoeken mensen in Google naar deze cryptocurrency. Maar zijn dit steeds hogere of lagere zoekvolumes? Een hogere zoekvolume betekend dat er meer mensen nieuwsgierig zijn naar deze coin. De belangstelling wordt groter.

Social media sentiment

Hoeveel wordt er gesproken op social media over deze coin? Lees het af in deze grafiek aangeboden door Bitcoinexchangenederland.nl:

Wat is Ethereum Classic

De geschiedenis van Ethereum Classic vind zijn oorsprong in de cryptocurrency Ethereum, die aanvankelijk werd geïntroduceerd door Vitalik Buterin, de man die Bitcoin Magazine heeft opgericht. Het idee voor Ethereum ontstond eind 2013 en op 30 juli 2015 werd het netwerk gelanceerd. 

In juni 2016 deed zich echter een buitengewoon onaangenaam incident voor. Er werd een bug gevonden in de softwarecode van een autonoom investeringsplatform voor vermogensbeheer. Door deze kwetsbaarheid konden hackers meer dan een derde van alle activa met een totale waarde van $ 50 miljoen wegsluizen. 

Het management van Ethereum worstelde met de vraag hoe het geïnvesteerde kapitaal aan investeerders kon worden terugbetaald om dit incident op te lossen. Als oplossing en om geld in de toekomst veilig te stellen, besloten de ontwikkelaars en oprichters van het platform om de blockchain te veranderen en het gestolen geld terug te geven, een zet waar niet iedereen blij mee was. Sommigen waren van mening dat de blockchain ongewijzigd en veilig moest blijven.

Als gevolg van de verdeeldheid onderging het platform een harde vork, waardoor de corrupte transacties ongeldig werden en een nieuw blockchain-model ontstond. Uit het originele Ethereum zijn nu twee nieuwe projecten voortgekomen: Ethereum Classic en Ethereum. De aanhangers van Ethereum Classic gingen door met het delven van munten op basis van de oude blockchain, terwijl anderen begonnen te werken aan de nieuwe die het resultaat was van de harde splitsing. Opmerkelijk is dat het kapitaal van elke belegger tijdens de splitsing is verdubbeld, dus vele oude gebruikers zijn beide platforms blijven gebruiken.

De voor- en nadelen van van Ethereum Classic.

Het platform is bedoeld om nieuwe open source applicaties te creëren en te ontwikkelen. Het project is qua schaal inferieur aan het originele Ethereum, en tot op zekere hoogte is dit een voordeel, met name voor applicatieontwikkelaars die ervoor kiezen om op het platform te werken. 

Interventie in de blockchain is wel een punt van aandacht. In het hoofdnetwerk van Ethereum kan de blockchain veranderen. Als aanpassingen nodig zijn, wordt er gestemd en wordt de blockchain aangepast. Voor Ethereum Classic kan de blockchain niet worden gewijzigd. De ontwikkelaars van de Ethereum Foundation exploiteerden het originele Ethereum op initiatief van de netwerkgebruikers zelf. Maar zo is Ethereum Classic niet gestructureerd. Beslissingen daarin worden besproken door leden van de gemeenschap en de ontwikkelingsmanagers.

Er zijn nog enkele andere verschillen met Ethereum. Ethereum Classic heeft bijvoorbeeld een hogere bandbreedte. Het kan tot 25 transacties per seconde verwerken, in tegenstelling tot Ethereum, dat een snelheid van 15 transacties per seconde heeft. En Ethereum Classic is veel gemakkelijker te mijnen dan Ethereum omdat er niet extreem veel rekenkracht voor nodig is. Een goede computer met een moderne videokaart is voldoende.

Ethereum Classic koers verwachting 2023 – 2025

Met het beleggen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum Classic 2023? Wat is de Ethereum Classic verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Ethereum Classic koers

De koers Ethereum Classic heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Ethereum Classic (ETC) inmiddels op positie 27 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Ethereum Classic beschikt over een marktwaarde van ruim $2.595.818.161. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 27 is het nog relatief klein. De marketcap van Ethereum Classic in vergelijking met Bitcoin is rond de 0,22%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op 210.700.000

Er zijn op het moment van schrijven 141.184.219 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Bitvavo,eToro,Coinmerce en Bitcoinmeester. Op Bitvavo is het ook gelijk mogelijk om de actuele ETC koers in de gaten te houden.

De prijsstijging / daling heeft veel te maken met de ontwikkelingen binnen de markt en of de markt bullish of bearish eruit ziet. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele koers Ethereum Classic kan je altijd deze pagina bekijken. Je vindt hier 24/7 de Ethereum Classic prijs bijgewerkt. Deze is samengesteld op basis van het gemiddelde van de grootste exchanges. Het kan zijn dat jouw exchange daarom een iets hogere of iets lagere prijs aangeeft.

Laatste Ethereum Classic nieuws vandaag

Wij proberen je maandelijks op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Ethereum Classic zodat je een beter idee hebt van de verwachting (ETC) over de lange termijn om een beter beeld te krijgen van de toekomst van dit project. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Hoe meer je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen van een project of bedrijf, hoe beter je de vraag kan beantwoorden of je voor jezelf Ethereum Classic wilt kopen of niet.

Op deze manier kan je beter inspelen op de Ethereum Classic prijsverwachting van 2023, 2023 etc. Hieronder kan je de actuele Ethereum Classic koers zien. Volg het Ethereum Classic nieuws vandaag: het crypto nieuws Ethereum Classic is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie wordt verspreid via dat account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook op het officiële Twitter account staat om het te verifiëren.

Ethereum Classic

Veel gestelde vragen Ethereum Classic

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke Ethereum Classic wallet zal ik gebruiken?

Er zijn vele crypto wallets die je kunt gebruiken om jouw Ethereum Classic’s op te slaan, welke Ethereum Classic wallet is aan te raden? Ten eerste moet je beslissen of je jouw crypto’s online of offline op wilt slaan. Offline gaat dit via een ‘hardware’ wallet en online gaat dit via een ‘software’ wallet. Een Ethereum Classic hardware wallet is de Ledger Nano X wallet. Dit is een zeer betrouwbare wallet waar je crypto’s beschermt tegen de risico’s van het internet. Een Ethereum Classic software wallet is bijvoorbeeld de wallet van de Bitvavo exchange. Dit is de wallet van Bitvavo zelf, die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld je mobiel of op je browser en andere devices. Een andere Ethereum Classic wallet die je kunt gebruiken is de wallet van Binance (internationale exchange).

Wat is de all time high van Ethereum Classic?

De hoogste prijs ooit gemeten van Ethereum Classic bedraagt $167,09.  Zodra deze prijs hier weer over heen gaat passen wij onze data aan. Je kunt hier dus altijd de meest actuele hoogste prijs ooit aflezen. Tip: Voeg ons toe aan je favorieten en mis geen enkele update.

Waar kan ik rente krijgen op mijn Ethereum Classic?

Bij verschillende platformen kan je rente krijgen op je cryptocurrencies. De meest bekende platformen zijn Blockfi, Celsius Network en Nexo. Maar ook exchanges als Bitvavo, Binance, Kraken en anderen geven je wekelijks of maandelijks interest. Het is niet bekend of deze specifieke coin ook bij deze aanbieders te staken valt.

Waar kan ik Ethereum Classic kopen?

Ethereum Classic kopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo,eToro, Coinmerce, Bitcoinmeester,Litebit en enkele anderen.

Waar kan ik Ethereum Classic verkopen?

Ethereum Classic verkopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo, eToro,Coinmerce, Bitcoinmeester, Litebit en enkele anderen. Je kan het omruilen voor Euro, USD maar ook stablecoins zoals USDT.

Wanneer moet ik Ethereum Classic kopen?

Wanneer je Ethereum Classic moet kopen, is afhankelijk van je eigen inschatting. Aan de hand van de Ethereum Classic koers verwachting kun je een inschatting maken hoe het koersverloop zal zijn, wanneer de Ethereum Classic koers laag staat en wanneer de Ethereum Classic koers misschien juist gaat stijgen.

Zeker weten wanneer de Ethereum Classic koers optimaal is om in te kopen, weet je niet helaas. Net als met beleggen kun je met Ethereum Classic kopen of juist verkopen veel geld verdienen, maar ook verliezen. Baseer je daarom goed op de data op deze site, voordat je een keuze maakt of je Ethereum Classic koopt.

Wat is de huidige Ethereum Classic verwachting?

Aan de hand van de grafieken hierboven kun je zelf een Ethereum Classic koers verwachting maken. Met deze informatie kan je een inschatting maken hoe de Ethereum Classic koers zich zal gaan ontwikkelen en wat er verwacht mag worden op het gebied van stijgingen van de Ethereum Classic koers of juist dalingen.

Houd er rekening mee dat ook de wereldeconomie invloed heeft op de koersverwachting. Zo kan de Ethereum Classic koers ook beïnvloed worden door andere crypto's, wereldgebeurtenissen en de economische situatie op de wereld. Maak aan de hand hiervan een zo goed mogelijke Ethereum Classic koers verwachting.