Toon popup

Beste sites om Ethereum Classic te kopen

Ethereum Classic Verwachting

Benieuwd naar de actuele Ethereum Classic prijs? Op deze pagina delen wij het laatste Ethereum Classic  nieuws en geven wij tips voor het Ethereum Classic kopen. Ook vind je hier de laatste Ethereum Classic koers verwachting van onze experts.

Ethereum Classic

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Ethereum Classic  Kopen

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Bekijk Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Bekijk Bitvavo

Coinmotion logo

OKEX

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Bekijk OKEX

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Bekijk Bitpanda

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Bekijk Kraken

Litebit

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

Bekijk Litebit

Wat is Ethereum Classic en is heet hetzelfde als Ethereum? In dit artikel bespreken we de eerste harde splitsing van EthereumEthereum Classic. We bekijken wat Ethereum Classic is, wat de voor- en nadelen zijn en we eindigen met een koersverwachting. 

Ethereum Classic kopen

Wil je Ethereum Classic kopen? Dan zijn er verschillende websites waar dit kan. Bovenaan vindt je de beste exchanges om Ethereum Classic  te kopen- of verkopen. Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland en onze favoriet vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Ethereum Classic en kun je kopen en verkopen vanuit de wallet op de website. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo Ethereum Classic kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken op www.bitvavo.com. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Ethereum Classic vervolgens. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel of eenvoudig verkopen als deze is gestegen. Lees hieronder meer over de verschillende voor- en nadelen en de nieuwe ontwikkelingen gaande bij Ethereum Classic.

Wat is Ethereum Classic 

De geschiedenis van Ethereum Classic vind zijn oorsprong in de cryptocurrency Ethereum, die aanvankelijk werd geïntroduceerd door Vitalik Buterin, de man die Bitcoin Magazine heeft opgericht. Het idee voor Ethereum ontstond eind 2013 en op 30 juli 2015 werd het netwerk gelanceerd.  

In juni 2016 deed zich echter een buitengewoon onaangenaam incident voor. Er werd een bug gevonden in de softwarecode van een autonoom investeringsplatform voor vermogensbeheer. Door deze kwetsbaarheid konden hackers meer dan een derde van alle activa met een totale waarde van $ 50 miljoen wegsluizen.  

Het management van Ethereum worstelde met de vraag hoe het geïnvesteerde kapitaal aan investeerders kon worden terugbetaald om dit incident op te lossen. Als oplossing en om geld in de toekomst veilig te stellen, besloten de ontwikkelaars en oprichters van het platform om de blockchain te veranderen en het gestolen geld terug te geven, een zet waar niet iedereen blij mee was. Sommigen waren van mening dat de blockchain ongewijzigd en veilig moest blijven. 

Als gevolg van de verdeeldheid onderging het platform een ​​harde vork, waardoor de corrupte transacties ongeldig werden en een nieuw blockchain-model ontstond. Uit het originele Ethereum zijn nu twee nieuwe projecten voortgekomen: Ethereum Classic en Ethereum. De aanhangers van Ethereum Classic gingen door met het delven van munten op basis van de oude blockchain, terwijl anderen begonnen te werken aan de nieuwe die het resultaat was van de harde splitsing. Opmerkelijk is dat het kapitaal van elke belegger tijdens de splitsing is verdubbeld, dus vele oude gebruikers zijn beide platforms blijven gebruiken. 

Wat kan Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is een cryptocurrency-project dat werkt via een blockchain netwerk en wordt aangedreven door slimme contracten. Slimme contracten zijn het belangrijkste kenmerk van deze munt. Dat houdt in dat vooraf bepaalde voorwaarden en condities automatisch worden nageleefd tijdens het sluiten van een deal tussen de deelnemers.

De software bewaakt elke fase van het ondertekenen van de documenten en controleert de voorwaarden voor het nakomen van de contractuele verplichtingen. Dankzij de software wordt de kans op menselijke fouten, tussenkomst van derden of fraude geminimaliseerd. Dat maakt slimme contracten uiterst betrouwbare afspraken tussen partijen. 

Deelnemers aan het ecosysteem van Ethereum Classic kunnen de munt binnen het netwerk overdragen en opslaan in gespecialiseerde portefeuilles. Een intern transactie middel, “gas” genaamd, wordt gebruikt om spam op het platform te elimineren en activa te verspreiden. 

De voor- en nadelen van van Ethereum Classic. 

Het platform is bedoeld om nieuwe open source applicaties te creëren en te ontwikkelen. Het project is qua schaal inferieur aan het originele Ethereum, en tot op zekere hoogte is dit een voordeel, met name voor applicatieontwikkelaars die ervoor kiezen om op het platform te werken.  

Interventie in de blockchain is wel een punt van aandacht. In het hoofdnetwerk van Ethereum kan de blockchain veranderen. Als aanpassingen nodig zijn, wordt er gestemd en wordt de blockchain aangepast. Voor Ethereum Classic kan de blockchain niet worden gewijzigd. De ontwikkelaars van de Ethereum Foundation exploiteerden het originele Ethereum op initiatief van de netwerkgebruikers zelf. Maar zo is Ethereum Classic niet gestructureerd. Beslissingen daarin worden besproken door leden van de gemeenschap en de ontwikkelingsmanagers. 

Er zijn nog enkele andere verschillen met Ethereum. Ethereum Classic heeft bijvoorbeeld een hogere bandbreedte. Het kan tot 25 transacties per seconde verwerken, in tegenstelling tot Ethereum, dat een snelheid van 15 transacties per seconde heeft. En Ethereum Classic is veel gemakkelijker te mijnen dan Ethereum omdat er niet extreem veel rekenkracht voor nodig is. Een goede computer met een moderne videokaart is voldoende. 

Ethereum Classic ontwikkelingen en koersverwachting 

Vanaf zijn eerste verschijning werd de munt vrij wijdverspreid geaccepteerd in de cryptocurrency gemeenschap. Het kan gemakkelijk worden gekocht of verkocht op alle populaire cryptocurrency beurzen. En onlangs heeft ETC Labs een ontwikkelingsteam geïntroduceerd dat de kernprojecten van Ethereum Classic zal gaan verbeteren, en tools zal ontwikkelen voor gedecentraliseerde applicatie ontwikkeling en ondersteuning voor de blockchain-services.

Deze veranderingen hebben een positief effect op de stabiliteit en vormen de basis voor de groei van ETC. Aan het begin van 2021 kunnen we stellen dat het Ethereum Classic team nu de juiste strategie heeft gekozen, waarvan onder andere onveranderlijkheid van blockchain, transparantie en technologieontwikkeling belangrijke speerpunten zijn. Deze belangrijkste waarden zijn de sleutel tot een toekomstige prijsverhoging van Ethereum Classic.  

Ethereum Classic is behoorlijk dynamisch en gevoelig voor grote bewegingen op de cryptocurrency-markt. Het ontwikkelteam werkt actief aan het product, actualiseert regelmatig de roadmap, publiceert aankondigingen over aankomende wijzigingen en let op de meningen van de gebruikers. Die aanpak zou een positieve impact moeten hebben op het toekomstige succes en de waarde van Ethereum Classic. 

Vandaar dat volgens crypto-experts de toekomst van Ethereum Classic veelbelovend is. Ethereum Classic is echt een project om in de gaten te houden. 

Ethereum Classic koers

De Ethereum Classic koers is in de afgelopen periode een sterke groei heeft doorgemaakt. Op dit moment is Ethereum Classic terug te vinden in de top 50 van grootste cryptocurrencies coins ter wereld. Op het moment van schrijven beschikt Ethereum Classic over een marktwaarde van ruim 1 miljard Dollar, een marktwaarde die nog steeds sterk stijgende is.

Er zijn 116,313,299  Ethereum Classic coins in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de Binance exchange. Op de Binance exchange is het ook gelijk mogelijk om de meest actuele koers Ethereum Classic in de gaten te houden.

De afgelopen periode is Ethereum Classic vaak positief in het nieuws geweest, dit heeft een positieve invloed gehad op de Ethereum Classic prijs en koers. Zo houden veel het vast voor de lange termijn.

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele Ethereum Classic koers te blijven, raden wij aan deze pagina goed in de gaten te houden. Hier vindt je onder andere een Ethereum Classic prijsgrafiek waarop de historie van de koers Ethereum Classic te zien is.

De marketcap van Ethereum Classic in vergelijking met Bitcoin nog altijd klein, wat kan betekenen dan de prijs nog veel kan stijgen als de marktwaarde groter wordt. Het maximaal aantal ETC dat zal worden vrijgegeven is 210 miljoen.

Laatste Ethereum Classic nieuws

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Ethereum Classic. Zodat je een beter idee hebt van de ETC verwachting over de lange termijn. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Op deze manier kan je beter inspelen op de Ethereum Classic prijsverwachting van 2021, 2022 en verder. Hieronder kan je de actuele Ethereum Classic koers zien.

Volg het Ethereum Classic nieuws vandaag, het crypto nieuws Ethereum Classic is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Ethereum Classic (ETC) began trading for over $100—a record high—on @RobinhoodApp and @Coinbase as demand for altcoins rose. https://decrypt.co/69993/next-dogecoin-traders-pump-ethereum-classic-price-record-high/

#EthereumClassic is the continuation of the unaltered history that makes history right here, right now.

#ETC's gone through the roof & straight to a new ATH of $110, shifting the #altseason narrative & outperforming #ETH 🚀

🟢Get $ETC at the best rate — http://swapzone.io/?to=etc

Load More...

Ethereum Classic koers verwachting 2021

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum Classic 2021? De Ethereum Classic verwachting 2020 was erg hoog, maar wat gaat het in het nieuwe jaar doen? Of wat de echte holders zich afvragen? Wat is de verwachting Ethereum Classic in 2025? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

 

Ethereum Classic kopen met iDeal & Ethereum Classic koers

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Ethereum Classic

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe Ethereum Classic Kopen?
Ethereum Classic kopen met iDeal
Ethereum Classic verkopen?
Bij welke exchanges kan ik deze cryptocurrency kopen?