Etoro bitcoin logoEToro, cryptowaardig investeringsapp is klaar om zijn debet kaart naar voren te brengen in het Verenigd Koninkrijk. Omdat het Marq Millions Ltd kocht, een erkend e-geldbedrijf met een Visa hoofdlidmaatschap. Volgens een bericht op 29 juli van TechCrunch, heeft eToro Marq Millions Ltd, een e-geld dienstverlener gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, overgenomen voor een onbekend bedrag.

Marq Millions Ltd zal nu zakendoen met eToro Money en zal de rechtstreekse uitgever zijn van de geplande debet kaart van eToro. Het managementteam van Marq Millions zal aanblijven op de eToro Money afdeling. Om te beginnen, zullen de debet kaarten, waarvan de uitgifte datum voorlopig onbekend is, alleen beschikbaar zijn voor eToro Club leden die wonen in het Verenigd Koninkrijk.

Vervolgens zal er een geografische uitbreiding plaatsvinden binnen Europa waarna de debet kaart ook beschikbaar zal zijn voor niet eToro gebruikers. Los van het Visa hoofdlidmaatschap, erft eToro Money een EMI-licentietoestemming van de Britse Financial Conduct Authority. Naar verluidt zal de debet kaart aan klanten van het platform de directe cash-in en cash-out functie bieden.

Dat zal zorgen voor nog een plek waarop cryptohandelaren op eToro hun winsten kunnen omzetten in fiatgeld. Hoe dit exact in zijn werking zal gaan, is voorlopig onbekend. Alhoewel het zal vereisen de posities te sluiten om in staat te zijn, geld op te nemen. Cointelegraph nam contact op met eToro om meer te weten te komen over de geplande debet kaart, maar kreeg niet meteen reactie.

Yoni Assia, CEO van eToro, gaf aan dat het bedrijf verwacht dat de kaart sterk opgenomen zal worden. Door, naar bewering van het bedrijf, 14 miljoen geregistreerde gebruikers die de kracht zullen vormen achter de eerste aanname. EToro is een verhandelingsplatform dat werkt met “contracts for difference”, of CFD’s. Het zijn een type derivaten contracten die de prijsschommelingen van de onderliggende activa nabootsen, zonder direct hieraan vast te houden.

Net als futures en perpetual swaps, werkt het met margin collateral die het handelaren gemakkelijk maakt om leveraged long- of shortposities in te voeren. Het ondersteunt diverse cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tezos (XTZ), Litecoin (LTC) en vele andere. Voor wie liever automatisch trade, kan gebruik maken van the-crypto-investor.com.

De langverwachte debet kaart

In decemeber had Cointelegraph gerapporteerd dat eToro gepland had uit te komen met een debet kaart in Q2 2020. Q2 is inmiddels geëindigd in juni. Het onduidelijk wat de reden voor vertraging is, met de Covid-19 pandemie als te zijn een van de mogelijke verklaringen. De debet kaart is naar verluidt een veelgevraagde functie van zijn gebruikers. Echter, het lijkt alsof het bedrijf verder wil gaan dan zijn bestaande klantenbestand.

EToro kocht eerder de crypto portfolio tracker app Delta, wat naar verluidt een deal was van een slordige USD 5 miljoen waarde.