ERVARINGEN & UITLEG VOOR

 eToro

eToro is een social trading platform, dat het mogelijk maakt om niet alleen zelf kan beleggen, maar ook andere beleggers kan volgen. Op deze manier handelen kan er voor zorgen dat jij als beginnend belegger net zo succesvol kan traden en beleggen als een ervaren iemand.

eToro

eToro is één van de grootste financiële platformen in de wereld.

 

https://www.etoro.com

eToro Nederlandse Instructie

Hier vindt je een handleiding over de werking van eTorro.

eToro inloggen en account registratie

Voor het eToro inloggen dien je eerst van te voren een account te registeren op de website van eToro. Dit is een vrij eenvoudig en snel te voldoen proces, in deze handleiding zullen we je precies laten zien hoe dit werkt.

  1. Ga naar de website van eToro.

eToro login

In de bovenstaande afbeelding zie je de knop waar op geklikt moet worden, om te beginnen met het registeren van een account bij eToro, alvorens je aan de daadwerkelijke eToro login kunt beginnen. eToro biedt hiervoor een aantal verschillende opties. Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis account aan te maken, door middel van het opgeven van een e-mail adres en naam registratie. Je kunt ook de mogelijkheid kiezen om direct een account aan te maken door middel van jouw bestaande Facebook of Google account.

eToro geld storten

Om te beginnen met het verhandelen van crypto op eToro, moet je eerst beschikken over een budget hiervoor. Je dient dus eerst geld te storten op jouw eToro account, gelukkig is dit een vrij eenvoudig te voldoen proces.

Om te beginnen aan dit proces dien je allereerst in te loggen op eToro. Na dit te hebben gedaan zul je vervolgens in dit scherm terecht komen:eToro geld storten

In dit scherm zul je linksonder in het beeld de button vinden die benodigd is voor het storten van geld op jouw persoonlijke account. Na een klik op de knop zul je vervolgens een overzicht te zien krijgen met de verschillende manieren hoe je geld kunt storten op eToro.

eToro kopen

Hier kies je de gewenste stortingsmanier naar keuze, volg vervolgens de getoonde te volgen stappen van de betaalmethode die jij hebt gekozen. Helaas is het nog niet mogelijk de betaling te voldoen via IDEAL.

eToro crypto kopen en verkopen

Na het storten van geld op je persoonlijke account op eToro, openen we het platform opnieuw en gaan we naar de beschikbare crypto valuta’s. in dit overzicht vindt je alle verschillende crypto valuta die je kunt kopen. Zo kun je op eToro Bitcoin kopen, maar ook bijvoorbeeld Ripple of Ethereum. In dit voorbeeld laten wij zien hoe Ripple kopen op eToro in zijn werk gaat.

eToro Ripple kopen

eToro Ripple kopen en eToro Ripple verkopen, voor het kopen klik je op de ‘K’ en voor het verkopen klik je op de ‘V’ button. De prijs die links wordt getoond is voor het verkopen van Ripple en de prijs die rechts wordt getoond is voor het kopen van Ripple. In dit geval kiezen wij voor het kopen van Ripple en klikken we op de ‘K’.

eToro crypto

Na het klikken op de ‘K’ voor kopen, kun je het bedrag selecteren waarvoor jij Ripple wilt gaan kopen. Een aangenaam punt hierin bij eToro is dat je geen cryptowallet nodig hebt om jou investering in op te slaan. eToro heeft namelijk zijn eigen ‘cryptowallet’ hier voor dat verbonden is aan jouw persoonlijke account.

Heb je niet alleen interesse in Ripple of Bitcoin, maar ook andere crypto valuta? Dan kun je op de pagina van eToro onder ‘handelsmarkten’ links boven in het menu, crypto selecteren. Hier worden alle mogelijke crypto’s dat je bij eToro kunt kopen of kunt verkopen getoond.

eToro fees en eToro kosten

Zoals elke andere broker rekent ook eToro fees per transactie, maar het verschil bij eToro in vergelijking met andere brokers is dat eToro niet werkt met commissies maar met marketspread. Dit is een kostenpost die jij als consument moet betalen bij aankoop van een cryptocurrency bij eToro.

Het principe hiervan is hetzelfde als bij commissies, maar heeft dus eigenlijk alleen een andere naam. De marketspread is verschillend per munt die jij aankoopt of verkoopt. Voor Bitcoin is de marketspread 1,5% en voor bijvoorbeeld Stellar of NEO 5%.

Voor het storten van geld, zitten daar bij eToro geen kosten aan verbonden. Echter, voor het opnemen van geld zitten er bij eToro kosten aan verbonden. De hoogte hiervan bedraagt per opname $ 25. Het minimale opname bedrag is $ 50, stel je neemt dus $ 50 op, dan ben je hier de helft al van kwijt vanwege de kosten die aan opname verbonden zitten. Je doet er daarom dus goed aan om slechts éénmaal per kwartaal of per jaar op te nemen om op deze kosten te besparen.

Is eToro betrouwbaar en veilig?

Ja, eToro heeft een legitieme licentie van de FCA en van de CySEC en staat bekend als zeer betrouwbare broker binnen deze wereld. Om deze reden is eToro ook sterk in populariteit aan het stijgen in Nederland. eToro is constant bezig zijn beveiligingssysteem te verbeteren voor de veiligheid van de gebruikers van het platform.

eToro review

De wereld van crypto platformen kan al snel wat stoffig en saai worden omdat vrijwel alle platformen hetzelfde aanbieden. Nu is eToro eindelijk weer eens een broker die echts een uniek concept aanbiedt met onder andere het sociaal platform, waarop je andere traders kunt kopiëren. Dit biedt beginnend traders de kans, om zonder grootschalig marktonderzoek toch winst te maken.

Hoewel het een leuk concept is en ook het aanbod van ruim 90 verschillende cryptovaluta helemaal top is. Zijn de kosten die eToro rekent toch vrij hoog voor het kopen en verkopen van cryptocurrency, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld BitVavo. Je moet dus voor jezelf de afweging maken of je het dit waard vind.

Op het internet vind je vele eToro reviews van onder andere gebruikers van het platform. Het goed doornemen van een eToro review en het van te voren bestuderen hiervan, zou een positieve impact kunnen hebben wat betreft jou keuze voor een cryptoplatform. Wij raden het dan ook iedereen aan om dit te doen, om er zeker van te zijn dat het platform waarop jij verhandeld niet gaat tegenvallen.

Conclusie eToro review:

  • + Internationaal platform
  • + Zowel voor beginnend traders als voor gevorderden
  • + Betrouwbaar platform
  • + Zowel cryptocurrency als aandelen verkrijgbaar

eToro ervaringen van gebruikers

De eToro ervaringen van gebruikers zijn over het algemeen zeer positief te noemen. Wat ook opvalt aan de eToro ervaringen van gebruikers, is dat er veel spreken over een uitstekende klantenservice. Wanneer je een kijkje neemt op Trustpilot zie je bijvoorbeeld ook dat medewerkers van eToro keurig reageren op de reviews en opmerkingen van gebruikers van het platform.

eToro contact

eToro beschikt over een speciale customer service center waar gebruikers of bezoekers van eToro contact kunnen zoeken met een medewerker voor eventuele vragen. Wel moet je er rekening mee houden dat het soms wel 7 werkdagen kan duren voor je een antwoordt krijgt op je vraag. Ook is het niet mogelijk telefonisch contact te hebben met een medewerker. Dit is enkel mogelijk via live-chat of email.

Het eToro contact center vind je hier: https://www.etoro.com/customer-service/

De officiele website van eToro is: https://www.etoro.com/

Zit jij er aan te denken om te investeren in cryptocurrency? Bekijk dan ook onze review over Coinbase of BTCdirect!

Maak jij gebruik van deze exchange? Laat je beoordeling achter!

Review 0
Dit zeggen gebruikers... Laat een beoordeling achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat een beoordeling achter

Volg het eToro nieuws vandaag, het crypto nieuws eToro is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

[custom-twitter-feeds screenname=”eToro”]

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Ja
Exchange Nee
Wallet Nee
Stablecoins Nee
Cryptocurrency Enkele crypto
Helpdesk taal NL & Engels
Vestigingsland Cyprus
Fees 1-2%
Kopen met creditcard Mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.etoro.com

Waarom eToro?

Over Etoro

eToro is een broker die bellegers en particuliere traders toegang geeft tot verschillende financiële markten. De activa die via eToro het meest verhandeld worden is via CFD’s, maar eToro maakt het tegenwoordig ook mogelijk om de daadwerkelijke onderliggende waarde te kopen. Je koopt dan dus geen CFD’s maar daadwerkelijke aandelen.

Dit is een punt waarin eToro zich onderscheidt en erg uniek in is, er zijn namelijk maar weinig andere brokers waarbij dit mogelijk is.

N

Focus

eToro is geen gebruikelijke crypto exchange, maar een echte CFD broker.

N

Betrouwbaar

Al sinds 2006 actief in de financiële wereld.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform.

N

Leverage traden

eToro richt zich meer op de echte traders, je kan traden met leverage op eToro.

Veel gestelde vragen

Is eToro veilig in het gebruik?

Ja, veiligheid staat bij eToro hoog in het vaandel. Dit is dan ook één van de redenen waarom eToro in korte tijd zo in populariteit gestegen is.

Is eToro geschikt voor beginners?

Ja, op eToro heb je de mogelijkheid zonder uitgebreid marktonderzoek winst te maken door andere gebruikers te kopiëren.

Hoe kom ik in contact met eToro?

eToro heeft een customer support center waar gebruikers terecht kunnen met eventuele vragen of opmerkingen. Deze vind je op: https://www.etoro.com/nl/customer-service/

Hoe veel verschillende soorten crypto munten worden er op eToro aangeboden?

Op eToro zijn ruim 90 verschillende crypto munten aan te kopen en te verkopen.