ERVARINGEN & UITLEG VOOR

FTX Echange

FTX is een cryptocurrency exchange gebouwd door handelaren, voor handelaren. FTX biedt innovatieve producten, waaronder derivaten, opties, volatiliteitsproducten en tokens met hefboomwerking. We streven ernaar een platform te ontwikkelen dat robuust genoeg is voor professionele handelsbedrijven en intuïtief genoeg voor beginnende gebruikers.

FTX Exchange

FTX Exchange streven ernaar een platform te ontwikkelen dat robuust genoeg is voor professionele handelsondernemingen en intuïtief genoeg voor beginnende gebruikers.

 

https://ftx.com/nl

FTX exchange review 2021 

De adaptatie van cryptocurrencies zit in een stroomversnelling. Steeds meer mensen nemen hun toevlucht naar crypto’s als veilige haven in onzekere tijden. En ook grote institutionele beleggers verzekeren hun kapitaal onder de vorm van crypto’s. 

Een ander deel van de markt probeert zo veel mogelijk munt te slaan uit de opmars van crypto’s aan de hand van korte termijn trading, vaak door middel van derivaten. Dit zorgt mee voor een opmars aan derivaten platforms zoals FTX. Wie zich voldoende informeert en weet wat hij of zij doet kan gouden zaken doen. Ontdek wat de FTX is en welke financiële producten dit platform aanbiedt. 

Wat is de FTX exchange? 

FTX is in de basis een cryptocurrency exchange. Het is een platform waar je crypto’s kan kopen en verkopen net als vele andere platforms. Maar de focus ligt op korte termijn handelaars die op zoek zijn naar financiële producten om in te spelen op kleine marktveranderingen. Het potentiële rendement ligt hierbij vele malen hoger dan bij het gewone handelen. Hierdoor kan je snel veel geld verdienen. Uiteraard is het risico ook veel groter. 

FTX is opgericht in 2019 door Sam Bankman-Fried en is geregistreerd in Antigua en Barbuda. Het platform is dus nog niet zo oud, maar groeide al snel uit tot een hoofdspeler in de derivatenmarkt. FTX ondersteunt tal van crypto’s waaronder uiteraard Bitcoin, Ethereum en Litecoin, alsook heel wat stablecoins. 

Breed aanbod aan assets 

FTX focust op de markt van cryptocurrencies maar biedt ook producten aan voor andere asset markten. Zo kan je bijvoorbeeld aandelen kopen van grote bedrijven als Tesla, Amazon, Netflix, Apple en Google. FTX was ook een van de platforms die de pre-IPO aandelen van Coinbase aanbood. De beursgang van Coinbase is nu al een van de meest besproken beursgangen van 2021. 

Financiële producten op FTX 

FTX heeft een ruim aanbod aan financiële instrumenten ter beschikking. Daardoor is het platfrom op korte termijn zo kunnen groeien. We bespreken hier de belangrijkste producten: 

Future contracten 

Een future contract geeft je recht op de aankoop van een specifiek product in de toekomst tegen een vooraf besproken prijs. Als je dus Bitcoin futures koopt, koop je geen Bitcoin. Je hebt dus nergens coins in een wallet. Wat je doet is inspelen op de prijs in de toekomst. Als je bijvoorbeeld vermoed dat de prijs gaat stijgen dan koop je vooraf een futures contract aan tegen een lage prijs. Door middel van een hefboom in te zetten kan je rendement zelfs tot 100 x hoger zijn dan normaal.

Op FTX worden stablecoins als onderpand gebruikt. Hierdoor heb je dus geen klassieke bankrekening nodig. De grootte van je onderpand zal mee bepalen tot welke hefboomeffecten jij toegang hebt. 

Er zijn drie verschillende types futures mogelijk op FTX: 

 • Futures met einddatum in het huidige kwartaal 
 • Futures met einddatum in het volgende kwartaal 
 • Futures zonder einddatum 

Bitcoin opties 

Opties geven je het recht om een bepaalde asset, in dit geval Bitcoin, te kopen of te verkopen op een specifiek tijdstip tegen een specifieke prijs. Maar je bent niet verplicht om deze transactie te voltrekken. Er zijn dus twee soorten opties: 

 • Call opties geven je het recht om een asset te kopen 
 • Put opties geven je het recht om een asset te verkopen 

Net als bij futures kan je hefboomeffecten toepassen om je rendement te verhogen. Move contracten 

Move contracten zijn derivaten waarbij er gespeculeerd wordt op de volatiliteit van assets. FTX biedt deze optie momenteel enkel aan voor Bitcoin. 

Eigenlijk kan je move contracten bekijken als een speciale versie van futures. Je speelt in op verwachtte prijsveranderingen van Bitcoin. Maar in plaats van in te spelen op de absolute prijs, wordt er gekeken naar de prijsverandering. Dit kan zowel voor prijsstijgingen als prijsdalingen. 

Hefboom tokens 

Handelen met een hefboom effect is interessant omdat je veel meer rendement kan maken. Maar de praktische kant ervan kan nogal complex zijn. Hiervoor bedacht FTX hefboom tokens. 

Hefboomtokens zijn ERC-20 tokens die je kan kopen net alsof je gewoon een crypto-coin koopt. Maar in hun waarde zit reeds een hefboomeffect verwerkt. 

Bijvoorbeeld: Stel je koopt een LTCBULL token. Dit is een 3 x long token. Dit heeft als gevolg dat wanneer LTC 1% stijgt (of daalt), jouw LTCBULL token 3% stijgt (of daalt). Deze manier van handelen maakt het hefboom-effect praktisch en daarmee ook toegankelijker voor een groter publiek. 

Er zijn 4 soorten hefboomtokens beschikbaar 

 • BULL token voor +3 x hefboom-effect. 
 • BEAR token voor -3 x hefboom-effect. 
 • HEDGE token voor -1 x hefboom-effect. 
 • HALF token voor -0.50 x hefboom-effect.

Voorspellingsmarkten 

Je hebt het al door. FTX heeft een ruim aanbod voor handelaars om op elke manier geld te verdienen met financiële producten. Daar zijn de voorspellingsmarkten een mooi voorbeeld van. In dit geval maak je een voorspelling over een bepaalde gebeurtenis in de toekomst. 

Zo kon je onlangs inzetten op TRUMP2024, waarbij je voorspelt of Donald Trump zich al dan niet kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van 2024. 

Token-aandelen 

Laten we het simpel houden. Als je token-aandelen koopt dan koop je niet de aandelen zelf, maar een token die de waarde van het aandeel volgt. Hiervoor werkt FTX samen met CM Equity, een investeringsmaatschappij uit Duitsland. Als je bij FTX token-aandelen koopt ben je dus ook klant bij CM Equity. 

Een voorbeeld van token-aandelen is TSLA/USD welke de aandelen van Tesla volgt. Hoe werkt het handelen bij FTX? 

Als al deze opties om veel geld te verdienen jou zin hebben gegeven om te handelen zal je enkele processen moeten doorlopen: 

 • KYC: Als je een account aanmaakt zal je uiteraard je persoonsgegevens moeten geven. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je vrijgeeft wordt je ingedeeld in Tier 1, Tier 2 of Tier 3, welke je bepaalde mogelijkheden geven. 
 • Twee factor authenticatie: Deze extra beveiliging is verplicht bij FTX. Maar dat is alleen maar een goede zaak. Je wil je assets namelijk zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kan je eenvoudig Google authenticator gebruiken. 

FTX Wallet 

De FTX wallet heb je uiteraard nodig om te kunnen handelen. In deze wallet vind je jouw crypto’s en andere assets terug. Het is de centrale plaats waar je snel assets en derivaten kan kopen en verkopen. Je hebt er een overzicht van je assets, je transactiegeschiedenis, open handelsposities en meer. 

Betalingen en fees 

Op FTX kan je crypto’s kopen en verkopen. Je kan zelfs crypto’s kopen met je credit card. FTX rekent verschillende tarieven aan voor de futures en spotmarkten. Deze hangen samen met je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe hoger je volume, hoe lager je fees. De fees zijn verschillend per product. Zo betaal je bij hefboomeffecten een extra fee van 0,02-0,03% afhankelijk van de hefboom. De fees bij move contracten zijn dan weer afhankelijk van de onderliggende asset.

Als je wil handelen in cryptocurrency derivaten ben je bij FTX aan het goede adres. Hou er rekening mee dat een potentieel hoog rendement altijd samenhangt met een hoog risico. Maar hopelijk maak jij genoeg winst om je van al deze fees weinig aan te trekken.

Maak jij gebruik van deze exchange? Laat je beoordeling achter!

 

Volg het FTX Exchange nieuws vandaag, het crypto nieuws FTX Exchangeis te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

https://twitter.com/FTX_Official

 

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Nee
Exchange Nee
Wallet Nee
Stablecoins Ja
Cryptocurrency 50 cryptocurrencies
Helpdesk taal Engels
Vestigingsland Oostenrijk
Fees 1%
Kopen met creditcard Mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Niet Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie https://ftx.com/nl

Waarom FTX Exchange?

Over FTX Exchange

FTX (FTT) is de ruggengraat van het FTX-ecosysteem. We hebben zorgvuldig stimuleringsregelingen ontworpen om de netwerkeffecten en de vraag naar FTT te vergroten en het circulerende aanbod te verminderen.

FTX (FTT) is niet beschikbaar in de Verenigde Staten of andere verboden rechtsgebieden. Als u zich in, gevestigd of anderszins gevestigd in, of een inwoner van de Verenigde Staten van Amerika bevindt, is het u niet toegestaan transacties aan te gaan in FTT.

N

Focus

FTX is een cryptocurrency exchange gebouwd door handelaren, voor handelaren.

N

Betrouwbaar

Al sinds 2019 actief in de wereld van digital assets.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform.

N

Cryptocurrencies

Meer dan 50+ cryptocurrencies verkrijgbaar.

Veel gestelde vragen

Wat is FTX Pay?

FTX Pay is een widget die u kunt gebruiken om zowel crypto als fiat betalingen te accepteren voor uw site, app, of winkel.

Hoe registreer ik me in voor FTX OTC?

U gebruikt dezelfde rekening voor FTX OTC als voor FTX futures; dus zodra u een FTX-rekening hebt aangemaakt en AML/KYC hebt goedgekeurd, bent u klaar om ook de OTC-dienst te gaan gebruiken.

Wat wordt er precies verhandeld op FTX?

FTX zelf verhandelt tokens op de aandelen. Bijvoorbeeld, ftx.com/trade/TSLA/USD is een markt om tokens op Tesla aandelen te verhandelen.

Deze spot tokens worden gedekt door aandelen van Tesla-aandelen die worden bewaard door CM-Equity. Ze kunnen desgewenst bij CM-Equity worden ingewisseld voor de onderliggende aandelen. In de toekomst kunnen er andere manieren zijn om de tokens aan FTX te onttrekken.

Wie staat achter FTX?

FTX is eigendom van FTX Trading LTD, een in Antigua en Barbuda gevestigde onderneming.

FTX neemt geen deel in, en levert geen diensten aan bedrijfsrekeningen van entiteiten die gevestigd zijn in, of ingezetene zijn van de Verenigde Staten van Amerika, Cuba, de Krim en Sevastopol, Iran, Syrië of Noord-Korea. FTX biedt ook geen diensten aan voor bedrijfsrekeningen die gevestigd zijn in of ingezetene zijn van Antigua of Barbuda.

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
Bybit