Misschien is financiële autonomie de voornaamste reden dat Bitcoin veel mensen aantrekt. Ontdek hoe Bitcoin vrijheid bevordert. 

Vrijheid is een uitdrukking die verschillende definities heeft. Vrijheid verwijst echter vooral naar de macht of het recht om te spreken, te handelen en te denken zoals men wil. Vrijheid legt de nadruk op de toestand van bevrijding of het werken zonder beperkt te worden door traditionele machtssystemen. Cryptovaluta zoals Bitcoin hebben een bijna vergelijkbare impact, omdat zij de bureaucratieën van de conventionele financiële structuren willen elimineren.

Bitcoin heeft verschillende unieke eigenschappen die het een betrouwbaarder en efficiënter betaalmiddel maken dan fiatvaluta. In het volgende artikel wordt onderzocht hoe Bitcoin de vrijheid bevordert.

Onbeperkte geldtransfers

Decennialang hebben mensen fiatvaluta gebruikt om wereldwijd geld te versturen en te ontvangen. Banken en geldverwerkers zijn de centrale instellingen die deze betalingen verwerken. Zij blijven echter onderworpen aan diverse overheidsvoorschriften en wetten. Daarom beperken de banken gewoonlijk het transactievolume en kunnen zij zelfs sommige betalingen weigeren.

Bitcoin stelt het publiek in staat dergelijke beperkingen te omzeilen omdat het een gedecentraliseerde munt is. Zonder tussenkomst van regeringen of instellingen kunnen organisaties en personen wereldwijd geld verzenden en ontvangen. Bovendien stelt het Bitcoin-netwerk geen beperkingen aan de transactievolumes van gebruikers, wat financiële autonomie bevordert.

Sommige cryptobeurzen kunnen het geld dat u van uw Bitcoin-portefeuille naar een bankrekening kunt overmaken beperken. Dergelijke voorwaarden gelden echter alleen voor traders en beleggers.

Meerdere toepassingen in de echte wereld

Institutionele beleggers kochten Bitcoin in de begindagen vooral omdat ze geloofden dat het een enorm toekomstpotentieel had. De meesten van hen kenden de toepassingen van Bitcoin in de echte wereld niet. Dergelijke percepties zijn vandaag de dag echter aanzienlijk veranderd nu Bitcoin steeds meer een legitieme valuta en opslagplaats van waarde wordt, die wereldwijd wordt geaccepteerd.

Bitcoin is de populairste crypto, die vlotte digitale betalingen mogelijk maakt. Tegenwoordig kunt u verschillende goederen en diensten kopen in Bitcoin, waaronder kranten, vliegtickets, boodschappen en auto’s. Bitcoin is ook een onafhankelijk actief dat verhandeld wordt op meerdere crypto-uitwisselingsplatforms zoals https://bitcoin-system.nl/. Ze laten traders toe om andere cryptovaluta en activa te kopen met Bitcoin.

De onderliggende technologie van Bitcoin heeft ook bewezen een revolutionair platform te zijn, dat de ontdekking en ontwikkeling van verschillende producten en processen buiten de financiële wereld mogelijk maakt. De vele toepassingen van Bitcoin in de echte wereld zorgen voor meer flexibiliteit, waardoor organisaties en individuen hun vermogen kunnen beheren zoals zij dat willen.

Geen derde partijen

Zoals hierboven is aangegeven, is Bitcoin een gedecentraliseerde valuta en actief zonder enige centrale autoriteit. In tegenstelling tot banken en geldverwerkers die binnen een gecentraliseerd netwerk werken, bestaat het Bitcoin-netwerk uit willekeurige nodes die over de hele wereld verspreid zijn. Alle Bitcoin-transacties vinden virtueel plaats op de blockchain, zonder dat een derde partij toezicht houdt op de geldtransfers

Het gedecentraliseerde netwerk van Bitcoin betekent dat gebruikers niet langs banken of geldverwerkers hoeven te gaan om geld te versturen of te ontvangen. In plaats daarvan kunnen gebruikers betalingen rechtstreeks verwerken via hun portefeuilles of online uitwisselingsplatforms voor crypto’s. De afwezigheid van derde partijen in Bitcoin-transacties geeft gebruikers meer autonomie en heeft lagere kosten tot gevolg.

Papierloze transacties

De traditionele systemen bepalen dat ondernemingen en particulieren bankrekeningen moeten openen om transacties te kunnen verrichten. Zij leggen ook KYC-regels op, op grond waarvan klanten hun ware identiteit moeten onthullen om transacties te kunnen verrichten. Dat betekent dat men heel wat papierwerk moet doorlopen om geld te verzenden of te ontvangen. Met Bitcoin kunt u dergelijke belemmeringen vermijden, omdat alle transacties vrijwel zonder papierwerk plaatsvinden. Iedereen met een laptop, smartphone of desktopcomputer en internettoegang kan zich aansluiten bij het Bitcoin-netwerk en transacties verrichten zonder een bankrekening te openen.

Lagere transactiekosten

Bitcoin bevordert ook de vrijheid met zijn lage transactiekosten. Bitcoinbetalingen brengen relatief lagere kosten met zich mee dan gewone bankoverschrijvingen en betalingen met kredietkaarten. Dat vergemakkelijkt de kapitaalstroom over de hele wereld, waardoor de bevolking die geen bankrekening heeft en economisch verarmd is, mondiger wordt.

Bitcoin is een baanbrekende innovatie die een revolutie teweeg wil brengen in de restrictieve traditionele financiële systemen. Zoals hierboven besproken, bevordert Bitcoin vrijheid door zijn onbeperkte geldtransfers, goedkope betalingen, papierloze en gedecentraliseerde transacties.