Ripple is een zeer bekend woord, sinds de introductie van haar cryptomunt enkele jaren geleden. Wat is Ripple, hoe kun je XRP kopen en welke zaken moeten in de gaten worden gehouden? In de tekst hieronder worden deze vragen beantwoord. Geïnteresseerd in deze munt of op het punt om XRP aan te schaffen? Lees snel verder om er meer over te leren!

 

Wat is Ripple?

XRP is een bekende cryptomunt, die ontwikkeld is door een Amerikaans bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf, Ripple Labs Inc. genaamd, heeft de munt ontwikkeld om een betalingsprotocol te bieden aan financiële instellingen. De munt, waarvan de handelsnaam overigens XRP is en geen Ripple, wat veel mensen denken, is geïntroduceerd in 2012. Ripple is zélf dus niet de cryptomunt, maar het bedrijf wat XRP heeft ontwikkeld. Het is verkeerd om te denken dat Ripple de cyptomunt is of dat men ‘Ripple koopt’. In de volksmond wordt het vaak met dergelijke termen aangeduid, maar in wezen is XRP de cryptomunt dat het Amerikaanse bedrijf Ripple (Labs Inc.) heeft ontwikkeld.

XRP heeft net als cryptomunten als Bitcoin en Ethereum een gevestigde naam en onderscheidt zich van andere munten onder meer door de aanschaf: Bitcoin en Ethereum moeten worden ‘gemined’ om ze te verkrijgen. XRP kan echter alleen gekocht worden.

Hoe kun je XRP kopen?

Hoe Ripple te kopen kan op diverse manieren. Vooraf moet worden gezegd dat de populariteit van het handelen in cryptomunten de laatste jaren enorm is toegenomen. Welke redenen daar ook aan ten grondslag liggen, de toenemende populariteit heeft geresulteerd in talloze aanbieders van de munten. Voor de gewone burger wordt het, meer dan ooit, makkelijk gemaakt om digitale valuta te kopen en verkopen. Grote pieken of dalen binnen de cryptomarkt, denk aan de hoogtes en grote dalingen van Bitcoin in 2020 en het begin van 2021, worden in de media breed uitgemeten. Die publiciteit zorgt op haar beurt ook weer voor nieuwe handelaars en geïnteresseerden. Benieuwd hoe XRP gekocht kan worden? Hieronder worden de opties kort toegelicht.

Kies een aanbieder

En die zijn er genoeg. De laatste jaren is het aantal aanbieders van cryptomunten sterk toegenomen. De concurrentie tussen de bedrijven onderling zorgt voor scherpe tarieven en zachte handelsprijzen voor de consument. Een voordeel dus! Dat klopt, mits de goede aanbieder wordt gekozen. Want ook nu zijn er aanbieders met torenhoge tarieven of een ongemakkelijke interface. Maak een weloverwogen keuze bij het bepalen van een aanbieder. Weeg zaken als interface, tarieven en mogelijkheden nauwlettend mee bij de keuze.

Aanbieder gevonden? Tref voorbereidingen voor de aankoop

Een logische vervolgstap is overgaan tot de aankoop van XRP. Het advies is om een gedegen voorbereiding te treffen. Bepaal hoeveel XRP er gekocht gaat worden en wanneer deze verkocht moeten worden. Het is belangrijk om vooraf het verkoopmoment in gedachten te hebben, want tijdens het bezit van XRP kunnen emoties de rationele en verstandige keuze negatief beïnvloeden. Breng jezelf tevens kennis bij over XRP, als dat nodig is. De uitspraak ‘Investeer eerst tijd, dan geld’ gaat hier zeker op!