Bitcoin is de populairste cryptomunt, waarmee veilig, snel en goedkoop geld kan worden overgemaakt. Het wordt steeds meer de belangrijkste valuta voor onlinetransacties en trekt wereldwijd handelaars en consumenten aan. Verschillende bedrijven hebben crypto geïntegreerd in hun betaalsystemen, zodat klanten voor goederen en diensten kunnen betalen met Bitcoin. Als u geïnteresseerd bent in bitcoin-handel, kijk dan op Bitcoin Prime voor de beste marktplaatsen om Bitcoin te kopen.

Decentralisatie betekent dat iedereen Bitcoin kan gebruiken als betaalmiddel en als opslagplaats van waarde. Het werkt op een gedecentraliseerd netwerk dat gebruikers in staat stelt betalingen digitaal te versnellen zonder tussenkomst van banken of geldverwerkers. Iedereen op het blockchain-netwerk kan dus Bitcoin gebruiken om online te winkelen. U kunt online aankopen doen met Bitcoin, waaronder mobiele apps en games, eten en drinken, tijdschriften, auto’s en elektronica.

Bitcoin is echter een nieuwe betaalmethode met een aantal unieke kenmerken. Hier is een gids voor online winkelen met Bitcoin.

Een portefeuille aanmaken

U heeft een cryptoportefeuille nodig om het geld op te slaan voor het doen van online aankopen. U kunt een warme of koude portefeuille kiezen op basis van uw behoeften en voorkeuren. Verschillende online platformen bieden verschillende cryptoportefeuilles gratis of tegen gesubsidieerde prijzen aan. De portefeuilles zijn compatibel met smartphones en desktops, wat de gebruikers meer gebruiksgemak biedt. Als u een portefeuille wilt aanmaken, moet u een aantal persoonlijke gegevens opgeven, waaronder namen en contactpersonen. Kies niettemin een betrouwbare en veilige portefeuille voor Bitcoin.

Bitcoin kopen

Na het creëren van een portefeuille, is de volgende stap het verkrijgen van het geld voor online winkelen. Crypto-uitwisselingsplatform. Gerenommeerde Bitcoin-beurzen bieden meestal marktanalyses met actuele informatie over Bitcoin-prijzen. Op die manier kunt u beslissen wat het beste moment is om Bitcoin laag in te kopen.

Veel cryptobeurzen staan mensen toe om Bitcoin te kopen met fiatvaluta via bankoverschrijvingen, bankpassen of creditcards. U moet echter eerst controleren welke lokale valuta worden geaccepteerd op de door u gekozen cryptobeurs.

Online Bitcoin-vriendelijke bedrijven vinden

Verschillende online winkels accepteren nu crypto, maar er is geen garantie dat ze allemaal Bitcoinbetalingen zullen accepteren. Sommige handelaars staan nog steeds sceptisch tegenover cryptobetalingen en kunnen Bitcoin weigeren. Daarom moet u ook Bitcoin-vriendelijke online winkels vinden waar u kunt winkelen. Websites zoals Coinmap bieden uitgebreide databases van Bitcoin-vriendelijke bedrijven over de hele wereld, waardoor het voor particulieren makkelijker wordt om plaatsen te vinden waar ze Bitcoin kunnen uitgeven. Het platform biedt een lijst van bijna alle online bedrijven die wereldwijd Bitcoin accepteren. U kunt de bedrijven doorzoeken op sector, producten en locatie.

Online aankopen doen met Bitcoin

De meeste e-commerce platforms hebben een ” Met Bitcoin betalen” knop die klanten automatisch doorverwijst om betalingen te doen tijdens het afrekenen. Het proces is vrij eenvoudig en behelst hoofdzakelijk het verkrijgen van het openbare adres van de handelaar en het verzenden van het geld. De website toont het portefeuilleadres van de handelaar en de prijs van het gekochte product in Bitcoin.

Andere online handelaars gebruiken ook QR Codes die u moet scannen en delen bij het uitvoeren van betalingen. Voor online aankopen met Bitcoin moet u echter het openbare adres van de handelaar en de prijs van de benodigde goederen en diensten kennen. U dient de informatie echter te bevestigen voordat u op de verzendknop drukt.

U kunt Bitcoinbetalingen direct verwerken via uw portefeuille of een crypto-uitwisseling. Cryptobeurzen rekenen echter meestal een vergoeding aan voor het verwerken van Bitcoin-transacties. De kosten kunnen variëren naar gelang van het volume van de transacties en andere factoren.

Online winkelen met Bitcoin kan riskant lijken, vooral voor beginners. Bitcoin gebruiken om online te winkelen biedt echter tal van voordelen, waaronder snellere verwerking van betalingen, veilige transacties en lagere transactiekosten. De bovenstaande richtlijnen zullen u helpen de veelvoorkomende valkuilen te vermijden bij het online winkelen met Bitcoin.