Beste sites om Litecoin te kopen

Litecoin Kopen

Benieuwd naar de actuele Litecoin prijs? Op deze pagina delen wij het laatste nieuws en geven wij tips voor de inkoop van deze cryptocurrency.

Litecoin

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Litecoin Kopen

Litecoin gaat al een tijdje mee op de cryptomarkt en heeft al bij veel investeerders de interesse gewekt. Er was namelijk een van de eerste cryptocurrencies die uitgebracht werden en lijkt veel op de Bitcoin. Ondanks dat er veel gelijkenissen zijn, heeft de Litecoin wel degelijk unieke kenmerken. Een investering in deze crypto maken, kan jou daarom ook weer andere voordelen opleveren. Tevens zijn de koersverwachtingen en ontwikkelingen net weer iets anders dan andere cryptocurrencies, waardoor je er goed aan doet om je in te lezen.

Litecoin kopen

Wil je Litecoin kopen? Dan zijn er verschillende websites waar dit kan. Bovenaan vindt je de beste exchanges om Litecoin te kopen- of verkopen. Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland en onze favoriet vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Litecoin en kun je kopen en verkopen vanuit de wallet op de website. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo LTC kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken op www.bitvavo.com. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Litecoin vervolgens. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel of eenvoudig verkopen als deze is gestegen. Lees hieronder meer over de verschillende voor- en nadelen en de nieuwe ontwikkelingen gaande bij Litecoin (LTC).

Wat is Litecoin?

Litecoin is in 2011 opgericht door een van de medewerkers van Google: Charlie Lee. Op dat moment was het een van de eerste cryptomunten, waardoor er nog veel gelijkenissen waren met onder andere de Bitcoin. De Bitcoin werd toen het digitale goud genoemd en de Litecoin het digitale zilver. Er wordt gebruik gemaakt van de blockchain-technologie, waardoor er een gedecentraliseerde peer-to-peer currency is ontwikkeld. Jouw identiteit kan hierdoor in zekere zin verborgen worden gehouden en er is geen derde partij die de controle heeft. Banken en overheden zijn hiermee buitenspel gezet.

Litecoin is op veel plekken te verkrijgen en wordt hierdoor ook op meerdere plaatsen gezien als een vorm van een betaalmethode. Zo kun je verschillende zaken kopen met deze munten, zonder dat iemand anders dit weet. De cryptomunt is speciaal ontworpen om de lange wachttijden van Bitcoin buiten spel te zetten. De transacties gaan hierdoor namelijk sneller. Het is dus geen vervanger van de bekende cryptomunten, maar zou het juist kunnen ondersteunen door een deel van het verkeer van het netwerk op te vangen. Daarbij heb je ook te maken met lagere transactiekosten, wat juist weer een groot pluspunt zou kunnen zijn.

Litecoin is ook ontwikkeld om de Bitcoin te ondersteunen bij de betalingen. Hierdoor worden er ook nog voortdurend nieuwe munten ontwikkeld, zodat de voorraad niet op dreigt te raken. Uiteindelijk is het streven om vier keer zoveel munten te hebben dan de Bitcoin, waardoor de Litecoin ook een lagere prijs gaat krijgen. Voor beginnende investeerders kan het daarom een aantrekkelijk gegeven zijn om naar deze munten te kijken en het wordt ook gelijk toegankelijker gemaakt voor het dagelijkse gebruik. Over het algemeen blijven wel de kenmerken van de Bitcoin behouden bij deze cryptocurrency, waardoor gebruikers altijd met een vertrouwd netwerk aan de slag kunnen gaan.

Voor- en nadelen van Litecoin

Doordat Litecoin gebruik maakt van het netwerk van Bitcoin ben je voorzien van een stabiel netwerk. Echter zijn er wel veranderingen doorgevoerd om het meer toegankelijk te maken. Een daarvan is de transactiesnelheid. Bij Bitcoin moet je vaak 10 minuten wachten tot de bloktijd voorbij is. Bij Litecoin is dit maximaal 3 minuten, waardoor de betalingen veel sneller op de rekening van de ontvanger staan. Dit maakt het voor veel sectoren ook aantrekkelijker om betalingen uit te voeren. Denk daarbij aan de internationale handel, waar betalingen vaak dagen in beslag kunnen nemen door de weg die afgelegd wordt.

Ook de transactiekosten van Litecoin zijn een groot voordeel. De cryptocurrency is namelijk ontworpen voor de dagelijkse microtransacties. Normaal gesproken gaat er veel geld om in de cryptowereld, maar dit kan met deze crypto veranderen. De transactiekosten moeten daarom ook laag blijven, omdat het anders niet meer aantrekkelijk is. De schaalbaarheid blijft daarom altijd in ontwikkeling, zodat meerdere mensen ermee aan de slag kunnen gaan. Zoveel mogelijk gebruikers moeten namelijk kunnen profiteren van de zo laag mogelijke kosten bij iedere betaling. Zo kan de crypto ook overal worden geaccepteerd als betaalmiddel en biedt het voornamelijk voor de toekomst mogelijkheden.

Litecoin ontwikkelingen

Litecoin bestaat al lang, waardoor er ook al meerdere ontwikkelingen plaats hebben gevonden. Zo is er voornamelijk gewerkt aan de snelheid van de transacties en de bijbehorende kosten. De snelheid is voornamelijk aantrekkelijk voor de dagelijkse betalingen. Je hoeft niet lang meer te wachten tot de blokken geverifieerd zijn op de blockchain, waardoor het geld in enkele minuten op de rekening staat. Op dit gebied willen de ontwikkelaars echter nog meer stappen zetten. Als het daadwerkelijk als betaalmiddel wordt gebruikt, moet het namelijk ook weer sneller gaan verlopen en moet ervoor gezorgd worden dat dit een van de aantrekkelijke methoden gaat worden.

Daarbij is vooral de schaalbaarheid van de Litecoin een punt van ontwikkeling. De toekomstplannen liggen voornamelijk op het grote aantal gebruikers van de cryptomunt, waardoor de schaalbaarheid sterk verbeterd moet gaan worden. Het is belangrijk dat onder andere de transactiesnelheid nog verbeterd gaat worden. Wanneer alle plannen doorgevoerd worden, kunnen er alleen maar positieve punten benoemd worden en zijn de partnerschappen niet meer weg te denken. Ondanks dat, blijft de prijs van de Litecoin grotendeels stabiel gehouden. Met een laag bedrag zou je namelijk al in moeten kunnen stappen en kan het uiteindelijk de standaard betaalmethoden daadwerkelijk gaan vervangen.

Litecoin koersverwachtingen

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies kennen de koersverwachtingen van Litecoin een net iets andere wending. Bij veel cryptomunten is het namelijk van belang dat er een zo hoog mogelijke waarde komt. Litecoin wil juist een relatief laag bedrag houden, zodat er meer gebruikers komen. Toch is de waarde sterk veranderlijk. Hoe populairder de cryptomunt gaat worden, hoe hoger deze waarde gaat zijn. Dit was voornamelijk aan het begin van het ontstaan goed duidelijk. Desondanks kent Litecoin minder schommelingen dan andere cryptomunten en zullen er dus ook minder hoge winsten behaald worden tijdens de handel van de crypto.

De koersverwachtingen worden voortdurend voorspeld door experts. De koersen veranderen echter bij veel verschillende factoren, waaronder de eerdergenoemde populariteit. Ook partnerschappen spelen een grote rol. Hoe meer partnerschappen er komen, hoe beter Litecoin in het nieuws komt. Dit wekt wederom interesses. Ondanks dat de ontwikkelaars de prijzen laag willen houden, kan het dus zomaar veranderen. Hiermee zou je een hoog rendement kunnen behalen en is het een investering meer dan waard. Neem de voorspellingen echter met een korrel zout en doe ook zelf voldoende onderzoek naar de veranderingen. Alleen dan kom je niet voor verrassingen te staan bij het maken van een investering en het verhandelen van de munt.

Volg het Litecoin nieuws vandaag, het crypto nieuws Litecoin is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Litecoin Network Activity Continues to Rise as Markets Prepare to Breakout. $ltc

https://litecoin.com/en/news/litecoin-network-activity-continues-to-rise-as-markets-prepare-to-breakout

Litecoin Core 0.18.1 final release is out! Who says Litecoin has no development? 😀

Many thanks to all the developers that worked on this release! 👏

We are already hard at work on the next release, Litecoin Core 0.20, which will bring us in line with the latest Bitcoin Core. https://twitter.com/LitecoinProject/status/1270919476679041026

Litecoin Project@LitecoinProject

Litecoin Core v0.18.1 released! All users are advised to upgrade. https://blog.litecoin.org/litecoin-core-v0-18-1-release-233cabc26440

Load More...

Litecoin koers verwachting 2020

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Litecoin 2020? Wat is de Litecoin verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws ia twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Litecoin kopen met iDeal & Litecoin koers

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Litecoin

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Litecoin koers verwachting in 2020?

De verwachting van Litecoin ligt erg hoog, vanwege de verschillende ontwikkelingen waar Litecoin mee bezig is. Op dit moment is het team bezig met verschillende ontwikkelingen om het platform en de producten verder te ontwikkelen. De huidige koers van Litecoin vind je in de grafiek hierboven, hier kan je de Litecoin prijs actueel volgen.

Waar kan ik Litecoin kopen?

De cryptocurrency kan je kopen bij diverse crypto exchanges, bovenaan deze pagina vind je de beste opties om Litecoin te kopen via iDeal of andere veilige betaalmethodes. Bekijk en vergelijk bovenaan de verschillende exchange opties om te zien waar je voorkeur naar uitgaat.

Litecoin verkopen?

Op deze pagina vind je het laatste Litecoin nieuws van vandaag. Via de Twitterfeed wordt dagelijks het laatste Litecoin nieuws opgehaald. Sla deze pagina op bij je favorieten om dagelijks op de hoogte te zijn van het laatste Litecoin nieuws!

Waar kan ik Litecoin verkopen?

Verkopen van Litecoin kan erg eenvoudig, de verschillende exchanges bovenaan deze pagina zijn de beste opties om snel je Litecoin in te ruilen voor euro’s of andere valuta. Je kan hier eenvoudig een account aanmaken, je crypto verkopen en het laten overstorten naar je bank.