Beste sites om XMR te kopen

Monero verwachting

Monero (XMR) koers

Rank: #28

$118,47 (daling van 2,46%)

 

Monero Kopen / Monero Verkopen?

Binance

Benieuwd naar de actuele Monero prijs? De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $116,46 en de hoogste prijs gemeten in deze 24 uur was $123,00. Er is de afgelopen 24 uur een daling van 2,46%. Monero kopen kan bij Binance en Bitcoinmeester Op deze pagina delen wij het laatste  XMR nieuws en geven wij tips voor het Monero kopen. Ook vind je hier de laatste Monero koers verwachting van onze experts. Nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst deze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Monero (XMR) koers

Rank: #28

$118,47 (daling van 2,46%)

 

Monero Kopen / Monero Verkopen?

Binance

Bybit

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Naar Binance

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Kraken

Litebit

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Litebit

Coinmerce

Coinmerce

Betrouwbare Nederlandse cryptocurrency broker

Naar Coinmerce​

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Naar Kraken

Etoro bitcoin logo

eToro

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Naar eToro

Koers Monero Prijs verschil per periode

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Eurodaling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%
USDdaling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%
ETHdaling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%daling van 2,46%

Monero verdiepende informatie

Doe je researchVerdiepende dataAchtergrond informatie 

Wil je Monero kopen? Ga naar Binance

Monero koers historie

Benieuwd wat deze cryptocurrency in het verleden heeft gekost? Wij hebben per jaar een aantal gegevens voor jou verzameld. Bekijk de gemiddelde prijs, maximale prijs en minimale prijs per jaar

JaarGem. PrijsMax. PrijsMin. PrijsGem. Market CapGem. VolumeSupplyVolatiliteit
2014$1,60$37,78$0,30$4,1 mln$121.3003,3 mln150%
2015$0,49$1,05$0,21$4,0 mln$35.8008,2 mln121%
2016$3,68$15,05$0,43$47,2 mln$2,7 mln12,2 mln139%
2017$75,32$476,40$9,92$1,1 mld$45,2 mln14,6 mln142%
2018$168,14$495,84$38,13$2,7 mld$139,1 mln16,2 mln120%
2019$66,53$119,76$41,79$1,1 mld$205,9 mln16,7 mln76%
2020$85,00$170,72$25,84$1,5 mld$535,3 mln17,2 mln107%
Monero prijs$118,47Marktkapitaal dominantie0,23%
Markt cap rang28All time high$542,33
Circulerend aanbod18.140.957All time low$0,22
Totaal aanbodOnbekendPrijs tegenover all time highdaling van 78,19%
Maximaal aanbodOnbekend  
Marktkapitaal$2.146.914.484  

Google Trends

Dagelijks zoeken mensen in Google naar deze cryptocurrency. Maar zijn dit steeds hogere of lagere zoekvolumes? Een hogere zoekvolume betekend dat er meer mensen nieuwsgierig zijn naar deze coin. De belangstelling wordt groter.

 

Social media sentiment

Hoeveel wordt er gesproken op social media over deze coin? Lees het af in deze grafiek aangeboden door Bitcoinexchangenederland.nl:

Wat is Monero?

Monero is gelanceerd in 2014, wat niet alleen als cryptocurrency mocht dienen, maar ook als een digitaal betalingssysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de blockchain-technologie. Deze moet zorgen voor snelle transacties en voldoende veiligheid voor gebruikers van het netwerk. Monero is daardoor ook altijd 100 procent anoniem. De anonimiteit is voor veel gebruikers prettig, maar kan ook leiden naar het illegale circuit. Voornamelijk op het Dark web wordt deze veel gebruikt en kunnen illegale goederen en diensten verkregen worden met deze cryptomunten. Het is daarom wel vaak oppassen geblazen.

Monero werkt op basis van een Proof of Work principe. De cryptomunten worden verkregen door middel van mining. Hier is veel rekenkracht voor nodig en er is een sterke hardware vereist om alles in werking te zetten. De mensen die de oplossingen op de formules ontrafelen worden hier ook voor beloond. Daarna geniet iedereen van volledige anonimiteit en kunnen de blokken in grootte aangepast worden. Hierdoor is het een schaalbaar alternatief op andere cryptocurrencies, wat voor de toekomst meer mogelijkheden kan bieden. Er kunnen immers meer gebruikers op het netwerk gaan handelen.

Daarbij is iedere transactie van Monero volledig ontraceerbaar. Je hebt hierdoor altijd een veilige oplossing. Daarbij is het ook decentraal. Er is dus geen controle van een derde partij op het betalingssysteem te vinden. Het onafhankelijke blockchain systeem geeft jou ook veel meer opties en kan ervoor zorgen dat de transactiesnelheden omhooggaan. Maar zoals gezegd moet er wel gebruik worden gemaakt van mining. Hier verschilt Monero zich van de grotere namen zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Vrijwel iedere gemiddelde computer kan dit doen, waardoor er minder hoge energierekeningen zullen komen.

Monero is daarnaast een uniek concept. Waar veel cryptocurrencies zich al tijden inzetten op bepaalde transactiesnelheden, de lage kosten en een bepaalde blockgrootte, heb je bij deze cryptomunt te maken met een veranderlijk concept. De munt zal daarom altijd mee veranderen met de behoeften van gebruikers. De munt heeft daarom ook echt de input van gebruikers nodig, omdat alleen dan de goede veranderingen weer plaats kunnen vinden. De munt moet immers het unieke concept behouden en dat kan alleen wanneer de identiteit behouden blijft.

Voor- en nadelen van Monero

Monero kent verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Als eerste heb je te maken met de transactiesnelheid. Deze is vele malen hoger dan die van de Bitcoin. Waar je normaal gesproken ruim 10 minuten moet wachten om de betaling op een rekening te zien, heb je hier vrijwel direct het geld op de rekening staan. Daarbij heb je ook te maken met minder hoge transactiekosten. Wanneer je geld overmaakt naar een andere rekening hoef je niet bang te zijn dat er nog een groot bedrag extra verdwijnt.

Een ander voordeel van Monero is de manier waarop de oplossingen op de blockchain gevonden worden. Bij de meeste cryptocurrencies kan er alleen gebruik worden gemaakt van de meest krachtige computers, waardoor de energierekeningen snel oplopen. Bij Monero kun je zelfs met jouw eigen laptop of computer aan de slag gaan, waardoor je rijkelijk beloond kunt gaan worden. De energiezuinige manier maakt het ook direct populairder en zorgt ervoor dat de cryptomunt schaalbaar is.

De schaalbaarheid is ook een goede om in gedachten te houden bij Monero. Vaak wordt er voor een bepaalde blockgrootte gekozen en deze is niet meer te veranderen. Bij deze cryptocurrency is het echter wel aanpasbaar. Zo kunnen het aantal MB’s worden verhoogd wanneer dit nodig is. Hierdoor heb je ook veel meer transacties per seconde. Voor de toekomst kan dit zorgen voor meer gebruikers op het netwerk. Echter moet het netwerk in dit geval nog wel beter ontwikkeld worden en moeten de veranderingen plaats blijven vinden voor een goed resultaat.

Het bedrijf blijft hierdoor ook voortdurend in beweging. Samen met de gebruikers wordt het netwerk steeds veranderd en worden de problemen verholpen op basis van de wensen van alle investeerders. De input blijft daarom een belangrijk aspect en de ontwikkelaars kunnen daar weer mee aan de slag gaan.

Monero koers verwachting 2022 – 2025

Met het beleggen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Monero 2022? Wat is de Monero verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Monero koers

De koers Monero heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Monero (XMR) inmiddels op positie 28 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Monero beschikt over een marktwaarde van ruim $2.146.914.484. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 28 is het nog relatief klein. De marketcap van Monero in vergelijking met Bitcoin is rond de 0,23%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op Onbekend

Er zijn op het moment van schrijven 18.140.957 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Binance,Bitcoinmeester,FTX Exchange en Kucoin. Op Binance is het ook gelijk mogelijk om de actuele XMR koers in de gaten te houden.

De prijsstijging / daling heeft veel te maken met de ontwikkelingen binnen de markt en of de markt bullish of bearish eruit ziet. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele koers Monero kan je altijd deze pagina bekijken. Je vindt hier 24/7 de Monero prijs bijgewerkt. Deze is samengesteld op basis van het gemiddelde van de grootste exchanges. Het kan zijn dat jouw exchange daarom een iets hogere of iets lagere prijs aangeeft.

Laatste Monero nieuws vandaag

Wij proberen je maandelijks op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Monero zodat je een beter idee hebt van de verwachting (XMR) over de lange termijn om een beter beeld te krijgen van de toekomst van dit project. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Hoe meer je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen van een project of bedrijf, hoe beter je de vraag kan beantwoorden of je voor jezelf Monero wilt kopen of niet.

Op deze manier kan je beter inspelen op de Monero prijsverwachting van 2022, 2023 etc. Hieronder kan je de actuele Monero koers zien. Volg het Monero nieuws vandaag: het crypto nieuws Monero is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie wordt verspreid via dat account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook op het officiële Twitter account staat om het te verifiëren.

Monero

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke Monero wallet zal ik gebruiken?

Er zijn vele crypto wallets die je kunt gebruiken om jouw Monero’s op te slaan, welke Monero wallet is aan te raden? Ten eerste moet je beslissen of je jouw crypto’s online of offline op wilt slaan. Offline gaat dit via een ‘hardware’ wallet en online gaat dit via een ‘software’ wallet. Een Monero hardware wallet is de Ledger Nano X wallet. Dit is een zeer betrouwbare wallet waar je crypto’s beschermt tegen de risico’s van het internet. Een Monero software wallet is bijvoorbeeld de wallet van de Bitvavo exchange. Dit is de wallet van Bitvavo zelf, die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld je mobiel of op je browser en andere devices. Een andere Monero wallet die je kunt gebruiken is de wallet van Binance (internationale exchange).

Wat is de all time high van Monero?

De hoogste prijs ooit gemeten van Monero bedraagt $542,33.  Zodra deze prijs hier weer over heen gaat passen wij onze data aan. Je kunt hier dus altijd de meest actuele hoogste prijs ooit aflezen. Tip: Voeg ons toe aan je favorieten en mis geen enkele update.

Waar kan ik rente krijgen op mijn Monero?

Bij verschillende platformen kan je rente krijgen op je cryptocurrencies. De meest bekende platformen zijn Blockfi, Celsius Network en Nexo. Maar ook exchanges als Bitvavo, Binance, Kraken en anderen geven je wekelijks of maandelijks interest. Het is niet bekend of deze specifieke coin ook bij deze aanbieders te staken valt.

Waar kan ik Monero kopen?

Monero kopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Binance,Bitcoinmeester, FTX Exchange, Kucoin,Huobi en enkele anderen.

Waar kan ik Monero verkopen?

Monero verkopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Binance, Bitcoinmeester,FTX Exchange, Kucoin, Huobi en enkele anderen. Je kan het omruilen voor Euro, USD maar ook stablecoins zoals USDT.