Monero Kopen

Monero Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is. Monero Kopen

Benieuwd naar de actuele Monero prijs? Op deze pagina delen wij het laatste nieuws en geven wij tips voor de inkoop van deze cryptocurrency.

Sinds de start van Monero is er veel veranderd. Investeerders hebben hun slag geslagen en al aardig kunnen profiteren van de koersverschillen die plaats hebben gevonden. Daarbij zijn er een aantal verschillen met bekendere cryptocurrencies, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin, te vinden, die ervoor moeten zorgen dat je veilig kunt handelen in de cryptocurrencies. Voordat je jouw investering maakt, is het goed om te weten wat het allemaal inhoudt en wat eventuele koersverwachtingen gaan zijn in de toekomst.

Monero kopen

Wil je Monero kopen? Dan zijn er verschillende websites waar dit kan. Bovenaan vindt je de beste exchanges om Monero te kopen- of verkopen. Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland en onze favoriet vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Monero en kun je kopen en verkopen vanuit de wallet op de website. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo Monero kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken op www.bitvavo.com. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Monero vervolgens. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel of eenvoudig verkopen als deze is gestegen. Lees hieronder meer over de verschillende voor- en nadelen en de nieuwe ontwikkelingen gaande bij  onero (XMR).

Wat is Monero?

Monero is gelanceerd in 2014, wat niet alleen als cryptocurrency mocht dienen, maar ook als een digitaal betalingssysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de blockchain-technologie. Deze moet zorgen voor snelle transacties en voldoende veiligheid voor gebruikers van het netwerk. Monero is daardoor ook altijd 100 procent anoniem. De anonimiteit is voor veel gebruikers prettig, maar kan ook leiden naar het illegale circuit. Voornamelijk op het Dark web wordt deze veel gebruikt en kunnen illegale goederen en diensten verkregen worden met deze cryptomunten. Het is daarom wel vaak oppassen geblazen.

Monero werkt op basis van een Proof of Work principe. De cryptomunten worden verkregen door middel van mining. Hier is veel rekenkracht voor nodig en er is een sterke hardware vereist om alles in werking te zetten. De mensen die de oplossingen op de formules ontrafelen worden hier ook voor beloond. Daarna geniet iedereen van volledige anonimiteit en kunnen de blokken in grootte aangepast worden. Hierdoor is het een schaalbaar alternatief op andere cryptocurrencies, wat voor de toekomst meer mogelijkheden kan bieden. Er kunnen immers meer gebruikers op het netwerk gaan handelen.

Daarbij is iedere transactie van Monero volledig ontraceerbaar. Je hebt hierdoor altijd een veilige oplossing. Daarbij is het ook decentraal. Er is dus geen controle van een derde partij op het betalingssysteem te vinden. Het onafhankelijke blockchain systeem geeft jou ook veel meer opties en kan ervoor zorgen dat de transactiesnelheden omhooggaan. Maar zoals gezegd moet er wel gebruik worden gemaakt van mining. Hier verschilt Monero zich van de grotere namen zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Vrijwel iedere gemiddelde computer kan dit doen, waardoor er minder hoge energierekeningen zullen komen.

Monero is daarnaast een uniek concept. Waar veel cryptocurrencies zich al tijden inzetten op bepaalde transactiesnelheden, de lage kosten en een bepaalde blockgrootte, heb je bij deze cryptomunt te maken met een veranderlijk concept. De munt zal daarom altijd mee veranderen met de behoeften van gebruikers. De munt heeft daarom ook echt de input van gebruikers nodig, omdat alleen dan de goede veranderingen weer plaats kunnen vinden. De munt moet immers het unieke concept behouden en dat kan alleen wanneer de identiteit behouden blijft.

Voor- en nadelen van Monero

Monero kent verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Als eerste heb je te maken met de transactiesnelheid. Deze is vele malen hoger dan die van de Bitcoin. Waar je normaal gesproken ruim 10 minuten moet wachten om de betaling op een rekening te zien, heb je hier vrijwel direct het geld op de rekening staan. Daarbij heb je ook te maken met minder hoge transactiekosten. Wanneer je geld overmaakt naar een andere rekening hoef je niet bang te zijn dat er nog een groot bedrag extra verdwijnt.

Een ander voordeel van Monero is de manier waarop de oplossingen op de blockchain gevonden worden. Bij de meeste cryptocurrencies kan er alleen gebruik worden gemaakt van de meest krachtige computers, waardoor de energierekeningen snel oplopen. Bij Monero kun je zelfs met jouw eigen laptop of computer aan de slag gaan, waardoor je rijkelijk beloond kunt gaan worden. De energiezuinige manier maakt het ook direct populairder en zorgt ervoor dat de cryptomunt schaalbaar is.

De schaalbaarheid is ook een goede om in gedachten te houden bij Monero. Vaak wordt er voor een bepaalde blockgrootte gekozen en deze is niet meer te veranderen. Bij deze cryptocurrency is het echter wel aanpasbaar. Zo kunnen het aantal MB’s worden verhoogd wanneer dit nodig is. Hierdoor heb je ook veel meer transacties per seconde. Voor de toekomst kan dit zorgen voor meer gebruikers op het netwerk. Echter moet het netwerk in dit geval nog wel beter ontwikkeld worden en moeten de veranderingen plaats blijven vinden voor een goed resultaat.

Het bedrijf blijft hierdoor ook voortdurend in beweging. Samen met de gebruikers wordt het netwerk steeds veranderd en worden de problemen verholpen op basis van de wensen van alle investeerders. De input blijft daarom een belangrijk aspect en de ontwikkelaars kunnen daar weer mee aan de slag gaan.

Monero ontwikkelingen

De toekomst ziet er goed uit voor Monero. Doordat er al veel opties op het netwerk zijn ingericht om mee te kunnen veranderen zal het ook allemaal eenvoudiger verlopen. Denk daarbij aan de blockgrootte. Op dit moment is deze nog lager ingesteld, maar het kan zomaar veranderen als de populariteit van de cryptomunt groeit. Daarbij moeten er steeds meer oplossingen komen op de blockchain. Deze oplossingen kunnen alleen verkregen worden wanneer de complexe formules uitgerekend worden met behulp van computers.

Monero koersverwachtingen

Wanneer je de ontwikkelingen in het achterhoofd houdt, staat er veel te gebeuren met Monero. De koersen zullen daarom ook sterk gaan veranderen. Dit was vanaf het begin al goed zichtbaar. Zodra de lancering plaats had gevonden schaffen veel mensen de cryptocurrency aan. Dit was gelijk aan de waarde te zien. De koersen schoten omhoog. Wanneer veel gebruikers hun munten gaan verkopen zal de waarde automatisch weer naar beneden gaan. Het is daarom niet altijd eenvoudig om een voorspelling te maken.

Verschillende experts hebben de koersverwachtingen wel proberen te voorspellen. Monero kent, dankzij de grote hoeveelheid ontwikkelingen en de veranderingen die al plaats hebben gevonden, een toekomst met een hoge waarde. Juist doordat de blockgrootte aangepast kan worden en er een veilige omgeving wordt gecreëerd zal de waarde minder hard gaan schommelen dan bijvoorbeeld met andere cryptocurrencies. De investeerders in de cryptocurreny zullen daarom ook een hoger rendement kunnen behalen, wat het nog extra aantrekkelijk maakt. Wel moet je in het achterhoofd houden dat je niet alleen naar de verwachtingen van experts moet gaan kijken.

Monero kopen met iDeal & Monero koers

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Monero

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Monero koers verwachting in 2020?

De verwachting van Monero ligt erg hoog, vanwege de verschillende ontwikkelingen waar Monero mee bezig is. Op dit moment is het team bezig met verschillende ontwikkelingen om het platform en de producten verder te ontwikkelen. De huidige koers van Monero vind je in de grafiek hierboven, hier kan je de Monero prijs actueel volgen.

Waar kan ik Monero kopen?

De cryptocurrency kan je kopen bij diverse crypto exchanges, bovenaan deze pagina vind je de beste opties om Monero te kopen via iDeal of andere veilige betaalmethodes. Bekijk en vergelijk bovenaan de verschillende exchange opties om te zien waar je voorkeur naar uitgaat.

Wat is het laatste Monero nieuws?

Op deze pagina vind je het laatste Monero nieuws van vandaag. Via de Twitterfeed wordt dagelijks het laatste Monero nieuws opgehaald. Sla deze pagina op bij je favorieten om dagelijks op de hoogte te zijn van het laatste Monero nieuws!

Waar kan ik Monero verkopen?

Verkopen van Monero kan erg eenvoudig, de verschillende exchanges bovenaan deze pagina zijn de beste opties om snel je Monero in te ruilen voor euro’s of andere valuta. Je kan hier eenvoudig een account aanmaken, je crypto verkopen en het laten overstorten naar je bank.