Een groep van Chinese commerciële staatsbanken zijn naar verluidt op grote schaal intern bezig met het testen van een digitale wallet, ontworpen voor de Chinese digitale munteenheid, de digitale yuan. Volgens een verslag van Reuters van 5 augustus zijn de banken de wallet applicatie aan testen op de transactie van geld. En ook op het doen van betalingen met de digitale valuta van de Chinese centrale bank of CBDC.

Zoals gemeld, werd deze ontwikkeling initieel doorgegeven aan de krant ondersteunt door de Chinese overheid, de 21st Century Business Herald. De krant werd op de hoogte gesteld door verschillende medewerkers van betrokken staatsbanken in steden zoals Shenzhen. De nieuwe ontwikkeling staat voor nog een mijlpaal bereikt in het proces van China naar acceptatie van de digitale yuan.

Dit komt overeen met een belangrijk doel van de People’s Bank of China, de centrale bank van China. Naar verluidt zou de PBoC op 3 augustus hebben gezegd dat China actief de ontwikkeling van de digitale yuan zou moeten bevorderen. Als onderdeel van zijn topprioriteiten voor de tweede helft van 2020. Alhoewel China opgedoken is al een van de meest strenge landen ten opzichte van crypto regelgeving, leidt China de wereld ten aanzien van de ontwikkeling van een nationale digitale valuta.

De centrale bank van China boekt gestaag vooruitgang met zijn CBDC, waarnaar verwezen wordt als elektronische betaling digitale valuta. China heeft in april het plan succesvol uitgetest in 4 steden Shenzhen, Chengdu, Suzhou en Xiongan. Op 4 augustus deed Cointelegraph verslag over de PBoC dat die naar verluidt van plan is om de digitale yuan te gebruiken tegen de dominantie van tech giganten zoals Alibaba en Tencent op het gebied van digitale betalingen.

Eind juli deed Reuters verslag over de centrale bank, dat die formeel aanbevolen had aan de Antitrustcommissie van de Staatsraad, een onderzoek te starten in de activiteiten van de digitale betalingsgrootheden Alipay en WeChat Pay.

Benieuwd hoe jij je voordeel hier uit kan halen? Bitcoin Future Software kan je wellicht verder helpen.