CryptoWhale, Twitter analist, plaagde met een nieuw model voor Bitcoin (BTC) op 2 juni. Dit model beweert kwantum analyse te gebruiken bij het voorspellen van toekomstige prijzen. De Fermion Flows of FF, Whale Model voorspelt een lage prijs in 2021 gevolgd door een bull-run aan het begin van 2022.

Heeft kwantumfysica te maken met Bitcoin?

Het nieuw model is vernoemd naar Fermionen, subatomaire deeltjes die de Fermi-Dirac statistieken volgen. Over het algemeen hebben deze een halve oneven-integere rotatie. Fermi-Dirac statistieken beschrijven de verdeling van deeltjes over energie stadia binnen systemen bestaande uit vele identieke deeltjes. Hierbij kan geen van de deeltjes dezelfde kwantum staat tegelijkertijd bezetten.

Het is zeer waarschijnlijk goed mogelijk dat dit naar analogie gerekend kan worden tot een systeem zoals dat van de Bitcoin prijs.

Bearish vooruitzichten op korte tot middellange termijn

CryptoWhale heeft de afgelopen zes jaren besteed aan het ontwikkelen van het model, dat, zoals zij beweren, elke grote beweging vanaf 2018 doeltreffend voorspeld heeft. Een foto die bij de tweet toegevoegd was, toont een diagram voor de Bitcoin prijs met een verdeling van datapunten en gebieden van pieken en dalen. Het diagram beslaat een periode van 2012 tot 2022.

Twee gebieden op de grafiek worden aangeduid als te zijn Fermi-Dirac fasen, waarbij een zich uitstrekt van medio 2014 tot begin 2016. De tweede staat op het punt te starten. Voor de bulls is er slecht nieuws omdat dit model een prijsdaling voorspelt van terug naar onder de USD 4.000 tegen het eind van dit jaar. Met zelfs een potentiele daling van onder de USD 2.000.

De verdere voorspelling van dit model is een herstel van rond de USD 6.000 tegen het midden van 2021, gevolgd door opnieuw een daling van onder de USD 4.000 tegen eind 2021. Dan alleen zal de volgende bull-run een goede start hebben volgens het model en halverwege 2022 doorbreken naar USD 24.000.

CryptoWhale heeft een document beloofd van27 bladzijden waarin het model uitgelegd wordt later in de maand. Maar als kwantum analyse accuraat de Bitcoin prijs kan voorspellen, dan kunnen de recente voorspellingen van Adam Back en voorstander van Stock-to-Flow, Plan B, inderdaad erg fout blijken te zijn.