Nieuwe cryptomunten

Je wilt nieuwe cryptomunten aanschaffen, maar weet niet waar je op moet letten? Professionele beleggers raden particulieren vaak aan om een gediversifieerde portefeuille aan beleggingen op te bouwen. Dat geldt dus niet alleen bij investeringen in aandelen, maar zeker ook bij de investering in crypto coins. Het is om deze reden verstandig om af en toe op zoek te gaan naar nieuwe cryptomunten, die op dat moment de potentie hebben om te groeien.

Maar wat zijn nu de beste nieuwe cryptocoins? En welke factoren kunnen invloed hebben op prijsbewegingen van een digitale crypto munt? In dit artikel proberen we je antwoord te geven op vragen omtrent de aanschaf van nieuwe crypto in 2022.

Cryptomunten

Voor crypto betekent een gediversifieerde portefeuille vaak dat gekozen wordt voor een combinatie van relatief stabiele munten als Bitcoin en Ethereum, alternatieve coins die hun waarde inmiddels bewezen hebben en projecten die een groot groeipotentieel hebben. Deze laatste twee categorieën zullen bij een crisis het hardst dalen. Door ze te combineren met stabielere, grotere munten kun je deze klap enigszins opvangen.

Doe onderzoek naar nieuwe cryptomunten in 2022

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe cryptomunten voor je portefeuille, zijn er verschillende fases die doorlopen moeten worden. Start met het opstellen van een longlist van diverse nieuwe crypto. Deze lijst baseer je op dat wat je online leest, wat je van andere investeerders hoort, enzovoorts. Koop deze munten nog niet! Afhankelijk van het aantal cryptocurrencies dat je voornemens bent te kopen, kun je vijf tot tien munten aan deze lijst toevoegen.

Op basis van de longlist start je met het samenstellen van een shortlist. Deze shortlist baseer je op nieuwsitems over de cryptomunten op je longlist. Kijk hierbij ook naar recente koersbewegingen. Als een crypto onlangs sterk in waarde gestegen is, loont het mogelijk om nog even te wachten met de daadwerkelijke aankoop hiervan. Andersom kan het interessant zijn om munten te kopen die juist sterk in waarde zijn gedaald.

Nu je een shortlist van drie of vier nieuwe crypto hebt samengesteld, kun je een definitieve keuze maken. Je hebt gekeken naar het nieuws over munten, je hebt de koers beoordeeld en nu is het zaak om dieper in het project zelf te duiken. Wie zitten er achter de nieuwe munten voor je portefeuille? Heeft een digitale munt een duidelijke roadmap voor de komende periode? Zijn de deadlines die op deze roadmap staan gehaald tot nu toe? Het zijn indicatoren die aangeven hoe betrouwbaar een bepaald project is.

Maak technische analyses van de nieuwe cryptomunten

Er zijn nog meer manieren waarop je kunt bepalen of nieuwe crypto de investering waard zijn. Het uitvoeren van een technische analyse is er een voorbeeld van. Bij een technische analyse kijk je naar verschillende indicatoren, die een indicatie geven van de richting die een koers op zal bewegen.

Verdiep je hierbij in de support van de koers, de weerstand van de koers, de RSI van een koersen en bijvoorbeeld de MA-waarden van de koers. Met name op YouTube zijn tal van instructievideo’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe je zelf een technische analyse uit kunt voeren.

Nieuwe cryptomunt 2022

Het lijkt verleidelijk om af te gaan op de mening van iemand anders. Op sociale netwerken als Facebook, Telegram en Reddit zijn talloze groepen te vinden, waarin gebruikers tips geven voor de aankoop van nieuwe crypto. Besef je dat hier sprake is van een zekere bias: iemand zal voornamelijk munten aanraden, die deze zelf in diens portefeuille heeft in de hoop dat de koers hiervan zal stijgen. Het feit dat een onbekende een munt X in zijn of haar portefeuille heeft, geeft je geen enkele zekerheid, dat deze persoon de munt heeft onderzocht op een manier zoals in dit artikel beschreven werd. Let hier dus goed op voordat je daadwerkelijk overgaat tot de cryptomunten kopen

Veelgestelde vragen over nieuwe cryptomunten

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar koop ik nieuwe cryptomunten in 2022?

Je kunt nieuwe cryptomunten kopen in 2022  via verschillende exchanges en platformen. De grotere cryptomunten zijn wel op de meeste exchanges te koop. Ook is de munt meestal te koop via de officiële website van de coin. Vaak zijn nieuwe cryptomunten echter in het begin alleen te vinden op kleinere exchanges of eigen apps.

Hoe weet ik of deze nieuwe cryptomunten gaan stijgen?

Je kunt nooit zeker weten of nieuwe cryptomunten gaan stijgen. Of een munt stijgt hangt namelijk af van diverse factoren. Je kunt het beste de markt in de gaten houden en kijken hoe de nieuwe cryptomunten lopen. Houd ook al het nieuws rondom de munt en andere crypto in de gaten. Dit kun je het beste doen via de officiële website van de coin of bv hun twitter-account.