Toon popup

De markt van cryptocurrencies groeit al jaren in ongekend tempo door. Enerzijds komen er steeds meer mogelijkheden en anderzijds investeren er steeds meer mensen in deze markten. Doordat de markt aan twee kanten gestimuleerd wordt, groeit deze ontzettend hard. Om te kunnen investeren in de cryptocurrencies dien je deze in te kopen. Dit kun je op verschillende manieren doen. We raden je hierin met name aan om te kiezen voor de veiligste manier. De veiligste manier om in cryptocurrencies te investeren is via een broker. Dit zijn vertrouwde platforms die niet zomaar met jouw geld kunnen verdwijnen. Omdat brokers de veiligste plek zijn om te investeren in cryptocurrencies geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste broker!

Aanbod

Er zijn tegenwoordig duizenden verschillende cryptocurrencies. Brokers bieden niet over het algemeen niet de mogelijkheid om te investeren in al deze cryptocurrencies. Het is daarom erg belangrijk om van te voren te bekijken welke cryptocurrencies de verschillende brokers aanbieden. Als jij bijvoorbeeld wilt investeren in VeChain, maar de broker die jij op het oog hebt deze cryptocurrency niet aanbiedt, dan moet je op zoek naar een andere broker die dit wel aanbiedt. Je kunt van tevoren vergelijken welke broker welke crypto’s aanbiedt op de website van crypto-valuta.nl. Hier staat per broker duidelijk aangegeven welke cryptocurrencies je hier kunt aanschaffen. Nu zullen de grootste cryptocurrencies wel op de meeste platforms beschikbaar zijn, maar de minder bekende munten zijn vaak ‘moeilijker’ te krijgen. Juist hierom is het vergelijken van de brokers enorm belangrijk!

Transactiekosten

Brokers rekenen transactiekosten. De hoogte van deze transactiekosten verschilt echter enorm per broker. De ene broker vraagt bijvoorbeeld transactiekosten voor iedere transactie die je uitvoert en de andere weer enkel bij het storten van reguliere valuta’s. Transactiekosten zijn met name relevant voor mensen die heel veel handelen, of voor mensen die met relatief kleine bedragen handelen. Als je bijvoorbeeld iedere maand 10 euro wilt storten in je crypto wallet en je hier elke keer 2,95 transactiekosten over betaald, dan ben je op voorhand al bijna 30% kwijt. Kies in dit geval voor een broker met lage transactiekosten van reguliere valuta’s naar de crypto wallet. In het geval van een actieve handelaar dien je juist weer op zoek te gaan naar een broker die weinig geld vraagt voor losse transacties. Je zult namelijk veel handelen en als je op iedere transactie een substantieel bedrag dient af te staan kan dit bedrag snel oplopen.