CME Group ziet een nieuwe all-time high voor openstaande rente op gecombineerde Bitcoin-derivaten, met opties die het momentum stimuleren.

btc futuresBitcoin (BTC) -opties blijven deze week een record open interesse zien met een vervaldag van $ 1 miljard op slechts een dag verwijderd.

Volgens gegevens van on-chain analysetool Glassnode en anderen, blijft de vraag naar opties de onzekere marktstemming onderstrepen.

CME Bitcoin voorziet open rente record verslaan

Op 25 juni bereikte de open interesse in Deribit Bitcoin-futures een hoogtepunt van drie maanden van $ 98 miljoen, terwijl de open rente voor opties nu $ 1,2 miljard bedraagt.

De algemene winsten op derivaten zijn grotendeels te danken aan de vraag naar opties – iets dat het vertrouwen van investeerders in het Bitcoin-prijstraject voor de rest van 2020 spreekt.

Zoals Cointelegraph vorige maand meldde, toen de neerwaartse prijsdruk BTC / USD op een vergelijkbare manier kenmerkte als de huidige omstandigheden, lieten optiegegevens slechts een kans van 9% zien op een recordhoogte van $ 20.000 dit jaar.

Niettemin groeien de futures – CME Group heeft woensdag ook een record open interesse getoond voor haar futures en opties.

“De totale open interesse voor bitcoin-derivaten op CME (futures + opties) heeft zojuist een nieuw record ooit bereikt. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de toegenomen vraag naar opties, ‘vatte collega-analist Arcane Research samen in een blogpost, onder verwijzing naar gegevens van Skew.

“Vrijdag markeert een enorme dag op de optiemarkt, aangezien $ 1 miljard aan bitcoin-contracten afloopt en CME goed is voor bijna $ 300 miljoen.”

 

Spotlight op macro voor BTC-prijs

Vervalgebeurtenissen op Bitcoin-derivaten vallen historisch samen met prijsvolatiliteit. Deze keer lijkt de belangrijkste factor echter het macro-marktsentiment te spelen.

In het licht van een duidelijke recente correlatie tussen Bitcoin en aandelenmarkten, vertelde Cointelegraph Markets-analist filbfilb aan handelaren dat kriebels met betrekking tot Covid-19 de belangrijkste invloed vormden.

“Gisteren was er een beetje een uitverkoop, een verhaal over het verplaatsen van munten door mijnwerkers en er wordt ook gesproken over het opnieuw bewegen van munten met een plus-token, maar het blijft duidelijk dat Bitcoin voornamelijk naast aandelen en COVID-nieuws blijft bewegen,” vertelde hij abonnees over zijn toegewijde Telegram-handel kanaal.

Filbfilb voegde een 4-uurgrafiek toe voor BTC / USD, toegevoegd:

“100/200 day moving average (DMA) -kruis is dagelijks gebeurd, maar de 50 DMA is verloren gegaan. Ervan uitgaande dat aandelen vandaag standhouden, verwacht ik dat dit zal worden getest. ”