Andreessen Horowitz, risicokapitaalvennootschap, is van mening dat de afgelopen groei van sociale media, ontwikkelaars, prijzen en startups te midden van cryptovaluta betekent een gunstige cyclus voor investeerders in de toekomst. Het bedrijf, dat in de Verenigde Staten van Amerika is gevestigd, bracht een verslag uit op 15 mei. Hierin zijn de resultaten verwerkt van analyses uitgevoerd op cryptovaluta gedurende drie cycli met pieken in 2010, 2013 en 2017. Volgens het bedrijf wijzen de samengestelde jaarlijkse groeipercentages (CAGR) uit op woelige maar consistente groei betreffende de belangrijkste statistieken.

Het rapport geeft verder aan dat de cyclus van 2017 tientallen opwindende projecten voortbracht in een breed scala van disciplines. Inclusief betalingen, financiën, games, infrastructuur en web apps. Andreessen Horowitz plaatste nog een opmerking betreffende de innovatieve ideeën die zijn doorgedrongen tot de laatste cyclus. Deze innovatieve ideeën hebben, volgens Andreessen Horowitz, de potentie om een vierde cyclus teweeg te brengen. Indien de vierde cyclus consistent is, kan er een vergelijkbare stijging in sociale media, ontwikkelaars en startup activiteiten worden gezien. Naarmate de prijs van Bitcoin (BTC) stijgt.

Andreessen Horowitz legde verder uit dat alhoewel crypto cycli er chaotisch eruitzien, deze wel stabiele groei hebben gegenereerd over lange termijn. Stabiele groei van nieuwe ideeën, code, projecten en startups, de fundamentele aandrijvers van software innovatie. Ondernemers en technologen zullen de komende jaren crypto blijven pushen. Andreessen Horowitz is dan ook enthousiast om te zien wat zij dan gebouwd zullen hebben.

Meerdere crypto meetmomenten

Op 14 mei deed Cointelegraph verslag over vrijgegeven video’s van de online Crypto Startup School van Andreessen Horowitz. Het was een 7 weken durende scholingscursus, voor ondernemers van de industrie, welke doorliep tot midden april. Andreessen Horowitz was ook een van de eerste risicokapitaalgroepen die investeerde in cryptobedrijven. Deze zijn onder andere Libra, MakerDAO (MKR) en Coinbase.