Toon popup

Beste sites om Siacoin te kopen

Siacoin Verwachting

Benieuwd naar de actuele Siacoin prijs? Op deze pagina delen wij het laatste Siacoin nieuws en geven wij tips voor het Siacoin kopen. Ook vind je hier de laatste Siacoin koers verwachting van onze experts.

Siacoin

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Siacoin Kopen

Binance

 

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

 

Naar Binance

Bitcoinmeester

 

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

 

Naar Bitcoinmeester

Litebit

Grootste aanbod cryptocurrencies & NL helpdesk.

Naar litebit

Coinmotion logo

Coinmotion

De exchange om cryptocurrencies te kopen en te traden.

Naar Coinmotion

Coinmerce

Coinmerce

Nederlandse cryptocurrency broker

Naar Coinmerce

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Naar Kraken

Siacoin, of kortweg Sia, biedt een gedecentraliseerde cloudopslagoptie die concurreert met gecentraliseerde concurrenten zoals DropBox, Apple en Microsoft. De crypto ontwikkelingsteams lijken toepassingen te bedenken voor elke industrie die mogelijk een use-case voor blockchain heeft. Siacoin heeft zijn pijlen duidelijk gericht op cloudopslag. Wat Siacoin precies is en of het de moeite waard is om deze crypto toe te voegen aan je portefeuille lees je hieronder.

Wat is Siacoin?

In de wereld van sociale media, waar iedereen geobsedeerd is door het klikken op afbeeldingen, is de opslag altijd een issue geweest. Daarom is het Siacoin-project gericht op het ontwikkelen van een gedecentraliseerd cloudopslag systeem waarbij de deelnemers aan de Blockchain hun ongebruikte opslagruimte zouden uitlenen voor gebruik door de community leden. Het project staat daarom ook wel bekend als de ‘Airbnb van de harde schijven’.

Met Siacoin kan iedereen versleutelde opslag hosten of openen via het platform. Het is ontwikkeld door Nebulous.inc en biedt een open source-platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde cloudopslag technologie. De bestanden op dit gedecentraliseerde netwerk kunnen worden gecodeerd, gesplitst, opgeslagen en opnieuw samengesteld via privé gedecentraliseerde clouds die erop zijn gebouwd. De native munt van Siacoin SC wordt gebruikt voor betalingen op het platform die betrekking hebben op het opslaan en delen van gegevens. Op het Siacoin platform kun je bestanden veilig opslaan bij een host gedurende een bepaalde tijd in een daarvoor bestemde ruimte. De gastheer krijgt een vergoeding in SC voor hosten. De deals worden beveiligd door slimme contracten. Dit contract creëert een specifieke reeks regels die automatisch worden gehandhaafd zonder tussenkomst van een derde partij. SC kan worden gedolven en gekocht op beurzen, en wordt verdiend door opslagruimte te bieden.

Hoe werkt Siacoin?

Het platform van Siacoin bestaat uit hosts en gebruikers. Via het platform vragen gebruikers opslagruimte van hosts en worden de hosts gecompenseerd voor hun diensten in SC. Het ecosysteem biedt flexibele opslagmogelijkheden en is grotendeels vrije markt gestuurd. Aanbieders kunnen hun eigen prijzen bepalen, reclame maken voor hun betrouwbaarheidsniveau en normen stellen voor boetes voor het geval er problemen optreden bij de opslag (zoals verloren bestanden). Bovendien kunnen ze ervoor kiezen om opslag van een klant te weigeren als ze zich niet op hun gemak voelen bij de aard van de gegevens van die klant, bijvoorbeeld bij gevoelige, illegale of ethisch twijfelachtige gegevens.

Door de cryptografische aard van de Blockchain-technologie, zullen de gegevens volledig veilig en beveiligd zijn bij de host. Omdat de gegevens die op een bepaald knooppunt zijn opgeslagen worden gecodeerd en alleen kunnen worden ontgrendeld door een privésleutel te gebruiken, kan zelfs het Siacoin netwerk de inhoud niet ontcijferen.

Klanten hebben ook een reeks beschermingsmaatregelen om zichzelf te beschermen. Ze hebben de mogelijkheid om kopieën van hun gegevens over meerdere hosts te splitsen om de bestandsbeveiliging en terughaalbaarheid te garanderen. Als een host bijvoorbeeld het bestand van een klant zou verliezen of simpelweg weigert vrij te geven, kan de klant zijn bestanden nog steeds ophalen uit de opslag van een andere provider. Beide partijen kunnen ook contractuele sancties overeenkomen als een aanbieder geen bewijs van opslag kan overleggen.

Anderzijds hebben klanten de mogelijkheid om providers te belonen met uptime-incentives bovenop de opslagkosten. Met deze extra betalingen stimuleren klanten providers om meer aandacht te besteden aan hun behoeften, zoals het sneller documenten uploaden en beter onderhoud.

De voor- en nadelen van Siacoin

Van de vele toepassingen van blockchain lijkt gegevensopslag en cloud computing de minst populaire, hoewel gegevensopslag behoorlijk essentieel is. Gedecentraliseerde gegevensopslag heeft veel voordelen ten opzichte van zijn gecentraliseerde tegenhanger. Gecentraliseerde opslag zoals van Google heeft als keerzijde dat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf. Als de beveiliging wordt doorbroken, is de complete database met persoonlijke en financiële gegevens toegankelijk voor kwaadwillende spelers. Het grote voordeel van opslag op basis van blockchain is dat ze eerst de gevoelige gegevens versleutelen, vervolgens opdelen en de stukjes op meerdere locaties (knooppunten) opslaan. Dit proces wordt sharding genoemd en alleen de persoon met de persoonlijke sleutel die werd gebruikt om de gegevens te versleutelen, heeft toegang tot de gegevens en kan deze in zijn geheel bekijken.

Een ander voordeel van gedecentraliseerde gegevensopslag is dat de verhoogde efficiëntie de prijzen kan verlagen. Blockchain opslag kost ongeveer 2 euro per terabyte per maand, vergeleken met 5 per terabyte per maand Apple. De transactie van gegevens is sneller en soepeler, en door de cryptovaluta koppeling kan de native munt gebruikt worden voor het kopen van gegevens en gegevensopslagruimte op het platform.

Er zijn echter ook enkele nadelen te noemen. Er is bijvoorbeeld een minimum aantal crypto munten nodig om ruimte te verhuren aan het Blockchain-netwerk. Bovendien heeft de decentralisatie te lijden onder de onbeperkte emissie en netwerk hashrate, die wordt ondersteund door twee krachtige mijn pools. Tenslotte heeft het project geen duidelijke routekaart en zijn de plannen van de ontwikkelaars niet altijd even goed te begrijpen.

Siacoin ontwikkelingen en koers verwachting

Siacoin is een verfrissend project in de crypto-ruimte. Het is een goed alternatief voor conventionele cloudopslag en het systeem maakt een behoorlijk winstgevende mijnbouw mogelijk. Het peer-to-peer-ecosysteem is in lijn met het gedecentraliseerde karakter van blockchain-technologie. Siacoin wil graag de opslag laag van het gedecentraliseerde internet worden, en privacy waarborgen door middel van decentralisatie. Het streven is de bestaande gecentraliseerde aanbieders van cloud opslag volledig te vervangen.

De vraag is dus of Siacoin inderdaad de tussenpersoon kan uitschakelen en zijn lange termijn doel om de nieuwe industriestandaard voor cloudopslag te worden kan bereiken. Omdat Siacoin een gedecentraliseerde cloudopslag biedt tegen goedkopere tarieven dan de gecentraliseerde concurrenten heeft het zeker potentie. Cruciaal is dan wel of de ontwikkelaars hun product beter onder de aandacht weten te brengen. Maar er wordt vanuit gegaan dat dit wel lukt en de verwachting is dan ook dat de prijzen alleen maar zullen stijgen dit jaar.

Siacoin kopen

Wil je Siacoin kopen? Dan zijn er verschillende websites waar dit kan. Bovenaan vindt je de beste exchanges om Siacoin te kopen- of verkopen. Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland en onze favoriet vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Siacoin en kun je kopen en verkopen vanuit de wallet op de website. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo Siacoin  kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken op www.bitvavo.com. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Siacoin  vervolgens. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel of eenvoudig verkopen als deze is gestegen. Lees hieronder meer over de verschillende voor- en nadelen en de nieuwe ontwikkelingen gaande bij Siacoin .

Siacoin koers

De Siacoin koers is in de afgelopen periode een sterke groei heeft doorgemaakt. Op dit moment is Siacoin terug te vinden in de top 100 van grootste cryptocurrencies coins ter wereld. Op het moment van schrijven beschikt Siacoin over een marktwaarde van ruim 600 miljoen Dollar, een marktwaarde die nog steeds sterk stijgende is.

Er zijn 47,028,142,992 Siacoin coins in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de Binance exchange. Op de Binance exchange is het ook gelijk mogelijk om de meest actuele koers Siacoin in de gaten te houden.

De afgelopen periode is Siacoin vaak positief in het nieuws geweest, dit heeft een positieve invloed gehad op de Siacoin prijs en koers. Zo houden veel het vast voor de lange termijn.

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele Siacoin koers te blijven, raden wij aan deze pagina goed in de gaten te houden. Hier vind je onder andere een Siacoin prijsgrafiek waarop de historie van de koers Siacoin te zien is.

De marketcap van Siacoin in vergelijking met Bitcoin nog altijd klein, wat kan betekenen dan de prijs nog veel kan stijgen als de marktwaarde groter wordt. Het maximaal aantal SC dat zal worden vrijgegeven is onbekend.

Laatste Siacoin nieuws

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Siacoin. Zodat je een beter idee hebt van de SC verwachting over de lange termijn. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Op deze manier kan je beter inspelen op de Siacoin prijsverwachting van 2021, 2022 en verder. Hieronder kan je de actuele Siacoin koers zien.

Volg het Siacoin nieuws vandaag, het crypto nieuws Siacoin is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Siacoin koers verwachting 2021

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Siacoin 2021? De Siacoin verwachting 2020 was erg hoog, maar wat gaat het in het nieuwe jaar doen? Of wat de echte holders zich afvragen? Wat is de verwachting Siacoin in 2025? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

 

Siacoin kopen met iDeal & Siacoin koers

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Siacoin

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe Siacoin Kopen?
Siacoin kopen met iDeal
Siacoin verkopen?
Bij welke exchanges kan ik deze cryptocurrency kopen?