Een CEO van de Crypto-industrie ziet dat Bitcoin op een gegeven moment de hoogste tijden ooit bereikt, terwijl de perfecte faciliterende sfeer de stappen inzet.

Aleks Svetski, mede-oprichter en CEO van Bitcoin (BTC), investeringsapp Amber, zei dat het actief op weg zou kunnen zijn om opnieuw zijn hoogste prijs ooit te bereiken.

“Het is slechts een kwestie van tijd – er is een perfecte storm op komst en de druk zal ergens naartoe moeten gaan”, vertelde Svetski Cointelegraph in een e-mail van 21 mei en voegde toe:

“Met Bitcoin staat het aanbod vast, en het nut ervan als een niet-opblaasbaar en onvergankelijk geld neemt alleen maar toe – het enige dat nog moet worden verplaatst, is de prijs”.

 

Een langere tijdshorizon kan een accumulatiepotentieel betekenen

Nu 2020 bijna half voorbij is, blikt Bitcoin terug op een achtbaanrit, deels te midden van een chaotische pandemie chaos. Het activum kende de prijsniveaus van $ 3.800 en $ 10.300, en maakte talloze tussenstops.

Wat is er nodig om het activum zijn hoogste prijs ooit te laten bereiken in de buurt van $ 20.000? “Tijd en momentum”, zei Svetski, hoewel hij het niet erg zou vinden als Bitcoin nog wat langer zou blijven zitten voordat het naar nieuwe hoogtepunten zou gaan.

“Ik hoop dat het voor een langere periode een lagere prijs heeft”, zei hij, en hij legde uit dat de extra tijd hem en anderen meer tijd zou geven om extra, goedkopere BTC te kopen.

 

Een ongekend hoog prijsniveau, gevolgd door FOMO

Wat gebeurt er nadat Bitcoin zijn ongrijpbare plafond van $ 20.000 heeft doorbroken? ‘Ongeloof, gevolgd door FOMO’, zei Svetski, en hij merkte op dat hij bang zou zijn het publiek te missen.

Zodra Bitcoin $ 20.000 overschrijdt, zei Svetski dat hij denkt dat het activum opnieuw aanzienlijke publieke aandacht zal krijgen, met “reguliere economen en handelaars” die waarschuwen voor een prijsdaling of een dubbel top grafiek patroon, wat soms ook een aankomend neerwaarts momentum signaleert.

Svetski voegde toe:

“Retail-gokkers zullen aanvankelijk aarzelen, maar aangezien het vooruitschiet naar $ 25k, $ 30k, $ 40k, zal het ongeloof veranderen in FOMO en zullen we een ongelooflijke prijsversnelling zien.”

De miljardair Chamath Palihapitiya zei daarentegen dat de munt potentieel kan dalen tot $ 0 als deze niet zeven cijfers in prijs bereikt.