Bitcoin kan gebruikt worden als voordelige opslag, maar ook als medium voor digitale transacties. Bitcoin is gebaseerd op cryptografische algoritmen die encrypted zijn, waardoor de valuta gedecentraliseerd is. Dit heeft als gevolg dat het eigendom over het geld volledig aan de gebruiker gegeven wordt. Lees hier een aantal voordelen waardoor je beter Bitcoin kunt gebruiken dan conventionele valuta. Ook kan iemand in deze digitale asset handelen op platformen zoals Immediate Edge.

Een Goede Tool voor Investeringen

Wereldwijd kunnen mensen deze digitale valuta gebruiken zonder een conversieproces te hoeven doorlopen. Bovendien vergelijken sommige mensen dit digitale geld met goud. Het combineert het beste van geld en goud terwijl het een open markt aanbiedt dat niet gelimiteerd wordt door banken en overheden.

Betere Transparantie

Eén van de redenen waarom deze digitale asset veiliger is dan normaal geld is transparantie. Het probleem met fiat-valuta is dat centrale banken schulden kunnen maken en kopen, waarna ze geld verdienen aan hun gebruikers. Ook zijn banken bijna nooit transparant naar hun gebruikers en het publiek.

Bitcoin maakt gebruikt van blockchain-technologie om een gedistribueerd grootboek aan te bieden. Dankzij dit grootboek is elke transactie die ooit gemaakt is met Bitcoin openbaar. Hoewel alle mensen in het Bitcoin-netwerk deze transacties kunnen zien, kunnen zij ze niet aanpassen nadat ze aan de blockchain zijn toegevoegd. Dit virtuele geld heeft dus een onafhankelijke transparantieomgeving: het Bitcoin-netwerk beloont miners en computers die transacties verifiëren en toevoegen met nieuwe geminte tokens. Deze transparantie vermindert de kans op fraude.

Privé- en Openbare Sleutels

De openbare en privésleutels van Bitcoin zijn elementen die ervoor zorgen dat Bitcoin veilig is. Bij transacties met dit elektronische geld hoeven mensen geen persoonlijke informatie te delen zoals BSN’s of adressen. Het gevolg hiervan is dat de kans dat je gegevens openbaar worden kleiner is.

Financiële instellingen, zoals banken, gebruiken echter verouderde manieren die de identiteit van klanten in gevaar brengen. Mensen kunnen dus hun kans op fraude verkleinen door Bitcoin te gebruiken in plaats van normale banken. Bovendien krijg je bij cryptocurrency een privésleutel die niemand anders kan gebruiken. Deze unieke sleutel bestaat uit een aantal letters en nummers die het Bitcoin-systeem aan je online portemonnee heeft verbonden. Om geld op te nemen uit je digitale wallet, heb je deze privésleutel nodig.

Gebruikers van dit digitale geld kunnen Bitcoin-transacties privé ondertekenen met hun privésleutel. Het resultaat hiervan is dat je Bitcoin veilig kunt gebruiken wanneer je je persoonlijke gegevens niet wilt delen

Scaarste

Bitcoin heeft een beperkt aanbod aan coins waardoor deze digitale asset beschermd is tegen inflatie. Over de hele wereld zullen slechts 21 miljoen tokens bestaan. Meer kunnen miners niet creëren. Hierdoor is dit digitale geld afhankelijk van vraag en aanbod, wat zijn waarde verhoogt.

Met fiatgeld is dit echter niet het geval, doordat de overheid meer geld kan drukken wanneer dat nodig is. Inflatie is dus een veel groter probleem voor mensen die fiatgeld gebruiken.

Decentralisatie

Met Bitcoin kunnen mensen geld uitwisselen zonder dat er tussenpersonen bij komen kijken. Dit zorgt voor meer controle over je geld en lagere servicekosten. Deze digitale asset is hierdoor sneller, goedkoper, veiliger en onveranderlijk. De overheid heeft de macht over conventioneel geld, terwijl de Bitcoin-eigenaren de macht hebben over dit digitale geld.

Een Beter Hulpmiddel bij Online Shoppen

Dit virtuele geld kan goed van pas komen bij online winkelen. Het is namelijk een e-wallet waar dankzij de blockchain-technologie geld in opgeslagen kan worden dat je uit kunt geven.

Minder Volatiliteit

Bitcoin wordt algemeen geaccepteerd en is minder volatiel dan conventioneel geld. Dit heeft als gevolg dat het makkelijker is om online geld naar andere landen over te maken.

Conclusie

Met de punten die hierboven besproken zijn, is het glashelder dat Bitcoin op veel manieren veiliger te gebruiken is dan conventioneel geld.