Toon popup

De vraag naar Bitcoin wordt steeds groter. Iedereen zoekt een manier om aan Bitcoins te komen. Er zijn een heleboel methodes om te investeren en goede inkomsten terug te krijgen. Je kan inkomsten hebben door aandelen te kopen of je kan zelf Bitcoin kopen en daarmee je winst bepalen. Maar wat komt uiteindelijk voordeliger uit? Is het investeren in aandelen of is het investeren in Bitcoin? Dit zullen we even dieper analyseren.

Investeren in aandelen gaat heel makkelijk, met bijvoorbeeld een aandelen Kopen app. Je koopt aandelen van een bedrijf voor een bepaald bedrag. Wat je dan uiteindelijk hebt gekocht is een klein stukje van dat bedrijf, genaamd een aandeel. Het kopen van aandelen in bedrijven gaat gepaard met de gedachten dat dit bedrijf in waarde zal stijgen na enkele maanden of jaren. Als dat mag gebeuren, stijgt het schat van het bedrijf ook in waarde. Hiermee kan de aandeelhouder zijn aandelen weer verkopen met een grotere winst. Hoe groter de aandelen die gekocht zijn. Hoe groter de winst dat eruit gehaald kan worden.

Investeren in Bitcoin gaat ook met gemak maar heeft een grotere risico. Bitcoins kunnen gekregen worden door ze te kopen met andere valuta’s, het kan met jou machine of door een Bitcoin mijner gegenereerd worden. Bij het kopen van Bitcoins moet er streng gelet worden op de koers. Het heeft geen zin om Bitcoins te kopen wanneer de Bitcoin koers hoog is. Daarmee kan je aan heel veel verlies lijden. Koop het liever wanneer zijn koers laag is. En als het stijgt, kan je het verkopen en aan mooie winsten komen. Wens je liever het te genereren, dan moet je een computer hebben met krachtige processoren of videokaarten. Het genereren van Bitcoins heeft twee nadelen. Eén is het verbruik van stroom is heel groot en zal heel ook heel veel warmte creëren. Tweede is dat er veel mijners zijn waardoor het genereren van Bitcoin verdeeld zal worden en minder inkomsten zal geven.

Beide hebben voordelen en nadelen. Investeren door middel van aandelen zal alleen winst geven indien het bedrijf zijn waarde toeneemt. Bitcoin aan de andere kant heeft meerdere risico’s maar de winst hierop is ook groter.