Zcash verwachting

Beste sites om ZEC te kopen

Zcash (ZEC) koers

Rank: #121

$31,04 (+1,23%)

 

Zcash Kopen / Zcash Verkopen?

Crypto.com

Benieuwd naar de actuele Zcash prijs en Zcash koers verwachting? De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $30,53 en de hoogste prijs gemeten in deze 24 uur was $31,96. Er is de afgelopen 24 uur een stijging van 1,23%. Zcash kopen kan bij Crypto.com en Op deze pagina delen wij het laatste  ZEC nieuws en geven wij tips voor het Zcash kopen. Ook vind je hier de laatste Zcash koers verwachting van onze experts. Nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst deze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. Zo weet je goed hoe je moet handelen aan de hand van de Zcash koers verwachting.

Zcash (ZEC) koers

Rank: #121

$31,04 (+1,23%)

 

Zcash Kopen / Zcash Verkopen?

Crypto.com

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Coinmerce

Coinmerce

Betrouwbare Nederlandse cryptocurrency broker

Naar Coinmerce​

Kraken

Finst

Beleggen in crypto met 82% lagere tarieven

Bezoek Finst

Koers Zcash Prijs verschil per periode

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro -0,05% +1,23% +6,10% +12,84% -35,33%
USD -0,05% +1,23% +5,49% +14,66% -33,19%
ETH -0,26% -1,95% +0,44% -4,47% -60,77%

Zcash verdiepende informatie

Doe je researchVerdiepende dataAchtergrond informatie 

Wil je Zcash kopen? Ga naar Crypto.com

Zcash koers historie

Benieuwd wat deze cryptocurrency in het verleden heeft gekost? Wij hebben per jaar een aantal gegevens voor jou verzameld. Bekijk de gemiddelde prijs, maximale prijs en minimale prijs per jaar

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2016 $247,71 $5.941,80 $33,91 $7,5 mln $1,6 mln 133.200 286%
2017 $192,57 $743,96 $26,15 $397,6 mln $39,7 mln 1,6 mln 137%
2018 $229,11 $955,27 $48,61 $872,8 mln $134,5 mln 4,2 mln 120%
2019 $56,67 $122,89 $25,23 $376,5 mln $260,1 mln 6,7 mln 78%
2020 $57,12 $101,76 $18,23 $550,6 mln $470,2 mln 9,5 mln 125%
2021 $146,73 $367,43 $55,49 $1,7 mld $1,3 mld 11,4 mln 131%
Zcash prijs $31,04 Marktkapitaal dominantie 0,03%
Markt cap rang 121 All time high $3.191,93
Circulerend aanbod 14.475.219 All time low $19,75
Totaal aanbod 21.000.000 Prijs tegenover all time high daling van 99,03%
Maximaal aanbod 21.000.000
Marktkapitaal $448.020.030
Google Trends

Dagelijks zoeken mensen in Google naar deze cryptocurrency. Maar zijn dit steeds hogere of lagere zoekvolumes? Een hogere zoekvolume betekend dat er meer mensen nieuwsgierig zijn naar deze coin. De belangstelling wordt groter.

Social media sentiment

Hoeveel wordt er gesproken op social media over deze coin? Lees het af in deze grafiek aangeboden door Bitcoinexchangenederland.nl:

Wat is Zcash?

Zcash bestaat pas iets meer dan drie jaar, maar heeft zich in dat jaar bewezen als veiliger alternatief voor Bitcoin. Het draait bij deze cryptocurrency namelijk om de goede beveiliging, waarbij jouw identiteit zoveel mogelijk verborgen blijft. Doordat deze munt gebruik maakt van de blockchain wordt het ook vaak een altcoin genoemd. Alleen dan met extra mogelijkheden en een grote hoeveelheid verbeteringen. Uiteindelijk draaide het namelijk om het oplossen van problemen die bij de eerste generatie cryptomunten te vinden waren.

Met Zcash is het mogelijk om jouw transacties versleuteld te versturen. Zowel de gegevens van de zender en de ontvanger worden zoveel mogelijk afgeschermd en ook de bedragen zijn vrijwel onzichtbaar voor anderen. De enige die de transactie te zien krijgen, zijn de mensen die het grootboek bijhouden. Doordat dit in razendsnel tempo gebeurt, wordt er voornamelijk gekeken naar het beschikbare saldo. Zodra dit in orde is, wordt de transactie bevestigd en toegevoegd aan de blockchain. Het enige wat daarvoor nog gedaan hoeft te worden is het minen van de munten. Ook dit gebeurt door middel van verificaties en dan worden ze bijgeschreven op de blockchain.

Zcash is in tegenstelling tot andere cryptocurrencies wel gecentraliseerd. De gecentraliseerde houding zou echter geen verschil moeten uitmaken voor het publiek. Cryptocurrencies zijn er echter voor gemaakt om geen controle van een derde partij te hebben, wat bij Zcash juist wel het geval is. Hierdoor zijn er ook regelmatig discussies ontstaan rondom deze munt. Desondanks is er wel een volledige versleuteling en zou er anonimiteit moeten zijn. Of dit daadwerkelijk het geval is, zal de toekomst nog uit moeten wijzen.

Er zijn zes sleutelhouders die Zcash beheren. Deze sleutelhouders kunnen de fees opeisen. In de praktijk betekent dit dat 20 procent van de munten die in de eerste vier jaar gemined worden, verdeeld worden over deze aandeelhouders. Ook de Foundation en oprichters profiteren hiervan. Naar eigen zeggen worden deze bedragen weer gebruikt voor de updates. De gebruikers hebben echter wel de mogelijkheid om de updates te accepteren of af te wijzen. Ook hierbij is het nog niet zeker of dit in de praktijk weer gaat werken. Dit zal zichzelf dus ook weer uit moeten wijzen wanneer de munten langer bestaan.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies heeft Zcash een ingebouwde schaarste. Er kunnen maximaal 21 miljoen tokens gemined worden. Bij de introductie in 2016 leidde dit tot een hoge koers. Dit kwam mede doordat veel gebruikers zo snel mogelijk de munten in het bezit wilden hebben. Dit leidde ook direct tot opspraak. Veel experts waren er namelijk van overtuigd dat deze koers geen stand kon houden. Binnen een korte tijd daalde de koers alweer flink en was de overtuiging werkelijkheid geworden.

Voor- en nadelen van Zcash

Zcash kent verschillende voordelen. Zo kan er met deze cryptocurrency een nieuw betaalmiddel gecreëerd worden, waar geen vertraging te vinden is. Wanneer je een overboeking doet via de bank kan het immers lang duren voordat het geld op de rekening staat. Dankzij de hoge transactiesnelheid heb je hier geen last meer van. Er kunnen meerdere transacties per minuut geverifieerd worden, wat de internationale handel ook kan bevorderen. Daarbij heb je te maken met lage transactiekosten. Met een relatief laag bedrag kun je vrijwel iedere transactie doorzetten. De complexe transacties zijn echter nog niet mogelijk.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies zijn er echter wel meer nadelen terug te vinden bij Zcash. Het gecentraliseerde karakter heeft in het korte bestaansrecht al voor veel ophef gezorgd. Er is namelijk controle van buitenaf, wat juist niet het idee achter crypto was. Ondanks dat deze controle er is, wordt er wel gestreefd naar een veilig en vertrouwd betaalsysteem. De transacties zijn allemaal versleuteld. Niemand kan daarom herleiden wie de verzender en ontvanger zijn. Ook zijn de hoogte van de bedragen nooit zichtbaar binnen het netwerk. Alleen jij en de andere persoon weten dus welke bedragen er in omloop zijn.

Zcash koers verwachting 2024 – 2025

Met het beleggen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Zcash 2024? Wat is de Zcash verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Zcash koers

De koers Zcash heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Zcash (ZEC) inmiddels op positie 121 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Zcash beschikt over een marktwaarde van ruim $448.020.030. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 121 is het nog relatief klein. De marketcap van Zcash in vergelijking met Bitcoin is rond de 0,03%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op 21.000.000

Er zijn op het moment van schrijven 14.475.219 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Crypto.com,, en . Op Crypto.com is het ook gelijk mogelijk om de actuele ZEC koers in de gaten te houden.

De prijsstijging / daling heeft veel te maken met de ontwikkelingen binnen de markt en of de markt bullish of bearish eruit ziet. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele koers Zcash kan je altijd deze pagina bekijken. Je vindt hier 24/7 de Zcash prijs bijgewerkt. Deze is samengesteld op basis van het gemiddelde van de grootste exchanges. Het kan zijn dat jouw exchange daarom een iets hogere of iets lagere prijs aangeeft.

Laatste Zcash nieuws vandaag

Wij proberen je maandelijks op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Zcash zodat je een beter idee hebt van de verwachting (ZEC) over de lange termijn om een beter beeld te krijgen van de toekomst van dit project. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Hoe meer je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen van een project of bedrijf, hoe beter je de vraag kan beantwoorden of je voor jezelf Zcash wilt kopen of niet.

Op deze manier kan je beter inspelen op de Zcash prijsverwachting van 2024 -2025 etc. Hieronder kan je de actuele Zcash koers zien. Volg het Zcash nieuws vandaag: het crypto nieuws Zcash is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie wordt verspreid via dat account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook op het officiële Twitter account staat om het te verifiëren.

Zcash

Veel gestelde vragen Zcash

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke Zcash wallet zal ik gebruiken?

Er zijn vele crypto wallets die je kunt gebruiken om jouw Zcash’s op te slaan, welke Zcash wallet is aan te raden? Ten eerste moet je beslissen of je jouw crypto’s online of offline op wilt slaan. Offline gaat dit via een ‘hardware’ wallet en online gaat dit via een ‘software’ wallet. Een Zcash hardware wallet is de Ledger Nano X wallet. Dit is een zeer betrouwbare wallet waar je crypto’s beschermt tegen de risico’s van het internet. Een Zcash software wallet is bijvoorbeeld de wallet van de Bitvavo exchange. Dit is de wallet van Bitvavo zelf, die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld je mobiel of op je browser en andere devices. Een andere Zcash wallet die je kunt gebruiken is de wallet van Binance (internationale exchange).

Wat is de all time high van Zcash?

De hoogste prijs ooit gemeten van Zcash bedraagt $3.191,93.  Zodra deze prijs hier weer over heen gaat passen wij onze data aan. Je kunt hier dus altijd de meest actuele hoogste prijs ooit aflezen. Tip: Voeg ons toe aan je favorieten en mis geen enkele update.

Waar kan ik rente krijgen op mijn Zcash?

Bij verschillende platformen kan je rente krijgen op je cryptocurrencies. De meest bekende platformen zijn Blockfi, Celsius Network en Nexo. Maar ook exchanges als Bitvavo, Binance, Kraken en anderen geven je wekelijks of maandelijks interest. Het is niet bekend of deze specifieke coin ook bij deze aanbieders te staken valt.

Waar kan ik Zcash kopen?

Zcash kopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Crypto.com,, , , en enkele anderen.

Waar kan ik Zcash verkopen?

Zcash verkopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Crypto.com, ,, , en enkele anderen. Je kan het omruilen voor Euro, USD maar ook stablecoins zoals USDT.

Wanneer moet ik Zcash kopen?

Wanneer je Zcash moet kopen, is afhankelijk van je eigen inschatting. Aan de hand van de Zcash koers verwachting kun je een inschatting maken hoe het koersverloop zal zijn, wanneer de Zcash koers laag staat en wanneer de Zcash koers misschien juist gaat stijgen.

Zeker weten wanneer de Zcash koers optimaal is om in te kopen, weet je niet helaas. Net als met beleggen kun je met Zcash kopen of juist verkopen veel geld verdienen, maar ook verliezen. Baseer je daarom goed op de data op deze site, voordat je een keuze maakt of je Zcash koopt.

Wat is de huidige Zcash verwachting?

Aan de hand van de grafieken hierboven kun je zelf een Zcash koers verwachting maken. Met deze informatie kan je een inschatting maken hoe de Zcash koers zich zal gaan ontwikkelen en wat er verwacht mag worden op het gebied van stijgingen van de Zcash koers of juist dalingen.

Houd er rekening mee dat ook de wereldeconomie invloed heeft op de koersverwachting. Zo kan de Zcash koers ook beïnvloed worden door andere crypto's, wereldgebeurtenissen en de economische situatie op de wereld. Maak aan de hand hiervan een zo goed mogelijke Zcash koers verwachting.