De Zwitserse privébank Maerki Baumann verdiept de crypto-push door crypto beheer en trading services toe te voegen.

Maerki Baumann, een niet-beursgenoteerde familiebank in Zwitserland, breidt haar cryptocurrency-diensten uit door crypto beheer en handel te introduceren.

Na groen licht door de Zwitserse Financial Market Advisory Authority of FINMA, gaat Maerki Baumann vanaf juni 2020 haar klanten crypto in handel en bewaring aanbieden.

 

Bij de lancering zijn vijf crypto-items beschikbaar

De particuliere bank in Zürich kondigde het nieuws aan op 29 mei en zei dat de lancering van nieuwe cryptofuncties in overeenstemming is met de Maerki Baumann’s cryptostrategie die werd aangekondigd begin 2019. Als onderdeel van de strategie biedt Maerki Baumann zakelijke accounts aan voor blockchain bedrijven evenals het geven van advies aan startups die zich bezighouden met het aanvankelijke aanbod van munten en het aanbieden van beveiligingstokens.

Bij de eerste lancering kunnen Maerki Baumann-klanten vijf grote cryptocurrencies verhandelen, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC). Handelaren zullen ook worden aangeboden om andere op ERC-20 gebaseerde digitale activa te verhandelen, aldus het bedrijf.

 

De nieuwe crypto-push om meer investeringskansen aan te bieden

Maerki Baumann gaat samenwerken met haar gevestigde partners om de handel in cryptocurrency aan te kunnen. De handelsorders die bij de bank worden geplaatst, zullen worden verwerkt via bedrijven zoals de transactiebank InCore Bank AG tot professionele cryptomakelaars en liquide crypto-uitwisselingen, legde de bank uit. “Dit zorgt ervoor dat transacties snel kunnen worden uitgevoerd en met een beperkte handelsspread”, voegde Maerki Baumann toe.

De nieuwe crypto-push is bedoeld om een brug te slaan tussen traditioneel private banking en de crypto-industrie. Stephan Zwahlen, CEO van Maerki Baumann, geeft aan dat de nieuwe functie nieuwe investeringsmogelijkheden biedt voor institutionele beleggers. Hij zei:

“Met de handel in en bewaring van digitale activa, putten we niet alleen uit een nieuwe business area, er wordt ook extra investeringsmogelijkheden gecreëerd voor onze kernzaken. Dit komt ten goede aan jongere, technisch onderlegde klantsegmenten, maar ook aan particuliere en institutionele klanten die nieuwe bronnen van rendement willen zoeken in de digitale sfeer of hun portefeuilles verder willen diversifiëren. ”

Maerki Baumann is een van de eerste om crypto en blockchain-technologie te adopteren in Zwitserland. In augustus 2018 werd de bank naar verluidt de tweede Zwitserse bank die crypto-activa accepteerde. Vorig jaar stelde de CEO van het bedrijf voor dat blockchain-technologie en crypto-activa het traditionele bankbedrijf zouden kunnen overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.