Handel in meer dan 150 crypto’s op een van de beste Nederlandse crypto exchanges

Aanbod

Eenvoudig Bitcoin en andere crypto’s kopen met iDEAL en Bancontact

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, MyBank, Bankoverschrijving, EPS, Giropay, Visa, MasterCard

Minimale storting

€1

Wallet

Ja

Transactiekosten

Maximaal 0,25% per trade

Features

Koop en verkoop crypto op een van Europa’s grootste exchanges

Bitvavo Review

Bitvavo is een website waar je eenvoudig diverse cryptovaluta kan aankopen, maar ook verkopen. Dit alles is te doen zonder hier al te veel kennis en ervaring mee te hebben. Dit is één van de redenen waarom de Bitvavo Exchange is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto exchanges in Nederland. Wat zijn nu onze Bitvavo ervaringen? In deze Bitvavo review leggen we uit hoe de exchange werkt en hoe je direct kunt beginnen met het handelen van crypto’s.

Bitvavo inloggen en registeren – Inloggen op Bitvavo.nl mijn account

Het registeren is bij Bitvavo erg simpel gemaakt. Je hoeft slechts een paar noodzakelijke persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je naam, land van verblijf, e-mail adres en zelfgekozen wachtwoord. Na dit te hebben gedaan krijg je een e-mail die een link bevat, waar je op moet klikken om je e-mailadres te bevestigen.

Door hierna in te loggen wordt er gevraagd om aanvullende informatie aanleveren middels profielvragen en een identiteitsverificatie. Wanneer je in je account rechtsboven op je naam klikt, zie je de optie Veiligheid. Hier kun je jouw account beveiligen door middel van een Tweefactorauthenticatie (2FA).

Identiteits verificatie

Bij Bitvavo wordt gevraagd om jezelf te identificeren aan de hand van een door de overheid goedgekeurd identiteitsbewijs in combinatie met een video opname van jezelf waarop je enkele instructies moet opvolgen. Bitvavo vraagt dit omdat het verplicht is op basis van wet- en regelgeving waar De Nederlandsche Bank toezicht op houdt. Het verificatie proces is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten.

Dit is hoe de verificatie er uit ziet op de website van Bitvavo

Het storten van Euro’s in je account

Bitvavo biedt je de mogelijkheid om meer dan 200 verschillende cryptovaluta aan te schaffen. Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bitcoin te kopen, maar ook Ethereum of Litecoin.

Om in het bezit te komen van één van deze cryptovaluta, dien je hier eerst geld voor te storten. Nadat je account geverifieerd is, kun je beginnen met storten. Het is initieel nodig om een bedrag van minimaal €10,00 te storten. Je kunt verschillende betaalmethodes gebruiken om geld op je rekening te storten. De absolute kosten voor het storten zijn altijd €0,00, maar afhankelijk van welke betaalmethode je kiest, varieren de relatieve kosten en het maximum bedrag. Bekijk de exacte stortingskosten hieronder:

Het toevoegen van Euro’s aan je Bitvavo account bestaat uit een aantal simpele stappen. Deze zijn als volgt:

 1. Klik op euro’s storten in het dashboard menu
 2. Kies het bedrag dat jij wil storten in euro’s
 3. Kies één van de betaalmogelijkheden die Bitvavo aanbiedt, (IDEAL is ook mogelijk)
 4. Volg tot slot de stappen die getoond worden op het scherm

Bekijk hieronder een voorbeeld voor het storten via IDEAL:

Wanneer je de stappen gevolgd hebt, zul je het bedrag zien dat in Euro’s in jouw persoonlijke account komt te staan. Na dit te hebben gedaan kun je de Euro’s in ‘mijn account’ omzetten naar elke gewenste cryptovaluta naar keuze.

Crypto kopen op Bitvavo

Wanneer je, je balans hebt gevuld met Euro’s. Dan kun je de stap gaan zetten naar de aankoop van de gewenste crypto currency naar keuze. Je krijgt bijvoorbeeld de keuze om Bitcoins kopen, maar ook andere cryptovaluta Om dit te doen dien je een aantal stappen te volgen. Deze zijn als volgt:

 1. Ga naar je dashboard
 2. Klik vervolgens op de gewenste cryptomunt die jij wil aanschaffen
 3. Zorg dat je op het tabblad ‘Kopen’ hebt ingedrukt.
 4. Vul nu het bedrag in Euro’s dat jij wil omwisselen voor de gewenste cryptomunt
 5. Klik op ‘Kopen’

Wanneer jij al in het bezit bent van enige Bitcoin, dan heb je de mogelijkheid om dezelfde stappen te volgen om de Bitcoin in jouw bezit te verkopen voor een andere gewenste cryptovaluta naar keuze.

Digitale valuta versturen naar een extern walletadres

Vanaf Bitvavo kun je digitale valuta versturen naar een extern walletadres. Je moet dan eerst het externe adres aan je adresboek toevoegen. Als je deze stap gedaan hebt, kun je de digitale valuta naar keuze verzenden naar de externe wallet. Bekijk de stappen en de video hieronder om exact te weten hoe dit in zijn werk gaat:

 1. Log in op je account.
 2. Kies de digitale valuta die je wilt verzenden naar het externe adres.
 3. Klik op ‘Opnemen’.
 4. Selecteer het adres waar je naar wilt overhevelen.
 5. Bevestig het netwerk en klik doorgaan.
 6. Vul het bedrag aan digitale valuta in dat je wilt verzenden en klik op ‘Voorbeeld opname.’
 7. Check de transactie en klik op ‘Bevestig opname’.
 8. Bevestig je bestelling via e-mail.

Bitvavo verkopen van cryptocurrency – Geld opnemen

Wanneer jij beschikt over een aantal te verkopen cryptomunten en deze op Bitvavo wil verkopen voor euro’s, dan wordt hier de mogelijkheid voor geboden. Hiervoor dien je ‘Verkoop’ te selecteren en volg je de volgende stappen:

 • Kies de gewenste cryptovaluta die jij wilt verkopen via jouw persoonlijke dashboard
 • Klik vervolgens op het ‘Verkopen’ tabblad
 • Vul nu de hoeveelheid in van de munt naar keuze die jij wilt gaan verkopen

De door jou gekozen cryptovaluta wordt vervolgens omgezet in euro’s en wordt aan jou getoond. Hierna kun je pas besluiten de cryptovaluta uit te laten betalen naar jouw gewenste rekening. De Bitvavo koersen van Bitcoin zijn sterk variabel. Het is belangrijk hier rekening mee te houden

Let op: Je kunt pas geld overmaken naar je rekening, wanneer je deze geverifieerd hebt. Om dit te doen dien je naar ‘account’ te gaan, vervolgens klik je op ‘bankrekening koppelen’. Na dit te hebben gedaan dien je een bedrag van €1 over te maken via bijvoorbeeld IDEAL om je bankrekening te verifiëren.

Om het gewenste bedrag in euro’s naar je eigen bankrekening over te laten maken, kies je voor ‘euro’s opnemen’ in het dashboard. Vervolgens volg je de door Bitvavo aangegeven stappen.

Crypto storten

Het kan natuurlijk voorkomen dat je crypto via Bitvavo wilt storten. Dit kun je eenvoudig doen door de crypto die je in bezit hebt, zoals vanuit een externe wallet, over te boeken naar je Bitvavo wallet. Bekijk onderstaande Bitvavo login stappen om dit te doen:

 1. Inloggen bitvavo via je Bitvavo account.
 2. Klik op de crypto die je wilt storten.
 3. Ga naar ‘Storten’ bovenaan de pagina zoals je ziet in de afbeelding hieronder en klik erop.
 4. Selecteer een netwerk om je adres te bekijken.
 5.  Met het adres dat je nu ziet, kun je jouw crypto overboeken.

Bitvavo App

Bitvavo biedt de mogelijkheid om crypto currency te verkopen via een handige mobiele App. Met de handige crypto app,  is het mogelijk om ruim 200 bitvavo coins te kopen, te verkopen of te traden voor andere valuta. Ook is het mogelijk om de Bitvavo App te gebruiken als crypto wallet voor je andere cryptovaluta en Bitcoin.

De app is uitermate geschikt voor beginners en zeer gemakkelijk in het gebruik er van. Je kunt er eenvoudig Bitcoin en andere crypto kopen via bijvoorbeeld IDEAL of via een SEPA transfer. De Bitvavo exchange is erg geschikt voor beginners. Gevorderden kunnen gebruik maken van geavanceerd traden.

Bitvavo kosten en fees

Wanneer Bitvavo begon, begon het als broker, maar is omgebouwd naar een exchange. Dit is voornamelijk gedaan vanwege het feit dat zij het aller goedkoopste cryptocurrency platform van Nederland willen zijn, De Bitvavo kosten zijn dan ook zeer laag per transactie. Ook maakt dit het mogelijk om exchange tegoeden aan te schaffen, met bijvoorbeeld IDEAL.

Het registeren en aanmaken van een account is bij Bitvavo volledig kosteloos. Bitvavo is een broker dat fungeert als tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het zeer eenvoudig voor gebruikers om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor, in de vorm van Bitvavo fees.

Enkele voordelen van de Bitvavo exchange vergeleken met andere crypto exchanges:

Onze Bitvavo review en ervaring

Ervaring leert dat Bitvavo een uitstekende exchange is voor beginners, dat zich vooral richt op het houden van eenvoud voor de gebruiker. Dit zorgt er voor dat er gemakkelijk cryptocurrency kan worden gekocht, verkocht en verhandeld. Het handelsplatform ziet er modern uit en werkt erg gemakkelijk, vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse brokers, beschikt Bitvavo over een zeer ruim assortiment aan verschillende cryptocurrency. Dit zal ik de toekomst hoogstwaarschijnlijk worden uitgebreid met nog meer nieuwe beschikbare crypto’s. Daarnaast wordt het platform regelmatig geüpdatet, met de nieuwste ontwikkelingen op de cryptomarkt en om het gebruik nog makkelijker te maken.

Onze conclusie wat betreft deze Bitvavo review luidt dan ook dat het een uitstekend handelsplatform is, voor startende maar ook voor de wat meer ervaren traders binnen de cryptomarkt.

Staking Bitvavo

Ook nieuw bij Bitvavo is dat je gebruik kan maken van off-chain en on chain staking. Zo zijn er verschillende cryptocurrencies welke je kan staken bij Bitvavo ook zo maandelijks wat meer rendement te verdienen op je huidige cryptocurrencies.

Bitvavo ervaringen van gebruikers

De Bitvavo ervaringen van gebruikers zijn zeer positief te noemen. Gebruikers van de Bitvavo exchange spreken voornamelijk over het fijne gebruikersgemak en de betrouwbaarheid. Bitvavo is erg overzichtelijk en er is snel mee te werken. Dit handelsplatform leent zich ideaal voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch betrokken wilt zijn en blijven met de cryptomarkt. Je kunt met relatief weinig inzet en moeite, al deelnemen aan het handelen binnen de crypto markt.

Is Bitvavo betrouwbaar om te gebruiken?

Bitvavo staat er om bekend veel waarde te hechten aan de betrouwbaarheid van het bedrijf. Er wordt constant gewerkt aan de veiligheid van de gebruiker en deelt dan ook veel informatie over de manier waarop, ze werken aan de veiligheid. Zo moet er bijvoorbeeld voor ieder nieuw apparaat dat zich aanmeld bij Bitvavo, apart toestemming worden gegeven.

Persoonlijke informatie van gebruikers zoals paspoorten, identiteitskaarten en andere persoonlijke gegevens worden door Bitvavo versleuteld opgeslagen. Dit wordt gedaan om de veiligheid ten alle tijden te kunnen waarborgen voor de gebruikers van Bitvavo.

Naast de persoonlijke veiligheid wordt ook het vermogen van de klant veilig gesteld door Bitvavo. Dit wordt gedaan door middel van de stichting die is opgezet, genaamd de Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting is opgezet om bij een eventueel faillissement het vermogen van de klant veilig te stellen. Alle valuta worden dan geregeld door een derde partij, waardoor er niets in eigen beheer is door Bitvavo B.V.

De vraag of Bitvavo betrouwbaar is om te gebruiken als exchange, kan wat ons betreft met een dikke JA beantwoord worden.Veiligheid Bitvavo

Bitvavo contact – Bitvavo klantenservice

De klantenservice van Bitvavo heeft een zeer snelle tijd van reageren. Het advies luidt wel om je vraag eerst op te zoeken op de website, tussen de ‘Veel gestelde vragen’. Hier staan de meest gestelde en algemene vragen aan Bitvavo uitgelicht. De wordt groot geacht dat jouw antwoord hier tussen staat.

Mocht het antwoord op jou vraag hiet niet tussen staan dan biedt Bitvavo de mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen met een van de medewerkers. Dit kan gedaan worden aan de hand van verschillende kanalen, bijvoorbeeld via e-mail of via een live chat. Bitvavo bellen? Dit kan niet direct, maar je kunt een telefoongesprek inplannen, zodat je gebeld wordt.

Het Bitvavo contact team streeft er naar om ten alle tijden binnen 24 uur te hebben gereageerd.

Heb je interesse om crypto te gaan verhandelen, maar weet je nog niet welke crypto exchange het beste aansluit aan jouw behoeften? Bekijk dan ook onze andere reviews over bijvoorbeeld de Binance Exchange of Bitonic.

Storing – Bitvavo bellen mogelijk?

Ervaar je een storing of bitvavo problemen? Het is helaas niet mogelijk om Bitvavo te bellen. Wel kun je direct contact opnemen met de klantenservice via e-mail of de livechat van Bitvavo. De livechat is open op werkdagen van 10:00 t/m 17:00. De supportafdeling van Bitvavo die via e-mail bereikbaar is, is open op werkdagen 09:00 t/m 21:00 en op weekenden van 10:00 t/m 18:00.

 

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Ja, de bBtvavo exchange is uitermate geschikt voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke manier van kopen, verkopen en traden.

Ja, Bitvavo biedt de mogelijkheid om ruim 50 crypto valuta te verhandelen.

 

Nee. Wel is het mogelijk contact op te nemen met de klantenservice via e-mail en hun livechat.

Momenteel zijn de handelskosten op Bitvavo:

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+
0.25%
0.15%
€ 100 000+
0.20%
0.10%
€ 250 000+
0.16%
0.08%
€ 500 000+
0.12%
0.06%
€ 1 000 000+
0.10%
0.05%
€ 2 500 000+
0.08%
0.04%
€ 5 000 000+
0.06%
0.04%
€ 10 000 000+
0.05%
0.03%
€ 25 000 000+
0.04%
0.03%

Bitvavo baseert de kosten op je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen.

Ja, Bitvavo staat bekend als een zeer betrouwbaar handelsplatform. Er wordt constant gewerkt aan de veiligheid en zijn hier zeer transparant over.

Ja, Bitvavo beschikt over een handige mobiele app waarmee je mobiel crypto valuta kunt kopen, verkopen of verhandelen.

Bitvavo is een zeer veilige crypto exchange die bekend staat om zijn veiligheid en goede service.

Nee, Bitvavo heeft geen hardware wallet. Eventueel kun je wel je digitale valuta van de exchange naar je eigen wallet verplaatsen. 

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.