BESTE SITES OM CRYPTO TE STAKEN

Crypto staken

Je bitcoin of andere crypto uitlenen voor dagelijks rendement? Dat kan het beste bij onderstaande platformen. Bekijk de beste bitcoin- en crypto lending platformen op dit moment en start met het bijverdienen.

Bitcoin

Crypto staken om meer rendement te halen.

BTC Lending

Celsius

4.5 % rendement op bitcoin.

Naar Celcius

Bitvavo logo

Bitvavo

Rente bij een Nederlands platform!

Naar Bitvavo

Blockfi

Meest aantrekkelijke rente op btc & eth.

Naar Blockfi

Binance

Veel verschillende crypto’s te staken.

Naar Binance

Crypto.com

Maar liefst 6% rente op BTC door te staken.

Naar Crypto.com

Nexo

Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere staken.

Naar Nexo

Misschien ben je wel eens wat tegengekomen over ‘Staking’ of ‘Proof-of-Stake’. Deze begrippen zijn belangrijk in de cryptowereld, omdat er dagelijks nieuwe projecten bijkomen waaruit je je jouw munten kunt staken. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En hoe doe je het?

Wat is cryptocurrency staken?

Onder cryptocurrency staken verstaan we het aankopen van cryptomunten om deze een bepaalde periode in de wallet te bewaren (vast te houden). Je kunt dit vergelijken met het storten van geld, zoals je vroeger bij de bank deed. Je krijgt een vaste rente aan het einde van de overeenkomst.

In dat opzicht lijkt Proof-of-Stake (PoS) wel wat op het vroegere bankieren. Het is een overeenkomstalgoritme voor bepaalde cryptomunten. Dit algoritme creëert nieuwe blokken, die aan de blockchain worden toegevoegd. Door te staken worden nieuwe blokken aangemaakt door een cryptogebruiker die al wat munten vasthoudt. Op die manier wordt een nieuw block of een ander item op het platform gevalideerd.

Wie crypto heeft, kan zelf meedoen met het valideren van blocks. Dit doe je door cryptocurrency in te zetten. Hoe meer coins je bezit, hoe meer macht je hebt om transacties te valideren. Natuurlijk staat daar wel iets tegenover: voor het valideren van cryptocurrency ontvang je een bepaald bedrag terug

Zo werkt crypto staking

Alle miners die bijdragen aan het onderhoud van het netwerk via Proof-of-Stake, moeten het eigendom van een aantal cryptovaluta verifiëren. Je bent daarmee een soort investeerder op het netwerk. Daardoor kunnen miners nieuwe blokken creëren. Daaruit vloeien alle opgebouwde beloningen, zoals mogelijk nieuw gecreëerde cryptocurrency.

Dankzij de financiële prikkel is het vaak aantrekkelijk te helpen bij het bouwen van de infrastructuur van de blockchain. Dankzij staking blijven alle nodes (knooppunten) in het netwerk eerlijk. Stel dat een knooppunt een frauduleuze deal aan het blok probeert toe te voegen. Dan wordt deze deal eerst geverifieerd. De node zal het frauduleuze block dan weigeren. Op die manier kunnen gebruikers op het frauduleuze netwerk geen nieuwe blokkeren meer valideren en krijgen ze ook geen beloning.

Dat is de gedachtegang achter staken: het verhogen van de veiligheid van het netwerk. Het weigeren van een frauduleus knooppunt heeft op veel PoS-netwerken gevolgen voor de eigenaar van het knooppunt: alle cryptocoins die beschikbaar werden gesteld, gaan verloren. Op die manier maken frauduleuze knooppunten geen kans te worden aangesloten op legitieme, veilige netwerken.

Verdienen aan staken

Je kunt met het staken van cryptocurrency geld verdienen. De beloningspercentages hangen af van meerdere factoren. Welke factoren meespelen, verschilt per transactie en per munteenheid. Voor vrijwel elke staking-munt is een rekenmachine te vinden. Daarmee valt uit te rekenen hoeveel geld je terugkrijgt voor het staken van je eigen munten.

Het berekenen van crypto gaat zo in zijn werk: stel dat je 3 maanden meedoet aan staking. Je ontvangt minimaal 20 procent in redement. In zes maanden krijg je 50 procent rendement en op jaarbasis ontvang je 100%

In principe kan iedereen meedoen aan het staken van munten. Meestal is de enige voorwaarde dat je een bepaalde currency in bezit hebt en dat je een wallet-applicatie hebt. Soms moet de wallet tijdens het staken open blijven.

Hoe kun je bitcoin staken?

Zowel bitcoin, als verschillende andere cryptocurrencies kan je staken. Niet elke crypto, al wordt het aanbod steeds groter dat wordt aangeboden door de verschillende platformen. Hieronder lichten we twee betrouwbare platformen uit welke het aanbieden om je crypto te staken.

Binance staking uitleg

Om crypto te staken bij Binance, moeten een aantal stappen worden ondernomen. Allereerst is het goed te vermelden dat niet iedere cryptocurrency voor staking beschikbaar is bij Binance. De houder van cryptomunten kan zelf bekijken wat het aanbod van Binance staken is en of de blockchain-technologie voor Proof-of-Stake wordt ondersteund.

Staken bij Binance

Voorbeeld van een aantal cryptocurrenncies welke je kan staken met het rendement

Je begint met het staken bij Binance door in te loggen op je account bij Binance (of door eerst een account aan te maken) en naar de optie ‘Earn’ te gaan. Hier kan gekozen worden voor de optie ‘Staking’. Je krijgt dan een scherm te zien met verschillende producten. Je ziet bij ieder product staan wat het jaarlijkse rendement zal bedragen en hoeveel van de crypto je in ieder geval moet bezitten. Indien je aan de voorwaarden voldoet, kun je op ‘Deposit’ of op ‘Buy’ klikken. Je werkt dan mee aan het staken van de gekozen cryptovaluta.

Bij Binance staken stop je de deelname aan het stakingprogramma door de ondersteunde munt te verkopen of terug te trekken. Er zijn geen lock-up periodes. Wel is er een wachtperiode van 24 uur voordat de saldi worden verrekend in de dagelijkse snapshots. Enkele bekende currencies welke je kan staken zijn NEO, Tezos, Dash, Chainlink, Ethereum en Vechain.

Crypto staken bij Coinbase

Wie een account heeft bij Coinbase en al voor een bepaalde tijd een bepaalde munt in de wallet heeft bij Coinbase, kan beginnen met staken. Dit doe je door in te loggen op Coinbase en naar de settings te gaan. Klik op ‘Financial Service’. Vanuit dit scherm kun je op het Staking Rewards-icon klikken. Je kunt je dan aanmelden voor het staken van een munt.

Dit werkt ook op de smartphone middels de iOS-app of Android-app. Ook hier ga je naar de settings van de app en selecteer je ‘Financial Services’. Er komt een Staking Rewards-icon beschikbaar, waar je op kunt tikken om je aan te melden.

Meestal moet je bij Coinbase minimaal 1 coin van de gekozen valuta in bezit hebben om te kunnen beginnen. Deze moet voor een bepaalde tijd opgeslagen zijn in je wallet. Via dezelfde hiervoor genoemde stappen kun je ook een opt-out doen, om het stakingprogramma te verlaten.

Veel gestelde vragen over BTC

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vraag
Antwoord
Vraag
Antwoord