Staking Crypto

Beste staking crypto sites

Je bitcoin of andere crypto uitlenen voor dagelijks rendement door staken crypto? Dat kan het beste bij onderstaande platformen. Bekijk de beste bitcoin- en crypto lending platformen op dit moment en start met het bijverdienen. We leggen hier uit wat is staking crypto en waar je kunt Bitcoin staking kunt instellen. 

Bitcoin

Crypto staken om meer rendement te halen.

BTC Lending

Coinmerce

Gebruikersgemak en groot aanbod

Naar Coinmerce

Bitvavo logo

Coinloan

Manage digitale valuta op een veilige manier

Naar Coinloan

Bitvavo

Crypto kopen in Nederland

Naar Bitvavo

Finst

Gebruiksvriendelijke interface.

Naar Finst

Crypto.com

Maar liefst 6% rente door Bitcoin staking.

Naar Crypto.com

Nexo

Bitcoin, Ethereum en andere crypto staking.

Naar Nexo

Misschien ben je wel eens wat tegengekomen over ‘Staking Crypto’ of ‘Proof-of-Stake’. Deze begrippen zijn belangrijk in de crypto wereld, omdat er dagelijks nieuwe projecten bijkomen waaruit je als belegger kunt kiezen voor het staken crypto. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En hoe doe je het? Wat is staken crypto?

Wat is staking crypto?

Onder staking crypto verstaan we het aankopen van cryptomunten om deze een bepaalde periode in de wallet te bewaren (vast te houden). Je kunt dit vergelijken met het storten van geld, zoals je vroeger bij de bank deed. Je krijgt een vaste rente aan het einde van de overeenkomst. Super makkelijk, crypto kopen Nederland en dan vast zetten voor een vaste periode.

In dat opzicht lijkt Proof-of-Stake (PoS) wel wat op het vroegere bankieren. Het is een overeenkomst algoritme voor bepaalde crypto coins. Dit algoritme creëert nieuwe blokken, die aan de blockchain worden toegevoegd. Door te staken worden nieuwe blokken aangemaakt door een crypto gebruiker die al wat munten vasthoudt. Op die manier wordt een nieuw block of een ander item op het platform gevalideerd.

Wie crypto heeft, kan zelf meedoen met het valideren van blocks door staking crypto. Dit doe je door cryptocurrency in te zetten. Hoe meer coins je bezit, hoe meer macht je hebt om transacties te valideren. Natuurlijk staat daar wel iets tegenover: voor het valideren van cryptocurrency ontvang je een bepaald bedrag terug. Staken crypto kan een lekker rendement opleveren.

Zo werkt crypto staking

Wat is staking crypto?

Miners die bijdragen aan het onderhoud van het netwerk via Proof-of-Stake, moeten het eigendom van een aantal crypto valuta verifiëren. Je bent daarmee een soort investeerder op het netwerk. Daardoor kunnen miners nieuwe blokken creëren. Daaruit vloeien alle opgebouwde beloningen, zoals mogelijk nieuw gecreëerde cryptocurrency.

Dankzij de financiële prikkel is het vaak aantrekkelijk te helpen bij het bouwen van de infrastructuur van de blockchain. Dankzij staking blijven alle nodes (knooppunten) in het netwerk eerlijk. Stel dat een knooppunt een frauduleuze deal aan het blok probeert toe te voegen. Dan wordt deze deal eerst geverifieerd. De node zal het frauduleuze block dan weigeren. Op die manier kunnen gebruikers op het frauduleuze netwerk geen nieuwe blokkeren meer valideren en krijgen ze ook geen beloning.

Dat is de gedachtegang achter staken: het verhogen van de veiligheid van het netwerk. Het weigeren van een frauduleus knooppunt heeft op veel PoS-netwerken gevolgen voor de eigenaar van het knooppunt: alle crypto coins die beschikbaar werden gesteld, gaan verloren. Op die manier maken frauduleuze knooppunten geen kans te worden aangesloten op legitieme, veilige netwerken.

Er zijn meerdere crypto exchanges die het staken van crypto aanbieden, zo kun je kiezen voor Binance staking en is er via het plaform een uitgebreide Binance earn uitleg. Ook is er de mogelijkheid voor Coinbase staking en het Nederlandse platform Bitvavo staking.

Verdienen aan staken

Je kunt met het staken van cryptocurrency geld verdienen. De beloningspercentages hangen af van meerdere factoren. Welke factoren meespelen, verschilt per transactie en per munteenheid. Voor vrijwel elke staking-munt is een rekenmachine te vinden. Daarmee valt uit te rekenen hoeveel geld je terugkrijgt voor het staken van je eigen munten.

Wat zijn staking opbrengsten?

Het berekenen van crypto gaat zo in zijn werk: stel dat je 3 maanden meedoet aan staking. Je ontvangt minimaal 20 procent in rendement. In zes maanden krijg je 50 procent rendement en op jaarbasis ontvang je 100%. De hoogste staking crypto is dan ook wanneer je deze voor een langere duur vast zet.

In principe kan iedereen meedoen aan het staken van munten. Meestal is de enige voorwaarde dat je een bepaalde currency in bezit hebt en dat je een wallet-applicatie hebt. Soms moet de wallet tijdens het staken open blijven.

Hoe kun je bitcoin staken?

Zowel bitcoin, als verschillende andere cryptocurrencies kan je staken. Niet elke crypto, al wordt het aanbod steeds groter dat wordt aangeboden door de verschillende crypto exchange nederland. Hieronder lichten we twee betrouwbare crypto exchange nederland uit welke het aanbieden om je crypto te staken. Zo kun je kiezen voor Binance staking en Coinbase staking Bitcoin.

Zijn er ook staking crypto nadelen?

Je vraagt je wellicht af wat de nadelen zijn van crypto staking. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het staken van crypto. Op sommige echanges ben je verplicht om een munt voor bepaalde tijd vast te houden om recht te hebben op rente. Je hebt dus te maken met een zogenaamde wachttijd voor je stakingsopbrengsten. In die tijd kun je dus  niets met de crypto doen. Bedenk dus, vóórdat je eventueel iets vastzet, goed of je niet al nog cryptomunten nodig hebt om mee te handelen.

Crypto staken bij Coinbase

Wie een account heeft bij Coinbase en al voor een bepaalde tijd een bepaalde munt in de wallet heeft bij Coinbase, kan beginnen met staken. Dit doe je door in te loggen op Coinbase en naar de settings te gaan. Klik op ‘Financial Service’. Vanuit dit scherm kun je op het Staking Rewards-icon klikken. Je kunt je dan aanmelden voor het staken van een munt.

Dit werkt ook op de smartphone middels de iOS-app of Android-app. Ook hier ga je naar de settings van de app en selecteer je ‘Financial Services’. Er komt een Staking Rewards-icon beschikbaar, waar je op kunt tikken om je aan te melden.

Meestal moet je bij Coinbase minimaal 1 coin van de gekozen valuta in bezit hebben om te kunnen beginnen. Deze moet voor een bepaalde tijd opgeslagen zijn in je wallet. Via dezelfde hiervoor genoemde stappen kun je ook een opt-out doen, om het stakingprogramma te verlaten.

Veel gestelde vragen over crypto staking

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is staking crypto?

Onder staking crypto verstaan we het aankopen van crypto coins om deze een bepaalde periode in de wallet te bewaren (vast te houden) tegen een rendement.

Waar kan ik crypto kopen in Nederland?

Er zijn meerdere crypto exchange nederland waar je terecht kunt zoals Bitvavo.

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
Bybit