Beste crypto creditcards en debit cards

Bitcoin Creditcard of Debitcard

Ontdek wat de beste crypto en bitcoin creditcards zijn die verkrijgbaar zijn. Wat zijn de beste crypto exchanges voor het verkrijgen van een crypto creditcard.

BTC Debitcard / Creditcard

Bekijk direct wat de beste crypto cards van dit moment zijn.

Direct Vergelijken

Het kiezen van de juiste Bitcoin creditcard

Een mooi bedrag aan Bitcoins heb jij bij elkaar gekocht, gemijnd of verdiend. Die wil je nu wel gaan gebruiken en dus zit je logischerwijs met de volgende vraag.

Welke Bitcoin crypto creditcard is nu in 2023 de beste en dus betrouwbaar?

Een zeer essentiële vraag want een heleboel aangeboden Bitcoin crypto creditcard bleken achteraf nep te zijn. Of leverden nooit wat op.

Een voorbeeld van zo een frauduleuze aanbieder is ICO van Centra Tech. Dit bedrijf beweerde samenwerkingsverbanden te hebben met Visa en Mastercard voor het creëren van betaalpassen. Uiteindelijk bleken de samenwerkingsverbanden frauduleus te zijn. Gelukkig heeft niemand er geld bij verloren want de fraudeurs werden snel aangepakt door de Securities and Exchange Commission, SEC, van de V.S.

Alhoewel niemand financiële schade heeft geleden, is er een wijze les hieruit te leren. En die is, uiterste voorzichtigheid in acht nemen bij het selecteren van een aanbieder van betaalpassen. Ook bij aanbieders van Bitcoin betaalpassen.

Het beste is ook om een crypto creditcard te kiezen van een betrouwbare exchange zoals Binance. Hierdoor weet je zeker dat je een kwalitatieve veilige crypto creditcard kiest.

Dat is het doel van deze gids. Om je op de hoogte te brengen van de betrouwbare betaalpassen. Zodat je geholpen wordt bij het maken van je keuze en je dus veilig gebruik kunt maken van een bitcoin of crypto betaalpas. Kies uit de volgende.

Binance card (populair)

Binance card

Binance card aanvragen

Met de Binance card kun je je favoriete cryptocurrencies uitgeven bij meer dan 60 miljoen verkopers wereldwijd. Zet de crypto valuta gewoon over van je Binance wallet naar je geldportemonnee en je bent klaar om te gaan. Geef je cryptovaluta altijd en overal uit.Binance.

Je Binance Visa Card is helemaal gratis! Binance brengt geen administratieve of verwerkingskosten in rekening.

Tot 8% cashback op je aankopen
Krijg tot 8% cashback op alle in aanmerking komende aankopen die met uw Binance Visa Card zijn gedaan.

Houd cryptovaluta vast en wissel alleen uit wanneer dat nodig is
Houd cryptovaluta in uw Binance Funding Wallet en wissel deze alleen in wanneer u betalingen doet.

Wirex

 

 

Misschien niet zo bekend bij vele, maar toch is de Wirex betaalpas die erg in trek. En zoals vele andere Bitcoin betaalpassen is deze ook in een beperkt aantal landen te krijgen. In dit geval landen behorende tot het Europees Economische Ruimte (EER).

Echter biedt Wirex wel een online-only abonnement voor gebruikers uit de meeste landen. De V.S. en China zijn uitgesloten hierbij.

De voordelen en nadelen

Voordelen

 • Je krijgt een 0,5% BTC-cashback bij persoonlijke aankopen in een winkel.
 • De maandelijkse kosten zijn heel laag voor deze debet kaart.
 • De verbruikslimieten voor deze debet kaart zijn ruim.

Nadelen

 • Beperkte mogelijkheden.
 • Onduidelijke winstmarges bij wisselen van valuta.
 • Lichten van geld bij de ATM is niet kosteloos.

Wirex is een van de weinigen die klanten Bitcoin beloningen aanbiedt bij het doen van persoonlijke aankopen. Klanten ontvangen 0,5% via zijn Cryptoback™ service. Er is aan deze service geen limiet gebonden en de service kost je ook niks.

Wirex is weliswaar een van de goedkoopste debet kaart aanbieders maar biedt minder opties aan dan zijn concurrenten. Maar voor de prijs van slechts USD 1,50 per maand kun je van Wirex prima kwaliteit service verwachten.

Verder is de app van Wirex compatibel met Android en iOS. Het stelt de gebruiker in staat zijn/haar financiën te managen en betalingen te volgen. Via de app kun je je Wirex debet kaart ook vriezen mocht deze verloren zijn of gestolen zijn.

De Wirex debet kaart werkt net als elke andere betaalpas. Je kunt zowel jouw persoonlijke inkopen als online inkopen doen, zolang Visa geaccepteerd wordt. Belangrijk om te weten is dat Wirex een kostenvergoeding inhoudt van USD 3, – bij het lichten van geld bij de ATM. Alhoewel dit bedrag lager ligt binnen de EER.

De Wirex debet kaart biedt ruime bestedingslimieten per dag van USD 10.000. De keerzijde treffen wij aan bij de ATM-limiet welke gesteld is op £/€/$250 per dag.

Wirex behoort al met al tot de beste debet kaarten voor zij die niet van gedoe houden en snel hun cryptovaluta moeten kunnen gebruiken. Vooral omdat met Wirex je ook cryptovaluta direct kunt ruilen en betalen in 8 verschillende typen cryptovaluta.

Cryptopay

 

 

Cryptopay behoort tot een van de eerste en is dus een van de oudste Bitcoin debet kaarten uitgebracht. De prepaid Cryptopay debet kaart is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Rusland. Evenals in vrijwel de rest van Europa.

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Je hebt toegang tot contactloze ondersteuning.
 • Cryptopay is te gebruiken in Rusland.
 • Je hoeft niet te voldoen aan strenge KYC eisen.

Nadelen

 • De kosten liggen hoger dan bij de concurrentie.
 • Het is moeilijk te gebruiken buiten Europa.
 • De kosten zijn nogal hoog voor het aanvragen van zo een Cryptopay debet kaart.

Cryptopay biedt, net als vele andere Bitcoin kaart aanbieders, de mogelijkheid voor een plastieken prepaid kaart en een virtuele prepaid kaart. Laatstgenoemde is bij uitstek de debet kaart voor het online shoppen. Terwijl de plastiek debet kaart je in staat stelt geld te lichten bij de ATM en persoonlijk in winkelzaken aankopen te doen.

De plastieken versie van Cryptopay kost een aardige USD 15, – terwijl de virtuele versie voor een bedrag van USD 12,50 niet veel goedkoper is.

Los van de mogelijkheden voor een plastieken en een virtuele versie van de Cryptopay debet kaart, zijn er ook versies voor de GBP, EUR en USD. Ongeacht welke je kiest, de kosten bedragen USD 1, – per maand.

Verder is de Crypto debet kaart een van de weinige anonieme Bitcoin debet kaarten die vandaag de dag nog steeds te krijgen zijn. Desondanks zijn niet geverifieerde gebruikers gelimiteerd tot bepaalde diensten van deze debet kaart. Jouw KYC-verificatie is van belang om het grootste deel van deze limitering op te heffen.

Om je een idee te geven kunnen niet geverifieerde gebruikers met een EUR kaart maximaal EUR 1.000, – online verzenden. Per dag kan er maximaal EUR 400, – per dag gelicht worden terwijl je gecombineerd slechts EUR 1.000, – kunt laden op de kaart.

Geverifieerde gebruikers daarentegen, kunnen ongelimiteerde bedragen online versturen. Zij mogen dagelijks EUR 2.000, – bij de ATM lichten en kunnen onbeperkt geld toevoegen aan de kaart.

Tenslotte valt nog op te merken dat zowel de plastieken als virtuele debet kaart kosten in rekening brengen van 3% bij valuta omzettingen. Ook bij het opwaarderen van de kaart wordt 1% kosten in rekening gebracht en afgetrokken van deposito’s. Bij het lichten krijg je te maken met kosten van EUR 2,75/ GBP 2,25/ USD 3,50 alhoewel deze lager kunnen liggen bij de binnenlandse ATMs.

Uquid

 

 

De gedachte achter het uitbrengen van de Uquid Bitcoin debet kaart was enkel en alleen om een daadwerkelijke ongelimiteerde Bitcoin debet kaart uit te brengen. Met name klanten in het Verenigd Koninkrijk, profiteren het best van de onevenredig lagere kosten in het Verenigd Koninkrijk.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Je kunt met deze debet kaart zakendoen in 90 verschillende cryptovaluta.
 • De kaart is beschikbaar in vrijwel elk land.
 • Je bent niet beperkt in het uitgeven met deze kaart.

Nadelen

 • Er zijn kosten verbonden aan het opvragen van het saldo van de rekening.
 • Er geldt een kostenvergoeding van 18% voor het opwaarderen via de Paysafecard.
 • Deze debet kaart is niet beschikbaar in de Verenigde Staten van Amerika.

Voor het aanvragen van de Uquid debet kaart, zul je je eerst een account moeten maken op de website. Daarna kun je kiezen tussen de kaarten beschikbaar in jouw land. Het maken van de account is kosteloos maar aanvragen van de fysieke kaart kost USD 16.99/ EUR 14.99/ GBP 9.99 afhankelijk van de valuta van de kaart.

Additioneel aan de kosten voor uitgifte, betaal je ook maandelijkse kosten van USD 1,00. Los hiervan worden ook andere kosten in rekening gebracht. Zoals USD 3,00 bij het lichten bij ATMs en 3% bij het wisselen van valuta.

Zoals aan het begin aangegeven over de Uquid debet kaart, beschikt deze kaart over de opvallende functie van ongelimiteerd gebruik. Dat betekent ongelimiteerd storten en lichten, geen maandelijkse quota’s en absoluut ongelimiteerd uitgeven. Toch is er een voorwaarde want bij POS-transacties onder de EUR 80 wordt er toch een kostenvergoeding in rekening gebracht.

Het aanbod van Uquid is trouwens een van de het meest wijdverspreid beschikbare Bitcoin debet kaarten. De kaart is beschikbaar 174 landen met de zekerheid op snelle verzending als standaard.

Nog meer unieke redenen om te kiezen voor Uquid. Want deze debet kaart ondersteunt een zee aan digitale activa. Het is compatibel met 90 verschillende digitale munten los van Bitcoin. Inclusief Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en vele ERC20 tokens.

Alles overwegend is de Uquid debet kaart een van de duurdere debet kaarten. Maar compenseert dit met het wijdverspreid beschikbaar zijn en compatibiliteit met vele andere cryptovaluta. Prima geschikt voor mensen die veel gebruikmaken van diverse cryptovaluta.

MCO Visa

 

 

Nieuw op deze lijst is deze MCO Visa debet kaart welke uitgebracht werd, gericht op cryptovaluta klanten die vaker reizen en winkelen in het buitenland.

De voor- en nadelen

Voordelen

 • Geen maandelijkse kosten.
 • Aangename limieten voor het kosteloos wisselen van valuta.
 • Tot wel 5% cashback bij het doen van aankopen.

Nadelen

 • Om te kunnen profiteren van de vele voordelen van deze debet kaart moet je MCO-tokens minimaal 6 maanden vastzetten.
 • KYC-verificatie is verplicht.
 • Deze kaart is alleen in de Verenigde Staten van Amerika en Singapore beschikbaar.

Voor personen die ervan houden verwend te worden, is deze MCO Visa debet kaart het beste wat je zou kunnen kiezen. Betreffende verwend worden door een Bitcoin Visa kaart. Je kunt profiteren van de beste beloningen op welke debet kaart dan ook beschikbaar. Dus niet van de Bitcoin kaarten alleen.

Klanten van MCO Visa kunnen voor reguliere aankopen tot wel 5% aan cashback terugverdienen. Betreffende Spotify en Netflix tot wel 100%.

In plaats van een maandelijkse vergoeding te eisen voor de registratie om beloningen uit te kunnen reiken doet MCO Visa het anders. Er wordt van klanten geëist dat zij hun crypto.com tokens vastzetten voor 6 maanden om te kunnen kwalificeren voor de beloningen. De hoeveelheid aan tokens kan variëren van 0 tot 50.000 MCO-tokens.

Vanwege de hoge eisen van MCO Visa debet kaart voor het vastzetten van tokens kan het gezien worden als een geweldig aanbod. Aangezien je een totaal van 50.000 MCO (meer dan USD 100.000, -) moet hebben om van alle voordelen te kunnen profiteren. Dat wil zeggen dat zelfs de goedkoopste MCO kaart het waard is om te bestellen.

Zo heeft MCO, als goedkoopste debet kaart, de kosteloze Midnight Blue kaart met een maandelijkse limiet van USD 200, – aan gratis ATM opnamen. Dit bedrag stijgt naar USD 1.000, – voor de Obsidian Black kaart. Maar na het overschrijden van de maandelijkse limiet, betaal je wel 2% per ATM opname.

Cryptovaluta opgewaardeerd op de kaart worden automatisch omgezet naar USD. Deze kan dan bij de ATM opgenomen worden, online of persoonlijk besteed worden. De Obsidian Black kaart is de enige kaart op de markt die ongelimiteerde en kosteloze valuta omzettingen aanbiedt tegen de interbancaire koers.

Bitpay

 

 

Deze debet kaart werd in 2016 uitgebracht en wordt door tienduizenden gebruikers naar tevredenheid gebruikt. Dat zal te maken hebben met de eenmalige lage investering van USD 9,95 terwijl er geen maandelijkse kosten vereist zijn.

Enkele voordelen en nadelen 

Voordelen

 • ID-controle vereist bij het doen van aankopen.
 • Betalingen kun je kosteloos verrichten in de V.S.
 • Geen maandelijkse kosten.

Nadelen 

 • Helaas alleen voor de Amerikaanse burgers beschikbaar.
 • 3% kosten in rekening voor het omwisselen van valuta.
 • USD 5 per maand worden aan kosten in rekening gebracht, voor het inactief zijn van de kaart.

Momenteel kan de BitPay Bitcoin Visa kaart gebruikt worden in alle 50 staten van de V.S. Het bedrijf heeft geen aankondigingen gedaan over uitbreidingen buiten de V.S. Echter zijn Amerikanen wel in staat om in het buitenland de kaart te gebruiken waarbij Bitcoin betalingen afgerekend worden in de eigen valuta.

Om je Bitcoin Bitpay Visa debet kaart van geld te voorzien, laad je het op met Bitcoin. Het wordt dan automatisch omgezet naar USD. En zo word je in staat gesteld om persoonlijke aankopen te doen in winkels en via online shops die Visa accepteren.

De kaart kun je ook opwaarderen door gebruikmaking van GreenDot of Western Union. Echter zijn er wel kosten hieraan verbonden van USD 4,95 per opwaardering. Ten aanzien van transactie kosten kun je deze debet kaart het best in de V.S. gebruiken. Aangezien er geen transactiekosten in rekening gebracht worden binnen de V.S.

Buiten de V.S. lopen de kosten op met 3% bij het omzetten naar andere valuta. Terwijl binnenlandse en buitenlandse ATM opnamen je respectievelijk USD 2,00 en USD 3,00 kosten.

Een belangrijke optie van BitPay is zijn mobiele app, vooral voor onderweg. Hiermee kun je gemakkelijk jouw gelden managen en ook betalingen verrichten naar andere BitPay gebruikers toe. Dit middels de integratie van de app met de beveiligde BitPay wallet.

BitPay is een van de eenvoudigere debet kaarten die geen verzekeringen en cashback aanbiedt. Aan de andere kant is het een ideale debet kaart voor beginners om zo de koopkracht van je digitale activa te verbeteren.

Betreffende kosten die in rekening gebracht worden, is BitPay geruststellend transparant. BitPay biedt onder andere hulp bij het vermijden van onaangename verrassingen, zodat je bespaart blijft van onsmakelijke situaties. BitPay bereikt dit door concreet een volledig vergoedingsschema over hoe kosten te minimaliseren of te vermijden, beschikbaar te stellen voor gebruikers.

Revolut

 

 

De Bitcoin debet kaart van Revolut is een van de bekendste Bitcoin debet kaarten. Met ruim 4 miljoen gebruikers en 250+ miljoen transacties verwerkt tot nu toe, is Revolut duidelijk een van de grootste spelers in de branche.

Enkele voor- en nadelen

Voordelen

 • Tot maximaal 0,1% cashback bij aankopen binnen Europa en maximaal 1% buiten Europa.
 • Royale toewijzingen met een gratis abonnement.
 • Lage kosten van 1,5% bij het doen van aankopen met cryptovaluta.

Nadelen

 • Compatibel met een beperkt aantal soorten cryptovaluta.
 • Je kunt cryptovaluta alleen kopen ermee, niet uitgeven.
 • Momenteel is deze debet kaart niet beschikbaar in Azië, Canada en de V.S.

Initieel werd Revolut uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en heeft ook daar zijn grootste klantenbestand. Echter zijn de diensten eveneens beschikbaar binnen de EEG, evenals in Switzerland en Australië.

Revolut is momenteel niet beschikbaar in de V.S. maar het bedrijf is een wachtlijst gestart voor klanten uit dit land. Aangezien het platform ook later dit jaar in de V.S. van start gaat.

Op de website van Revolut heb je tegenwoordig keuze uit 3 accounttypen. Deze zijn: Standard, Premium en Metal. Standaard abonnementen zijn gratis, terwijl Premium en Metal abonnementen maandelijks respectievelijk GBP 6.99/ 12.99 kosten. Of EUR 6.99/ 13.99 in de EEG en AUD 13.99/ 22.99 in Australië.

Alle abonnementen zijn inclusief een gratis rekening met een IBAN-account. Met de abonnementen kun je cryptovaluta in meer dan 150 landen wereldwijd besteden tegen de interbancaire koers. Je kunt jouw accounts managen via de gratis Revolut app.

Betreffende opnamen kun je met een Standaard abonnement dagelijks maximaal GBP 200, – kosteloos lichten bij een ATM. Met een Premium abonnement is het opneembaar bedrag maximaal GBP 400, – terwijl het Metal abonnement je toestaat maximaal GBP 600, – op te nemen. Boven de gestelde limieten is het nog steeds mogelijk opnamen te doen maar dan komt een toeslag van 2% erbij.

Additioneel bieden de Premium en Metal abonnementen overzeese medische verzekeringen en prioriteitsondersteuning. Waarbij het Metal abonnement ook nog persoonlijke assistentie biedt en 1% cashback op betalingen gedaan met de kaart.

Revolut staat thans gebruikers toe Bitcoin te kopen en vier andere cryptovaluta rechtstreeks via de Revolut kaart. Deze cryptovaluta zijn Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, en Ripple. Voor deze extra service betaal je wel 1,5% extra op de finale aankoopprijs.

Crypto saldo kunnen kosteloos overgemaakt worden naar andere Revolut gebruikers. En ook omgezet worden naar fiatgeld om besteed te worden middels de Revolut kaart. Deze laatste omzetting gebeurt niet automatisch.

SpectroCoin

 

 

De laatste, maar beslist niet het minste, want deze prepaidkaart van SpectroCoin is beschikbaar voor klanten in vrijwel 200 landen. Afgezien van de prepaidkaart biedt SpectroCoin diverse andere diensten aan zoals een online wallet en een aandelen uitwisselingsplatform.

Welke voordelen en nadelen?

Voordelen

 • Ruim ATM opname limiet van USD 1.500, – dagelijks.
 • Ongelimiteerd aantal pos en online transacties.
 • Met een VIP abonnement ben je niet gelimiteerd aan een bepaald niveau betreffende het saldo.

Nadelen

 • Privacy schendende KYC-eisen voor het afsluiten van een VIP abonnement.
 • Beperkte functionaliteit.
 • 3% extra kosten bij het wisselen van valuta.

SpectroCoin biedt 2 soorten kaarten aan: virtuele kaarten en plastieken kaarten. De virtuele kaarten kosten per stuk USD 9,00 en de plastieken kaarten kosten USD 50,00 per stuk. Na deze koopsom betaal je ook een maandelijkse kostenvergoeding van USD 1,00.

SpectroCoin prepaidkaarten worden opgewaardeerd met cryptovaluta. Jouw cryptovaluta wordt automatisch omgezet naar fiatgeld bij het betalen in de fysieke winkel of in de online winkel. Het proces kun je wel instellen om automatisch plaats te laten vinden via de SpectroCoin web wallet.

Gelet op de kosten voor het gebruik, zijn de SpectroCoin prepaidkaarten niet de goedkoopste op de markt. Een 1% kostenvergoeding wordt in rekening gebracht bij het plaatsen van crypto in de wallet. Terwijl 3% kostenvergoeding erbij komt bij het wisselen van valuta.

Betreffende beperkingen zijn de abonnementen bij SpectroCoin te onderscheiden in twee soorten: standaard en VIP. Standaard abonnees kunnen maximaal USD 250, – storten per dag en mogen maximaal USD 2.500 op hun rekening hebben. Terwijl VIP abonnees maximaal USD 5.000, – per dag mogen storten en hebben als saldo.

De SpectroCoin debet kaarten zijn wel uniek vergeleken met andere gelijksoortige aanbiedingen. SpectroCoin staat zeer hoge ATM opnamen toe, waarbij klanten in staat zijn USD 1.500, – te lichten per dag. Dat is meer dan het geval is bij de meest standaard bankpasjes.

Alles overziend is de SpectroCoin prepaidkaart het best uitgerust met opties voor gebruikers die op zoek zijn naar gemak. En naar mogelijkheden voor hoge transactie limieten. Ook al is het ten koste van de algemene functionaliteit.

Wat zijn Bitcoin debet kaarten?

Na in 2009 met veel tamtam te zijn aangekondigd, werd Bitcoin heel gauw een wereldfenomeen. Dankzij de goedkopere prijs en beveiligde capaciteit om waarde binnen enkele minuten tussen mensen te verzenden.

Ondanks de enorme populariteit welke Bitcoin heden ten dage geniet, heeft BTC toch geleden onder grote liquiditeitsproblemen. Doordat het tijdrovend is en toch wel duur is om met BTC, betalingen voor diensten en goederen te verrichten.

Verder nog hebben heel weinig populaire detailhandelaren en handelaren Bitcoin geaccepteerd. Bezitters van Bitcoin moeten hun crypto eerst omzetten naar fiatgeld door hun Bitcoin te verhandelen op de aandelenbeurs. En het geld dan over te maken naar hun bankrekening.

Verschillende bedrijven hebben het daarom op zich genomen om dit liquiditeitsprobleem op te lossen. Door de kloof tussen cryptovaluta en traditionele markten te overbruggen met de Bitcoin debet kaart.

De allereerste Bitcoin debet kaarten werden in 2014 uitgebracht door Xapo. Deze debet kaarten stelden gebruikers in staat om hun Bitcoins net als fiatgeld te besteden bij elke online of offline handelaar die Visa accepteert. Toentertijd werd de Xapo debet kaart ingeluid als het laatste noodzakelijke om Bitcoin tot algemeen betaalmiddel te maken.

Vanaf dat moment hebben meer dan een dozijn bedrijven hun eigen Bitcoin debet kaart uitgebracht. Zij hebben hun debet kaarten verbeterd betreffende bruikbaarheid en functionaliteit, aan de hand van de eerste generatie kaarten. Hierbij kun je denken aan zaken als contactloos betalen, geautomatiseerde facturering en cashback.

Grotendeels stellen Bitcoin debet kaarten gebruikers in staat om gemakkelijk hun BTC om te zetten naar fiatgeld. Dit kan dan worden besteed middels persoonlijke en online aankopen. De manier van uitvoering verschilt per merk. Het kan onder andere gedaan worden door automatische omzetting na storting. Of middels een handmatige omzetting als en wanneer het nodig is, meestal vanuit een geïntegreerde app.

Ondanks de voordelen hebben Bitcoin debet kaarten door de jaren heen te maken gehad met aardig wat problemen. De meest opvallende zaak was die van de bedrijven die hun Bitcoin debet kaarten via Wavecrest hadden uitgebracht. Zij waren ertoe gedwongen om te stoppen of diensten op te schorten doordat de Visa licentie van de betalingsaanbieder was ingetrokken. Een van de bedrijven die het zwaarst getroffen werd was TenX. Een bedrijf dat een debet kaart aanbood tegen 0% kosten en continu te maken had met vertragingen voor het uitbrengen van de debet kaart. Zodoende kreeg het ook te maken met negatieve media berichten doordat het ongeveer een jaar had geduurd om zijn klanten uiteindelijk te bereiken.

Welke voordelen brengen Bitcoin debet kaarten met zich mee?

Behoor je tot de groep van cryptovaluta enthousiastelingen, welke steeds groter wordt, die minder of niet afhankelijk meer wilt zijn van gecentraliseerde banken? Dan is Bitcoin wellicht de oplossing waar je naar uitgekeken hebt.

Gemakkelijk cryptovaluta uitgeven

Bitcoin debet kaarten maken het mogelijk voor je om gemakkelijk je cryptovaluta te besteden. Zonder eerst cryptovaluta hoeven te wisselen en zonder bank bezoeken.

Banken vermijden

In vele landen is de toegang tot financiële systemen ernstig beperkt. Vandaar dat Bitcoin in het bijzonder in de economisch minder ontwikkelde landen heel populair is. Met de komst van Bitcoin debet kaarten hebben inwoners uit dergelijke landen eindelijk toegang tot financiële servicemogelijkheden die zij eerst niet hadden.

Met de Bitcoin debet kaarten hebben mensen uit dergelijke landen een manier om hun Bitcoin, en vaak ook andere type cryptovaluta, gemakkelijk om te zetten naar fiatgeld. Om dit te kunnen besteden, persoonlijk of online, waar dan ook maar het logo van Visa te zien is.

Beloningen en cashback

Zoals vele standaard debet kaarten, bieden ook sommige Bitcoin debet kaarten nu cashback opties aan. Zo kun je beloningen verdienen op je aankopen, die een aardig bedrag kunnen worden als je regelmatig gebruik maakt van je debet kaart.

Ondersteuning voor diverse fiatgelden

Verder stellen vele Bitcoin debet kaarten jou in de gelegenheid fiatgeld van verschillende valuta op te slaan op gescheiden accounts. Zo kun je internationaal aankopen doen zonder opgescheept te raken met allerlei bijkomende kosten voor omzetten van valuta. Dit voordeel ervaar je ook bij geldopnamen waarbij je mogelijkheid hebt om ook diverse valuta typen te lichten. Zonder te hoeven betalen voor kosten bij het wisselen van valuta.

Virtuele kaarten zijn ook een optie

Verscheidene Bitcoin debet kaarten zijn ook te krijgen in een virtuele vorm. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft rond te lopen met een fysieke kaart. Dit brengt een zekere mate vrijheid en flexibiliteit met zich mee voor de kaarthouder. Welke niet mogelijk zijn met een fysieke kaart en je kunt je geld eenvoudig managen middels een app.

Kosteloze diensten erbij

Tenslotte bieden diverse Bitcoin debit kaarten reisverzekeringen aan en bescherming tegen fraude. Handig voor als je vaak op reis bent. Met de verzekering heb je een zekere mate van veiligheid. En de fraude bescherming helpt bij het als en wanneer je valuta moet wisselen. In het bijzonder wanneer in het vreemd land de valuta niet stabiel is.

Alhoewel vele voordelen naar voren gebracht zijn voor het bezit van een Bitcoin debet kaart, moet gewezen worden op de snelle groei van de branche. Regelmatig verrijzen er nieuwe producten en diensten waarbij de waarde van dergelijke kaarten nog verder stijgt.

Waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een Bitcoin debet kaart

Voordat je ertoe overgaat een Bitcoin debet kaart aan te schaffen, zijn er enkele zaken waarmee je rekening dient te houden. Onderstaand zijn enkele sleutelcondities waarop gelet wordt bij het aanschaffen van een crypto debet kaart.

Betrouwbaarheid

Bij het selecteren van de beste optie voor een Bitcoin debet kaart, moet je natuurlijk kiezen uit opties aangeboden door gevestigde bedrijven. Bedrijven met een geschiedenis van degelijke betrouwbaarheid.

Het is jammer dat er ook veel negatieve nieuws is rond de Bitcoin debet kaarten waarbij kaarten vroegtijdig ophouden te bestaan. Het is van belang dat je jezelf overtuigd van het zaken doen met een bedrijf die voldoende kennis heeft van Bitcoin debet kaarten en crypto in het algemeen.

Functionaliteit

Draait het bij jou enkel en alleen om het doen van aankopen online dan kun je volstaan met een virtuele Bitcoin debet kaart. Maar als je ook opnamen bij de ATM wilt doen en persoonlijke aankopen dan heb je een fysieke kaart nodig. Afhankelijk van je locatie is deze niet altijd mogelijk.

Kosten

Mensen met Bitcoin debet kaarten hebben vaak genoeg meer Bitcoin dan fiatgeld. En zoeken daarom naar een manier voor het besteden van hun crypto. Echter zijn er Bitcoin debet kaarten die kosten in rekening brengen bij iedere storting op de debet kaart. Het is daarom belangrijk dat je het kostenschema van de verschillende crypto debet kaarten aanbieders goed nagaat. Zodat je de juiste uitkiest op basis van je persoonlijke financiële situatie.

Geografische beschikbaarheid

Als gevolg van een onzeker klimaat betreffende wet- en regelgeving voor cryptovaluta, worden de meeste Bitcoin debet kaarten slechts in bepaalde landen aangeboden.

Amerikanen bijvoorbeeld moeten uiterst voorzichtig zijn bij het uitkiezen van een Bitcoin debet kaart aangezien slechts een handje vol Bitcoin debet kaarten volledig functioneel zijn in de V.S.

Kosten

Meestal, maken Bitcoin debet kaarten aanbieders reclame voor het aanbieden van gratis debet kaarten of tegen lage kosten. Echter betekent dit dat het bedrijf zijn geld op een andere manier verdient. Zoals het in rekening brengen van hoge wissel- of aanbetalingskosten. Als een deal te mooi is om waar te zijn, is het best verstandig om het kostenschema na te gaan alvorens de kaart aan te schaffen.

Ondersteuning voor diverse valuta

Uiteindelijk doen vrijwel alle Bitcoin debet kaarten wat er aangegeven is op hun beschrijving. Gebruikers in staat stellen hun Bitcoin te gebruiken middels een debet kaart. Echter werkt deze optie niet met alle valuta soorten. Dus is het ook hierbij verstandig eerst na te gaan met welke valuta soorten een bepaalde Bitcoin debet kaart compatibel is. Zeker als je alternatieven van de Bitcoin op dezelfde manier wenst uit te geven.

Waarom Bitcoin debet kaarten essentieel zijn voor crypto gebruikers

In november 2015 bracht Coinbase zijn eerste Bitcoin prepaidkaart uit. Het voornaamste doel was niet om gebruikers te voorzien van een te gekke en nieuwe kaart. Maar een kaart die het proces van het uitgeven van Bitcoin efficiënt doet. Iets simpels als een Bitcoin transactie verrichten was enkele jaren geleden bijzonder moeilijk. Voor een heleboel nieuwe gebruikers is dit nog steeds zo. Daarom zijn adequate platformen en andere technische zaken van belang voor een goede ervaring naar de klant toe. Zodat de Bitcoin de valuta wordt die wij willen dat het wordt.

Als eerste is het zo dat Bitcoin debet kaarten de aanname van crypto valuta bevorderen. Nieuwe gebruikers verlaten vaak de cryptovaluta ruimte vanwege beperkte kennis over de nieuwe technologie. Echter werken de debet kaarten met eenvoudige en gebruikersvriendelijke apps. Dit werkt positief naar de nieuwelingen toe die weinig tot niets over de technologie weten.

Aan de andere kant moet er niet alleen met nieuwkomers rekening gehouden worden. Maar ook met die technologie fanatiekelingen die de ontwikkelingen op de voet volgen en ondersteunen. Die verdienen ook wel iets.

Een Bitcoin prepaid kaart kan gebruikers een hoop tijd en angst besparen tegen platformen zoals MyCrypto en MyEtherWallet. Sommige van de Bitcoin prepaidkaarten zoals de Wirex Bitcoin ATM kaart maken het proces voor het plegen van een transactie supergemakkelijk. Slechts enkele klikjes op je app en je bent bespaard tegen een leven lang worstelen met verwarrende platformen.

Bitcoin debet kaarten Verenigde Staten van Amerika

Tot nu toe hebben de Verenigde Staten van Amerika een nogal agressieve houding in het reguleren van bitcoin en andere cryptovaluta. Vandaar dat de meeste Bitcoin kaartaanbieders geen zakendoen binnen de Verenigde Staten van Amerika.

Alhoewel het een groot probleem is voor mensen die op zoek zijn naar een USA Bitcoin debet kaarten, is het probleem wel op te lossen.

Amerikanen die op zoek zijn naar een BTC debet kaart kunnen kunnen de BitPay kaart gebruiken om Bitcoin en andere cryptovaluta te besteden in de V.S.

Zijn er anonieme Bitcoin debet kaarten?

Er zijn jammer genoeg geen anonieme Bitcoin debet kaarten. De reden hiervoor is simpel. De Bitcoin kaartaanbieders zoals Wirex of BitPay moeten zich houden aan bankwetten binnen de wetgeving van waar zij gevestigd zijn.

Deze bankwetten eisen van Bitcoin ATM-kaartuitgevers om basis identiteitsgegevens te vragen van hun gebruikers. Wanneer je een Bitcoin kaart bestelt, zul je ten minste een ID-bewijs moeten overleggen zoals een rijbewijs of een paspoort. En aangezien al jouw Bitcoin debet kaarten verbonden zijn aan jouw identiteit zijn er dus geen anonieme Bitcoin debet kaarten.

De beste Bitcoin debet kaart voor jou

Alle Bitcoin kaarten genoemd en behandeld in deze gids werken en zijn legitiem.

Echter, als het bij jou draait om een bepaalde specifieke functie boven al het andere, dan moet je je beslissing maken op basis van onderstaande tabel.

Belangrijkste kenmerk Debet kaart Bestel
Eenvoudig Wirex =>
Vele alternatieven van Bitcoin Uquid =>
Flinke cashback beloningen MCO kaart =>
     

 

Aanbieder betaalpas Maandelijkse kosten Cashback
Wirex USD 1,50 0,5%
Cryptopay USD 1, –
Uquid USD 1, –
MCO Visa 0 1%
Bitpay USD 5, –
Revolut 0 1%
Spectrocoin USD 1, –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over Monero

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe Monero Kopen?
Monero kopen met iDeal
Monero verkopen?
Bij welke exchanges kan ik deze cryptocurrency kopen?
kucoin-exchange-logo
Coinmerce
Bybit