Bitcoin wallet

Digital geld behoeft ook een eigen wijze van opslag en wordt dat binnen de wereld van cryptocurrencies ook wel wallet genoemd. Met deze vorm van opslag heeft een ieder gelijk toegang tot zijn of haar eigen geld en kunnen ook alle transacties hier vanuit plaatsvinden. Dat is allemaal mogelijk en is het super eenvoudig om er eentje aan te maken. Met de bitcoins veilig opgeborgen in jouw eigen wallet, is het doen van aankopen over de hele wereld geen probleem meer.

Voor welke wallet kies je dan?

Dat is gelijk de belangrijkste vraag wanneer je van plan bent om ook deel uit te maken van de bitcoin wereld. Het gaat om digitaal geld en is een fysieke manier van aantonen dus niet mogelijk. Of toch wel? Met behulp van een hardware wallet kan je letterlijk al jouw bitcoins in jouw zak steken. Zo een wallet heeft het formaat van een USB-stick en dient ook fysiek aangesloten te worden in een computer waarna alle transacties plaats kunnen vinden. Hierna stop je de wallet weer in jouw zak en zijn alle bitcoins dus veilig opgeslagen. Zorg er wel voor om zo een wallet niet kwijt te raken omdat het anders wel lastig wordt om de coins terug te krijgen.  Het is daarom altijd verstandig om gelijkeen back-up aan te vragen waardoor je nog altijd toegang hebt tot jouw bitcoins. De toegang tot zo een hardware wallet is beveiligd met een pincode en kan men bij diefstal er niets mee doen.

Een digitale rekening is ook mogelijk

Voor de eenvoud wordt het maar zo genoemd, maar wordt er officieel gesproken van een software wallet. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze vorm van opslag geheel gebaseerd op het gebruik van speciale software waarmee je toegang krijgt tot jouw wallet in de blockchain. Deze speciale software moet op jouw computer worden gedownload en kan je zo meerdere cryptocurrencies beheren. Dat kan veilig plaatsvinden en dien je er wel rekening mee te houden dat je een risico loopt jouw bitcoins kwijt te raken wanneer de computer wordt gestolen. Net als bij de hardware wallet is er gelukkig mogelijk ook hierin te voorzien door de zogeheten recovery seed op een veilige plek op te slaan. Met deze code kan je zelfs na het kwijtraken van de computer achter jouw bitcoins aan.

Wie het nog eenvoudiger wilt, kan ook een speciale app downloaden op de smartphone en zo op dezelfde wijze gebruik maken van de bitcoins als bovengenoemde twee mogelijkheden. Het voordeel van deze app is wel, dat je zo bij het winkelen eenvoudig transacties kunt verrichten en het gevoel van een bankpasje het dichts benadert.

Maak dus gebruik van de verschillende mogelijkheden om jouw bitcoins overal naar toe mee te nemen en op een veilige manier transacties te verrichten. Ongeacht de gebruikte wallet, is het belangrijk om altijd de erbij horende back-up code goed te bewaren om zo zelfs bij verlies of diefstal van de wallet toch nog te kunnen beschikken over jouw kostbare bitcoins.