Wanneer je geïnteresseerd hebt in het investeren in non-fungibele tokens heb je een goede NFT wallet nodig. Een NFT wallet is een cryptocurrency wallet die het blockchain protocol ondersteunt waar de NFTs op gebouwd zijn. Het moet ook de valuta ondersteunen waarmee je NFT’s koopt, zoals Ethereum en Solana. We bespreken in dit artikel 5 soorten betrouwbare NFT wallets, en waar je op moet letten bij het kiezen van een betrouwbare NFT wallet.

Aangezien de overgrote meerderheid van NFTs gebruik maakt van de Ethereum blockchain, zijn Ethereum gebasseerde wallets de beste keus. Hier is een overzicht van de verschillende soorten NFT wallets en waar je op moet letten bij het kiezen van een goede NFT wallet.

Het belang van een veilige NFT wallet

Een NFT wallet werkt niet zoals een fysieke portomonee. Je slaat geen NFT’s of cryptocurrencies op in de wallet.

In plaats daarvan biedt het toegang tot de activa (crypto of NFT’s), die worden bewaard op het blockchain. De wallet heeft een eigen prive sleutel, wat toegang verschaft tot alle activa in de wallet. Het is daarom zeer belangrijk dat je de sleutel ergens veilig bewaard, en nooit aan een ander geeft.

Een betrouwbare NFT wallet regelt alle technische aspecten voor je en biedt een mooie gebruikersinterface voor het kopen, verkopen en overdragen van NFT’s of cryptocurrencies. Bovendien kan deze ook zorgen voor een verhoogde beveiliging met twee-factor authenticatie, en het biedt tevens een handige manier om de activa op verschillende apparaten te volgen.

Je gebruikt de wallet ook om in te loggen op het gewenste NFT exchange platform zoals Binance NFT, Dmarket, FTX, Bybit, of Opensea.

Waar op letten bij het kiezen van een wallet voor NFT’s

De belangrijkste kenmerken om naar te kijken als het gaat om het kiezen tussen verschillende soorten NFT wallets:

Anonimiteit

Verwijdering van transactielimieten

Compatibiliteit met NFT exchange

Ondersteuning voor specifieke token

Het laatste eigenschap om rekening mee te houden is of de wallet ERC721, ERC1155 tokens ondersteunt of niet.

Een goede NFT wallet gebruikt deze standaarden om NFT’s te converteren van crypto zoals BTC, ETH, en NEO.

Beveiliging

Mobiele versies van de app

Klantenservice

Omzettingskosten

Gebruikerservaring

Hoe gebruik je een NFT wallet?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de wallet zelf geen cryptocurrencies of NFT’s bewaart. Deze worden opgeslagen op de blockchain. Misschien kan de term ‘wallet’ een beetje misleidend zijn, want in plaats van een traditionele lederen portemonnee gevuld met oude munten en een groot aantal onaangeroerde lidmaatschapskaarten, bevat een crypto-wallet niet direct jouw vermogen.

Na het maken van een NFT,  kun je een authentieke blockchain address krijgen door een NFT te minten, en deze wordt opgeslagen in de NFT wallet.

Net zoals een bankpas niet direct jouw geld opslaat, maar eerder fungeert als een sleutel voor een geldautomaat, biedt een crypto wallet een toegangspoort tot de blockchain waar jouw fondsen zich bevinden. Een crypto wallet bevat “private sleutels”, digitale wachtwoorden die de houder toelaten transacties uit te voeren op de blockchain.

Deze wallets bieden ook een beveiligde toegang tot de NFT’s, waardoor ze veilig blijven. Een wallet betekent eigendom. Wie de sleutels heeft die de wallet verschaft, controleert de activa. Software wallets zijn beschikbaar via web extensies, desktop applicaties en mobiele applicaties en veel wallets, zoals het populaire MetaMask, bieden alle drie.

Wat is de beste? Top 5 NFT wallets

Alle onderstaande wallets werken met de grotere NFT exchange platform zoals Binance NFT, Dmarket, FTX, Bybit, of Opensea.

beste NFT wallet

1. Metamask

Metamask is een van de meest populaire cryptocurrency wallets. De browserextensie biedt eenvoudige toegang tot web3-sites zoals NFT-marktplaatsen met slechts een paar klikken. Metamask maakt het ook gemakkelijk om meerdere adressen in te stellen, zodat je jouw NFT’s kunt bewaren op een adres dat gescheiden is van de cryptocurrency, of je kunt een enkel adres instellen voor elke NFT die je koopt. Metamask is een gratis NFT wallet en werkt uitstekend met OpenSea, FTX en

Als je valuta’s moet ruilen om een NFT te kopen, heeft Metamask een ingebouwde swap-functie. Je kunt ook beperken hoeveel je betaalt aan gas fees, hoewel er het risico is dat een transactie mislukt. Als je een andere blockchain moet gebruiken, biedt Metamask ondersteuning voor alternatieve platforms.

2. Math Wallet

Math Wallet biedt een sterk alternatief voor Metamask. Zijn grootste differentiator is dat het meer dan 70 blockchains ondersteunt. Het biedt een web-, desktop- en mobiele versie van de portemonnee die synchroniseren tussen apparaten, en het heeft ook integraties met verschillende hardware wallets. Math Wallet laat je ook meerdere adressen aanmaken. Math Wallet is een gratis NFT wallet,

Math Wallet heeft een ingebouwde dApp-browser die gebruikers in staat stelt NFT-marktplaatsen te bekijken. Het bevat verschillende andere functies voor cryptocurrency-houders — staking, swapping, enz. — en het biedt ook een eigen utility token.

3. AlphaWallet

AlphaWallet is een open-source cryptocurrency wallet. Hoewel het een paar beperkingen heeft — het is alleen mobiel en Ethereum-only — zijn native ondersteuning voor blockchain-games en NFT’s maakt het opvallen. Als je jezelf afvraagt wat de beste NFT Wallet is, geeft Alpha Wallet je het antwoord. En het is ook een gratis NFT Wallet.

De eenvoudige gebruikersinterface maakt het zeer eenvoudig te begrijpen voor beginners. Er is een hele sectie van de portemonnee gewijd aan NFT’s en gaming tokens. Het staat gebruikers ook toe om metatags toe te voegen aan hun tokens zodat ze deze gemakkelijk kunnen zoeken en filteren wanneer ze door hun collectie browsen.

AlphaWallet werkt direct met OpenSea, CryptoKitties, Dragonereum, en ChainZ Arena, onder andere NFT marktplaatsen en blockchain games.

Net als anderen heeft AlphaWallet een ingebouwde dApp-browser om meer NFT-marktplaatsen te vinden en directe toegang tot DeFi-toepassingen zoals Compound.

4. Trust Portemonnee

Trust Wallet is een populaire mobile-only wallet die eigendom is van Binance. Hoewel het meerdere blockchains ondersteunt, waaronder Ethereum, betekent de associatie met Binance dat het zwaar bevooroordeeld is in de richting van smart chain tokens. Dat gezegd hebbende, als je geïnteresseerd bent in NFTs op het Binance smart chain, kan Trust Wallet de beste optie zijn, omdat het al is ingesteld voor BEP-tokens. Trust wallet is een gratis NFT Wallet.

Net als andere wallets heeft Trust Wallet een dApp-browser om NFT-marktplaatsen te vinden, wat het kopen van NFT’s binnen de wallet gemakkelijk maakt. Het bevat ook een ingebouwde uitwisselingsfunctie waarmee gebruikers gemakkelijk valuta’s kunnen ruilen, zodat ze de nodige tokens hebben om te ruilen voor de NFT’s die ze willen kopen.

5. Coinbase wallet

Veel mensen kennen Coinbase (NASDAQ:COIN) voor zijn cryptocurrency exchange platform. Het biedt ook een wallet die geschikt is voor het houden van NFT’s en andere tokens. In tegenstelling tot het aanhouden van cryptocurrency op de beurs van Coinbase, geeft het aanhouden van activa in de Coinbase Wallet de gebruiker volledige controle over de crypto. De wallet is een gratis NFT wallet.

Coinbase bracht in 2021 een browserextensie uit, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun wallet over apparaten heen te gebruiken om NFT’s te kopen en andere dApp’s te gebruiken. Gebruikers kunnen ook toegang krijgen tot dApps via de ingebouwde browser in de mobiele wallet.

Een uniek voordeel van Coinbase Wallet is het gemak van het overdragen van tokens aan anderen door gebruik te maken van gebruikersnamen in plaats van publieke wallet-adressen. Het kan transacties persoonlijker maken en een groter gevoel van veiligheid geven omdat je weet dat je activa naar de juiste persoon stuurt.

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt van de verschillende soorten soorten NFT wallets, en wat een goede NFT wallet is. Ook is het van belang dat je nu weet hoe je een veilige NFT wallet kiest zodat je geen gevaar loopt voor hackers. We hebben specifiek gekozen voor wallets die samen werken met NFT exchange platforms zoals Binance NFT, Dmarket, FTX, Bybit, of Opensea. Dit zijn allemaal uitstekende NFT marktplaatsen om te starten met het NFT avontuur.

Wil je meer leren over NFT, bekijk dan eens deze NFT cursus van MOOSTY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.