Nederlandse exchange onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen en verkopen op een 100% Nederlandse exchange.

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, Visa, MasterCard, SEPA bankoverschrijving, Sofort

Minimale storting

€10

Wallet

Ja

Transactiekosten

€0,30 +0,4% tot 2,5%

Features

Handelen in 180+ verschillende crypto op een van de beste Nederlandse crypto exchanges

Coinmerce – Onze review en ervaring

Coinmerce is een Nederlands cryptobroker die door twee broers is opgericht in 2017. Omdat ze toen als een van de eerste brokers ook een mobiele app aanboden steeg de populariteit van het platform erg snel. Bij de start van 2020 kreeg Coinmerce de “beste deal broker of 2019” award van CoinCompare, een online vergelijkingssite.

Verder heeft het platform in 2020 de vormgeving opgewaardeerd om helemaal mee te zijn met de huidige veranderingen. In deze review bespreken we de belangrijkste karakteristieken van de deze broker.

Het crypto aanbod

crypto trading Coinmerce

Via Coinmerce kan je meer dan 140 cryptocurrencies kopen en verkopen. Daarmee stijgen ze uit boven de meeste andere Nederlands brokers. Bitcoin meester, die meer dan 200 munten aanbiedt hebben ze nog niet overtroffen.

Een groot aanbod is als klant wel gemakkelijk omdat je zo al je aankopen bij dezelfde broker kan doen. Ga wel altijd zelf op onderzoek uit voordat je crypto’s koopt. Tussen het ruime aanbod staan namelijk ook tal van kleinere munten uit onbekende en misschien minder betrouwbare projecten.

Crypto kopen en verkopen op Coinmerce

crypto kopen coinmerce

Het aankopen van crypto’s wordt bij Coinmerce erg eenvoudig gemaakt. Op het platform kan je betalen met iDEAL, Bancontact, GiroPay, EPS, Zimpler, creditcard en bankoverschrijving.

Wat uniek is aan het platform is dat je niet eerst fiatgeld moet storten in een euro-wallet om vervolgens om te zetten in crypto’s. Bij deze exchange wordt deze stap overgeslagen en kan je meteen crypto’s kopen. Lekker praktisch dus.

Als je cryptocurrency wil verkopen is er echter wel een tussenstap waarbij je cryptocurrencies eerst worden omgezet in Coinmerce Coins. Deze kan je wel meteen laten omzetten in euro’s en jezelf zo laten uitbetalen. De waarde van 1 Coinmerce Coin is 1 euro. Om jezelf uit te betalen is deze tussenstap niet handig, maar je kan de coins ook gebruiken om te handelen en er andere crypto’s mee aan te kopen.

 

Een Coinmerce account aanmaken

Bij het aanmaken van je account zal je een aantal verificatiestappen moeten doorlopen. Anders kan je geen aankopen doen. Coinmerce zal het volgende van jou nodig hebben:

  • E-mailadres
  • Bewijs van bankrekening (via iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving)
  • Selfie met legitimatiebewijs

Deze verificatie zal voor de meest klanten volstaan. Als je echter een pro-account wil, dan zal je ook een officiële inkomstenbron en een bewijs van je verblijf moeten aangeven en een skype gesprek moeten voeren.

Handelskosten

Zoals bij elke broker zij er ook bij elke transactie bij Coinmerce handelskosten. Deze handelskosten liggen tussen de 0,45% en 1,5% per transactie. Het precieze bedrag hangt af van de grootte van de transactie, het moment van uitvoering en de actuele vraag en aanbod. Op zich biedt de exchange competitieve prijzen aan, maar de Bitvavo scoort hier wel beter met maximale handelskosten van 0.25%.

Coinmerce wallet

Als je cryptovaluta wil aankopen als investering kan je ze opslaan in een wallet. De exchange heeft tal van veiligheidsmaatregelen ingeschakeld waardoor jij zeker kan zijn dat je crypto’s in goed handen zijn. En vanuit de wallet kan je ook weer makkelijk handelen als je dat wil.

Handige tutorials

De Coinmerce exchange biedt zowel handleidingen voor beginners als pro-tips voor crypto-experts. Als gevorderde handelaar kan je ook swaps, limieten en herhaal orders instellen.

Speciale app

Met de Coinmerce app die je gratis kan downloaden heb je altijd en overal toegang tot je wallet. Via de mobiele wallet kan je crypto’s kopen en verkopen waar je ook bent. Zo kan je snel inspelen op plotse marktveranderingen wanneer dat nodig is.

Is het Coinmerce platform veilig en betrouwbaar?

Het platform doet er alles aan om jouw account zo goed mogelijk te beveiligen. Naast de normale login en je paswoord is er ook een extra 2-factor Authenticatie (2FA). Alle internetcommunicatie verloopt via versleutelde SSL-technologie. Hierdoor kan de transactie-informatie niet worden bekeken door een derde partij.

Deze crypto broker is overigens ook in Nederland gevestigd wat jou al iets meer gerust kan stellen. Het platform biedt ook een goed bereikbare klantenservice. Het support team staat altijd voor jou klaar en kan je bereiken via e-mail, Telegram, Facebook Messenger en live chat.

De broker is nog niet gereguleerd, maar zich hier wel voor aan het voorbereiden.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Coinmerce?

De Coinmerce exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Coinmerce exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Coinmerce alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Coinmerce de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Coinmerce. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Coinmerce exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over Coinmerce

Coinmerce is een Europees, euro ⇄ cryptocurrency handelsplatform dat zich volledig richt op bruikbaarheid en eenvoud om zijn gebruikers een veilige, leerzame, simpele en plezierige ervaring te bieden. Het Coinmerce-platform is verbonden met verschillende externe exchanges en bundelt liquiditeit via haar smart order systeem om automatisch de beste koersen aan haar gebruikers te kunnen bieden.

Kortom, een alles-in-één platform waar iedereen gemakkelijk meer dan 140 cryptocurrencies kan kopen, verkopen en opslaan. Ons motto is “cryptocurrency voor iedereen”, wat we bereiken via onze snelle en betrouwbare interface.

De missie van Coinmerce is om cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk te maken, op een gemakkelijke, snelle en betrouwbare manier.

De minimum leeftijd om op Coinmerce te handelen is 18 jaar.

Coinmerce heeft naast een normale login + paswoord ook een extra 2-factor Authenticatie (2FA). Alle internetcommunicatie verloopt via versleutelde SSL-technologie. Dit betekent dat de transactie-informatie niet kan worden bekeken door een derde partij.

Coinmerce is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het support team is beschikbaar voor al je vragen op werkdagen van 9 tot 5 uur.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.