Cryptomunten kopen

De groeiende populariteit van digitale valuta, de cryptocurrencies, zal je niet ontgaan zijn in de afgelopen jaren. Nog altijd zijn er veel particulieren die cryptomunten kopen. Vaak in de hoop dat de waarde van deze munten stijgt in de periode dat iemand de munten in diens bezit heeft.

Crypto kopen bestaat uit een aantal stappen, welke op deze pagina verder worden toegelicht. In de afgelopen tijd is het kopen van deze cryptocurrencies steeds verder vereenvoudigd door aanbieders. Mede door het feit dat cryptomunten kopen met iDeal mogelijk is geworden!

Voordat je cryptomunten kopen serieus overweegt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende digitale valuta. Kies je alleen voor Bitcoin, of combineer je deze munt met een zogenaamde altcoin? Welke crypto wordt gedreven door een team van professionele ontwikkelaars? Welke munten beschikken over een grote community? Enzovoorts. Bij investeringen in crypto is het aan te raden om voor een gediversifieerde portefeuille te kiezen.

Account aanmaken bij een handelsplatform

Wanneer je voornemens bent om naast Bitcoins kopen ook andere digitale valuta aan te schaffen, is het verstandig om voor een handelsplatform te kiezen. Op een handelsplatform bied je Bitcoin of bijvoorbeeld euro’s aan in ruil voor een andere munt.

Je kiest hierbij zelf de prijs, waarbij vraag en aanbod bepaalt of de ruil doorgaat. Je kunt bij deze exchanges een gratis account aanmaken. Aan het account zitten geen maandelijkse kosten verbonden. Iets wat bij beleggingen in aandelen vaak wel het geval is.

Hieronder vind je drie betrouwbare exchanges die wij aanbevelen.

Waar cryptomunten kopen in Nederland?

Welke het beste crypto platform voor jou is, vergt het nodige onderzoek. Cryptomunten kopen in Nederland doet men vaak bij de Bitvavo exchange of de Finst exchange. Beide platforms staan te boek als betrouwbaar en hebben wereldwijd duizenden tot zelfs miljoenen gebruikers. Bij zowel Bitvavo als Finst is het mogelijk om cryptomunten te kopen met iDeal. Ideaal! Een belangrijke overeenkomst tussen Bitvavo en Finst zit in het feit dat ze beide Nederlandse organisatie zijn.

Wil je meer informatie over deze handelsplatformen? Lees dan hier onze Bitvavo exchange review en onze Finst review.

Om cryptomunten te kunnen kopen middels iDeal dien je jezelf te verifiëren. Dit betekent dat je een kopie van je identiteitskaart of paspoort moet uploaden. Ook wil men vaak weten waar je woont en hoe oud je bent. Een cryptomunt kopen is nog niet zo moeilijk als het lijkt.

Handelen op een beurs met cryptomunten

Is het je gelukt om euro’s over te maken naar je digitale rekening bij een platform als Bitvavo of Finst? In dat geval kun je aan de slag gaan met het daadwerkelijk kopen van crypto. Weet je niet welke crypto je wilt kopen? Lees het hier! Beide platforms beschikken over een beurs, waar vraag en aanbod samenkomen.

Eerder las je al dat je hier de mogelijkheid hebt om euro’s aan te bieden in ruil voor een cryptomunt. Je bepaalt hierbij zelf de prijs. Een order zal echter alleen uitgevoerd worden, wanneer iemand bereid is akkoord te gaan met de gekozen prijs. Op de wijze waarop cryptomunten kopen mogelijk is bij een handelsplatform, kun je deze cryptomunten ook weer verkopen.

Let op: bij iedere transactie die je uitvoert, betaal je een bepaalde fee. Het is om deze reden verstandig om in een keer het gewenste aantal van een bepaalde cryptomunt te kopen. Dit is goedkoper dan het plaatsen van verschillende losse orders.

Koop cryptomunten tegen de huidige of een lagere prijs

Het feit dat je op de beurs zelf bepaalt welke prijs je biedt voor een bepaalde munt, maakt dat je met cryptomunten kopen het beste kunt wachten tot deze in waarde gedaald zijn. Mogelijk wil je Bitcoin alleen kopen, wanneer deze een waarde heeft van 32.500 euro per stuk of minder.

Als Bitcoin momenteel op 33.000 euro staat, voer je een prijs in van 32.500 euro. De order wordt in dit geval niet direct uitgevoerd. Heeft Bitcoin een dag later een prijs van 32.400 euro? In dat geval zal de order al uitgevoerd zijn. De order blijft namelijk staan, totdat de koers van de gekozen munt de ingevoerde prijs bereikt heeft.

Andersom is het ook mogelijk om een digitale munt op deze manier te verkopen. De munt blijft in je bezit, tot de ingevoerde prijs bereikt is. Een alternatief hierop is een stop-limit order. Hierbij kies je een prijs onder de huidige marktwaarde van een munt.

Dit zou betekenen dat een reguliere order direct wordt uitgevoerd. Bij een stop-limit order wordt de order pas uitgevoerd als de prijs van een munt onder de ingevoerde prijs daalt. Op deze manier kun je een groot verlies voorkomen, maar wordt de munt niet direct verkocht. Handig, wanneer je verwacht dat deze nog in waarde stijgt.

Cryptomunten kopen en verplaatsen naar je wallet

Hoewel de Bitvavo exhange en Finst exchange betrouwbare handelsplatformen zijn, wordt sterk aangeraden om de gekochte cryptomunten naar een private wallet te verplaatsen. Het kan immers voorkomen dat je account gehackt wordt, waarbij criminelen de door jou gekochte cryptomunten naar hun eigen wallet overmaken. Bij een private wallet is dit alleen mogelijk, wanneer iemand je private key weet te stelen. Op een handelsplatform heb je geen private key.

Er zijn voor de verschillende cryptomunten een groot aantal wallets te vinden. Houd er rekening mee, dat een private Bitcoin wallet voor Bitcoin niet gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het veilig bewaren van een digitale munt als Cardano of VeChain

Deze cryptomunten hebben hun eigen wallet. Vaak vind je op de website van een project meer informatie over een geschikte digitale portemonnee voor het opslaan van de cryptomunten die je koopt. Ook vind je er informatie over crypto staking. Het is cruciaal dat je de private key op een veilige plek bewaart en deze vooral niet verliest. Zonder private key zou je bij het vastlopen van je laptop of telefoon geen toegang meer hebben tot je digitale munten.

Veelgestelde vragen over het kopen van cryptomunten

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Cryptomunten kopen kun je het beste doen bij handelsplatform zoals Bitvavo of Finst. Beide platforms staan te boek als betrouwbaar en hebben wereldwijd duizenden tot zelfs miljoenen gebruikers. Een voordeel van Bitvavo over Binance is dat het een Nederlandse organisatie is. Daar waar Binance door een Chinese organisatie is opgericht.

Je moet er rekening mee houden dat cryptocurrencies aan een hoge volatiliteit onderhevig zijn. Het is daarom niet precies te zeggen wat de beste cryptomunten voor jou zijn om in te beleggen in 2024. De interessantste crypto blijft natuurlijk Bitcoin en Ethereum. Andere opties kunnen zijn Stellar, Litecoin of Solana. Wil je hier dieper op ingaan? Lees dan hier welke crypto kopen voor jou het interessants kan zijn.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.