Eenvoudig of geavanceerd handelen in meer dan 100 crypto’s.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen op een van ‘s werelds beste crypto exchanges vanaf slechts €2.

Betaalmethoden

iDEAL, Bankoverschrijving, PayPal, Apple Pay

Minimale storting

€2

Wallet

Ja

Transactiekosten

1,49%+ + $0,99+

Features

Veilig crypto kopen, verkopen en bewaren op een van de beste exchanges.

Coinbase review

Cryptocurrency is een term die je steeds vaker hoort.  Het gaat hierbij om het kopen en verkopen van  digitaal geld. Ook de naam Coinbase hoor je steeds vaker terugkomen. Maar wat is Coinbase en wat kun je ermee doen? Maar natuurlijk moet je ook weten wat cryptocurrency inhoudt. Cryptocurrency wordt ook wel cryptogeld of cryptovaluta genoemd. In grote lijnen is het  een digitale munteenheid. Het is een alternatief betaalsysteem voor chartaal geld dat we nu gebruiken. Cryptocurrency is een munteenheid die op het internet in ontwikkeling kwam. Het is dus een digitale munteenheid waar echte waarde aan vast hangt. De bekendste cryptomunt op dit moment is nog steeds Bitcoin.

Coinbase is een platform dat het erg eenvoudig maakt. om één van de grote vier cryptocurrencies (Bitcoin, Litecoin, Bitcoin cash en Ethereum) te kopen, verkopen of bewaren. Coinbase behoord tot één van aller grootste websites binnen de cryptosector. Ook bieden ze de mogelijkheid om 24/7 de realtime koersen van Bitcoin.

Het platform van Coinbase is vrij eenvoudig. Wanneer ervaren beleggers opzoek zijn naar meer mogelijkheden is Binance een prima optie, hier kun je bijvoorbeeld ook handelen in NFT’s.

In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je een account kan aanmaken op Coinbase en hoe het kopen, verkopen en bewaren van crypto op Coinbase in zijn werk gaat.

trading Coinbase

Coinbase inloggen en account registeren

Wanneer je op de website van Coinbase terecht bent gekomen, bieden ze je de mogelijkheid om een account te registeren. Dit is in slechts enkele stappen te doen en is erg eenvoudig. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld jou naam en e-mail adres. Dan zul je van Coinbase een e-mail krijgen ter bevestiging van je account. Na gebruik te hebben gemaakt van de bevestigingslink, is de Coinbase login compleet.

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan beginnen met het kopen en verkopen van de verschillende cryptovaluta die Coinbase aanbiedt, moet je account nog geverifieerd worden. Om dit te doen moet je een foto van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs uploaden. Na dit te hebben gedaan zul je binnen slechts enkele minuten het bericht krijgen of je account met succes is geverifieerd. Vervolgens kun je de gewenste betaalmethode toevoegen. Dit kan via bankoverschrijving of via een creditcard waar de aankopen van afgeschreven worden.

Coinbase login

Na deze stappen te hebben voltooid is jou account klaar voor gebruik en kun je beginnen met het kopen van cryptocurrency. Om dit te doen is een wallet vereist, indien je zelf niet over een wallet beschikt, biedt Coinbase zelf de mogelijkheid om gebruik te maken van een wallet waar je de crypto in jouw bezit in kunt bewaren.

Crypto kopen op Coinbase, hoe werkt dat?

Het kopen van crypto zoals bijvoorbeeld Bitcoin kopen is op Coinbase uiterst eenvoudig. Na het toevoegen van een betaalmethode vind je bovenaan in het menu de knop ‘Kopen en verkopen’. Kies na het klikken op de knop vervolgens de gewenste betaalmethode en koop direct één van de crpytocurrencies die op Coinbase worden aangeboden.

Coinbase biedt je de mogelijkheid om de coins op te slaan in de Coinbase wallet, of je kunt de coins versturen naar een andere wallet naar wens. Het versturen van coins op Coinbase doe je door bij ‘Account’ op ‘Verzenden’ te klikken. Vervolgens wordt op het dashboard een overzicht getoond van de cryptocurrencies in jou bezit.

crypto kopen Coinbase

Coinbase verkopen, hoe werkt dat?

Heb je een leuke winst gemaakt met bijvoorbeeld Bitcoin en wil je deze Bitcoin verkopen, in keiharde euro’s aan Coinbase? Ook dit is erg eenvoudig gemaakt via de ‘Kopen en verkopen’ optie. Hier wordt je de mogelijkheid geboden het aantal cryptocurrency te selecteren dat je wilt verkopen aan Coinbase. Nadat je dit hebt geselecteerd zal Coinbase direct tonen wat dit jou in euro’s zal gaan opleveren. Vervolgens kun je er voor kiezen dit bedrag te laten overschrijven naar jouw persoonlijke bankrekening.

Let op: Het kan enkele dagen duren voordat het bedrag daadwerkelijk op jouw bankrekening staat.

Coinbase BBitcoin verkopen

Coinbase fees

De tarieven van de Coinbase kosten van het aankopen en verkopen van cryptocurrency op Coinbase liggen vrij hoog. zeker in vergelijking met bijvoorbeeld, Bitvavo waar je slechts 0,25% fee per transactie betaald. Vroeger was Coinbase een erg populaire brokers onder de Nederlandse crypto traders. Echter, is de eerdere populariteit van Coinbase flink afgenomen vanwege de hoge fees die per transactie wordt gerekend.

Coinbase Nederland biedt de mogelijkheid om met creditcard betalingen te verrichten, deze manier van betalingen voltooien is vergelijkbaar met de snelheid die het welbekende IDEAL biedt. Hiermee maakt Coinbase het gemis van de mogelijkheid om met IDEAL te betalen enigszins goed. Desondanks, blijft het feit dat veel Nederlanders liever via IDEAL betalen in plaats van via een creditcard omdat dit simpel gezegd gewoon goedkoper is.

Coinbase hanteert per land een verschillende fee. Voor Nederlanders en Belgen zijn deze echter het zelfde en zijn als volgt:

  • Verkopen of verkopen van cryptocurrency: 1,49% fee per transactie
  • Aankopen met een creditcard: 3,99% fee per transactie
  • Bankoverschrijving van eigen persoonlijke rekening naar Coinbase: Gratis
  • Bankoverschrijving van Coinbase naar eigen rekening: €0,15 per transactie

Zoals je ziet zijn de Coinbase fees dus vrij hoog per transactie in vergelijking met andere cryptoplatformen.

Coinbase betrouwbaar en ervaringen van gebruikers

Coinbase staat te boeken als één van de eerste spelers binnen de cryptosector als broker en telt ruim 8 miljoen gebruikers. Dit aantal is nog steeds stijgende. Echter, kiezen veel beginnend traders momenteel voor andere crypto exchanges vanwege de hoge fees die worden gerekend per transactie.

Buiten dat feit om blijft Coinbase een betrouwbare broker met een uiterst veilige handels omgeving. Momenteel bezit Coinbase de licenties om binnen 32 verschillende landen actief te zijn als legitiem bedrijf en hier te mogen handelen in crypto. Het feit dat de gebruiker het gevoel van volledige controle heeft over het aankopen/verkopen van de coins op Coinbase. wordt als zeer prettig genoemd onder de ervaringen van gebruikers.

Naast de inzichtelijke manier van traden en het gevoel van volledige controle over de aankopen/verkopen op Coinbase. Staat Coinbase bekend als een veilig cryptoplatform om op te handelen. Elke transactie wordt door Coinbase in samenwerking met Bitcoin gecheckt om er zeker van te zijn dat het geen illegale transactie betreft.

Houd er rekening mee dat Coinbase niet onder toezicht staan van de Nederlandse Bank zoals Bitvavo.

Onze Coinbase review

Deze Coinbase review maakt duidelijk dat Coinbase nog steeds een erg belangrijke en één van de grotere spelers binnen de cryptosector is. Coinbase is vooral populair onder gebruikers die van de gemakken gebruik willen maken die Coinbase te bieden heeft. Coinbase maakt het kopen en verkopen van verschillende cryptovaluta namelijk erg eenvoudig.

Echter, is Coinbase toch zeker een van de duurste brokers binnen de cryptosector. Voor mensen die voordelig uit wil zijn en meer ervaring hebben, is het misschien aan te raden van een andere broker gebruik te maken.

Voordelen

Nadelen

Contact

Heb je een vraag aan Coinbase of wil je graag een Coinbase contact persoon spreken?

Op: https://help.coinbase.com/ vind je een groot aantal veel gestelde vragen en complete handleidingen die jou vraag misschien kunnen beantwoorden. Alvorens je contact zoekt met één van de medewerkers, is het verstandig om hier eerst even te kijken.

Staat jou vraag er niet tussen? Dan biedt Coinbase je de mogelijkheid om contact op te nemen middels één van de daarvoor bestemde kanalen. Coinbase biedt de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben met één van haar medewerkers of via e-mail.

Veelgestelde vragen over Coinbase

Ja, Coinbase biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptovaluta aan te schaffen met IDEAL. kunt nog steeds niet opnemen van Coinbase met Paypal, controleer dan of je PayPal account wel geïntegreerd is met je Coinbase account.

 

Over het algemeen rekent Coinbase een wat hogere fee per transactie, in vergelijking met andere platformen.

Coinbase staat te bekend als één van de eerste brokers binnen de cryptosector en telt ruim 8 miljoen gebruikers. Coinbase is een betrouwbare broker met een uiterst veilige handels omgeving. Momenteel bezit Coinbase de licenties om binnen 32 verschillende landen actief te zijn als legitiem bedrijf en hier te mogen handelen in crypto.

Coinbase is tot nu toe nog nooit gehacked en miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van de exchange en wallet. Het is sowieso altijd verstandig om je exchange accounts te beveiligen met een two factor authenticator app. Ook Coinbase biedt je deze optie tijdens het aanmaken van je account.

Houd er alleen rekening mee dat Coinbase niet onder toezicht staan van de Nederlandse Bank zoals bijvoorbeeld de exchange Bitvavo.

Ja, Coinbase is een veilig handelsplatform binnen de cryptosector. Coinbase is één van de eerste en één van de grote spelers binnen de cryptosector, ook op het gebied van veiligheid.

Het kan enkele dagen voordat het geld daadwerkelijk op jouw bankrekening staat.

  • Je kunt op Coinbase makkelijk handelen in meer dan 100 crypto’s.
  • Je kunt op Coinbase crypto kopen met met iDEAL, Mastercard, Visa en bankoverschrijving
  • In geval van een hack, is je crypto verzekerd

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.