Een NFT is een uniek digitaal product welke zich op het blockchain netwerk bevindt, net zoals bijvoorbeeld een bitcoin. Om het digitale activa op het blockchain netwerk te krijgen is er een proces wat NFT minting heet.

Hier in dit artikel geven we jou een duidelijke uitleg over het minten van NFT’s, zodat jij dit gemakkelijk kunt doen.

Een eigen NFT creëren en minten

Het creëren van een NFT is gemakkelijk en leuk om te doen. Het proces van NFT minting is vergelijkbaar met het uploaden van een video naar YouTube of het bijvoegen van een foto bij een e-mail. Naast het creëren van de NFT, moet je een platform kiezen voor de NFT. En ook moet je een wallet hebben voor de NFT.

Voordat je dit doet, even een herhaling wat een NFT precies is:

NFT staat voor non-fungible token. Een NFT transformeert een digitaal bestand in een digitaal activa. Een NFT-token wordt aangemaakt en opgeslagen op een blockchain (meestal Ethereum), en dient als bewijs van eigendom en herkomst van een specifiek item. Het werkt als een digitaal certificaat van echtheid dat gemakkelijk kan worden geverifieerd door iedereen waar ook ter wereld op een blockchain. Deze vindt je terug in jouw eigen NFT wallet.

Als het gaat om de NFT-ruimte of NFT-wereld, kunnen crypto-verzamel objecten of digitale verzamelobjecten verschillende items vertegenwoordigen, waaronder foto’s, afbeeldingen, audio- of muziekbestanden, platte tekstbestanden (documenten, PDF’s of tweets), 3D-modellen, online game-items, virtuele eigendommen, virtuele werelden, metaverses, webdomeinnamen en andere waardevolle activa.

Een non-fungibel token zorgt ervoor dat een digitaal kunstwerk of elk digitaal item of bestand een uniek token is, dat verzamelbaar en verhandelbaar is. Wat betekent een NFT minten dan?

Wat is het minten van NFT’s precies?

In eenvoudige termen verwijst Minting NFT naar het proces van het veranderen van een digitaal bestand in een crypto verzamelobject of digitaal actief op de Ethereum blockchain. Het digitale item of bestand wordt voor altijd opgeslagen in deze gedecentraliseerde database of gedistribueerd grootboek, en het is onmogelijk om het te bewerken, wijzigen of verwijderen.

Net als het proces van het creëren van fiat munten, wanneer een fabrikant een fysieke munt slaat, staat het proces van het uploaden van een specifiek item op de blockchain bekend als “minting”. Dit kun je doen op NFT marktplaatsen zoals Binance NFT.

NFT minten uitleg

Of we kunnen “NFT Minting” definiëren als het proces waarbij je digitale kunst of digitale inhoud een onderdeel wordt van de Ethereum blockchain. Het NFT proces is vergelijkbaar met de manier waarop metalen munten worden geslagen en in omloop worden gebracht, niet-fungibele tokens worden ook “geslagen” nadat ze zijn gecreëerd.

Dit proces verandert een eenvoudig bestand in een crypto-actief dat gemakkelijk kan worden verhandeld of gekocht met cryptocurrencies op een digitale marktplaats zonder een tussenpersoon.

Tijdens het muntproces kan de maker van de NFT royalty’s inplannen van elke volgende verkoop, wat een commissie zal zijn die hij kan ontvangen telkens wanneer zijn werk aan een andere persoon wordt verkocht, of op de secundaire markt wordt verhandeld.

De bedoeling is voor veel handelaren om NFT’s te kopen en doorverkopen, hopelijk met een rendement. Dit noemen ze NFT flippen.

nft minten

Hoe kan ik een NFT minten?

Letterlijk elke digitale inhoud of bestand kan worden omgezet in een NFT kunst of NFT activa. Wat voor soort art maakt niets uit voor deze NFT minten uitleg.

Of je nou een content creator, grafisch ontwerper of digitale kunstenaar bent, je kunt jouw werk, of het nu 3D-modellen, tekstbestanden (documenten, PDF’s of tweets), video’s of muziek is, gemakkelijk omzetten in een verzamelbare crypto activa met echte geldwaarde.

Het proces is over het algemeen eenvoudig, als je Google Chrome browser gebruikt, kun je eenvoudig de browser extensie “Metamask” installeren – wat de standaard NFT wallet is van de meeste NFT marktplaatsen zoals Sorare of OpenSea. Sorare is een vrij nieuwe speler en niet zo bekend als OpenSea. Dit omdat deze zich specialiseren in fantasty voetbal NFTs.

Hier is de standaard van de meeste grote marktplaatsen en NFT platformen:

Je kunt jouw profiel activeren op de grootste NFT exchanges (OpenSea, Binance NFT, Sorare, FTX, of Dmarket) via jouw wallet. De wallet zal op het ethereum blockchain moeten kunnen werken omdat alle NFTS worden gehandeld in Ethereum based crypto.

Vanaf hier kun je een gebruikersnaam aanmaken, een profielfoto of omslagfoto van je verzameling toevoegen, en links toevoegen naar je sociale netwerken, persoonlijke blog, e-shop of portfolio pagina.

Het proces van het uploaden van het digitale bestand of het maken van je eigen NFT’s is vrij eenvoudig. Op jouw profiel pagina vind je een optie om te storten. Vanaf hier kun je afbeeldingen uploaden in PNG, JPG of GIF formaat, een muziekbestand in MP3 of .Wav formaat, een videobestand in MP4 formaat of een 3D bestand in GLB formaat.

Wat goed is om te weten is dat een NFT niet het digitale bestand of een digitale inhoud zelf is, maar eerder een representatie van het bestand of de inhoud.

Gezien het feit dat het Ethereum blockchain in staat zal zijn om uw NFT tokens op te slaan voor geruime tijd is het belangrijk geen type fouten te maken. Ook is het belangrijk om het originele bestand ergens veilig te bewaren.

Het gebruik van gecentraliseerde databases, zoals cloud hosting diensten, kan zeer riskant zijn voor de veiligheid van het bestand. Het gebruik van tijdelijke cloud opslag diensten zoals Google Drive of een andere gecentraliseerde database is misschien niet een betere lange termijn bestandsopslag oplossing geschikt voor digitale items omgezet in NFTs.

Na het uploaden van uw bestand of het digitale kunstwerk, kunt je hier een titel en een beschrijving van het item toevoegen of toewijzen, en vervolgens op de knop “Mint NFT” of “Publish NFT” klikken, afhankelijk van het platform.

Alle transacties die op het Ethereum netwerk worden gemaakt hebben een kostprijs, en deze kostprijs wordt betaald met de Ether (ETH) cryptocurrency. Vandaar dat in dit stadium een gas fee of transactie fee zal worden betaald vanuit jouw NFT wallet. Zorg dus dat je altijd genoeg crypto hebt hiervoor.

De zogenoemde Gas Fees zijn geen vergoedingen in rekening gebracht door de NFT platform of marktplaats die je gebruikt. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht door het Ethereum blockchain. Hier worden de “miners” mee betaald, de computers die de transacties valideren.

Na het uploaden van het bestand en het betalen van de gas fee, wordt het NFT minting proces automatisch gestart. Tijdens dit proces voert het Ethereum smart contract een code uit die zal worden geïmplementeerd in je kunstwerk op de Ethereum blockchain.

Kosten voor het minten van NFT’s

Dit is misschien wel het meest verwarrende aan het gehele NFT minten proces; Hoeveel kost het om een NFT te minten? Veel platforms vragen makers vooraf een vergoeding te betalen. Anderen nemen een deel van de verkoopopbrengst.

Het kan zelfs prijzig uitvallen. Hier in de volgende video kun je zien dat het belangrijk is om doordacht te werkt te gaan:

Het is algemeen bekend dat het proces van NFT minting hoge kosten met zich mee kan brengen door de gas fees op het ETH netwerk, Hopelijk zal dit binnenkort veranderen met de komst ven ETH 2.0. Ook kun je ervoor kiezen om bij bijvoorbeeld de marktplaats FTX NFT’s te minten via het Solana netwerk. Dit is goedkoper dan via het Ethereum Blockchain.

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit NFT artikel een goed beeld hebt van het minting proces bij Binance NFT en andere exchanges. Vooral als je zelf een artiest bent hoop ik dat je dit zelf uitprobeert, en succesvol jouw eigen kunstwerk zult verkopen. Laat gerust een comment hieronder achter! En wil je meer weten over andere aspecten van NFT, bekijk dan eens onze NFT-gids of als je nog een stapje verder wilt, deze NFT cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.