Als je de laatste maanden het crypto nieuws hebt gevolgd dan heb je vast gehoord van de hoge bedragen welke worden betaald voor sommige NFTs [non fungible tokens]. Er is zelfs zoveel geld mee te verdienen dat er handelaren zijn die zich de hele dag bezig houden met de aan- en verkoop en zo geld verdienen met NFT flippen.

Ook wel NFT traders genoemd, of “flippers” die uren doorbrengen op marktplaatsen zoals Binance NFT of Dmarket. Het handelen in NFTs voor winst wordt namelijk NFT flippen genoemd. In dit NFT flippen uitleg artikel zal ik de basis uitleggen zodat je zelf kunt beslissen of dit iets is voor jou.

De bedoeling van dit artikel is om jou de grondbeginselen van NFT trading te leren. Alvorens verder te gaan is het belangrijk te vermelden dat dit geen financieel advies is, en je dient mijn suggesties op eigen risico te nemen.

Hopelijk kun je op de juiste manier beginnen met flippen en zware verliezen vermijden terwijl je een behoorlijke winst maakt. Aan het eind van de dag, hangt het af van hoeveel tijd je bereid bent te besteden. Zoals met alle beleggingen is het belangrijk dat je geen geld investeert wat je niet kunt missen.

Laten we bij het begin beginnen.

Wat is het flippen van NFT’s?

NFT flippen is een vrije term voor het kopen van NFTs tegen lage kosten en snel te verkopen met winst. Het bestaat al sinds de tijden van het flipperen, het ruilen van kaarten, speelgoed, en we zien momenteel een kolossale golf in de NFT ruimte.

Eigenlijk is het hetzelfde als crypto daytraders die zich de hele dag bezig houden met het kopen en verkopen van aandelen of crypto.

Waarom NFT’s flippen?

Waarom zou je NFTs flippen, en het houden bij de “veilige” aandelen, of beter bekende crypto coins?

Elke belegger zal beamen dat het belangrijk is om een zo divers mogelijke beleggingsportefeuille te hebben. Dit spreid het risico en vergroot de kans op een rendement. NFT’s hebben zich bewezen belangrijk te zijn en snel een breed scala aan financiers aan te trekken. Hierdoor zijn ze net zo interessant geworden als crypto. Geld verdienen met NFT’s kan op deze manier.

De automatische royalty’s zijn de belangrijkste doorbraak van NFT’s en een van de belangrijkste redenen waarom deze ruimte zo opwindend is. Behalve dat ze liquiditeit op de markt aantrekken, gaat een percentage van de verkoop altijd terug naar de artiest en de makers.

Bovendien brengen flippers onbekende projecten onder de aandacht, waardoor ze op de kaart worden gezet.

Risico’s van het handelen in NFT’s

Helaas is er bij NFT flippen ook een risico voor onervaren beleggers. Sommige groepen creëren valse “pumps” en een hype om het volume en de waarde te verhogen. Ze verkopen dan en cashen snel uit. Nieuwkomers zullen zich inkopen als het te laat is, wanneer de “dump” gebeurt. Deze acties kunnen dodelijk zijn omdat ze in een paar minuten enorme zakken met geld kunnen wegvagen.

Ook is de NFT markt behoorlijk volatiel, met zoals crypto. We hebben al eerder gezien dat crypto tot ongekende hoogte stijgt, om ineens in elkaar te zakken.

Om zeker te weten dat je zo min mogelijk risico loopt bij het beleggen in NFTs is het raadzaam een cursus te doen. Bij de NFT cursus van Moosty wordt alles besproken wat te maken heeft met NFTs. Hierdoor kun je jezelf goed voorbereiden.

Hoe kan ik een NFT flippen?

Ik krijg vaak de vraag; hoe kan ik een NFT flippen, vandaar dit artikel. Voor deze NFT uitleg zal ik mijn eigen ervaringen delen. Ik beleg al een paar jaar in verschillende crypto’s en aandelen en sinds een aantal maanden houd ik mij ook af en toe bezig met NFT trading.

geld verdienen met nfts

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met NFT’s flippen.

  1. Je kunt zelf een NFT maken, NFT minten, en te koop aanbieden met Royalties. Hiervoor zul je een groot bereik moeten hebben online en zelf de promotie regelen.
  2. Je kunt geld verdienen met NFT’s door bestaande activa te kopen en verkopen via jouw NFT wallet.
  3. Je kunt via een whitelist als eerste in aanmerking komen bij de lancering van een nieuwe NFT. Een beetje zoals bij een beursgang. Je koopt deze dan voor een lagere prijs een paar uur voordat deze publiek gaat, waarna je kunt kiezen om te verkopen, of langer vast te houden en later te verkopen.

NFT prijs voorspellen

Net zoals bij het beleggen in crypto of aandelen is het belangrijk om een analyse te verrichten voordat je overgaat tot NFT flippen. Onder de verschillende variabelen zijn er drie belangrijke metingen die fundamenteel bepalen hoe goed een NFT het zal doen. Deze zijn:

1. Aantal NFTs beschikbaar

  • Tekort drijft aanvragen consequent op. NFT projecten met een beperkt aantal kunnen in prijs stijgen. het is goed om op de hoogte te zijn van populaire NFT collecties.

2. Bodemprijs

  • Is de kostprijs van het goedkoopste onderdeel van een project. De bodem geeft aan hoeveel iemand moet uitgeven om binnen te geraken. Het is ook een goede manier om de huidige trend (omhoog of omlaag) te begrijpen. De bodemindicator is niet magisch, want hij kan worden gemanipuleerd door koopsignalen.
  • Daarom kun je het gebruiken om de stabiliteit van het project te voelen (gaat de bodem constant op en neer, of is het stabiel gedurende een paar dagen/weken?).
  • Hoge volatiliteit kan marktmanipulatie en exponentiële winsten of verliezen betekenen, terwijl gestage en stabiele prijzen kunnen betekenen dat de zaken meer organisch maar trager verlopen. Beide hebben voor- en nadelen; wees je bewust van beide situaties. Blijf op de hoogte van nieuwe NFTs om voor te lopen in de handel.

3. Volume

  • Het volume is het aantal transacties dat een bepaalde collectie of kunstenaar in de loop der tijd heeft gemint. Een laag volume is gerelateerd aan een prijsdaling, terwijl een hoog volume gerelateerd is aan liquiditeit. Leer dit uit je hoofd; liquiditeit is koning. Dit is zeer belangrijk ook bij het verzamelen van specifieke collecties, zoals Voetbal NFTs op Sorare of bijvoorbeeld Cryptopunks via OpenSea.
  • Het crypto netwerk van keuze voor het minten speelt een belangrijke rol. In de afgelopen maanden was Ethereum de opperste leider, goed voor het grootste deel van het volume op de markt. Maar door de hoge gas fees op het blockchain, wordt de populariteit getest door Tezos, Solana, en Cardano netwerken. Vooral Solana krijgt steeds meer NFT’s op het netwerk.

Wil je hier meer over weten? Dan raad ik je aan deze video even snel te bekijken waar diepgaand wordt uitgelegd wat het verschil is tussen het Solana en Ethereum netwerk. Dit is erg belangrijk om te weten voor het flippen.

De tweede factor is het type NFT. Er zijn verschillende soorten collecties, kunstenaars, kunststijlen die de waarde op korte en lange termijn beïnvloeden. Ik stel voor dat je begint met jezelf vertrouwd te maken met één type.

Dan, een paar kunststijlen (generatieve kunst in de keten zoals Art blocks, avatars, pop art, traditionele kunst, enz.), en een paar collecties. Daarna zou je kunnen kijken naar onafhankelijke kunstenaars die 1/1 of een klein aantal stuks produceren.

Waar kan ik NFT’s Flippen?

Je kunt bij alle grotere NFT marktplaatsen terecht om de gewenste informatie te vinden met betrekking tot de NFTs.

Binance NFT heeft een zeer uitgebreide database aan projecten en hier wordt alles zorgvuldig gescreened voordat deze worden toegelaten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit hoog is. We hebben al eerder een uitgebreid artikel over de Binance NFT markplaats geschreven waar je alles over het platform kunt terug vinden.

Dmarket heeft een hoop in-game Metaverse NFT’s, FTX en OpenSea hebben voornamelijk collectibles. Bybit biedt meerdere soorten NFT’s aan. Bekijk deze allemaal rustig voordat je een keus maakt.

Conclusie

Hoe kan ik een NFT flippen? Begin met wat je leuk vindt, en zodra je meer vertrouwen krijgt, diversifieer je. En het allerbelangrijkste, heb er plezier in! Geld verdienen met NFT’s is mogelijk maar zorg dat je eerst grondig onderzoek verricht. En investeer nooit meer dan je kunt missen!