Meer over de beste crypto apps

Beste crypto apps 2021

De crypto bull run maakt duidelijk dat steeds meer mensen interesse tonen in cryptocurrency. Wanneer je je allereerste investering wil doen rijst natuurlijk snel de vraag bij welke crypto exchange je je moet aansluiten. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en ervaring met crypto is de “beste” crypto app voor iedereen anders. Maar toch zijn er een aantal belangrijke basiscriteria die jou kunnen helpen bij het kiezen. In dit artikel bespreken we drie grote crypto apps. 

Bitcoin

Waar koop je BTC het meest voordelig in? Ontdek het zelf.

BTC Kopen

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Bekijk Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Bekijk Bitvavo

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Bekijk Bitpanda

Etoro logo

eToro

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Bekijk eToro

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Bekijk Kraken

Litebit

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

Bekijk Litebit

De stijgende populariteit van crypto heeft als gevolg dat steeds meer mensen besluiten om gebruik te gaan maken van crypto apps. Die vraag naar crypto apps is inmiddels zo gegroeid, dat het aanbod eveneens erg groot is geworden. Door de vele apps zien sommige mensen door de bomen het bos niet meer. Het grote probleem is dat niet elke app even klantvriendelijk is. Gelukkig bestaan er inmiddels genoeg betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto apps. Een aantal van de beste crypto apps zullen we bepreken in dit artikel. We kijken dan met name naar een aantal belangrijke factoren zoals:

 • Betrouwbaarheid & veiligheid: Het belangrijkste aspect wanneer je je geld gaat investeren is natuurlijk de betrouwbaarheid van de exchange. Investeren vormt altijd een risico. Maar de exchange moet je wel de garantie kunnen bieden dat jouw crypto’s veilig opgeslagen worden en dat jouw account niet gehackt kan worden. 
 • Beschikbare cryptocurrencies: In het begin wil je misschien enkel investeren in Bitcoin. Maar wanneer je ook interesse hebt in andere zogeheten altcoins, dan is het wel handig dat jouw exchange deze ook aanbiedt. In dit artikel vind je zowel Bitcoin apps als overig cryptocurrency apps.
 • Internationale beschikbaarheid: Niet alle exchanges zijn overal beschikbaar. Wie in Nederland woont heeft gelukkig wel een ruime keuze aan crypto apps. 
 • Gebruiksgemak en klantenservice: Gebruiksgemak is belangrijk om op een eenvoudige manier te kunnen handelen. Een cryptocurrency app met een duidelijke interface geeft je het vertrouwen dat je niet per ongeluk een foute transactie zal uitvoeren. Wanneer je vragen hebt is het ook fijn dat je terecht kan bij een kwalitatieve klantenservice. 
 • Expert tools voor gevorderden: Iemand met meer ervaring in het verhandelen van cryptocurrency zal toegang willen tot geavanceerde opties. Sommige apps bieden heel veel tools aan die toelaten om professioneel te handelen in cryptocurrency, net zoals op de aandelenmarkt. 
 • Kosten: Het kopen en verkopen van cryptocurrency is verbonden met transactiekosten. Afhankelijk van de grootte en frequentie van jouw handelen kan een bepaalde exchange voor jou de interessantste tarieven bieden. 
 • Aanbieden van een wallet: In het begin is het handig als je je crypto gewoon op de wallet van jouw exchange kan opslaan. Later kan je cryptocurrencies gaan opslaan op een eigen (externe) wallet.

Voordelen van crypto apps

Crypto apps moet je eigenlijk zien als een soort handelsplatforms. Jij maakt een account aan bij de app, koppelt je bankgegevens aan je account en kunt beginnen met handelen nadat je geld op je account hebt gestort. Het handige aan zo’n handelsplatform is dat je eenvoudig en op een overzichtelijke manier kunt zien wat de prijsveranderingen zijn voor elke munt. Vaak kun je van een munt de prijsfluctuaties van de afgelopen maanden of zelfs jaren zien.

Een ander groot voordeel van crypto apps is dat je er bijna altijd vanuit kunt gaan dat cryptomunten betrouwbaar zijn. Een handelsplatform doet namelijk zelf goed onderzoek naar de munt, voordat het die munt aanbiedt op de app. Een van de beste crypto apps, die hierom bekend staat, is BitVavo.

Zelf onderzoek doen naar crypto

Toch kun je er zelf lang niet altijd vanuit gaan dat een crypto munt betrouwbaar is. Ook de betrouwbaarste en beste crypto apps zijn natuurlijk niet onfeilbaar en kunnen omstreden cryptovaluta aanbieden. Daarom is het ook verstandig om altijd zelf onderzoek te doen naar een munt, voordat je er in gaat handelen. Zoek bijvoorbeeld eens op wat de voor- en nadelen van de desbetreffende munt zijn.

Wat bijvoorbeeld ook handig kan zijn om te onderzoeken, is wat de lange termijn plannen met de munt zijn en welk bedrijf erachter zit. Door goed onderzoek te doen voorkom je dat je een cryptomunt koopt, die is gebaseerd op gebakken lucht. Er zijn namelijk talloze munten die als grap in het leven geroepen zijn of die totaal geen toekomstperspectief hebben.

Wat zijn dan de beste crypto apps?

Voordat je echter kunt beginnen met handelen, is het handig om je eerst te verdiepen in crypto apps. Hoe weet je immers welke crypto app het beste voor jou is? Als je op internet zoekt naar beste crypto apps, dan krijg je tal van verschillende zoekresultaten. Niet elk van deze crypto apps is even klantvriendelijk. Er kan bijvoorbeeld een behoorlijk verschil zitten in de transactiekosten. Wat ons betreft is dat misschien wel de belangrijkste factor om te bepalen of een crypto app klantvriendelijk is.

Op andere terreinen kan een crypto app nog zo goed scoren, maar als de transactiekosten hoog zijn, is de app volgens ons relatief gezien niet klantvriendelijk. Waarschijnlijk heb je van een aantal van de beste crypto apps weleens gehoord, zoals BitVavo, Coinbase of LiteBit. Wij zetten voor jou de beste crypto apps op een rij.

Top 3 beste crypto apps

Bitvavo App

Het Bitvavo-platform werd gelanceerd in 2018 en is gevestigd in Amsterdam. De missie van Bitvavo is om digitale valuta voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. Bitvavo wil een groot gebruikersgemak combineren met lage kosten en zo de marktleider van Europa worden. 

 • Betrouwbaarheid & veiligheid: Bitvavo maakt van veiligheid een prioriteit en doet er alles aan om zowel jouw account als haar eigen platform te voorzien van allerlei veiligheidsmaatregelen. Je persoonlijke account wordt beveiligd met een twee factor authenticatie. De overgrote meerderheid van digitale valuta wordt opgeslagen op een cold wallet. Dit wil zeggen dat de crypto’s offline zijn opgeslagen en dus niet gehackt kunnen worden. Deze offline opslagruimtes zijn streng beveiligd en verspreid over verschillende locaties om elk risico te minimaliseren. Daarnaast neemt Bitvavo nog maatregelen zoals apparaat & IP management, auditing & geavanceerde monitoring en anti-phishing beveiliging. 
 • Beschikbare cryptocurrencies: Er zijn meer dan 50 digitale valuta beschikbaar. 
 • Internationale beschikbaarheid: Bitvavo is beschikbaar in Nederland en België, maar heeft de ambitie om de grootste exchange van Europa te worden. 
 • Gebruiksgemak en klantenservice: Bitvavo heeft een heel gebruiksvriendelijke interface voor beginnende gebruikers en een uitgebreide versie voor ervaren traders. En uiteraard kan je rekenen op een kwalitatieve en Nederlandstalige klantenservice. 
 • Expert tools voor gevorderden: De expert-interface biedt meer geavanceerde tools voor ervaren traders. 
 • Kosten: Bitvavo wil zijn goede service combineren met lage kosten en belooft een maximum van 0,25% handelskosten. Betalen kan eenvoudig met iDeal, Bancontact, Creditcard en nog 8 andere betaalmethodes. 
 • Aanbieden van een wallet: Je kan gebruikmaken van de Bitvavo wallet die je kan raadplegen op de mobiele app of op je desktop. 

LiteBit App

LiteBit is gevestigd in Rotterdam en biedt een veilig, eenvoudig en persoonlijk handelsplatform. In 2019 en 2020 werd LiteBit verkozen tot “Beste Crypto Broker”. De exchange streeft ernaar om het meest betrouwbare en klantvriendelijke platform van Europa te worden. 

 • Betrouwbaarheid & veiligheid: LiteBit neemt de veiligheid van jouw account erg serieus. Inloggen gebeurt met een twee factor authenticatie. Op de website worden klanten ook geïnformeerd over hoe ze hun account extra kunnen beveiligen en hoe ze fishing kunnen voorkomen. Recent is LiteBit ook gestopt met het aanbieden van een aantal coins omdat deze niet voldeden aan de eisen van het platform. 
 • Beschikbare cryptocurrencies: LiteBit heeft een breed aanbod van meer dan 50 populaire coins. Sinds kort is het ook mogelijk om te handelen in Uniswap, Swipe en The Graph.  
 • Internationale beschikbaarheid: LiteBit is beschikbaar in Nederland en de meeste andere Europese landen. 
 • Gebruiksgemak en klantenservice: Het platform wil de meest betrouwbare en klantvriendelijke exchange van Europa worden. Op de website is er een uitgebreide helpdesk beschikbaar met FAQ’s. Als je daar je antwoord niet vindt kan je 24/7 rekenen op het support team. 
 • Expert tools voor gevorderden: LiteBit is een crypto broker. Je kan enkel spot transacties doen en bijvoorbeeld geen limit orders of stop loss orders gebruiken. 
 • Kosten: De aankoopkosten verschillen per crypto. Bij Bitcoin is dit lager dan 1%. Voor altcoins komen er vaak omwisselkosten bij. De kosten voor altcoins liggen hierdoor tussen de 2 en de 5%. 
 • Aanbieden van een wallet: Je kan gebruik maken van de LiteBit wallet waar je al je crypto’s kan terugvinden. 

Coinbase App

Coinbase is een groot internationaal cryptocurrency platform dat opgestart werd in 2012. Coinbase biedt een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform voor elk type trader. 

 • Betrouwbaarheid & veiligheid: Coinbase heeft een goede reputatie in veiligheid en betrouwbaarheid. Je eigen account wordt beveiligd met een twee factor authenticatie. De cryptocurrencies op het platform worden grotendeels offline opgeslagen en verzekerd door grote verzekeringsmaatschappijen. 
 • Beschikbare cryptocurrencies: Coinbase heeft een heel uitgebreide lijst van cryptocurrencies. De beschikbaarheid is echter afhankelijk van jouw locatie. 
 • Internationale beschikbaarheid: Het platform is beschikbaar voor honderden landen wereldwijd. Zowel in Europa, Amerika. Azië en Afrika. 
 • Gebruiksgemak en klantenservice: De app is heel gebruiksvriendelijk en geeft gebruikers het vertrouwen om zelfstandig te handelen. 
 • Expert tools voor gevorderden: Je kan eenvoudig overstappen naar Coinbase Pro. Een Coinbase Pro account geeft je toegang tot diepere marktanalyses en gevorderde handelingsstrategieën.  
 • Kosten: De kosten omvatten een variabel percentage dat afhankelijk is van de regio, de crypto en de betaalmethode. Wie gebruikt maakt van Coinbase Pro en handelt in grotere volumes kan rekenen op gunstigere tarieven. 
 • Aanbieden van een wallet: De cryptocurrency die je aankoopt kan je veilig bewaren op de Coinbase wallet. 

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat BitVavo, LiteBit en Coinbase tot de beste en meest gebruikte crypto apps behoren. Welke applicatie jouw voorkeur geniet, dat ligt natuurlijk aan jezelf. In principe zijn alle drie de genoemde crypto apps een uitstekenede keuze. Het is maar net aan welke eigenschappen jij de meeste waarde hecht. Als wij zouden mogen adviseren, zouden wij gaan voor BitVavo.

Eenvoudig investeren in bitcoin

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon