Crypto.com is wereldwijd een van de grootste en populairste cryptocurrency exchanges.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Handel in 250 verschillende crypto en verdien een passief inkomen door je crypto te staken op Crypto.com

Betaalmethoden

Visa, MasterCard, American Express, Discover, SEPA bankoverschrijving

Minimale storting

$20

Wallet

Ja

Transactiekosten

0.04-0.14%

Features

Koop, verkoop en stake crypto op ‘s werelds populairste cryptocurrency exchange.

Crypto.com Ervaringen + Review

Crypto.com is eigenlijk veel meer dan een alleen een crypto exchange of crypto broker. Via crypto.com kun je namelijk crypto kopen en verkopen, maar ook crypto sparen, er in worden uitbetaald en/of een crypto credit credit card aanvragen.

Op crypto.com zijn er dus ontzettend veel mogelijkheden qua crypto en dat zou je ook mogen verwachten van zo’n website en domeinnaam. Crypto.com bestaat al sinds 2009 en wij zelf maken dan ook al enkele jaren gebruik van deze cryptocurrency exchange.

In deze crypto.com review zullen wij onze crypto.com ervaringen delen, de belangrijkste punten van de exchange bespreken, de voor- en nadelen van crypto.com vertellen en antwoord geven op enkele veel gestelde vragen over Crypto.com.

Crypto traden op Crypto.com

Met Crypto.com kan je handelen in meer dan 250 verschillende cryptocurrencies via spot markets. Dit wil zeggen dat je via de Crypto.com app of via de web-based browser crypto kunt kopen en verkopen tegen de actuele marktprijs. Via het handelsplatform kan je zowel crypto’s verhandelen voor andere crypto’s of crypto verhandelen voor fiatvaluta of andersom.

Hoewel de crypto exchange er in het begin misschien wat ingewikkeld uit ziet, valt dit reuze mee en is crypto.com aanzienlijk beter geschikt voor beginners dan bijvoorbeeld FTX of Mexc. Het handelsplatform laat je in wezen gewoon zien wat de huidige koersprijzen zijn van verschillende crypto’s met bijbehorende grafieken en voorziet je van wat andere marktdata.

Om crypto te traden op crypto.com selecteer je het gewenste crypto tradingpaar en klik je op de trade knop. Daarna kies je voor hoeveel geld je wilt kopen of verkopen. Dit proces duurt slechts een paar seconden en crypto handel je dus met slechts enkele muisklikken op crypto.com.

Crypto kopen

Als je nog geen crypto hebt, kun je dit eenvoudig vanaf $20 kopen op Crypto.com. Crypto kopen via crypto.com kan enkel via een bankoverschrijving of via creditcards als Visa, MasterCard en American Express. Voor deze fiat-to-crypto dienst rekent de website 2,99% aan transactiekosten. Dit is vrij normaal en andere exchanges brengen ook ongeveer hetzelfde in rekening voor deze service. Houd er rekening mee dat je bank of kaartverschaffer nog additionele kosten in rekening kan brengen.

Je hebt via crypto.com ook de mogelijkheid te sparen in crypto. Op deze manier machtig je Crypto.com een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse incasso te doen van je gekoppelde bankrekening of creditcard, waardoor je dus crypto spaart.

Crypto kopen Crypto.com

Margin Trading

Margin trading of handelen met hefboom in crypto is mogelijk via Crypto.com. De maximale leverage of hefboom die je kunt instellen is 10x en hierdoor kan je dus met een vrij kleine koerswijziging van een bepaalde crypto al aardig leuke bedragen winst maken.

Houd er echter rekening mee dat handelen met hefboom of leveraged trading niet weggelegd is voor beginners en dat je de risico’s ervan kent voordat je hiermee begint.

Derivaten handelen

crypto derivates Crypto.comJe hebt via Crypto.com de mogelijkheid aan de hand van een P2P (peer-2-peer) smart contract in crypto futures te handelen met de onderliggende waarden van crypto activa. Dit werkt als volgt: de koper koopt een crypto activa op een bepaalde datum voor een vastgestelde prijs. Deze gokt er dus op dat de prijs hoger of lager zal komen te liggen voor of op die datum.

Verder kan je op crypto.com ook handelen in crypto opties. Hierbij worden crypto’s gekocht en verkocht tegen een bepaalde vastgestelde prijs op een bepaalde datum, maar geen van de twee partijen hoeft dit per se te doen.

Zij hebben dus de optie dit te doen, en kunnen ervoor kiezen van deze optie af te zien. Deze opties zijn geld waard omdat iemand wellicht het risico van prijsfluctuering wilt nemen opdat deze winst heeft op de vastgestelde datum of het prijsdoel.

Als laatste zijn er nog perpetual swaps. Swaps verlopen nooit en investeerders met vertrouwen in een bepaalde crypto hebben met deze swaps eindeloos het recht bepaalde crypto voor een andere crypto om te ruilen tegen bepaalde koersprijzen.

NFT trading

Sinds kort kan je op Crypto.com ook handelen in NFT’s. Deze non-fungible tokens zijn digitale kunstwerken waarvan het eigenaarschap levendig wordt verhandeld op de blockchain.

Let erop dat je niet direct handelt in NFT’s op crypto.com, maar dat dit werkt via OpenSea. 

Crypto staking

crypto staking Crypto.comOp Crypto.com kun je eenvoudig een passief inkomen opbouwen, simpelweg voor het bezitten van crypto. Om dit te doen, moet je meedoen aan wat heet crypto staking.

Aan de hand van dit concept leg je een bepaald bedrag aan crypto in voor een bepaalde tijd, waarvoor je net als een soort spaarrekening, rente zult ontvangen in de vorm van crypto.

Deze rente wordt op jaarbasis berekend, maar krijg je wekelijks op je crypto.com-account gestort. Met de handige crypto staking calculator op crypto.com kun je precies zien hoeveel rente je op je crypto kunt krijgen door dit te staken op crypto.com.

Voor- en nadelen

Het aanbod verschillende crypto’s op Crypto.com is redelijk aan de grote kant. Het kan nog groter, zoals bij bijvoorbeeld Binance of KuCoin, maar 250 crypto’s is voor de meeste crypto traders ruim voldoende. Hier komt bij dat het handelsplatform van crypto.com vanwege de simpliciteit goed geschikt is voor zowel beginnende als ervaren crypto traders.

De transactiekosten op zowel het handelen in crypto als het aan/verkopen van crypto zijn laag en de mogelijkheid te doen aan crypto staking, margin trading en NFT trading maken crypto.com een uitstekend all-round crypto exchange.

Verder heb je nog de mogelijkheid de metalen crypto.com prepaid Visa crypto card aan te vragen. Met deze kaart kan je eenvoudig je crypto uitgeven bij (web)winkels, restaurants en hotels die Visa accepteren. Bovendien krijg je er een cashback mee in crypto op iedere aankoop en korting bij bepaalde bedrijven voor goederen en diensten.

Zo kan je met de Frosted Rose Gold, Icy White en Obsidian crypto.com card genieten van gratis Netflix en Spotify en 10% korting op Expedia en Airbnb boekingen. Hoe meer je tradet op crypto.com, hoe hoger level je crypto.com kaart zal worden. Voor gedetailleerde informatie over de crypto.com prepaid Visa card kun je terecht op deze pagina.

Crypto.com visa card

Hoewel het gebruiken van crypto.com ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, zijn er toch twee kleine nadelen aan de exchange verbonden. Zo is het geen Nederlandstalige exchange en is er ook geen Nederlandstalige klantenservice. Nu hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn, aangezien de meeste van onze bezoekers vast wel degelijk Engels kunnen lezen en begrijpen. Wel is het jammer dat je niet met iDEAL of Bancontact crypto kopen kunt op crypto.com. Als je op zoek bent naar een crypto exchange waar dit wel kan, raden wij Bitvavo of Bitcoin Meester aan.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Crypto.com

Om gebruik te maken van de diensten van crypto.com heb je een crypto.com account nodig. Een Crypto.com account aanmaken is een eenvoudige procedure die een paar minuten van je tijd in beslag zal nemen. Houd er rekening mee dat gedurende de aanmeldprocedure gevraagd zal worden je te legitimeren.

Zorg er dus voor dat je een vorm van legitimatie bij de hand hebt, zodat je die niet midden in het proces nog erbij moet pakken. Crypto.com is een gereguleerde cryptocurrency exchange en broker dus is verplicht haar klanten te identificeren.

Stap-voor-stap uitleg aanmelden bij Crypto.com:

  1. Ga naar crypto.com/exchange en klik rechtsboven op Sign up.account aanmaken Crypto.com
  2. Volg de instructies op het scherm en vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in. Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om een crypto.com account aan te maken.
  3. Klik op Create account. Je zult nu een email ontvangen met daarin een eenmalig wachtwoord (OTP).wachtwoord Crypto.com
  4. Vul dit eenmalig wachtwoord in op crypto.com.
  5. Kies nu een nieuw, sterk wachtwoord voor je crypto.com account uit en klik op Submit.telefoonnummer Crypto.com
  6. Vervolgens dien je je telefoonnummer te verifiëren. Selecteer het land waar je woonachtig bent uit het dropdown menu en vul je nummer in zonder 0 of regiocode. Je zult een SMS ontvangen met een verificatiecode die je over dient te nemen en in te vullen in de pop-up op crypto.com.
  7. Als je dit gedaan hebt zal de verificatieprocedure beginnen. Volg de aanwijzingen op het scherm nauwkeurig om je crypto.com account volledig te verifieren.
  8. Zodra je alle stappen doorlopen hebt zal je account op Pending Verification staan. Na een paar uur of hooguit na een dag, zal je account goedgekeurd zijn en kan je gebruikmaken van alle diensten van Crypto.com.

Inloggen

Inloggen op Crypto.com spreekt voor zichzelf, echter kan het de eerste keer wat lastig zijn als je een 2-factor authentication hebt ingesteld voor je account. Wat je moet doen om succesvol in te loggen op je account is rechtsboven op login klikken en vervolgens je email, wachtwoord en de 6-cijferige code die je via de Google Authenticator of Authy app ontvangt invullen.

inloggen Crypto.com

Is Crypto.com veilig en betrouwbaar?

Ja, Crypto.com is veilig en betrouwbaar. De exchange bewaart namelijk bijna al de crypto van haar gebruikers in cold storage en is verzekerd voor diefstal voor een kleine $500 miljoen. Daarnaast wordt het fiatgeld van het bedrijf achter crypto.com bewaard op verschillende bankrekeningen in de Verenigde Staten en is de website en crypto.com crypto app volledig beschermd met SSL-encryptie technologie van militair niveau. Hier komt bij dat crypto.com, in tegenstelling tot andere exchanges, nog nooit gehacked is geweest.

Als crypto.com gebruiker heb je de mogelijkheid je account te beschermen met een 2-factor authentication en bepaalde IP-adressen te ”whitelisten”, waardoor je alleen vanaf bepaalde locaties kunt inloggen op je account. Al met al kun je er dus zeker van zijn dat crypto.com een veilige en betrouwbare exchange is.

Kosten en fees

Crypto.com hanteert zeer lage tarieven voor het traden van crypto op haar crypto exchange. Zo betaal je er standaard tussen de 0,10% en 0,16% aan transactiekosten, wat goedkoper is vergeleken met andere grote exchanges zoals Binance of KuCoin. Hieronder kan de de huidige crypto.com fees zien.

Handelsvolume afgelopen 30 dagen in USD

Maker fees

Taker fees

$0 – $250,000

0,10%

0,16%

$250,001 – $1,000,000

0,09%

0,15%

$1,000,001 – $20,000,000

0,08%

0,14%

$20,000,001 – $100,000,000

0,07%

0,13%

$100,000,001 – $200,000,000

0,06%

0,12%

$200,000,001+

0,04%

0,10%

Contact en klantenservice

Je kunt de klantenservice van Crypto.com contacteren via live chat en per e-mail. Telefonisch contact is niet mogelijk met Crypto.com. Wel kun je vaak al antwoord vinden op je vraag in het uitgebreide netwerk aan FAQ-pagina’s op de crypto.com website.

Als je echt een specifieke vraag of zelfs probleem hebt over je crypto.com, is het het beste om een e-mail te sturen waarin je het probleem in detail uitlegt. Crypto.com reageert doorgaans binnen een paar uur op support e-mails.

Wat wij best netjes vinden van de support van crypto.com, is dat zij het altijd keurig op twitter laten weten als er sprake is van een crypto.com storing. Het enige minpunt aan de crypto.com support is dat deze niet in het Nederlands beschikbaar is.

Veelgestelde vragen over Crypto.com

Het zou goed kunnen dat je net als vele andere mensen die de crypto.com app willen downloaden, per ongeluk de Crypto.com pay app hebt gedownload. Dit is niet de juiste crypto.com exchange app, maar slechts een app waarmee je crypto betalingen kunt doen en crypto kunt ontvangen van anderen via het scannen van QR-codes.

De Crypto.com DeFi wallet is een online crypto wallet waarvan je zelf de private keys in handen hebt. Het is dus een echte crypto wallet, waarvan je niet het wachtwoord kunt resetten door eenvoudig op ”wachtwoord vergeten” te klikken. Voor het aanmaken van een crypto.com DeFi wallet hoeft je account niet geverifieerd te zijn.

Je kunt op Crypto.com fiatgeld, dus euro’s lenen, als je hiervoor crypto als onderpand op de exchange stort. Je betaalt dan vervolgens een maandelijkse rente, afhankelijk van welke crypto je gestort hebt en hoeveel je wilt lenen. Iedereen kan in feite een lening aanvragen op crypto.com, zolang je maar de crypto hebt om als onderpand te storten. Je hebt hiervoor een volledig geverifieerd crypto.com account nodig.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.