Welke crypto kopen?

Wie wil beginnen met cryptocurrency, zal worden overweldigd door de hoeveelheid munten. Het is beslist een goed idee eerst te beginnen met Bitcoin, om het principe te snappen. Vaak is Bitcoin ook de eerste munt waarmee gehandeld wordt, om te traden naar andere munten.

Misschien wil je ook eens de andere mogelijkheden bekijken. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Welke crypto kopen in 2023?’ Houd er rekening mee dat dit geen financieel advies is, maar een globaal overzicht van de meest populaire en veelbelovende cryptomunten in 2023. Handel altijd alleen met geld dat je kunt missen. Beleggen in crypto is altijd risicovol. 

welke cryptocurrency kopen
Bybit

ByBit

Duidelijke interface & Meerdere futures traden

Naar Bybit

Binance

Binance is wereldwijd een zeer veel gebruikt exchange.

Naar Binance

Etoro logo

Bitvavo

Nederlands uitgebreide exchange

Bitvavo short gaan

Kraken

BTCdirect

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Kraken

Huobi logo

Bitmex

Bitmex is één van de meest bekende trading platformen.

Naar Huobi

Deribit

Okex

Futures Trading platform afkomstig uit Nederland.

Naar Okex

Er zijn ook cryptocurrencies die een grote kans hebben om tientallen keren over de kop te gaan. In dit artikel gaan wij verder in op een aantal van de meest veelbelovende crypto voor dit jaar.

Op dit moment zijn er vijf veelbelovende cryptocurrency die aantrekkelijk lijken om te kopen. Sommigen zijn nog relatief nieuwe cryptomunten, terwijl anderen evergreens zijn. Laten we eens kijken naar welke cryptocurrency nu populair zijn en welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023.

Welke crypto moet je kopen?

Anno 2023 beleeft de populariteit van crypto een absoluut hoogtepunt. Het ligt in de lijn van de verwachting dat deze populariteit in de toekomst alleen nog maar verder toe zal nemen. Hoe meer mensen gaan investeren, hoe moeilijker het wordt om er flink geld aan te verdienen. Het is dus belangrijk dat je rationeel te werk gaat bij het handelen in crypto. Zeker als je nog weinig verstand hebt van de crypto wereld, is het verstandig om je daar eerst goed in te verdiepen voor je er veel geld in steekt.

Hoe werkt cryptohandel precies? Dat is een goede vraag om mee te beginnen. Probeer naast een aantal succesverhalen ook eens een aantal verhalen over mislukkingen te lezen. Er zijn namelijk ook mensen die behoorlijk wat geld hebben verloren met crypto. Dit zijn vooral mensen die maar wat doen en impulsief te werk gaan. Dat is dus wat je absoluut niet moet doen, als je gaat handelen in crypto. Dergelijke verhalen hoor je weinig, omdat mensen daar natuurlijk niet trots op zijn. Er bestaan echter genoeg van zulke verhalen. Staar je dus niet blind op de succesverhalen want dat is maar voor een klein deel van de crypto handelaren weggelegd.

Hoe weet je welke crypto je moet kopen?

Het lastige aan cryptohandel is natuurlijk dat het moeilijk is om te voorspellen welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Als je niet heel diep in de cryptowereld zit, is het haast niet in te schatten welke munten enorm in waarde gaan toenemen. Over het algemeen kan de Bitcoin wel als leidraad genomen worden voor de verwachte koers van andere munten. Altcoins volgen namelijk vaak de koers van de Bitcoin. Dat is natuurlijk lang niet altijd het geval en geldt ook zeker niet voor alle coins, maar het kan in sommige gevallen een indicatie geven.

Om er achter te komen wat de beste cryptomunten om te investeren zijn, zul je zelf goed onderzoek moeten doen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een beetje geluk nodig, wil je veel winst maken met cryptohandel. Over het algemeen zijn er een aantal factoren waaraan je kunt afleiden of een bepaalde munt een goede investering is of niet. Wij zullen een aantal factoren voor op een rij zetten die jou kunnen helpen om te bepalen welke cryptocurrency kopen voor jouw interessant is.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kopen van crypto?

  • Voordat je bepaalt welke crypto je wil kopen, is het handig om na te gaan of de crypto überhaupt te verkrijgen is in het land waarin je woont. De meeste cryptomunten zijn namelijk niet in elk land te koop. Zeker bij nieuwe munten komt het nogal eens voor dat deze tijdelijk alleen verkrijgbaar zijn in het land of de regio waarin ze zijn uitgegeven.
  • Ook is het belangrijk om je aan te sluiten bij het juiste handelsplatform, voordat je gaat betpalen welke crypto je gaat kopen. Als je bijvoorbeeld wil gaan handelen in wat minder bekende cryptomunten, dan is het handig om eerst te controleren of die munten überhaupt wel beschikbaar zijn bij jouw handelsplatform. Kun je bijvoorbeeld jouw favoriete coin staken?Als dat niet zo is, heeft het immers weinig zin om onderzoek te doen naar deze relatief onbekende coins.
  • Veiligheid en reputatie spelen natuurlijk een belangrijke rol. Aangezien de cryptowereld vrij nieuw is, komt het de afgelopen jaren nogal eens voor dat particuliere accounts op handelsplatforms worden gehackt, waardoor mensen duizenden euro’s kwijtraken. Controleer dus altijd de veiligheid en reputatie van een handelsplatform, voordat je er een account op aanmaakt.
  • Een ander belangrijk element bij het handelen in crypto is de prijs die je bij elke transactie aan de broker moet betalen. Bij de meeste handelsplatforms betaal je tussen de 0% en 2% transactiekosten per transactie. Dat betekent dus dat je over elke aan- en verkoop van een cryptomunt extra kosten moet betalen. Het liefst maak je natuurlijk gebruik van een handelsplatform met lage transactiekosten.

Wij schreven eerder al een aantal reviews over een aantal betrouwbare handelplatformen zoals Bitvavo, Binance, Kucoin, Bybit en Coinmerce

Welke crypto gaat stijgen? Top 8 coins

Dan is natuurlijk bij veel mensen de vraag: welke crypto moet ik nu kopen? Iedereen wil weten welke cryptocurrency er verder gaat stijgen in de loop van 2023, maar ook welke cryptomunten juist hun waarde zullen behouden. Een eenduidig antwoord is daar natuurlijk niet op te geven, aangezien je vooraf nooit met zekerheid kunt zeggen welke crypto gaat stijgen. Het ligt echter wel in verwachting dat een aantal cryptomunten in de nabije toekomst hun potentie zullen waarmaken.

Travala

Travala logoTravala is een vakantieplatform met de token AVA. Het is een platform dat erg uniek is en een duidelijke gebruikerscase heeft. Het is een vakantieplatform zoals Airbnb, Booking, Expedia en andere, waar je kan boeken met crypto. Steeds meer willen hun crypto gebruiken waar Travala op inspeelt met hun platform.

Maar wat uniek aan Travala is, is dat je via het platform 24% rente per jaar krijgt op de token die je vastzet. Je meer korting krijgt dan Booking en andere platformen door te boeken met Travala en het project ook wordt gefinancierd door de grootste cryptocurrency exchange in de wereld, namelijk Binance.

Hiernaast noemen de boekingen elke maanden toe, deze worden elke maand gedeeld door het team. Maand na maand worden er meer boekingen gedaan en zetten meer personen hun Travala tokens vast, op dit moment is dit al boven de 20%. Wat betekent dat er minder in omloop is, en dat in combinatie met een grotere vraag naar Travala zorgt voor een stijging van de prijs.

Ook is de marktwaarde nog vrij klein ten opzichte van veel andere cryptocurrency projecten en hebben we het te maken met de COVID situatie, waardoor de meeste mensen ook nog niet op vakantie kunnen. De verwachting is dat wanneer mensen weer kunnen reizen, de vraag naar Travala ook gigantisch zal toenemen waardoor de prijs zal stijgen.

Travala direct kopen

Uniswap

Uniswap logoEen ander favoriet project van ons is Uniswap en dat zullen wij hier ook toelichten. Uniswap is een DeFi project en is een gedecentralizeerd platform om cryptocurrencies te verhandelen. Dit betekent dat het een platform is voor iedereen, zonder dat er iemand de volledige controle heeft zoals bij gecentraliseerde platformen.

Wat Uniswap uniek maakt is dat het veel tokens beschikbaar stelt die nog niet beschikbaar zijn op veel platformen, dat je volledig je eigen coins bezit omdat het een gedecentraliseerd platform waardoor er wordt verhandeld zonder ‘middelman’. Wij zijn hier een erg positieve toekomst in, omdat steeds meer gebruikers hier naar kijken.

De toekomst van DeFi projecten is erg positief en Uniswap is één van de meest innoverende projecten hierin. Het platform groeit elke maand enorm, steeds meer gebruikers kiezer ervoor om over te stappen naar dit platform, wat leidt dat meer mensen Uniswap zullen kopen om te handelen op dit platform. Wat uiteindelijk zal leiden tot een grote prijsstijging in 2023.

Uniswap direct kopen

Ethereum

Ethereum logoEthereum lijkt in veel facetten op Bitcoin, maar het is wezenlijk verschillend. Het werd, in tegenstelling tot Bitcoin, ontwikkeld als een flexibele infrastructuur. Daardoor kunnen bedrijven er makkelijker hun eigen toepassingen meebouwen.

Om deze redenen wordt deze crypto ook vaak ingezet voor het bouwen van zogenaamde ‘smart contracts’. Dat zijn slimme contracten die alleen tot uitvoering worden gebracht als beide partijen zich aan het contract houden.

Je kent Ethereum waarschijnlijk van de eigen token: ‘Ether’. Dit is de coin die je met Bitcoin kan vergelijken. Het biedt een primaire laag waarmee transacties op het netwerk worden uitgevoerd. Net als Bitcoin, heeft Ether te maken met speculatie, waardoor er altijd potentie in de munt zit.

Ethereum direct kopen

Chainink

Chainlink logoChainlink steeg dit jaar op sommige momenten met meer dan 200 procent in waarde. Het stond zelfs even boven de 6 dollar. De munt krabbelt op doordat het een van de drijvende krachten achter Decentralized Finance (DeFi) is.

De marktkapitalisatie voor Defi vervijfvoudigde in een half jaar tijd. Het grootste gedeelte van het ecosysteem draait op Chainlink om slimme DeFi-contracten aan off-chain datafeeds als grondstoffen en prijsgegevens te koppelen.

Steeds meer beleggers kopen Chainlink als een speculatieve belegging op het succes van DeFi. Daarbij helpt het ook dat het op steeds meer plaatsen direct verkrijgbaar is. Bij Bitvavo kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld direct Chainlink kopen en betalen met iDEAL.

Chainlink direct kopen

Tron

Tron logoNa Elon Musk is Justin Sun misschien wel de meest besproken ondernemer in de cryptowereld. Hij is namelijk de oprichter van cryptomunt Tron, maar daarnaast doen er enkele controversiële verhalen over hem de ronde. Tron is echter een interessante cryptomunt om te volgen.

Dat heeft vooral te maken met idee achter de munt. Het doel van Tron is namelijk om het hele internet te decentraliseren door digitale content voortaan de delen via hun eigen blockchain. Tron zou daarvoor dan uiteindelijk als platform moeten dienen. Het is zeker een interessante cryptomunt met veel potentie, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

Tron direct kopen

Cardano

Cardano logoCardano is op zichzelf geen munt, maar heeft wel een token: ADA. Cardano zelf is een open source protocol dat uit verschillende lagen met blokketen bestaat. Het idee ervan is dat er zoveel mogelijk complexe decentrale applicaties kunnen worden ondersteund door met verschillende lagen te werken.

Zo is er bijvoorbeeld een transactieverwerkingslaag en een computing laag. Met de computing laag is het mogelijk slimme contracten decentraal uit te voeren. Er wordt aan gewerkt door zowel universiteiten, overheden als programmeurs. Nu je snapt wat de achterliggende gedachte van Cardano is, kunnen we ingaan op waarom je kunt overwegen ADA te kopen.

Wie overweegt ADA te kopen, denkt waarschijnlijk vooral aan de lange termijn. Het project loopt niet erg snel, maar is wel ambitieus, professioneel en gepassioneerd. Het is risicovol om de munt te kopen, maar het kan ook een waardevolle langetermijnbelegging kunnen zijn. Het is afwachten hoe het project verder zal verlopen.

Cardano direct kopen

VeChain

VeChain logoVeChain is niet zomaar een cryptocurrency, maar is daadwerkelijk een bedrijf. Het heeft tientallen partners en sluit wekelijks nieuwe deals. Het bedrijf werkte al samen met onder meer Renault Group, KUEHNE+NAGEL en de State Tobacco Monopoly Administration van China. In tegenstelling tot andere cryptomunten is het dus niet gebaseerd op ideologie, maar op daadwerkelijke bedrijfsvoering.

De betaaltoken VET van Vechain wordt gebruikt als betaalvaluta om activiteiten uit te voeren. Wie meer VET heeft, krijgt een hogere prioriteit en meer rechten op de blockchain. Met de token THOR, die ook gelinkt is aan Vechain, kunnen applicaties op de blockchain worden uitgevoerd. Door acties aan munten te koppelen, is het aantrekkelijk de token te verhandelen. Je kunt bijvoorbeeld handelen met partijen die de munt nodig hebben om projecten te kunnen uitvoeren en op deze manier geld verdienen.

VeChain direct kopen

Bitcoin

Bitcoin logoUiteraard staat Bitcoin bovenaan als het gaat om populaire cryptocurrencies. Het is een volatiele munt, maar de waarde kan ook snel stijgen. Bovendien is Bitcoin vaak de startmunt om over te kunnen stappen naar andere crypto’s. Je moet dan beginnen met Bitcoin, om zo aan andere cryptocurrencies te komen.

De belangrijkste reden om met Bitcoin kopen te werken is voor de meeste mensen toch wel de lange staat van dienst van de munt. Het werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels veel optimalisaties achter de rug. Daarnaast is er een grote Bitcoin community en is er op internet veel informatie over te vinden. In de afgelopen negen jaar heeft de blockchain voor Bitcoin slechts 0,007 procent van de tijd gebreken vertoond. Dat geeft een hoge betrouwbaarheid aan.

Bitcoin direct kopen

Nieuwe cryptomunten 2023

De ‘welke crypto kopen-vraag’ nog niet helemaal voor jezelf beantwoord? Om in te kunnen spelen op de markt van nieuwe en veelbelovende cryptomunten in 2023 raden wij je aan om onze website nauwlettend in de gaten te houden. Wij delen veel informatie over ontwikkelingen op de cryptomarkt en geven regelmatig tips over wat de beste cryptomunten van 2023 kunnen gaan zijn om aan te kopen. Ook de beste altcoins van 2023 zullen vaak aan bod komen.

Conclusie

Het is lastig om te bepalen welke crypto je moet kopen, omdat het nauwelijks is in te schatten welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Deels kun je dat proberen in te schatten door goed onderzoek te doen naar een munt en door het juist handelsplatform te kiezen.

Welke crypto je moet kopen is een veel gestelde vraag, waar lastig antwoord op te geven is. Onze verwachting is dat onder andere Ethereum, Cardano en VeChain zullen gaan stijgen. Wil je dus weten in welke crypto investeren interessant kan zijn, houd dan onze website goed in de gaten.