Toon popup

Wie wil beginnen met cryptocurrency, zal worden overweldigd door de hoeveelheid munten. Het is beslist een goed idee eerst te beginnen met Bitcoin, om het principe te snappen. Vaak is Bitcoin ook de eerste munt waarmee gehandeld wordt, om te traden naar andere munten. Misschien wil je ook eens de andere mogelijkheden bekijken. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Welke crypto moet ik kopen in 2021?’ Houd er rekening mee dat dit geen financieel advies is, maar een globaal overzicht van de meest populaire en veelbelovende cryptomunten in 2021. Handel altijd alleen met geld dat je kunt missen. Beleggen in crypto is altijd risicovol.

Er zijn ook cryptocurrencies die een grote kans hebben om tientallen keren over de kop te gaan, in dit e-book wordt daar meer over verteld. In dit artikel gaan wij verder in op een aantal van de meest veelbelovende crypto voor dit jaar.

Wat zijn de beste cryptomunten om in 2021 te kopen?

Op dit moment zijn er vijf veelbelovende cryptocurrency die aantrekkelijk lijken om te kopen. Sommigen zijn nog relatief nieuwe cryptomunten, terwijl anderen evergreens zijn. Laten we eens kijken naar welke cryptocurrency nu populair zijn en welke cryptocurrency gaat stijgen in 2021.

welke cryptocurrency het beste kopen

Welke Crypto nu kopen?

Travala

Travala is een vakantieplatform met de token AVA. Het is een platform dat erg uniek is en een duidelijke gebruikerscase heeft. Het is een vakantieplatform zoals Airbnb, Booking, Expedia en andere, waar je kan boeken met crypto. Steeds meer willen hun crypto gebruiken waar Travala op inspeelt met hun platform. Maar wat uniek aan Travala is, is dat je via het platform 24% rente per jaar krijgt op de token die je vastzet. Je meer korting krijgt dan Booking en andere platformen door te boeken met Travala en het project ook wordt gefinancierd door de grootste cryptocurrency exchange in de wereld, namelijk Binance. Hiernaast noemen de boekingen elke maanden toe, deze worden elke maand gedeeld door het team. Maand na maand worden er meer boekingen gedaan en zetten meer personen hun Travala tokens vast, op dit moment is dit al boven de 20%. Wat betekent dat er minder in omloop is, en dat in combinatie met een grotere vraag naar Travala zorgt voor een stijging van de prijs. Ook is de marktwaarde nog vrij klein ten opzichte van veel andere cryptocurrency projecten en hebben we het te maken met de COVID situatie, waardoor de meeste mensen ook nog niet op vakantie kunnen. De verwachting is dat wanneer mensen weer kunnen reizen, de vraag naar Travala ook gigantisch zal toenemen waardoor de prijs zal stijgen.

Travala kopen of traden kan je hier op Binance.

Uniswap

Een ander favoriet project van ons is Uniswap en dat zullen wij hier ook toelichten. Uniswap is een DeFi project en is een gedecentralizeerd platform om cryptocurrencies te verhandelen. Dit betekent dat het een platform is voor iedereen, zonder dat er iemand de volledige controle heeft zoals bij gecentraliseerde platformen. Wat Uniswap uniek maakt is dat het veel tokens beschikbaar stelt welke nog niet beschikbaar zijn op veel platformen, dat je volledig je eigen coins bezit omdat het een gedecentraliseerd platform waardoor er eigenlijk wordt verhandeld zonder ‘middelman’. Wij zijn hier een erg positieve toekomst in, omdat steeds meer gebruikers hier naar kijken. De toekomst van DeFi projecten is erg positief en Uniswap is één van de meest innoverende projecten hierin. Het platform groeit elke maand enorm, steeds meer gebruikers kiezer ervoor om over te stappen naar dit platform, wat leidt dat meer mensen Uniswap zullen kopen om te handelen op dit platform. Wat uiteindelijk zal leiden tot een grote prijsstijging in 2021.

Uniswap kopen of traden kan je hier op Binance.

Ethereum

Ethereum lijkt in veel facetten op Bitcoin, maar het is wezenlijk verschillend. Het werd, in tegenstelling tot Bitcoin, ontwikkeld als een flexibele infrastructuur. Daardoor kunnen bedrijven er makkelijker hun eigen toepassingen meebouwen. Daarom wordt deze crypto ook vaak ingezet voor het bouwen van zogenaamde ‘smart contracts’. Dat zijn slimme contracten die alleen tot uitvoering worden gebracht als beide partijen zich aan het contract houden.

Je kent Ethereum waarschijnlijk van de eigen token: ‘Ether’. Dit is de coin die je met Bitcoin kan vergelijken. Het biedt een primaire laag waarmee transacties op het netwerk worden uitgevoerd. Net als Bitcoin, heeft Ether te maken met speculatie, waardoor er altijd potentie in de munt zit.

Ethereum kopen of traden kan je hier op Bitvavo.

Chainlink

Chainlink steeg dit jaar op sommige momenten met meer dan 200 procent in waarde. Het stond zelfs even boven de 6 dollar. De munt krabbelt op doordat het een van de drijvende krachten achter Decentralized Finance (DeFi) is. De marktkapitalisatie voor Defi vervijfvoudigde in een half jaar tijd. Het grootste gedeelte van het ecosysteem draait op Chainlink om slimme DeFi-contracten aan off-chain datafeeds als grondstoffen en prijsgegevens te koppelen.

Steeds meer beleggers kopen Chainlink als een speculatieve belegging op het succes van DeFi. Daarbij helpt het ook dat het op steeds meer plaatsen direct verkrijgbaar is. Bij Bitvavo kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld direct Chainlink kopen en betalen met iDEAL.

Chainlink kopen of traden kan je hier op Bitvavo.

Cardano

Cardano is op zichzelf geen munt, maar heeft wel een token: ADA. Cardano zelf is een open source protocol dat uit verschillende lagen met blokketen bestaat. Het idee ervan is dat er zoveel mogelijk complexe decentrale applicaties kunnen worden ondersteund door met verschillende lagen te werken. Zo is er bijvoorbeeld een transactieverwerkingslaag en een computing laag. Met de computing laag is het mogelijk slimme contracten decentraal uit te voeren.

Er wordt aan gewerkt door zowel universiteiten, overheden als programmeurs. Nu je snapt wat de achterliggende gedachte van Cardano is, kunnen we ingaan op waarom je kunt overwegen ADA te kopen.

Wie overweegt ADA te kopen, denkt waarschijnlijk vooral aan de lange termijn. Het project loopt niet erg snel, maar is wel ambitieus, professioneel en gepassioneerd. Het is risicovol om de munt te kopen, maar het kan ook een waardevolle lange termijn belegging kunnen zijn. Het is afwachten hoe het project verder zal verlopen.

Cardano kopen of traden kan je hier op Bitvavo.

Vechain

Vechain is niet zomaar een cryptocurrency, maar is daadwerkelijk een bedrijf. Het heeft tientallen partners en sluit wekelijks nieuwe deals. Het bedrijf werkte al samen met onder meer Renault Group, KUEHNE+NAGEL en de State Tobacco Monopoly Administration van China. In tegenstelling tot andere cryptomunten is het dus niet gebaseerd op ideologie, maar op daadwerkelijke bedrijfsvoering.

De betaaltoken VET van Vechain wordt gebruikt als betaalvaluta om activiteiten uit te voeren. Wie meer VET heeft, krijgt een hogere prioriteit en meer rechten op de blockchain. Met de token THOR, die ook gelinkt is aan Vechain, kunnen applicaties op de blockchain worden uitgevoerd. Door acties aan munten te koppelen, is het aantrekkelijk de token te verhandelen. Je kunt bijvoorbeeld handelen met partijen die de munt nodig hebben om projecten te kunnen uitvoeren en op deze manier geld verdienen.

Vechain kopen of traden kan je hier op Bitvavo.

Bitcoin

Uiteraard staat Bitcoin bovenaan als het gaat om populaire cryptocurrencies. Het is een volatiele munt, maar de waarde kan ook snel stijgen. Bovendien is Bitcoin vaak de startmunt om over te kunnen stappen naar andere crypto’s. Je moet dan beginnen met Bitcoin, om zo aan andere cryptocurrencies te komen.

De belangrijkste reden om met Bitcoin te werken is voor de meeste mensen toch wel de lange staat van dienst van de munt. Het werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels veel optimalisaties achter de rug. Daarnaast is er een grote Bitcoin community en is er op internet veel informatie over te vinden. In de afgelopen negen jaar heeft de blockchain voor Bitcoin slechts 0,007 procent van de tijd gebreken vertoond. Dat geeft een hoge betrouwbaarheid aan.

Bitcoin kopen of traden kan je hier op Bitvavo.

Nieuwe cryptomunten 2021

Om in te kunnen spelen op de markt van nieuwe en veelbelovende cryptomunten in 2021 raden wij je aan om onze website nauwlettend in de gaten te houden. Wij delen veel informatie over ontwikkelingen op de cryptomarkt en geven regelmatig tips over wat de beste cryptomunten van 2021 kunnen gaan zijn om aan te kopen. Ook de beste altcoins van 2021 zullen veelvuldig aan bod komen.