Welke crypto kopen?

Wie wil beginnen met cryptocurrency, zal worden overweldigd door de hoeveelheid munten. Het is beslist een goed idee eerst te beginnen met Bitcoin, om het principe te snappen. Vaak is Bitcoin ook de eerste munt waarmee gehandeld wordt, om te traden naar andere munten.

Misschien wil je ook eens de andere mogelijkheden bekijken. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Welke crypto kopen in 2024?’ Houd er rekening mee dat dit geen financieel advies is, maar een globaal overzicht van de meest populaire en veelbelovende cryptomunten in 2024. Handel altijd alleen met geld dat je kunt missen. Beleggen in crypto is altijd risicovol. 

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Coinmerce kopen

Coinmerce

Betrouwbare Nederlandse cryptocurrency broker

Naar Coinmerce​

Finst

Finst

Beleggen in crypto met 82% lagere tarieven

Bezoek Finst

Er zijn ook cryptocurrencies die een grote kans hebben om tientallen keren over de kop te gaan. In dit artikel gaan wij verder in op een aantal van de meest veelbelovende crypto voor dit jaar.

Op dit moment zijn er vijf veelbelovende cryptocurrency die aantrekkelijk lijken om te kopen. Sommigen zijn nog relatief nieuwe cryptomunten, terwijl anderen evergreens zijn. Laten we eens kijken naar welke cryptocurrency nu populair zijn en welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024.

Welke crypto moet je kopen?

Anno 2024 beleeft de populariteit van crypto een absoluut hoogtepunt. Het ligt in de lijn van de verwachting dat deze populariteit in de toekomst alleen nog maar verder toe zal nemen. Hoe meer mensen gaan investeren, hoe moeilijker het wordt om er flink geld aan te verdienen. Het is dus belangrijk dat je rationeel te werk gaat bij het handelen in crypto. Zeker als je nog weinig verstand hebt van de crypto wereld, is het verstandig om je daar eerst goed in te verdiepen voor je er veel geld in steekt.

Hoe werkt cryptohandel precies? Dat is een goede vraag om mee te beginnen. Probeer naast een aantal succesverhalen ook eens een aantal verhalen over mislukkingen te lezen. Er zijn namelijk ook mensen die behoorlijk wat geld hebben verloren met crypto. Dit zijn vooral mensen die maar wat doen en impulsief te werk gaan. Dat is dus wat je absoluut niet moet doen, als je gaat handelen in crypto. Dergelijke verhalen hoor je weinig, omdat mensen daar natuurlijk niet trots op zijn. Er bestaan echter genoeg van zulke verhalen. Staar je dus niet blind op de succesverhalen want dat is maar voor een klein deel van de crypto handelaren weggelegd.

 

Hoe weet je welke crypto je moet kopen?

Het lastige aan cryptohandel is natuurlijk dat het moeilijk is om te voorspellen welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Als je niet heel diep in de cryptowereld zit, is het haast niet in te schatten welke munten enorm in waarde gaan toenemen. Over het algemeen kan de Bitcoin wel als leidraad genomen worden voor de verwachte koers van andere munten. Altcoins volgen namelijk vaak de koers van de Bitcoin. Dat is natuurlijk lang niet altijd het geval en geldt ook zeker niet voor alle coins, maar het kan in sommige gevallen een indicatie geven.

Om er achter te komen wat de beste cryptomunten om te investeren zijn, zul je zelf goed onderzoek moeten doen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een beetje geluk nodig, wil je veel winst maken met cryptohandel. Over het algemeen zijn er een aantal factoren waaraan je kunt afleiden of een bepaalde munt een goede investering is of niet. Wij zullen een aantal factoren voor op een rij zetten die jou kunnen helpen om te bepalen welke cryptocurrency kopen voor jouw interessant is.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kopen van crypto?

  • Voordat je bepaalt welke crypto je wil kopen, is het handig om na te gaan of de crypto überhaupt te verkrijgen is in het land waarin je woont. De meeste cryptomunten zijn namelijk niet in elk land te koop. Zeker bij nieuwe munten komt het nogal eens voor dat deze tijdelijk alleen verkrijgbaar zijn in het land of de regio waarin ze zijn uitgegeven.
  • Ook is het belangrijk om je aan te sluiten bij het juiste handelsplatform, voordat je gaat betpalen welke crypto je gaat kopen. Als je bijvoorbeeld wil gaan handelen in wat minder bekende cryptomunten, dan is het handig om eerst te controleren of die munten überhaupt wel beschikbaar zijn bij jouw handelsplatform. Kun je bijvoorbeeld jouw favoriete coin staken?Als dat niet zo is, heeft het immers weinig zin om onderzoek te doen naar deze relatief onbekende coins.
  • Veiligheid en reputatie spelen natuurlijk een belangrijke rol. Aangezien de cryptowereld vrij nieuw is, komt het de afgelopen jaren nogal eens voor dat particuliere accounts op handelsplatforms worden gehackt, waardoor mensen duizenden euro’s kwijtraken. Controleer dus altijd de veiligheid en reputatie van een handelsplatform, voordat je er een account op aanmaakt.
  • Een ander belangrijk element bij het handelen in crypto is de prijs die je bij elke transactie aan de broker moet betalen. Bij de meeste handelsplatforms betaal je tussen de 0% en 2% transactiekosten per transactie. Dat betekent dus dat je over elke aan- en verkoop van een cryptomunt extra kosten moet betalen. Het liefst maak je natuurlijk gebruik van een handelsplatform met lage transactiekosten.

Wij schreven eerder al een aantal reviews over een aantal betrouwbare handelplatformen zoals BitvavoFinstKucoinBybit en Coinmerce.

Welke crypto gaat stijgen? Top 5 coins

Dan is natuurlijk bij veel mensen de vraag: welke crypto moet ik nu kopen? Iedereen wil weten welke cryptocurrency er verder gaat stijgen in de loop van 2024, maar ook welke cryptomunten juist hun waarde zullen behouden. Een eenduidig antwoord is daar natuurlijk niet op te geven, aangezien je vooraf nooit met zekerheid kunt zeggen welke crypto gaat stijgen. Het ligt echter wel in verwachting dat een aantal cryptomunten in de nabije toekomst hun potentie zullen waarmaken.

1. Cardano

Cardano is op zichzelf geen munt, maar heeft wel een token: ADA. Cardano zelf is een open source protocol dat uit verschillende lagen met blokketen bestaat. Het idee ervan is dat er zoveel mogelijk complexe decentrale applicaties kunnen worden ondersteund door met verschillende lagen te werken.

Zo is er bijvoorbeeld een transactieverwerkingslaag en een computing laag. Met de computing laag is het mogelijk slimme contracten decentraal uit te voeren. Er wordt aan gewerkt door zowel universiteiten, overheden als programmeurs. Nu je snapt wat de achterliggende gedachte van Cardano is, kunnen we ingaan op waarom je kunt overwegen ADA te kopen.

Wie overweegt ADA te kopen, denkt waarschijnlijk vooral aan de lange termijn. Het project loopt niet erg snel, maar is wel ambitieus, professioneel en gepassioneerd. Het is risicovol om de munt te kopen, maar het kan ook een waardevolle langetermijnbelegging kunnen zijn. Het is afwachten hoe het project verder zal verlopen.

Cardano direct kopen

cardano

2. Uniswap

Een ander favoriet project van ons is Uniswap en dat zullen wij hier ook toelichten. Uniswap is een DeFi project en is een gedecentralizeerd platform om cryptocurrencies te verhandelen. Dit betekent dat het een platform is voor iedereen, zonder dat er iemand de volledige controle heeft zoals bij gecentraliseerde platformen.

Wat Uniswap uniek maakt is dat het veel tokens beschikbaar stelt die nog niet beschikbaar zijn op veel platformen, dat je volledig je eigen coins bezit omdat het een gedecentraliseerd platform waardoor er wordt verhandeld zonder ‘middelman’. Wij zijn hier een erg positieve toekomst in, omdat steeds meer gebruikers hier naar kijken.

De toekomst van DeFi projecten is erg positief en Uniswap is één van de meest innoverende projecten hierin. Het platform groeit elke maand enorm, steeds meer gebruikers kiezer ervoor om over te stappen naar dit platform, wat leidt dat meer mensen Uniswap zullen kopen om te handelen op dit platform. Wat uiteindelijk zal leiden tot een grote prijsstijging in 2024.

Uniswap direct kopen

uniswap

3. Solana

De koers Solana heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Solana (SOL) inmiddels op positie 5 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Solana beschikt over een marktwaarde van ruim $41.624.744.796. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 5 is het nog relatief klein. De marketcap van Solana in vergelijking met Bitcoin is rond de 2,42%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op Onbekend

Er zijn op het moment van schrijven 436.207.519 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Bitvavo,Finst,Crypto.com. Op Bitvavo is het ook gelijk mogelijk om de actuele SOL koers in de gaten te houden.

Solana direct kopen

Solana

4. Bitcoin

Uiteraard staat Bitcoin bovenaan als het gaat om populaire cryptocurrencies. Het is een volatiele munt, maar de waarde kan ook snel stijgen. Bovendien is Bitcoin vaak de startmunt om over te kunnen stappen naar andere crypto’s. Je moet dan beginnen met Bitcoin, om zo aan andere cryptocurrencies te komen.

De belangrijkste reden om met Bitcoin kopen te werken is voor de meeste mensen toch wel de lange staat van dienst van de munt. Het werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels veel optimalisaties achter de rug. Daarnaast is er een grote Bitcoin community en is er op internet veel informatie over te vinden. In de afgelopen negen jaar heeft de blockchain voor Bitcoin slechts 0,007 procent van de tijd gebreken vertoond. Dat geeft een hoge betrouwbaarheid aan.

Bitcoin direct kopen

Bitcoin

5. Chainink

Chainlink steeg dit jaar op sommige momenten met meer dan 200 procent in waarde. Het stond zelfs even boven de 6 dollar. De munt krabbelt op doordat het een van de drijvende krachten achter Decentralized Finance (DeFi) is.

De marktkapitalisatie voor Defi vervijfvoudigde in een half jaar tijd. Het grootste gedeelte van het ecosysteem draait op Chainlink om slimme DeFi-contracten aan off-chain datafeeds als grondstoffen en prijsgegevens te koppelen.

Steeds meer beleggers kopen Chainlink als een speculatieve belegging op het succes van DeFi. Daarbij helpt het ook dat het op steeds meer plaatsen direct verkrijgbaar is. Bij Bitvavo kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld direct Chainlink kopen en betalen met iDEAL.

Chainlink direct kopen

Nieuwe cryptomunten 2024

De ‘welke crypto kopen-vraag’ nog niet helemaal voor jezelf beantwoord? Om in te kunnen spelen op de markt van nieuwe en veelbelovende cryptomunten in 2024 raden wij je aan om onze website nauwlettend in de gaten te houden. Wij delen veel informatie over ontwikkelingen op de cryptomarkt en geven regelmatig tips over wat de beste cryptomunten van 2024 kunnen gaan zijn om aan te kopen. Ook de beste altcoins van 2024 zullen vaak aan bod komen. Bekijk hieronder met welke altcoins je rekening kunt houden voor 2024.

TOP 10 Crypto Altcoins Set to 10X By March [DON’T MISS OUT] – YouTube

Conclusie

Het is lastig om te bepalen welke crypto je moet kopen, omdat het nauwelijks is in te schatten welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Deels kun je dat proberen in te schatten door goed onderzoek te doen naar een munt en door het juist handelsplatform te kiezen.

Welke crypto je moet kopen is een veel gestelde vraag, waar lastig antwoord op te geven is. Onze verwachting is dat onder andere Cardano, Uniswap en Solana zullen gaan stijgen. Wil je dus weten in welke crypto investeren interessant kan zijn, houd dan onze website goed in de gaten.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.