NFTs [kort voor Non Fungible Tokens]. Mocht je hier nog niets van hebben gehoord dan heb je na alle waarschijnlijkheid een langere periode offline doorgebracht. In Nederland beginnen we langzaam de hype op te pakken die deze NFTs veroorzaken wereldwijd waarbij steeds meer Nederlandse verzamelaars zijn gestart in het handelen van populaire NFT’s.

In dit artikel zullen we de meest populaire collecties bespreken van de grootste NFT marktplaatsen Binance NFT, OpenSea, Sorare, Dmarket en FTX. Ben je hier nog niet geregistreerd? Registratie gaat heel erg gemakkelijk en je hebt direct toegang to alle NFTs.

Grof geld wordt er betaald voor diverse plaatjes die deel uit maken van een collectie. Het is daarom niet vreemd dat elke verzamelaar de geschikte collectie wil vinden. Wat is nou de veelbelovende NFT 2022 en welke NFT wordt populairder? NFT’s behaalde de krantenkoppen toen het werk van de Amerikaanse kunstenaar Beeple, Everydays: The First 5000 Days, in maart 2021 werd verkocht voor 69 miljoen dollar. Dit was nog nooit eerder gebeurd, en crypto verzamelaars stapte massaal over op de NFT handel.

Met zulke exorbitante bedragen die worden uitgegeven aan digitale kunstwerken, hebben de meest populaire NFT projecten meer mensen gelokt om te investeren in de Metaverse. De ontwikkelingen gaan in een rap tempo en het einde hiervan is nog lang niet in zicht. NFT collecties die uiteindelijk kunnen verschijnen in de nieuwe Metaverse is wat de prijs van NFTs in 2022 flink omhoog kan drijven.

Welke veelbelovende NFT 2022 is interessant en wie zit erachter de projecten? Om te bepalen wat de interessante NFTS zijn in 2022 is het belangrijk om te weten welk project erachter zit. We zullen hier in dit artikel dieper ingaan en ook laten zien waar de meest veelbelovende NFTs 2022 te vinden zijn.

Populaire NFT’s voor verzamelaars

Cryptopunks

Een NFT collectie die al geniet van een enorme populariteit is de Cryptopunk. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Cryptopunks hebben bijgedragen aan het enorme succes van NFT collecties.

CryptoPunks was een van de eerste non fungibele token projecten op Ethereum. Gelanceerd in 2017 door Larva Labs, werden ze algoritmisch gegenereerd en hebben ze een collectie van 10.000 unieke verzamelbare tokens. Het bedrijf werkte samen met twee Canadese softwareontwikkelaars om deze collectie te creëren. 

De personages in dit NFT-project zien eruit als een gepixelde versie van punks die kunnen worden gekocht, verkocht of waarop kan worden geboden. De collectie bevat punks, welke de meest voorkomende vorm zijn. Er zijn nog 88 zombie punks, 24 ape punks en negen alien punks in de collectie.

veelbelovende NFTs 2022

Waarom zijn CryptoPunks populaire NFT’s?

Een van de belangrijkste kenmerken van de NFT-markt is dat alle tokens, inclusief CryptoPunks, uniek zijn. Er zijn slechts 10.000 CryptoPunks, die elk uniek zijn, en het Ethereum blockchain maakt het gemakkelijk om bij te houden wie te allen tijde wat bezit. Sommige van de punks zijn zeldzamer dan andere, en die brengen vandaag hogere prijzen op.

Een andere reden waarom ze waardevol zijn, is dat mensen ze blijven kopen. Ze zijn ingetogen, onmiddellijk herkenbaar, en het bezit van een CryptoPunk heeft een zeker sociaal cachet. Eigenaars vervangen er vaak hun Twitter profielfoto’s mee als bewijs dat ze rijk genoeg zijn om hun geld te spenderen aan een interessante NFT.

De Punks verschijnen ook op zeer trendy plaatsen. Ze worden te koop aangeboden bij de prestigieuze veilinghuizen Christie’s en Sotheby’s, marketplace Binance NFT, en verschijnen op billboards rond New York City. Ook worden ze gekocht door beroemde mensen zoals Amerikaanse rappers Jay-Z en Snoop Dog, samen met tennisspeelster Serena Williams. 

Mutant Ape Yacht Club

Mutant Ape Yacht Club (MAYC) is een unieke verzameling apen die als een apart project is gecreëerd door de makers van de BAYC.

MAYC werd uitgebracht in augustus 2021. Er waren 10.000 Mutant Apes in de collectie, die onmiddellijk werden verkocht voor 96 miljoen dollar. Maar dit is niet waar de ‘mutatie’ ophield. Volgens CoinGeko kon MAYC worden gecreëerd met behulp van een “flesje mutant serum of door een Mutant Ape te slaan in de openbare verkoop.”

Wat dit betekent is dat de makers van BAYC een uniek systeem toevoegden dat niet alleen houders van de originele Bored Ape NFT’s sterk bevoordeelde, maar ook de populariteit van de Mutant Apes liet stijgen. Zij introduceerden een nieuwe NFT, bekend als “Serum”. Houders van de Bored Ape kaarten konden het “Serum”, waarvan drie soorten beschikbaar zijn aan hun “apen” toevoegen en ze in Mutant Apes veranderen.

Dit betekende dat alle 10.000 van de Bored Apes konden worden omgezet in een gelijk aantal Mutant Apes. Opgeteld bij de reeds uitgebrachte mutanten kwam het totaal aantal NFT’s in de Mutant Apes collectie daarmee op 20.000. De MAYC NFT’s zijn enigszins betaalbaar in vergelijking met de Bored Apes die momenteel door beroemdheden en durfkapitalisten worden gehamsterd en absolute veelbelovende NFT’s zijn voor 2022.

Een Mutant Ape kost ongeveer 32.600 dollar. Enkele beroemdheden die de Mutant Ape Yacht Club NFT’s bezitten zijn de Amerikaanse rapper Lil Baby, acteur Drake Bell, NBA-legende Shaquille O’Neal, en Ethereum medeoprichter Taylor Gerring. De Mutant Ape Yacht collectie is te vinden op de marktplaats van Binance NFT.

Marktplaatsen om NFT collecties te kopen

Opensea

OpenSea is altijd de meest bekende marktplaats geweest voor populaire NFTs maar door de ontwikkelingen omtrent de Metaverse zal dit niet lang meer duren. Het blijft nog steeds een van de meest toegankelijke marktplaatsen om op te handelen. Meer over Opensea kun je hier lezen.

Sorare

Een hele nieuwe opwindende speler in de wereld van NFTs is Sorare. Sorare is een marktplaats voor fantasy voetbal NFTs. Als je vroeger voetbalkaarten verzamelde is dit een absolute aanrader om interessante NFTs te vinden! Meer over Sorare kun je hier lezen.

FTX

Een ander platform is FTX, FTX richt zich meer op samenwerkingen met grote namen in de entertainment, zoals het wereldberoemde festival Coachella. Dit enorm succesvolle festival komt dit jaar eindelijk weer terug na een aantal jaren Covid restricties, en hier wordt goed op ingespeeld door het aanbieden van NFTs via het platform van FTX, welke speciale rechten zullen geven aan de festival bezoeker. Een soort digitale VIP kaart.

DMarket

Met de komst van Metaverse zijn er steeds meer marktplaatsen die exclusief voor NFTs opereren zoals Dmarket. Dit is een marktplaats om virtuele items en technologie te verhandelen voor het bouwen van metaverses. DMarket bouwt bruggen tussen echte en virtuele werelden door een cross-chain platform te creëren dat meerdere metavers verzamelt voor merken, influencers, videogames, eSports organisaties, omroepen, en allerlei entiteiten en zo een breed aanbod heeft van interessante NFTs.

Bybit

Bybit was tot kort een crypto trading platform, maar is sinds januari 2022 ook een NFT marktplaats met de exclusieve lancering van het Monster Galaxy spel en de daarbij behorende veelbelovende NFT 2022. Verderop meer over de exclusieve interessante NFTs via Bybit.

Welke NFT’s zijn interessant in 2022?

VeeFriends

Bestseller auteur, serieondernemer en motivatiespreker Gary Vaynerchuk loopt in stijl voorop met zijn nieuwe NFT’s genaamd VeeFriends, dat aantoonbaar het meest innovatieve project is dat ik tot nu toe heb gezien. Als je Gary zou vragen “welke NFT is interessant?” zou hij direct weten wat een veelbelovende NFT is voor beleggers. Hij raad opkomende artiesten en entrepreneurs al maanden aan om overstag te gaan naar de wereld van NFTs. NFT’s maken en verkopen kan volgens hem een zeer lucratieve onderneming zijn.

Op 20 april 2021 kondigde Gary Vaynerchuk subtiel de lancering aan van zijn ambitieuze NFT-project genaamd VeeFriends. Omdat iedereen probeert grof geld te verdienen met NFT verkoop, maakte Gary zijn visie duidelijk voor de komende 40 jaar.

Community van VeeFriends

De belangrijkste ambitie van VeeFriends is het creëren van betekenisvol intellectueel eigendom en het creëren van een buitengewone gemeenschap. Gary gelooft dat VeeFriends de blauwdruk zal zijn voor hoe alle NFT projecten zouden moeten worden gedaan.

Als je al een beetje bekend bent met Gary, dan weet je ook dat hij vaak de juiste voorspelling doet omtrent een toekomstige waarde van een product. VeeFriends zijn daarom absoluut een interessante NFTs om de gaten te houden!

Zie Gary hieronder uitleggen wat het inhoud:

Monster Galaxy P2E

Als je in 2012 op Facebook aan het gamen was, heb je zeker van Monster Galaxy gehoord. Van het vangen van schattige Mogas tot het plaatsen ervan in felle gevechten, het spel veroverde Facebook stormenderhand met zijn bekende turn-based gameplay die fans van Pokémon en Monster Hunter over de streep trok. 

Ondanks het razendsnelle succes en de miljoenen spelers sloot het spel uiteindelijk zijn deuren na het stoppen van content updates in 2016. Maar nu anno 2022 zijn de monsters terug als interessante NFTs.

Monster Galaxy Play-2-Earn is een spannende creature-taming en battling game geïnspireerd door Pokémon en Monster Hunter, en is de nieuwste game in de Monster Galaxy serie. Door gebruik te maken van NFT’s beloont het spel de tijd van spelers met volledig eigendom van in-game Mogas. Net als in de vorige games kunnen spelers Mogas verzamelen en verhandelen en ze fokken voor gevechten.

NFT games

Vergeleken met pay-to-play NFT games zoals Axie Infinity – waar je een starttarief moet betalen voordat je het spel kunt spelen – is Monster Galaxy P2E gebouwd op een free-to-play model waarmee iedereen het kan uitproberen. Alle spelers krijgen 100 Star Seeds voor het vangen van Mogas, samen met een starter Moga. Deze gratis starter Moga vermindert aanzienlijk de drempel voor iedereen die geïnteresseerd is in het proberen van Monster Galaxy P2E als ze vertrouwd raken met de gevechten en het verdienen van mechanica van het spel.

De grootste verandering is dat elke Moga nu een NFT is die je op de marktplaats kunt kopen en verkopen. Dit geeft spelers volledig eigenaarschap over hun monsters, en de mogelijkheid om Moga’s naar eigen inzicht te verhandelen en te fokken. Dit alles kan exclusief bij Bybit. In totaal zijn er 1500 Mogas verkrijgbaar bij Bybit. 

Meer lezen over interessante NFT’s in 2022? Lees hier ons artikel Nieuwe NFT’s met Potentie.

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast wordt voor NFT’s als ik. Door te kijken wat populaire NFT’s waren in 2021, kun je een interessante NFT vinden. Vooral door goed te kijken wie erachter het project zit en jouw eigen onderzoek te doen vind je al gauw een veelbelovende NFT 2022.

Meer informatie? Lees dan onze NFT-gids.

Disclaimer; niets in dit artikel geldt als beleggingsadvies. Wij raden elke lezer aan om zelf grondig onderzoek te doen en alleen eventueel geld te investeren wat je kunt missen. De handel in NFTs is volatiel en kan zeer onvoorspelbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.